You are currently viewing Τα 10 καλύτερα κράνη αναρρίχησης (2023)

Τα 10 καλύτερα κράνη αναρρίχησης (2023)

Υπάρχει πολλή προετοιμασία για μια καλή ανάβαση. Αλλά προτού ενθουσιαστείτε με αξεσουάρ όπως παπούτσια ή ιμάντες, φροντίστε να διαλέξετε ένα ποιοτικό κράνος. Τα κράνη αναρρίχησης μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ ζωής ή θανάτου σε ένα ατύχημα, επομένως θα θελήσετε να επιλέξετε ένα κράνος που ταιριάζει στο στυλ αναρρίχησής σας για να εξασφαλίσετε τη μέγιστη ασφάλεια και άνεση.

Για να ολοκληρώσετε το κιτ αναρρίχησης, φροντίστε να δείτε και τα άρθρα μας σχετικά με τις καλύτερες ιμάντες αναρρίχησης, σχοινιά, ταχυσυρμέςκαι παπούτσια.

Συγκριτικός πίνακας με τα καλύτερα κράνη αναρρίχησης

Παρακάτω είναι μια λίστα με τα καλύτερα κράνη αναρρίχησης. Κάντε κλικ στο όνομα για να διαβάσετε κριτικές και να ελέγξετε τις τιμές.

Τι να ψάξετε σε ένα καλό κράνος αναρρίχησης

Με πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αγοράσετε το τέλειο κράνος αναρρίχησης, παραθέτουμε τα πιο σημαντικά παρακάτω…

1. Τύποι αφρού – EPS έναντι EPP

Αυτό είναι το εμπόδιο που θα είναι το πιο σημαντικό όταν πρόκειται για την προστασία του κεφαλιού σας από κρούσεις.

ένα. EPP (διογκωμένο πολυπροπυλένιο)

Αυτός ο αφρός έχει σχεδιαστεί για να απορροφά τα χτυπήματα χωρίς να θρυμματίζεται. Είναι πιο ανθεκτικό από το EPS και το υλικό βρίσκεται σε πράγματα όπως οι προφυλακτήρες αυτοκινήτων. Αυτά τα κράνη είναι πιο ακριβά επειδή δεν είναι μόνο ελαφρύτερα αλλά και πιο προστατευτικά και ανθεκτικά.

σι. EPS (διογκωμένη πολυστερίνη)

Για πολύ καιρό το EPS ήταν ο πιο δημοφιλής αφρός που απορροφά κραδασμούς στα κράνη αναρρίχησης. Είναι πολύ δύσκολο και μπορεί να προστατεύσει το κεφάλι σας από σοβαρή πρόσκρουση. Ωστόσο, θα προστατεύσει το κεφάλι σας μόνο από μία πρόσκρουση. Μετά από αυτό, η ακεραιότητά του διακυβεύεται και θα πρέπει να αποκτήσετε ένα νέο κράνος.

2. Τύποι κελύφους – Πολυανθρακικό έναντι ABS

Ενώ ο τύπος αφρού καθορίζει τι υπάρχει μέσα στο κράνος, το υλικό του κελύφους καθορίζει τι υπάρχει στο εξωτερικό.

ένα. Πολυανθρακικό

Τα κράνη από πολυανθρακικό είναι ελαφριά, καθιστώντας τα τα καλύτερα κράνη για μεγάλες μέρες αναρρίχησης. Αν και αυτό είναι ελκυστικό για κάποιους, να έχετε κατά νου ότι σημαίνει επίσης ότι το κράνος είναι λιγότερο ανθεκτικό, επομένως είναι σημαντικό να το αντιμετωπίζετε με προσοχή τόσο κατά την αναρρίχηση όσο και κατά την αποθήκευση.

σι. ABS

Τα κράνη ABS μπορούν να απορροφήσουν αρκετά μεγάλες κρούσεις και να προστατεύσουν από πτώση συντριμμιών. Αυτό σημαίνει επίσης ότι είναι πιο βαριά, παχύτερα και πιο ανθεκτικά. Επιπλέον, τείνουν να είναι φθηνότερα.

3. Δυνατότητα προσαρμογής

Ανάλογα με την αναρρίχηση που κάνετε, μπορείτε να διασχίσετε πολλούς διαφορετικούς τύπους εδάφους σε ποικίλα διαφορετικά κλίματα και το τελευταίο πράγμα που θα θέλετε είναι ένα κράνος που δεν ταιριάζει σωστά. Ένα καλό κράνος θα πρέπει να είναι άνετο αλλά να είναι άνετο. Αν κουνήσετε το κεφάλι σας και το κράνος μετακινηθεί, τότε είναι πολύ χαλαρό. Τα κράνη αναρρίχησης έχουν δύο σημεία προσαρμογής τον ιμάντα κεφαλής και τον ιμάντα για το πηγούνι. Εάν πρόκειται να κυκλοφορείτε πολύ, είναι σημαντικό να έχετε ένα κράνος που να προσαρμόζεται εύκολα όταν βρίσκεστε εν κινήσει.

