You are currently viewing 10 Καλύτερα Dry Snorkels το 2023

10 Καλύτερα Dry Snorkels το 2023

Η κολύμβηση με αναπνευστήρα είναι μια από τις πιο ευχάριστες περιπέτειες που σας βυθίζουν στον υποβρύχιο κόσμο. Και είτε το δοκιμάζετε σε μια πισίνα για πρώτη φορά, είτε πηδάτε σε μια λίμνη είτε εξερευνάτε τους υφάλους, το πρώτο βήμα είναι να αγοράσετε ένα σετ αναπνευστήρα. Το νεότερο στυλ snorkel στην αγορά είναι το dry snorkel, και είναι η κορυφαία επιλογή για αρχάριους αναπνευστήρες! Ας δούμε λοιπόν όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να αγοράσετε το καλύτερο ξηρό αναπνευστήρα από την αρχή.

Γρήγορη απάντηση: Οι καλύτεροι ξηροί αναπνευστήρες

  1. Καλύτερη συνολικά: Cressi Supernova Dry Snorkel
  2. Καλύτερος προϋπολογισμός: Aegend Dry Snorkel
  3. Καλύτερο αναδιπλούμενο: Cressi Alpha Ultra Dry Snorkel
  4. Kraken Aquatics Dry Snorkel
  5. TUSA Hyperdry Elite II Scuba Diving Snorkel
  6. Phantom Aquatics Dry Snorkel
  7. Mares Ergo Dry Scuba Diving and Snorkeling Snorkel
  8. Oceanic Ultra Dry 2 Snorkel
  9. AquaLung Impulse Dry Snorkel
  10. Riffe Stable Scuba Diving and Snorkeling Snorkel

Καλύτερο Συνολικό Dry Snorkel

1. Cressi Supernova Dry Snorkel

Cressi Supernova Dry Snorkel

Η Cressi, ένα από τα πιο αξιόπιστα ονόματα στην κολύμβηση με αναπνευστήρα και τις καταδύσεις, μπορεί να υπερηφανεύεται για σχεδόν 70 χρόνια στη βιομηχανία. Δεν είναι λοιπόν περίεργο να τα βλέπουμε στην κορυφή της τάσης του ξηρού αναπνευστήρα. Το Cressi Supernova Dry αξιολογείται ως το καλύτερο ξηρό αναπνευστήρα που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά. Όχι μόνο είναι κατάλληλο για αρχάριους ψαροντούφες, αλλά είναι επίσης ειδικά κατασκευασμένο για να εντυπωσιάσει τους ελεύθερους δύτες και τους ψαροντούφες. Χαρακτηριστικά όπως η μοναδική βαλβίδα στεγνώματος κορυφής, η μεγάλη ελλειπτική βαλβίδα εξαέρωσης και ο εύκαμπτος σωλήνας σιλικόνης καθιστούν αυτό το ξηρό αναπνευστήρα αξιόπιστο ακόμη και σε δύσκολα νερά. Επιπλέον, η υποαλλεργική σιλικόνη, ο εργονομικά διαμορφωμένος σωλήνας και το κλιπ μάσκας γρήγορης απελευθέρωσης κουμπιών το καθιστούν εξαιρετικά άνετο στη χρήση και εύκολο στη χρήση. Και, με τον αληθινό τρόπο Cressi, έρχεται σε σχεδόν κάθε χρώμα του ουράνιου τόξου.

Ελέγξτε την τιμή τώρα

Καλύτερο Budget Dry Snorkel

2. Aegend Dry Snorkel

Aegend Dry Snorkel

Το Aegend Dry Snorkel είναι το τέλειο πρόσθετο ή ανταλλακτικό αναπνευστήρα που έχει σχεδιαστεί για να είναι συμβατό με τις καλύτερες μάρκες αναπνευστήρα όπως Cressi, Speedo και Phantom. Μερικά βασικά στοιχεία που κάνουν αυτό το ξηρό αναπνευστήρα τόσο υπέροχο είναι το κλιπ μάσκας που δεν μπερδεύει, το επιστόμιο σιλικόνης για τρόφιμα, ο εξαιρετικά μακρύς, εξαιρετικά φαρδύς κυρτός σωλήνας αναπνευστήρα και η μονόδρομη βαλβίδα εξαέρωσης στο κάτω μέρος. Αλλά τα πραγματικά πλεονεκτήματα είναι η προηγμένη επάνω βαλβίδα στεγνώματος τύπου paddle και το προστατευτικό εκτόξευσης. Αυτό το νέο στυλ ξηρής βαλβίδας καταπολεμά τα κοινά προβλήματα απόφραξης που αντιμετωπίζουν οι ξηρές αναπνευστήρες τύπου βαλβίδας επίπλευσης. Η βαλβίδα κουπιών εμποδίζει τη μικρή άμμο και τα υπολείμματα να μπλοκάρουν τον αεραγωγό του σωλήνα. Επιπλέον, το πρόσφατα σχεδιασμένο προστατευτικό εκτόξευσης είναι εγκεκριμένο από το κύμα και εμποδίζει αποτελεσματικά τα εναέρια πιτσιλίσματα να εισέλθουν στο αναπνευστήρα. Αυτό το ξηρό αναπνευστήρα είναι επίσης πλήρως αποσπώμενο,

