καλύτερα σχοινιά αναρρίχησης

Τα 10 καλύτερα σχοινιά αναρρίχησης του 2023

Ενώ υπάρχει ένας τόνος αναρριχητικών εργαλείων εκεί έξω, το σχοινί αναρρίχησής σας είναι πραγματικά το σωσίβιο σας, επομένως είναι ζωτικής σημασίας να αφιερώσετε χρόνο για να επιλέξετε το καλύτερο για εσάς. Οι κύριες ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας είναι: «Τι είδους αναρρίχηση θα κάνω;» και “Πώς σκοπεύω να χρησιμοποιήσω το σχοινί;” Μόλις καθορίσετε τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις, θα μπορείτε να περιορίσετε τον τύπο του σχοινιού που αναζητάτε και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει.

Για να ολοκληρώσετε το κιτ αναρριχητικών εργαλείων σας, φροντίστε να ανατρέξετε και στα άρθρα μας για τα καλύτερα παπούτσια αναρρίχησης, σετ αναρρίχησης , κράνη και ιμάντες .

Πίνακας σύγκρισης των καλύτερων σχοινιών αναρρίχησης

Παρακάτω είναι μια λίστα με τα καλύτερα σχοινιά αναρρίχησης. Κάντε κλικ στο όνομα για να διαβάσετε κριτικές και να ελέγξετε τις τιμές.

Τι να ψάξετε σε ένα καλό σχοινί αναρρίχησης

Παρακάτω είναι οι κύριες σκέψεις που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αγοράσετε το νέο σας σχοινί αναρρίχησης.

1. Τύπος Σχοινιού Αναρρίχησης

  • Μονό: Τα μονόσχοινα είναι ο πιο κοινός τύπος δυναμικών σχοινιών. Όταν συνδυάζετε ένα μόνο σχοινί με μια ποιοτική ζώνη αναρρίχησης, οι πτώσεις μολύβδου μπορούν να πιαστούν χωρίς την ανάγκη πρόσθετου σχοινιού. Για μονό βήμα και για τις περισσότερες αναβάσεις πολλαπλών γηπέδων, αρκούν μόνο σχοινιά.
  • Twin: Τα δίδυμα σχοινιά χρησιμοποιούνται συνήθως για αναρρίχηση σε πάγο και αλπική αναρρίχηση. Ουσιαστικά, δύο σχοινιά χρησιμοποιούνται ως ένα με τα δύο να είναι κουμπωμένα σε γρανάζια. Τα δίδυμα σχοινιά επιτρέπουν μεγάλα ραπέλ και μπορούν να μειώσουν τη δύναμη κρούσης της βίδας κατά την αναρρίχηση στον πάγο.
  • Μισό: Αν γνωρίζετε ότι η διαδρομή σας θα περιπλανηθεί και θα καμπυλώσει πολύ, τότε τα μισά σχοινιά μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σας. Τα μισά σχοινιά είναι δύο δίδυμα σχοινιά που συνήθως κουμπώνονται σε κάθε άλλο εξάρτημα ταχυτήτων. Ενώ τα δίδυμα σχοινιά βαθμολογούνται ως ζευγάρι, τα μισά σχοινιά βαθμολογούνται χωριστά, το καθένα με τη δική του βαθμολογία πτώσης. Ενώ απαιτούν επιπλέον διαχείριση σχοινιού, σε ορισμένες περιπτώσεις (όπως η αναρρίχηση σε μια ομάδα τριών) τα μισά σχοινιά μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή.

2. ξηρό σχοινί

Εάν είστε διατεθειμένοι να επενδύσετε περισσότερο εκ των προτέρων, τότε ένα ξηρό σχοινί θα αποδώσει μακροπρόθεσμα. Τα σχοινιά που έχουν υποστεί ξηρή επεξεργασία απωθούν την υγρασία και το νερό ενώ επίσης αντιστέκονται στη βρωμιά και τη βρωμιά. Εάν σκαρφαλώνετε μόνο σε εσωτερικούς χώρους, τότε μπορεί να μην αισθάνεστε την ανάγκη να πληρώσετε επιπλέον για ένα σχοινί που έχει υποστεί ξηρή επεξεργασία, αλλά αν κάνετε οποιαδήποτε αναρρίχηση σε εξωτερικό χώρο, σίγουρα θα παρατηρήσετε τα οφέλη. Τα σχοινιά που έχουν υποστεί ξηρή επεξεργασία έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής επειδή δεν απορροφούν νερό και γίνονται βαριά όταν βρέχονται και είναι επίσης πιο ανθεκτικά στις τριβές.