4. Βάρος και άνεση

Είναι σημαντικό να εξετάσετε το είδος της αναρρίχησης που θα κάνετε πριν αγοράσετε ένα κράνος αναρρίχησης. Μερικά κράνη είναι βαριά και παχιά ενώ άλλα είναι ελαφριά και λεπτά. Αυτό που λειτουργεί καλύτερα θα εξαρτηθεί από το τι κάνετε. Αν τείνετε να έχετε μεγάλες μέρες με απότομες στροφές ή προτιμάτε αναρριχήσεις σε πολλά βήματα, ένα ελαφρύτερο κράνος είναι πιθανό να σας ταιριάζει καλύτερα. Αν σκαρφαλώνετε σε μια πολυταξιδεμένη διαδρομή και δεν είναι πολύ πιθανό να πέσετε βράχοι, ένα λεπτό, ελαφρύ κράνος μπορεί να σας ταιριάζει. Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να ακολουθήσετε φλογερά μονοπάτια σε νέες περιοχές αναρρίχησης, τότε μπορεί να θέλετε ένα βαρύτερο κράνος που προσφέρει περισσότερη προστασία. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε είναι πόσο καιρό θα φοράτε το κράνος, επειδή το επιπλέον βάρος στο κεφάλι σας μπορεί γρήγορα να γίνει δυσάρεστο.

5. Αερισμός

Ο αριθμός των αεραγωγών που θα θέλετε θα βασίζεται στα κλίματα στα οποία συνήθως σκαρφαλώνετε. Για τους καλοκαιρινούς ορειβάτες, ο περισσότερος αερισμός είναι συχνά καλύτερος επειδή δεν θα θέλετε να καίει το κεφάλι σας ενώ ανεβαίνετε. Από την άλλη πλευρά, αν προτιμάτε πράγματα όπως η αναρρίχηση στον πάγο, θα θέλετε ένα κράνος με λιγότερους αεραγωγούς για να κρατάτε το κεφάλι σας όσο το δυνατόν πιο ζεστό. Έχετε επίσης υπόψη σας ότι όσο περισσότεροι αεραγωγοί υπάρχουν, τόσο λιγότερο προστατεύεται το κεφάλι σας. Έτσι, ακόμα κι αν σκαρφαλώνετε σε θερμότερο κλίμα, αν είναι πιθανό να πέσουν βράχοι, τότε μπορεί να μην θέλετε ένα κράνος με πάρα πολλούς αεραγωγούς.

Καλύτερες κριτικές για το κράνος αναρρίχησης

Ανεξάρτητα από το στυλ ή τη συχνότητα αναρρίχησής σας, παρακάτω είναι μια λίστα με κράνη που ταιριάζουν στις ανάγκες σας.

Mammut Wall Rider

Κράνος Mammut Wall Rider

Είτε κάνετε ορειβατική, παραδοσιακή ή αθλητική αναρρίχηση, το Mammut Wall Rider είναι από τις καλύτερες επιλογές ελαφρού κράνους αναρρίχησης στην αγορά. Χάρη στο διογκωμένο πολυπροπυλένιο (EPP), το κράνος ζυγίζει λιγότερο από επτά ουγγιές, αλλά η μερική ενίσχυση του σκληρού κελύφους παρέχει μέγιστες ιδιότητες απορρόφησης κραδασμών. Διαθέτει 16 μεγάλους αεραγωγούς για βέλτιστη αναπνοή και οι ιμάντες του πηγουνιού και του πίσω μέρους είναι πλήρως ρυθμιζόμενοι για να εξασφαλίσουν άνετη και ασφαλή εφαρμογή. Το Mammut Wall Rider έχει δύο μπροστινά κλιπ με έναν πίσω ιμάντα bungee για να διατηρείτε τον προβολέα σας σταθερά στη θέση του για βραδινές αναβάσεις. Αυτό το ελαφρύ, χαμηλού προφίλ, καλά αεριζόμενο κράνος είναι ένα που σίγουρα θα λατρέψετε να φοράτε κατά την αναρρίχηση.