Ελέγξτε την τιμή τώρα

Καλύτερο αναδιπλούμενο ξηρό αναπνευστήρα

3. Cressi Alpha Ultra Dry Snorkel

Cressi Alpha Ultra Dry Snorkel

Το πτυσσόμενο Cressi Alpha Ultra Dry Snorkel είναι άλλη μια νίκη για το καλύτερο αναπνευστήρα. Αυτός ο αναπνευστήρας χρησιμοποιεί μηχανισμό πλωτήρα και προστατευτικό εκτόξευσης πλέγματος για το σύστημα στεγνής κορυφής του για να κλείνει αυτόματα κάθε νερό που μπορεί να εισέλθει στον σωλήνα. Διαθέτει επίσης ένα φαρδύ σωλήνα σε σχήμα ελλειψοειδούς σχεδιασμένο για καλύτερη αναπνοή και μεγαλύτερη ροή αέρα. Επιπλέον, το μαλακό και εύκαμπτο επιστόμιο σιλικόνης, ο εύκαμπτος σωλήνας σιλικόνης και το κλιπ μάσκας γρήγορης αποδέσμευσης το καθιστούν άνετο και εύκολο στη χρήση. Και το καλύτερο χαρακτηριστικό όλων είναι ότι ολόκληρο το αναπνευστήρα είναι αρκετά εύκαμπτο ώστε να διπλώνει και μπορεί να γεμιστεί χωρίς κόπο για ταξίδι ή αποθήκευση.

Ελέγξτε την τιμή τώρα

Το καλύτερο από τα υπόλοιπα

4. Kraken Aquatics Dry Snorkel

Kraken Aquatics Dry Snorkel

Το Kraken Aquatics Dry Snorkel είναι ένα ξηρό αναπνευστήρα υψηλής ποιότητας με όλα όσα θα περιμένατε από πιο ακριβές μάρκες, αλλά με πιο επιθυμητή τιμή. Διαθέτει το τυπικό σύστημα επίπλευσης ξηρής κορυφής που ξεχωρίζει τις ξηρές αναπνευστήρες από τις υπόλοιπες, συν ένα επιστόμιο σιλικόνης και τον κυματοειδές σωλήνα σιλικόνης που προτιμούν οι αναπνευστήρες. Ο αναπνευστήρας περιλαμβάνει επίσης το περιζήτητο κλιπ μάσκας γρήγορης αποδέσμευσης και τη βαλβίδα εξαέρωσης κάτω. Είναι εγκεκριμένο ακόμη και για καταδύσεις, ελεύθερη κατάδυση και ψαροντούφεκο. Και, το καλύτερο από όλα, υποστηρίζεται από τριετή εγγύηση.

Ελέγξτε την τιμή τώρα

5. TUSA Hyperdry Elite II Scuba Diving Snorkel

TUSA Hyperdry Elite II Scuba Diving Snorkel

Αν ψάχνετε για ένα επίσημα εγκεκριμένο αναπνευστήρα, μην κοιτάξετε πέρα ​​από την TUSA, έναν κατασκευαστή εξοπλισμού καταδύσεων που σχεδιάζει εξοπλισμό που αγαπούν οι λάτρεις της κατάδυσης από το 1950. Ήταν λογικό για την εταιρεία να κατασκευάσει το δικό της αναπνευστήρα για να εξασφαλίσει την υψηλή πληρούνται τα πρότυπα των πελατών κατάδυσης. Το Hyperdry Elite II περιλαμβάνει πολλά προσεκτικά μελετημένα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης μιας ιδιόκτητης βαλβίδας ξηρής οροφής χαμηλού προφίλ. Αυτός ο ειδικός μηχανισμός πλωτήρα εγγυάται ότι ο αναπνευστήρας θα παραμείνει εντελώς απαλλαγμένος από νερό, ανεξάρτητα από το αν βυθιστείτε ή εκπλαγείτε από υπερβολική βουτιά. Περιλαμβάνει επίσης ένα ορθοπεδικό επιστόμιο, μια δεξαμενή εκκένωσης με γωνία υψηλής ροής και έναν ιμάντα άνετης περιστροφής μάσκας δύο μερών που επιτρέπει την περιστροφή ενώ είναι προσαρτημένος σε μια μάσκα αναπνευστήρα.