Όταν βρίσκεστε στην αγορά για ένα σχοινί ξηρής επεξεργασίας, δώστε προσοχή σε ποιο μέρος του σχοινιού έχει υποστεί ξηρή επεξεργασία. Μερικές φορές η θήκη είναι το μόνο μέρος του σχοινιού που υφίσταται ξηρή επεξεργασία. Εάν δείτε ένα σχοινί “διπλό στεγνό”, αυτό σημαίνει ότι τόσο η θήκη όσο και ο πυρήνας έχουν υποστεί ξηρή επεξεργασία. Τα διπλά ξηρά σχοινιά είναι συνήθως προσανατολισμένα σε ορειβάτες καθώς και σε ορειβάτες των Άλπεων και στον πάγο.

3. Μεσαία σημάδια και δι-μοτίβα

Τα μεσαία σημεία είναι χρήσιμα σημεία αναφοράς. Αυτά τα διακριτά σημάδια σάς ενημερώνουν για το πού βρίσκεται το μέσο του σχοινιού, ώστε να μπορείτε να γνωρίζετε ότι τα άκρα σας είναι ομοιόμορφα όταν απωθείτε, την απόσταση που έχει σκαρφαλώσει ο αρχηγός σας και εάν μπορείτε να κατεβάσετε με ασφάλεια κάποιον στο έδαφος.

Αντί για μεσαίο σημάδι, μερικά σχοινιά έχουν πλέξη με δύο σχέδια. Τα σχοινιά δύο μοτίβων έχουν ένα σχέδιο που αλλάζει στη μέση του σχοινιού. Για ορισμένους ορειβάτες αυτό το σύστημα λειτουργεί καλύτερα καθώς είναι συχνά πιο εύκολο να δεις την αλλαγή του μοτίβου παρά να προσπαθήσεις να αναγνωρίσεις έναν μεσαίο δείκτη. Τα σχοινιά δύο μοτίβων είναι πιο ακριβά, επομένως θα θελήσετε να σκεφτείτε εάν τα οφέλη υπερτερούν ή όχι του κόστους.

4. Δυναμικα εναντίον Στατικα

Τα δυναμικά σχοινιά έχουν σημαντικά μεγαλύτερη έκταση από τα στατικά σχοινιά. Η αναρρίχηση μολύβδου είναι μια περίπτωση όπου τα δυναμικά σχοινιά είναι απολύτως απαραίτητα. Ένα δυναμικό σχοινί θα μειώσει τη δύναμη κρούσης σε εσάς και στον εξοπλισμό σας.

Εναλλακτικά, τα στατικά σχοινιά παρέχουν μόνο ελάχιστο τέντωμα. Τα στατικά σχοινιά χρησιμοποιούνται συνήθως ως σχοινί ή κορδόνι έλξης για τη μεταφορά εργαλείων ή την απώθηση. Μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε για κορυφαία σχοινιά και ξάρτια.

5. UIAA Fall Rating

Με απλά λόγια, η πτώση της βαθμολογίας UIAA αναφέρεται στην ανθεκτικότητα. Όσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία τόσο καλύτερα μπορείτε να περιμένετε ότι το σχοινί θα αντέχει στην τυπική φθορά. Η βαθμολογία από έξι έως οκτώ είναι ένα αρκετά καλό εύρος για μεμονωμένα σχοινιά, ενώ το οκτώ έως το δέκα είναι εξαιρετικό. Καθώς ο αριθμός αυξάνεται τόσο το βάρος και το πάχος του σχοινιού.