Προβολή στο Amazon Προβολή στο Backcountry

Black Diamond Half Dome

Κράνος Half Dome Black Diamond

Αυτό το ενημερωμένο μοντέλο εξακολουθεί να έχει τη δοκιμασμένη κατασκευή του προκατόχου του με νέα χαρακτηριστικά που το κάνουν ακόμα πιο δημοφιλές. Ο συν-μορφοποιημένος αφρός EPS του κράνους καλύπτεται από ένα πολυανθρακικό κέλυφος χαμηλού προφίλ για προστασία από κρούσεις. Διαθέτει επίσης σύστημα ανάρτησης χαμηλού προφίλ με καντράν ρύθμισης με το ένα χέρι. Ο ιμάντας για το πηγούνι κατασκευάστηκε για να είναι εύκολα ρυθμιζόμενος για να διασφαλίσει ότι το κράνος είναι τόσο άνετο όσο και ασφαλές. Το κράνος διαθέτει απλοποιημένα και ελαφριά κλιπ, ώστε να μπορείτε να τοποθετήσετε έναν προβολέα. Το κράνος διατίθεται σε δύο διαφορετικά μεγέθη (small/medium και medium/large) με το μικρότερο μέγεθος να ζυγίζει 11,6 ουγγιές και το μεγαλύτερο μέγεθος να ζυγίζει μόνο 12,3 ουγκιές. Το Black Diamond Half Dome είναι αγαπημένο μεταξύ όλων των τύπων ορειβατών.

Προβολή στο Amazon Προβολή στο REI

Petzl Sirocco

Κράνος αναρρίχησης Petzl Sirocco

Το Petzl Sirocco θα θωρακίσει το κεφάλι σας χωρίς να το βαρύνει. Ζυγίζει μόλις 5,64 ουγγιές χάρη στον υβριδικό σχεδιασμό που διαθέτει ένα κέλυφος αφρού EPP και μια άκαμπτη κορώνα με έγχυση αφρού EPS. Διαθέτει 24 φαρδιές οπές αερισμού καθώς και ρυθμιζόμενο κεφαλόδεσμο και μαγνητική πόρπη στον ιμάντα του πηγουνιού για πρόσθετη άνεση. Μπορείτε να τοποθετήσετε εύκολα έναν προβολέα και το κράνος είναι επίσης συμβατό με την ασπίδα ματιών Vizion. Μαζί με το κράνος θα λάβετε εφεδρικό αφρό και μια προστατευτική τσάντα αποθήκευσης. Θα προστατεύεστε από πίσω και πλευρική πρόσκρουση σε ένα εξαιρετικά ελαφρύ πακέτο κράνους όταν επιλέξετε το Petzl Sirocco.

Προβολή στο Amazon Προβολή στο Backcountry

Petzl Boreo

Κράνος αναρρίχησης Petzl Boreo

Το Petzl Boreo είναι εύκολα ένα από τα καλύτερα διαθέσιμα κράνη αναρρίχησης. Η υβριδική κατασκευή δημιουργεί ένα συμπαγές κράνος και αποτελείται από μια παχιά κορώνα ABS με επένδυση από αφρό EPP και EPS. Το εξωτερικό κέλυφος αντιστέκεται στην τριβή και την κρούση, ενώ προσφέρει ενισχυμένη προστασία από μπροστινές, πίσω και πλευρικές κρούσεις. Το κράνος διαθέτει οκτώ αεραγωγούς για αναπνοή και τέσσερα κλιπ για προσάρτηση προβολέα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε την ασπίδα ματιών Vizion εάν θέλετε. Έρχεται σε δύο διαφορετικά μεγέθη και ζυγίζουν μόνο περίπου δέκα ουγγιές. Είτε κάνετε αναρρίχηση, είτε κάνετε canyoning, σπηλιές, ορειβασία είτε μέσω ferrata, το Petzl Boreo είναι μια ιδανική επιλογή για τις υπαίθριες περιπέτειές σας.