Ελέγξτε την τιμή τώρα

6. Phantom Aquatics Dry Snorkel

Phantom Aquatics Dry Snorkel

Για όσους ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την άνεση του επιστόμιου, το Phantom Aquatics Dry Snorkel είναι το καλύτερο αναπνευστήρα για άνεση στο στόμα. Οι διθυραμβικές κριτικές δεν λένε ψέματα και το επιστόμιο μπορεί να αντικατασταθεί, επομένως όταν χρειάζεστε νέο, δεν είναι απαραίτητο να αντικαταστήσετε ολόκληρο το αναπνευστήρα. Το υλικό σιλικόνης, ο εργονομικός σχεδιασμός και το γωνιακό χαρακτηριστικό καθιστούν αυτό το επιστόμιο τέλεια εφαρμογή για διάφορα σχήματα στόματος. Επιπλέον, ο εύκαμπτος σωλήνας ωοειδούς σχήματος διαθέτει ένα αξιόπιστο σύστημα στεγανοποίησης της επάνω βαλβίδας, μια πόρπη μάσκας γρήγορης απελευθέρωσης και μια βαλβίδα εξαέρωσης με έναν εξαιρετικά μακρύ θάλαμο αυτοστραγγίσεως.

Ελέγξτε την τιμή τώρα

7. Mares Ergo Dry Scuba Diving and Snorkeling Snorkel

Mares Ergo Dry Scuba Diving and Snorkeling Snorkel

Η Mares είναι μια άλλη αξιοσέβαστη μάρκα στον χώρο του αναπνευστήρα και της κατάδυσης, γι’ αυτό αξίζει να εξεταστεί ο ισχυρισμός της για 100% στεγνή κορυφή βαλβίδας. Το αναπνευστήρα Ergo Dry χρησιμοποιεί μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας βαλβίδα εξαγωγής που έχει σχεδιαστεί για να πληροί τα πρότυπα απόδοσης τόσο των αναπνευστήρων όσο και των δυτών. Χρησιμοποιεί επίσης έναν εργονομικό σωλήνα, έναν κυματοειδές σωλήνα σιλικόνης ανώτερης ποιότητας, ένα περιστρεφόμενο κλιπ μάσκας και ένα χυτό, μαλακό ελαστικό επιστόμιο. Επιπλέον, διατίθεται ειδικά στην αγορά για να είναι κατάλληλο για πολύ μεγάλες συνεδρίες κολύμβησης με αναπνευστήρα και να αντέχει τη μακροχρόνια χρήση.

Ελέγξτε την τιμή τώρα

8. Oceanic Ultra Dry 2 Snorkel

Oceanic Ultra Dry 2 Snorkel

Το αναπνευστήρα Ultra Dry 2 της Oceanic διαθέτει μια πατενταρισμένη τεχνολογία ξηρής βαλβίδας. Αλλά εξίσου αξιοσημείωτα είναι τα άλματα που έχει κάνει η εταιρεία για τη δημιουργία ενός καινοτόμου επιστόμιου και πραγματικά μοναδικού κλιπ μάσκας. Για αρχή, το επιστόμιο είναι κατασκευασμένο από 100% υγρή τεχνολογία με υπερμεγέθη βαλβίδα εξαέρωσης. Επιπλέον, διαθέτει ελαστικό σωλήνα πτώσης για εύκολη αποκόλληση. Αυτό όχι μόνο το καθιστά υπερλειτουργικό και εξαιρετικά άνετο, αλλά το καθιστά και αντικαταστάσιμο. Όσο για το κλιπ μάσκας, είναι ένα περιστρεφόμενο άγκιστρο χωρίς προβλήματα, χωρίς περίπλοκα κλιπ, κουμπιά ή κουμπώματα.

Ελέγξτε την τιμή τώρα

9. AquaLung Impulse Dry Snorkel

AquaLung Impulse Dry Snorkel

Η AquaLung πιστεύει στη χρήση αυστηρών δοκιμών απόδοσης για να διασφαλίσει ότι τα προϊόντα της είναι πραγματικά έτοιμα για την αγορά. Ως αποτέλεσμα των δοκιμών της, η εταιρεία βρήκε μια βαλβίδα στεγνώματος που βλέπει προς τα εμπρός με μια μέθοδο πρόληψης γρήγορου κλεισίματος που εξαλείφει την ανάγκη καθαρισμού του αναπνευστήρα. Ο σωλήνας, οι βαλβίδες και τα κλιπ για αναπνευστήρα έχουν επίσης επανασχεδιαστεί. Ο σωλήνας περιλαμβάνει ένα εύκαμπτο τμήμα που μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί όταν είναι επιθυμητό, ​​η βαλβίδα εξαέρωσης αποστραγγίζεται αυτόματα και το κλιπ αναπνευστήρα χρησιμοποιεί ένα σύστημα κουμπιών δύο τεμαχίων.