6. Διάμετρος

Όλοι οι διαφορετικοί τύποι αριθμών και βαθμολογιών που δίνονται στα σχοινιά μπορεί να είναι συντριπτικοί. Γενικά, μια σειρά διαμέτρων είναι προσανατολισμένη προς ορισμένους τύπους αναρρίχησης, αλλά τελικά εξαρτάται από εσάς να επιλέξετε ποιο θα είναι το πιο βολικό.

Για αλπική αναρρίχηση, πολλαπλές θέσεις και redpointing, ένα σχοινί μεταξύ 8,5 – 9,2 χιλιοστών είναι συνήθως ιδανικό. Αυτά τα «κοκαλιάρικα σχοινιά» είναι τα πιο ελαφριά ενώ είναι και τα πιο δυναμικά.

Τα σχοινιά μεσαίας διαμέτρου κυμαίνονται συνήθως από 9,2 έως 9,9 χιλιοστά και είναι συνήθως τα αγαπημένα των θαυμαστών λόγω της ευελιξίας τους. Εάν θέλετε περισσότερη αντοχή και δεν σας απασχολεί τόσο το βάρος, τότε δεν χρειάζεστε ένα κοκαλιάρικο σχοινί. Πολλοί ορειβάτες πιστεύουν ότι τα σχοινιά μέσης διαμέτρου μπορούν να τα καταφέρουν όλα, από πολλαπλές θέσεις μέχρι σκάσιμο και κορυφαίο σχοινί.

Οτιδήποτε είναι πάνω από 10 χιλιοστά θα είναι ογκώδες και βαρύ, αλλά θα είναι επίσης το λιγότερο ακριβό και πιο ανθεκτικό. Αυτά είναι ιδανικά για αρχάριους ορειβάτες καθώς και για προβολείς και όσους προτιμούν να κάνουν κορυφαίο σχοινί.

7. Μήκος

Οι άνθρωποι πηγαίνουν πέρα ​​δώθε για το “τυπικό” μήκος των σχοινιών. Κάποιοι θα μάλωναν 60 μέτρα ενώ άλλοι θα έλεγαν 70. Αν δεν έχετε στο μυαλό σας μια συγκεκριμένη ανάβαση, πιθανότατα θα σας ταιριάζει ένα σχοινί 70 μέτρων. Εάν έχετε κατά νου συγκεκριμένες αναβάσεις, τότε πιθανότατα γνωρίζετε ήδη ποιο μήκος σχοινιού θα λειτουργήσει καλύτερα.

Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου το συγκεκριμένο μήκος σχοινιού είναι ευεργετικό. Για παράδειγμα, τα 40 μέτρα είναι πιθανότατα αρκετά καλά αν σκαρφαλώνετε μόνο στο γυμναστήριο, ενώ τα 60 μέτρα θα είναι τα πιο βολικά εάν κάνετε ορισμένες αναβάσεις με πεζοπορία αντί για απώθηση.

Καλύτερες κριτικές για σχοινί αναρρίχησης

Τώρα που ξέρετε τι πρέπει να ψάχνετε, εδώ είναι τα καλύτερα από τα καλύτερα που υπάρχουν σήμερα στην αγορά όσον αφορά την αναρρίχηση με σχοινιά:

Mammut Infinity Dry 70μ

Mammut Infinity Dry 70m Rope

Βέλτιστες χρήσεις: Τραχύτητα, πολλαπλών βημάτων
Διάμετρος: 9,5 mm
Βάρος: 59 g/m

Όταν συνδυάζετε αντοχή και βάρος (με βάρος 59 γραμμάρια ανά μέτρο), είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί το Mammut Infinity Dry είναι ένα από τα καλύτερα σχοινιά αναρρίχησης στην αγορά. Αυτό το σχοινί σάς βοηθά να κινείστε γρήγορα είτε ασχολείστε με το εμπόριο, τον αθλητισμό ή την αναρρίχηση στον πάγο. Το Mammut Infinity είναι ανθεκτικό στην τριβή και έχει εκτεταμένη διάρκεια ζωής χάρη στη συμπαγή αλλά παχιά θήκη του. Έχει μια νέα ξηρή επεξεργασία που προσφέρει λιπαντική δράση στις ίνες του σχοινιού και μειώνει την τριβή και επιτρέπει περισσότερες πτώσεις πριν από την επίπεδη. Στην ξηρή διαδικασία του σχοινιού ενσωματώνονται επίσης ειδικές θερμικές επεξεργασίες που αυξάνουν την αντοχή των ινών νάιλον. Για να βοηθήσει με πρόσθετη ασφάλεια κατά το χαμήλωμα και το ράπελ, αυτό το σχοινί έχει έναν δείκτη μαύρης βαφής που δείχνει τη μέση του σχοινιού. Το σχοινί Mammut Infinity Dry 70 μέτρων έχει διάμετρο 9,5 χιλιοστών,