Ελέγξτε την τιμή τώρα

10. Riffe Stable Scuba Diving and Snorkeling Snorkel

Riffe Stable Scuba Diving and Snorkeling Snorkel

Όσον αφορά τον ελαφρύ και υδροδυναμικό σχεδιασμό, η Riffe είναι ο ξεκάθαρος πρώτος με τη σταθερή καταδύσεις και την κολύμβηση με αναπνευστήρα. Χάρη στον εύκαμπτο σωλήνα βινυλίου του, ζυγίζει μόλις πέντε ουγγιές, σχεδόν το μισό βάρος των ανταγωνιστών του. Επιπλέον, η βαλβίδα ξηρής κορυφής έχει ένα καινοτόμο σχέδιο πτερυγίων καρχαρία που προορίζεται να κόβει εύκολα το νερό χωρίς να πιάνει φύκια ή άλλα επιπλέοντα υλικά. Το ξηρό αναπνευστήρα περιλαμβάνει επίσης ένα σύστημα απελευθέρωσης μεντεσέ κορυφαίας ποιότητας και μια βαλβίδα εξαέρωσης κάτω.

Ελέγξτε την τιμή τώρα

Πώς να επιλέξετε το καλύτερο ξηρό αναπνευστήρα

Ένα ξηρό αναπνευστήρα δεν είναι το ίδιο με ένα παραδοσιακό αναπνευστήρα. Είναι ένας αναπνευστήρας ειδικά σχεδιασμένος για να αποτρέπει την είσοδο νερού στο σωλήνα όταν ένας αναπνευστήρας πηγαίνει κάτω από την επιφάνεια. Αυτό συνήθως επιτυγχάνεται με έναν πλωτό μηχανισμό που κλείνει όταν το αναπνευστήρα βυθιστεί και ανοίγει ξανά όταν επιστρέψει στην επιφάνεια. Ωστόσο, πολλοί κατασκευαστές αναπνευστήρα βγαίνουν τώρα με διαφορετικά στυλ βαλβίδων, συμπεριλαμβανομένης της βαλβίδας με πτερύγια και πολλών άλλων κατοχυρωμένων με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας εκδόσεων. Είναι σημαντικό να εξετάζετε προσεκτικά τη βαλβίδα όταν αγοράζετε ένα ξηρό αναπνευστήρα, αλλά υπάρχουν επίσης πολλά άλλα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε το καλύτερο ξηρό αναπνευστήρα.

1. Επίπεδο εμπειρίας του Snorkeler

Οι ξηρές αναπνευστήρες συχνά θεωρούνται οι καλύτερες για κολύμβηση με αναπνευστήρα όταν είστε αρχάριος κολύμβησης με αναπνευστήρα. Οι ξηρές αναπνευστήρες μπορούν επίσης να είναι ιδανικές για παιδιά και για όποιον έχει πρόβλημα να καθαρίσει το νερό από έναν παραδοσιακό σωλήνα αναπνευστήρα. Οι αυτοδύτες και οι ελεύθεροι δύτες αποθαρρύνονταν ακόμη και συνήθως από το να χρησιμοποιούν ξηρούς αναπνευστήρες στο παρελθόν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι επίπλευτες ξηρές βαλβίδες μπορούν να προκαλέσουν την έξτρα πλευστότητα των ξηρών αναπνευστήρων όταν ο αέρας παγιδεύεται μέσα στο σωλήνα. Η πρόσθετη άνωση τείνει να κάνει την εναλλαγή μεταξύ αναπνευστήρα και αντισταθμιστή άνωσης δύσκολη και άβολη. Μπορεί επίσης να προκαλέσει την αναπήδηση του αναπνευστήρα γύρω από το κεφάλι του δύτη όταν δεν χρησιμοποιείται. Ευτυχώς, τα πρόσφατα σχέδια με αναπνευστήρα ξηρού αναπνευστήρα έχουν δημιουργηθεί με αυτό το ζήτημα και δοκιμάζονται ακόμη και για να διασφαλιστεί ότι πληρούν τα πρότυπα των ελεύθερων δυτών και των αυτοδυτών.