Προβολή στο Amazon Προβολή στο REI

Edelrid Swift Pro Dry 70μ

Σχοινί Edelrid Swift Pro Dry 70m

Καλύτερες χρήσεις: Αλπική αναρρίχηση, κόκκινη
διάμετρος: 8,9 mm
Βάρος: 52 g/m

Ένα από τα πιο κοκαλιάρικα πιστοποιημένα μονά σχοινιά στην αγορά, το Edelrid Swift Pro Dry 70 μέτρων είναι ένα από τα καλύτερα σχοινιά για αθλητική αναρρίχηση. Έχει διάμετρο 8,9 χιλιοστών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μισό σχοινί για παγωμένες αναβάσεις ή μπορεί να συνδυαστεί με ένα άλλο σχοινί για πολύ μεγάλα γήπεδα. Ζυγίζει 52 γραμμάρια ανά μέτρο και έχει βαθμολογίες πτώσης πέντε ως μονόκλινο και 22 ως μισό ή δίδυμο. Το Edelrid Swift Pro Dry έχει πρόσθετα φινιρίσματα που το κάνουν ακόμα πιο αγαπημένο – η θεραπεία Thermo Shield βελτιώνει τον χειρισμό, το Pro Shield προσφέρει βέλτιστη απόδοση και το Dry Shield βοηθά στην αντίσταση στη βρωμιά και στο νερό. Μαζί με την επιλογή των 70 μέτρων, υπάρχει επίσης ένα σχοινί 60 μέτρων για ολόπλευρη αναρρίχηση και ένα σχοινί 80 μέτρων για μεγάλες διαδρομές πολλαπλών γηπέδων. Το Edelrid Swift Pro Dry είναι ένα από τα αγαπημένα των θαυμαστών στη βιομηχανία της αναρρίχησης.

Προβολή στο Amazon View στο Backcountry

Sterling Evolution Velocity Dry Core 70m

Σχοινάκι αναρρίχησης Sterling Evolution Velocity Dry Core 70m

Βέλτιστες χρήσεις: Σύρσιμο, κορυφαίο σχοινί
Διάμετρος: 9,8 mm
Βάρος: 62 g/m

Μόλις δοξάστηκε ως ο καλύτερος αναρριχητής στον κόσμο, ο Chris Sharma ονόμασε το Sterling Evolution Velocity Dry Core το σχοινί της επιλογής του, ώστε να είστε βέβαιοι ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα σχοινιά αναρρίχησης που υπάρχουν. Το ξηρό σχοινί των 9,8 χιλιοστών έχει ονομαστεί το πεμπτουσία όλων των περιοχών. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για πάγο ή βράχο και έχει την τέλεια ακαμψία, ώστε να μην πέφτει κατά τη διάρκεια των κρίσιμων κλιπ. Η έλξη του σχοινιού μειώνεται χάρη στη μεταξένια λεία θήκη του, η οποία βοηθά επίσης στην αντοχή στις εκδορές. Η επεξεργασία του πυρήνα του αυξάνει την ανθεκτικότητα του σχοινιού προστατεύοντάς το από βρωμιά και νερό. Έχει ακόμη και σχέδιο Kernmantle που βοηθά στο χειρισμό και τη δύναμη λόγω του ελαστικού πυρήνα που προστατεύεται από ένα ανθεκτικό εξωτερικό περίβλημα. Για ένα ελαφρύ (62 γραμμάρια ανά μέτρο), εύκολο στο χειρισμό, ανθεκτικό σχοινί, το Sterling Evolution Velocity Dry Core είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Προβολή στο Amazon View στο Backcountry