2. Συνθήκες κολύμβησης με αναπνευστήρα

Ιστορικά, οι ξηρές αναπνευστήρες έχουν χρησιμοποιηθεί ως επί το πλείστον για κολύμβηση με αναπνευστήρα σε ήρεμα νερά, επειδή οι κακές συνθήκες νερού μπορεί να προκαλέσουν δυσλειτουργία της βαλβίδας στεγνώματος κλείνοντας πολύ συχνά ή παραμένοντας κλειστή επ’ αόριστον. Αυτό παρουσίαζε πρόβλημα καθώς ο αναπνευστήρας δεν μπορούσε να πάρει μια ανάσα όταν χρειαζόταν, κάτι που αποδείχθηκε ιδιαίτερα επικίνδυνο για κολύμβηση με αναπνευστήρα σε κύματα και ασταθή νερά ή για καταδύσεις. Για πολλούς, το κύριο πρόβλημα ήταν με τη σφαίρα επίπλευσης στη συσκευή ξηρής βαλβίδας που κόλλησε κλειστή όταν μπλοκαρίστηκε άμμος ή άλλα υπολείμματα στον σωλήνα.

Ευτυχώς, πολλά νεότερα μοντέλα ξηρού αναπνευστήρα αντιμετωπίζουν ενεργά το πρόβλημα με ειδικές τεχνολογίες βαλβίδων και πιτσιλίσματος. Μερικοί ξηροί αναπνευστήρες έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να είναι κατάλληλοι για ασταθές νερό ή κύματα. Όταν επιλέγετε το καλύτερο ξηρό αναπνευστήρα, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη εάν αυτές οι νεότερες εξελίξεις είναι σημαντικές για εσάς.

3. The Snorkel Tube 

Ο σωλήνας ή το βαρέλι είναι το κύριο κομμάτι της μάσκας με αναπνευστήρα και ποικίλλει σημαντικά ως προς το υλικό κατασκευής, την ευελιξία και τα πρόσθετα χαρακτηριστικά. Θα θελήσετε να εξετάσετε προσεκτικά τις διάφορες παραλλαγές πριν δεσμευτείτε για την αγορά σας.

Τα περισσότερα νεότερα ξηρά αναπνευστήρες έρχονται αυτόματα με εύκαμπτο σωλήνα. Αυτό είναι ένα εύκαμπτο τμήμα του σωλήνα που κάνει το αναπνευστήρα πιο ρυθμιζόμενο και άνετο. Υπάρχουν ακόμα μερικές μάρκες που χρησιμοποιούν ευθύγραμμους σωλήνες, αλλά είναι σίγουρα καλύτερο να επιλέξετε ένα που έχει τον εύκαμπτο σωλήνα. Αυτή είναι μια σημαντική πτυχή του αναπνευστήρα επειδή είναι το τμήμα του σωλήνα που συνδέει το επιστόμιο με το σωλήνα αναπνευστήρα. Εάν δεν είναι μαλακό και εύκαμπτο, θα μπορούσε να τρίβεται και να αισθάνεται άβολα στο πρόσωπό σας και μπορεί ακόμη και να σας εμποδίσει αν κάνετε κατάδυση με ρυθμιστή. Εάν το αναπνευστήρα έχει εύκαμπτο σωλήνα, θα παρατηρήσετε ένα τμήμα εύκαμπτου σωλήνα τύπου ακορντεόν μήκους λίγων ιντσών πάνω από το επιστόμιο. 

Πολλοί αρχάριοι αναπνευστήρες δεν συνειδητοποιούν ότι οι σωλήνες αναπνευστήρα έχουν πολλές διαφορετικές διαμέτρους και μήκη. Είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή σε αυτό γιατί εάν έχετε λάθος μέγεθος για το σώμα σας ή την αναπνευστική ικανότητα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακατάλληλη ανταλλαγή αέρα. Για παράδειγμα, εάν είναι πολύ μικρό ή κοντό, μπορεί να μην μπορείτε να πάρετε μια αρκετά μεγάλη αναπνοή όταν τη χρειάζεστε. Εάν ο αναπνευστήρας είναι πολύ μακρύς ή φαρδύς, θα μπορούσατε να εισπνεύσετε κατά λάθος την αναπνοή που μόλις αφήσατε. Αυτό θα σήμαινε την κατάποση διοξειδίου του άνθρακα, το οποίο μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε άρρωστοι, ζαλάδες, σύγχυση ή εξάντληση.