Edelrid Boa Eco 70μ

Σχοινάκι αναρρίχησης Edelrid Boa Eco 70m

Καλύτερες χρήσεις: Cragging, γυμναστήριο, top roping
Διάμετρος: 9,8 mm
Βάρος: 62 g/m

Εάν τα σχοινιά με παραδοσιακή εμφάνιση απλά δεν το κάνουν για εσάς, τότε πρέπει να σκεφτείτε το Edelrid Boa Eco. Αυτό το σχοινί δημιουργείται από υπολείμματα νήματος, έτσι ώστε κάθε σχοινί να φαίνεται διαφορετικό στο επόμενο. Ακόμη και με τη μοναδική του εμφάνιση, εξακολουθεί να διατηρεί τη δύναμη και την ποιότητα άλλων σχοινιών Edelrid, μιας από τις καλύτερες μάρκες σχοινιών αναρρίχησης εκεί έξω. Είναι ένα υπέροχο σχοινί που έχει υποστεί επεξεργασία με Thermo Shield (για να σταθεροποιεί το νήμα και να διατηρεί το σχοινί εύκαμπτο) και διαθέτει σχέδιο Kernmantle (που βοηθά στη δύναμη και το χειρισμό). Το Edelrid Boa Eco έχει διάμετρο 9,8 χιλιοστά και είναι λείο στη χρήση είτε το χαλαρώνετε είτε το ταΐζετε. Αν και αυτό το σχοινί είναι ιδιαίτερα εξαιρετικό για αναρρίχηση στο γυμναστήριο, είναι επίσης μια εξαιρετική προσθήκη στη συλλογή εργαλείων αναρρίχησης ταξιδιού σας.

Προβολή στο Amazon Προβολή στο REI

Beal Opera Unicore Golden Dry 70μ

Σχοινάκι αναρρίχησης Beal Opera Unicore Golden Dry 70m

Καλύτερες χρήσεις: Αλπική αναρρίχηση, κόκκινη
διάμετρος: 8,5 mm
Βάρος: 48 g/m

Πιστοποιημένο ως μονό, μισό ή δίδυμο, το σχοινί Beal Opera Unicore Golden Dry 70 μέτρων είναι σχεδιασμένο για ορειβάτες υψηλού επιπέδου όλων των τύπων, από ορειβάτες πάγου έως αθλητικούς αποστολείς. Αυτό το ευέλικτο σχοινί λατρεύεται χάρη στο βάρος και τη μικρή του διάμετρο, ζυγίζει 48 γραμμάρια ανά μέτρο και έχει διάμετρο μόλις 8,5 χιλιοστών. Η ελαστική απόδοση, η αντοχή στην τριβή και η εξάλειψη της ολίσθησης είναι όλα αυξημένα χάρη στους κατασκευαστικούς δεσμούς Unicore. Διαθέτει επίσης υδατοαπωθητική επεξεργασία Golden Dry που μειώνει την απορρόφηση νερού. Εάν δεν φοβάστε τα στενά σχοινιά, τότε το Beal Opera Unicore Golden Dry είναι μια ιδανική επιλογή λόγω της ευελιξίας του.

Προβολή στο Backcountry

Beal Tiger Unicore Dry Cover 70μ

Beal Tiger Unicore Dry Cover 70m Σχοινάκι Αναρρίχησης

Βέλτιστες χρήσεις: Cragging, top roping, γυμναστήριο
Διάμετρος: 10mm
Βάρος: 61 g/m