4. Το Dry Valve & Splash Guard

Όταν αγοράζετε ένα ξηρό αναπνευστήρα, καλό είναι να επιθεωρήσετε τον μηχανισμό της ξηρής βαλβίδας που είναι συνδεδεμένος στο επάνω μέρος του σωλήνα. Είναι ακριβώς αυτό που ξεχωρίζει τις ξηρές αναπνευστήρες από άλλες αναπνευστήρες, οπότε βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να το δείτε στην κορυφή του σωλήνα. Τα περισσότερα από αυτά έχουν μια μπάλα ή μια συσκευή επίπλευσης που ανεβαίνει στην κορυφή για να μπλοκάρει το νερό όταν το αναπνευστήρα βυθίζεται. Ωστόσο, αυτά φαίνεται να χάνουν τη δημοτικότητά τους λόγω ασυνέπειας στον τρόπο λειτουργίας τους. Μερικοί ψαροντούφες παραπονιούνται ότι βουλώνουν με άμμο και άλλα σωματίδια, με αποτέλεσμα να κολλάνε κλειστά.

Εάν πιστεύετε ότι αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα για εσάς, αναζητήστε ένα στεγνό αναπνευστήρα που χρησιμοποιεί κάποιο είδος εναλλακτικής βαλβίδας. Πολλοί κατασκευαστές αναπνευστήρα βγαίνουν με τις δικές τους κατοχυρωμένες με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας βαλβίδες ξηρού αέρα, οπότε αξίζει να εξετάσετε πώς κατασκευάζονται και πώς αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της σφαιρικής βαλβίδας.

Θα θελήσετε επίσης να βεβαιωθείτε ότι βλέπετε ένα προστατευτικό εκτόξευσης που καλύπτει τη βαλβίδα στεγνώματος και το πάνω μέρος του σωλήνα. Ένα προστατευτικό εκτόξευσης είναι λίγο σαν ένα εφεδρικό σχέδιο για το νερό που μπορεί να εισέλθει στο αναπνευστήρα ακόμα κι αν δεν είστε βυθισμένοι. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν κάνετε κολύμβηση με αναπνευστήρα σε ασταθή νερά ή κύματα.

5. Το Κλιπ Μάσκας

Αν και μπορεί να φαίνεται ασήμαντο στην αρχή, το κλιπ μάσκας είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά των καλύτερων αναπνευστήρων εκεί έξω. Είναι ένα μικρό κλιπ που επιτρέπει τη σύνδεση του σωλήνα σε μια μάσκα αναπνευστήρα. Αυτό αποτρέπει το να χαθεί ο σωλήνας εάν βγει από το στόμα σας είτε εσκεμμένα είτε κατά λάθος. Αντίθετα, ο αναπνευστήρας παραμένει στερεωμένος στον ιμάντα της μάσκας, ο οποίος είναι στερεωμένος στο κεφάλι σας.

Τα παράπονα για την ανεπάρκεια των κλιπ μάσκας είναι μια κύρια ανησυχία μεταξύ των κολυμβητών με αναπνευστήρα. Εάν το κλιπ δεν είναι αποτελεσματικό, ο αναπνευστήρας μπορεί να πέσει και να χαθεί στο κάτω μέρος του υδάτινου όγκου στο οποίο κολυμπάτε με αναπνευστήρα.

Σήμερα, υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ κλιπ μάσκας και μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δαχτυλίδια, κουμπιά, κουμπιά, κλιπ, ακόμη και συστήματα δύο τεμαχίων. Αλλά οι πιο σημαντικές πτυχές είναι οι λειτουργίες γρήγορης αποδέσμευσης και περιστροφής. Αυτά εμποδίζουν τις περιορισμένες κινήσεις και επιτρέπουν στον σωλήνα να απομακρύνεται εύκολα από τη μέση όταν δεν θέλετε να τον χρησιμοποιήσετε.

4. Το Επιστόμιο

Το επιστόμιο είναι μια από τις πιο προσωπικές επιλογές που θα πρέπει να κάνετε όταν ψάχνετε για το καλύτερο αναπνευστήρα. Εφόσον ταιριάζει στο στόμα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προσέχετε το σχήμα και τα υλικά του προϊόντος. Επιθεωρήστε προσεκτικά το επιστόμιο για να βεβαιωθείτε ότι είναι κατασκευασμένο από ένα μαλακό, ανθεκτικό υλικό που δεν θα τεντώσει τα χείλη σας ή δεν θα γρατσουνίσει τον ευαίσθητο στοματικό ιστό. Επίσης, αποφασίστε εάν ένα ρυθμιζόμενο επιστόμιο είναι σημαντικό για εσάς, καθώς ορισμένα διαθέτουν μεντεσέδες και σφαιρικούς συνδέσμους ενώ άλλα είναι στερεωμένα στη θέση τους. Τα ρυθμιζόμενα επιστόμια προσφέρουν συνήθως μια πιο άνετη εμπειρία κολύμβησης με αναπνευστήρα, αλλά υπάρχουν ορισμένοι ψαροντούφες που εξακολουθούν να προτιμούν το απλούστερο, σταθερό στυλ.