Όταν πρόκειται για σχοινιά αναρρίχησης σε εξωτερικούς χώρους, είναι δύσκολο να νικήσεις το Beal Tiger Unicore Dry Cover. Αυτό το σχοινί είναι το τέλειο παράδειγμα ενός γνήσιου all-rounder που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε εποχή. Ζυγίζει μόνο 61 γραμμάρια ανά μέτρο και η διάμετρός του 10 χιλιοστών το καθιστά πολύ απλό το κούμπωμα στο quickdraw και ιδανικό για συσκευές αναρρίχησης και αυτόματου κλειδώματος ρελέ. Η κατασκευή Unicore και η επεξεργασία Dry Cover σημαίνει ότι το σχοινί έχει υψηλή αντοχή στη βρωμιά, την υγρασία και το νερό. Επιπλέον, δεν θα υπάρχει ολίσθηση του περιβλήματος σε υγρές συνθήκες. Τα μαλακά πιασίματα είναι εγγυημένα με το στεγνό κάλυμμα Beal Tiger Unicore χάρη στην ικανότητα πρόσκρουσης 7,6 KN. Και η φθινοπωρινή βαθμολογία UIAA 7-8 σημαίνει ότι θα αποκομίσετε μεγάλη αξιοπιστία στο βράχο. Αν θέλετε ένα ποιοτικό σχοινί που θα σας εξυπηρετεί καλά σε κάθε εποχή, το Beal Tiger Unicore Dry Cover είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Προβολή στο Backcountry

BlueWater Ropes Lightning Pro Double Dry 70μ

BlueWater Ropes Lightning Pro Double Dry 70m Climbing Rope

Βέλτιστες χρήσεις: Σύρσιμο, κορυφαίο σχοινί
Διάμετρος: 9,7 mm
Βάρος: 61 g/m

Σε σύγκριση με άλλα σχοινιά παρόμοιας διαμέτρου, το Lightning Pro Double Dry ξεπερνά τον ανταγωνισμό του με χαμηλότερη δύναμη κρούσης, υψηλό βαθμό πτώσης και μικρότερο βάρος. Με βάρος 61 γραμμάρια ανά μέτρο και διάμετρο 9,7 χιλιοστών, αυτό το σχοινί έχει βαθμολογία πτώσης 8 UIAA και δύναμη κρούσης 7,8 KN. Είναι προσανατολισμένο σε ακραίους ορειβάτες αλπικών και αθλητικών ορειβατών, αλλά εξακολουθεί να είναι απλό στο χειρισμό και εύκολο στο κούρεμα. Το φθορίζον χρώμα και το διπλό σχέδιο είναι εύκολα αναγνωρίσιμα και το κάνουν ένα διασκεδαστικό σχοινί για περιπέτειες αναρρίχησης. Λόγω της απόδοσης, του βάρους και του χειρισμού του, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το BlueWater Ropes Lightning Pro Double Dry 70 μέτρων είναι ένα από τα καλύτερα σχοινιά αναρρίχησης στην αγορά.

Προβολή στο Amazon View στο Backcountry

Mammut Eternity Classic 70μ

Σχοινάκι αναρρίχησης Mammut Eternity Classic 70m

Καλύτερες χρήσεις: Cragging, top roping, γυμναστήριο
Διάμετρος: 9,8 mm
Βάρος: 61 g/m

Το βάρος και η ανθεκτικότητα συνδυάζονται για να δημιουργήσουν το απίστευτο Mammut Eternity Classic. Το μη στεγνό σχοινί 9,8 χιλιοστών ζυγίζει 64 γραμμάρια ανά μέτρο για να διασφαλίσει ότι εξακολουθείτε να κινείστε γρήγορα και δεν βαραίνει το σακίδιό σας στο δρόμο προς τις αναρριχήσεις σας. Σε μήκος 70 μέτρων, αυτό είναι ένα εξαιρετικό σχοινί για πολύ μεγάλα γήπεδα και χαμήλωμα από μεγαλύτερες αθλητικές αναβάσεις. Ο ισορροπημένος πυρήνας και η θήκη του επιτρέπουν εντυπωσιακή αντοχή και εξαιρετικό χειρισμό σε ξηρές συνθήκες. Για επιπλέον ασφάλεια κατά το χαμήλωμα και το ράπελ, υπάρχει ένας μαύρος μεσαίος δείκτης βαφής. Ένα αξιόπιστο σχοινί για εσωτερική αναρρίχηση και σε ξηρές συνθήκες, φροντίστε να σκεφτείτε το Mammut Eternity Classic.

Προβολή στο Amazon Προβολή στο REI

Sterling Marathon Pro 70m

Σχοινάκι αναρρίχησης Marathon Pro 70m

Καλύτερες χρήσεις: Cragging, top roping, γυμναστήριο
Διάμετρος: 10,1 mm
Βάρος: 63 g/m

Το πιο λεπτό σχοινί του Μαραθώνα αποδεικνύει ότι εξακολουθεί να είναι ένα ποιοτικό άλογο. Έχει διάμετρο 10,1 χιλιοστά και βάρος 63 γραμμάρια ανά μέτρο. Αυτό το καλοφτιαγμένο σχοινί έχει σχεδιαστεί για να σας διευκολύνει όταν αντιμετωπίζετε ένα απαιτητικό έργο. Η αντοχή αυξάνεται χάρη στην επεξεργασία του πυρήνα που προστατεύει το σχοινί από βρωμιά και νερό. Το σχοινί έχει ποσοστό περιβλήματος 38, βαθμολογία δύναμης πρόσκρουσης 8,6 KN και βαθμολογία πτώσης UIAA 6. Το Sterling Marathon Pro διατίθεται σε μια ποικιλία συναρπαστικών χρωμάτων, αλλά μόνο οι επιλογές χωρίς δύο μοτίβα περιλαμβάνουν μεσαία ένδειξη. Αν ψάχνετε για ένα σχοινί που μπορεί εύκολα να αντέξει τη φθορά της επίπονης αναρρίχησης, μπορείτε να είστε σίγουροι για την επιλογή του 70 μέτρων Sterling Marathon Pro.

Προβολή στο Amazon View στο Backcountry

Beal Stinger Unicore Golden Dry 70μ

Σχοινάκι αναρρίχησης Beal Stinger Unicore Golden Dry 70m

Βέλτιστες χρήσεις: Τραχύτητα, πολλαπλών βημάτων
Διάμετρος: 9,4 mm
Βάρος: 59 g/m

Όταν ψάχνετε για ένα καλό σχοινί για αναρρίχηση, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα συναντήσετε το Beal Stinger Unicore Golden Dry. Ως συμπαγές σχοινί ορειβασίας, είναι σχεδιασμένο για προχωρημένους ορειβάτες που αντιμετωπίζουν δύσκολα κόκκινα σημεία σε πολυήμερες αλπικές αναρριχητικές εκδρομές ή αθλητικούς βράχους. Το εξαιρετικά ελαφρύ σχοινί ζυγίζει 59 γραμμάρια ανά μέτρο και έχει διάμετρο 9,4 χιλιοστών. Ξεπερνώντας τα περισσότερα άλλα skinny σχοινιά, το Beal Stinger Unicore Golden Dry έχει βαθμολογία πτώσης 7 UIAA για αυξημένη μακροζωία και ανθεκτικότητα. Η κατασκευή Unicore βοηθά επίσης στην αυξημένη μακροζωία και εξαλείφει την ολίσθηση του περιβλήματος. Το μαύρο μεσαίο σημάδι το βοηθά να παραμείνει ανάμεσα στα καλύτερα από τα υψηλής ποιότητας σχοινιά ραπέλ. Το Beal Stinger Unicore Golden Dry θα γίνει γρήγορα το αγαπημένο σας σχοινί αναρρίχησης.

Προβολή στο Backcountry

Η επιλογή του επόμενου σχοινιού αναρρίχησης δεν είναι μια απόφαση που πρέπει να ληφθεί ελαφριά. Είναι επίσης κάτι που γίνεται πιο δύσκολο από το γεγονός ότι συνήθως δεν μπορείτε να δοκιμάσετε τα σχοινιά πριν από την αγορά. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η λίστα έχει διευκολύνει την απόφαση αγοράς σας, συμπεριλαμβάνοντας σχοινιά που είναι τόσο υψηλής ποιότητας όσο και δημοφιλή στην αναρριχητική κοινότητα, για να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να συνεχίσετε να αναρριχώνεστε με ασφάλεια και στυλ.

Aκολουθήστε μας στο facebook

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης: Καλύτερα Dry Snorkels

Οι καλύτερες Αδιάβροχες τσάντες

Mr TicketsWe
Mr TicketsWe