Επιπλέον, τα επιστόμια διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη και είναι σημαντικό να επιλέξετε αυτό που αισθάνεται άνετα στο στόμα σας. Μερικοί ψαροντούφες λένε ότι τα μεγαλύτερα επιστόμια είναι καλύτερα για αρχάριους, επειδή τους επιτρέπουν να παίρνουν βαθύτερες αναπνοές, αλλά για μερικούς, τα μεγαλύτερα επιστόμια προκαλούν κόπωση της γνάθου. Για το λόγο αυτό, οι πιο έμπειροι δύτες και ψαροντούφες προτιμούν συχνά την άνεση ενός μικρότερου επιστόμιου. Ακόμα κι έτσι, μερικοί ψαροντούφες λένε ότι ο καλύτερος τρόπος για να επιλέξετε ένα επιστόμιο είναι να βρείτε αυτό που ταιριάζει με το μέγεθος του προσώπου ή του στόματός σας – επομένως, μεγάλα επιστόμια για άτομα με μεγαλύτερα πρόσωπα και μικρά επιστόμια για άτομα με μικρότερα πρόσωπα.

5. Το Reservoir & Purge Valve

Τώρα για τη δεξαμενή και τη βαλβίδα εξαέρωσης. Στο κάτω μέρος του επιστόμιου, θα δείτε μια δεξαμενή για τη συλλογή νερού που εισέρχεται κατά λάθος στον σωλήνα. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που έχουν σχεδόν όλα τα snorkels τώρα και σας εμποδίζει να καταπιείτε το νερό όταν προσπαθείτε να πάρετε μια ανάσα. Οι ξηροί αναπνευστήρες τείνουν να έχουν μικρότερες δεξαμενές καθώς η δεξαμενή είναι συνήθως ένα περιττό χαρακτηριστικό. Εξάλλου, η βαλβίδα στεγνώματος έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει την είσοδο νερού στο σωλήνα εξαρχής.

Εάν θέλετε να μειώσετε το βάρος και τον όγκο του ξηρού αναπνευστήρα σας, είναι καλό να αναζητήσετε ένα που δεν έχει καθόλου δεξαμενή. Ωστόσο, ορισμένα ξηρά αναπνευστήρες πηγαίνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση και διαθέτουν εξαιρετικά μεγάλες δεξαμενές συν βαλβίδες καθαρισμού. Αυτή είναι συνήθως μια προφύλαξη που προτιμούν όσοι κάνουν ελεύθερη κατάδυση ή ψαροντούφεκο. Οι μεγαλύτερες δεξαμενές κρατούν περισσότερο νερό και είναι πιο κατάλληλες για δύτες που συνήθως παίρνουν μεγαλύτερες και βαθύτερες αναπνοές.

Η βαλβίδα εξαέρωσης είναι το κομμάτι που επιτρέπει στον αναπνευστήρα να φυσήξει το νερό πίσω από τη δεξαμενή. Υπάρχουν μερικά διαφορετικά στυλ βαλβίδων εκκένωσης. Το παραδοσιακό στυλ απαιτεί από τον αναπνευστήρα να βγει στην επιφάνεια και στη συνέχεια να φυσήξει το νερό. Ωστόσο, ορισμένα από τα νεότερα μοντέλα διαθέτουν βαλβίδες εξαέρωσης που αποστραγγίζονται αυτόματα ενώ κάνετε κολύμβηση με αναπνευστήρα, ώστε να μην χρειάζεται ποτέ να κάνετε επιπλέον προσπάθεια για να φυσήξετε το νερό. Επιπλέον, υπάρχουν μερικές ξηρές αναπνευστήρες με νέα σχέδια που επιτρέπουν στον αναπνευστήρα να φυσά το νερό ενώ είναι ακόμα βυθισμένοι.

5. Βάρος & όγκος

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι ένας αναπνευστήρας να είναι βαρύς ή ογκώδης, οπότε να είστε προσεκτικοί με τα ξηρά αναπνευστήρες που έχουν πολλά έξτρα. Όταν πρόκειται για αναπνευστήρες, όσο πιο μινιμαλιστικά είναι τόσο το καλύτερο. Σε ορισμένους κύκλους κολύμβησης με αναπνευστήρα, η βαλβίδα καθαρισμού σε ξηρούς αναπνευστήρες είναι λίγο αμφιλεγόμενη. Μερικοί λένε ότι οι καλοί ξηροί αναπνευστήρες δεν χρειάζονται βαλβίδα εκκένωσης και ότι απλώς προσθέτουν περιττό όγκο και βάρος. Ωστόσο, πολλά ξηρά αναπνευστήρες τα περιλαμβάνουν. Επιθεωρήστε λοιπόν προσεκτικά πριν πάρετε την απόφασή σας.

Άλλα πρόσθετα, όπως στεγνά μπλουζάκια, εύκαμπτα επιστόμια και φανταχτερά κλιπ προκαλούν τις ίδιες ανησυχίες. Μερικοί έμπειροι ψαροντούφες λένε ότι είναι περιττά τεχνάσματα που κάνουν τις μάσκες με αναπνευστήρα μόνο δύσκολες και βαριές. 

6. Πώς το Dry Snorkel ταιριάζει με τη μάσκα σας με αναπνευστήρα

Να δοκιμάζετε πάντα μαζί το αναπνευστήρα και τη μάσκα σας για να εξασφαλίσετε τη σωστή εφαρμογή. Βεβαιωθείτε ότι ο αναπνευστήρας δεν τραβάει τη μάσκα σας, δεν τραβάει τα χείλη σας ή δεν σπάει την τσιμούχα αέρα. Εάν περάσει αυτές τις δοκιμές, δώστε μεγάλη προσοχή στο πώς αισθάνεται στο στόμα σας. Δεν θα πρέπει να είναι απαραίτητο να σφίξετε το σαγόνι σας για να κρατήσετε το επιστόμιο στη θέση του, αλλά επίσης δεν πρέπει να πέφτει εύκολα εάν μετακινείτε τα χείλη ή το σαγόνι σας. 

7. Επιλογές χρώματος

Αν και το χρώμα δεν θα έχει καμία επίδραση στη λειτουργία του αναπνευστήρα, η εμφάνιση του αναπνευστήρα μπορεί να είναι σημαντική για εσάς. Ευτυχώς, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων για να διαλέξετε, από κλασικό μαύρο έως μπλε, ροζ, κίτρινο και πολλά άλλα. Όταν επιλέγετε το χρώμα σας, σκεφτείτε να ταιριάξετε το μαγιό, το βρεγμένο σας ή τα βατραχοπέδιλα. Επίσης, εξετάστε το ενδεχόμενο να επιλέξετε ένα φωτεινό χρώμα που είναι εύκολο να το εντοπίσετε αν τύχει να ρίξετε το αναπνευστήρα σας στη θάλασσα ή στον πάτο μιας πισίνας. 

8. Κόστος

Οι ξηρές αναπνευστήρες συνήθως δεν είναι οι φθηνότερες διαθέσιμες αναπνευστήρες. πληρώνετε για έναν επιπλέον μηχανισμό που θα σας προστατεύει από την αναπνοή του νερού μέσω του σωλήνα. Αυτό είναι ένα όφελος που αξίζει το πρόσθετο κόστος. Ωστόσο, η μάρκα, το στυλ και τα υλικά που χρησιμοποιούνται μπορούν επίσης να επηρεάσουν την τιμή. 

Το να πληρώσετε περισσότερα για ένα καλό αναπνευστήρα μπορεί να αποδειχθεί ότι αξίζει τον κόπο, εάν είστε συχνός εραστής με αναπνευστήρα ή εάν θέλετε να έχετε ένα αναπνευστήρα που διαρκεί για πολλά χρόνια. Αλλά αν είστε απλώς ένας απλός εραστής με αναπνευστήρα, δεν είναι απαραίτητο να πληρώσετε για ένα κορυφαίο αναπνευστήρα. Και δεν είναι ασυνήθιστο για τους αρχάριους κολυμβητές με αναπνευστήρα να χάσουν ένα κομμάτι από το αναπνευστήρα τους στη θάλασσα όταν ξεκινούν. Καλό είναι λοιπόν να αναλογιστείτε πόσο είστε διατεθειμένοι να ρισκάρετε μέχρι να είστε πιο έμπειροι.

Τώρα που έχετε το χαμηλό επίπεδο για τις πιο πρόσφατες και καλύτερες μάσκες αναπνευστήρα για ξηρό αναπνευστήρα, εναπόκειται σε εσάς να αποφασίσετε ποιο είναι το καλύτερο αναπνευστήρα στον κόσμο. Και μην ξεχάσετε να δείτε τη λίστα μας με τις καλύτερες μάσκες αναπνευστήρα και πτερύγια κολύμβησης με αναπνευστήρα για να ολοκληρώσετε το σετ κολύμβησης με αναπνευστήρα.

Διαβάστε επίσης:

πτερύγια για κολύμβηση

 εθνικά πάρκα στη Γαλλία

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.