Προβολή στο Amazon Προβολή στο REI

Black Diamond Vapor

Κράνος αναρρίχησης Black Diamond Vapor

Το Black Diamond Vapor δημιουργήθηκε με έμφαση στο βάρος, την αναπνοή και την άνεση. Η κατασκευή κράνους στο καλούπι διαθέτει συγχυτευμένο αφρό EPS με πολυανθρακικό κέλυφος καθιστώντας το εξαιρετικά χαμηλό προφίλ. Το κράνος έχει 12 αεραγωγούς και ο υπαίθριος, γεωμετρικός σχεδιασμός επιτρέπει μια εντυπωσιακή ροή αέρα. Το Black Diamond Vapor διαθέτει επίσης ρυθμιστή καστάνιας με χυτευμένα κουμπιά. Έχει κλιπ για τον προβολέα σας, αλλά τα κλιπ είναι αφαιρούμενα αν δεν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε. Αυτό το ελαφρύ κράνος διατίθεται σε δύο μεγέθη, με το μικρότερο μέγεθος να ζυγίζει 6,6 ουγγιές και το μεγαλύτερο μέγεθος να ζυγίζει μόνο 7 ουγγιές. Με ένα εξαιρετικά ρυθμιζόμενο σύστημα ανάρτησης με επένδυση, το Black Diamond Vapor σας προσφέρει όλη την άνεση που θέλετε χωρίς το πρόσθετο βάρος των τυπικών κρανών αναρρίχησης.

Προβολή στο Amazon Προβολή στο Backcountry

Petzl Picchu – Παιδιά

Παιδικό κράνος αναρρίχησης Petzl Picchu

Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να μυήσετε τα παιδιά στην υπέροχη ύπαιθρο. Το κράνος Picchu είναι σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας μεταξύ τριών και οκτώ ετών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναρρίχηση ή ποδηλασία. Η επένδυση EPS του απορροφά τις κρούσεις, ενώ το πλαστικό κέλυφος ABS με έγχυση είναι ανθεκτικό και ελαφρύ. Για να διασφαλιστεί η άνετη και ασφαλής εφαρμογή, το εσωτερικό κεφαλόδεσμο και το λουρί του πηγουνιού ρυθμίζονται εύκολα. Η εσωτερική επένδυση από αφρό αφαιρείται και πλένεται για να διατηρείται το κράνος καθαρό. Υπάρχουν τέσσερα κλιπ για έναν προβολέα και μια πίσω βάση για ένα φως LED. Για να κάνετε το κράνος πιο διασκεδαστικό για τα παιδιά και να χαλαρώσετε τα νεύρα σας σχετικά με την ασφάλεια, συνοδεύεται από τρεις σελίδες με διακοσμητικά αυτοκόλλητα και μία σελίδα με αντανακλαστικά αυτοκόλλητα για βελτίωση της ορατότητας τη νύχτα. Αν θέλετε να φέρετε τα παιδιά σας μαζί στην επόμενη αναρριχητική σας περιπέτεια, φροντίστε να τους πάρετε ένα κράνος Petzl’s Picchu.

Προβολή στο Amazon Προβολή στο REI

Petzl Meteor

Κράνος αναρρίχησης Petzl Meteor

Το Meteor είναι το καλύτερο κράνος για αναρρίχηση και ορειβασία. Παρέχει ενισχυμένη προστασία από μπροστινές, πίσω και πλευρικές κρούσεις. Η κατασκευή στο καλούπι διαθέτει επένδυση αφρού EPS στο εσωτερικό ενός ελαφρού κελύφους από πολυανθρακικό. Το μικρότερο μέγεθος ζυγίζει 7,9 ουγγιές ενώ το μεγαλύτερο μέγεθος ζυγίζει 8,5 ουγγιές. Το χαμηλό προφίλ και οι μεγάλοι αεραγωγοί του το καθιστούν μια άνετη επιλογή για καλοκαιρινή και χειμερινή ορειβασία. Τα σημεία ενσωμάτωσης το καθιστούν μια σταθερή επιλογή για περιηγήσεις σκι και το πίσω λάστιχο του είναι συμβατό με τις κορδέλες κεφαλής των περισσότερων γυαλιών σκι. Εάν θέλετε ένα κράνος που μπορεί να κάνει διπλή εργασία για καλοκαιρινές και χειμερινές περιπέτειες, το κράνος Meteor του Petzl είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Προβολή στο Amazon Προβολή στο REI

Mammut El Cap

Κράνος αναρρίχησης Mammut El Cap

Το κράνος El Cap της Mammut θα σας εξασφαλίσει ασφάλεια, άνεση και αναρρίχηση με στυλ. Ο στιβαρός, υβριδικός σχεδιασμός του συνδυάζει κατασκευή με σκληρό κέλυφος και σε καλούπι. Κάτω από το σταθερό εξωτερικό κέλυφος υπάρχουν δύο στρώματα φελιζόλ για την απορρόφηση των κραδασμών. Για να μεγιστοποιήσετε την άνεση του κλίματος και να διατηρήσετε το κεφάλι σας δροσερό, αυτό το κράνος προσφέρει 12 αεραγωγούς που προάγουν τη ροή του αέρα. Διαθέτει γείσο και στενό σχεδιασμό και η ελαφριά κεφαλόδεσμος και η λωρίδα του πηγουνιού είναι και τα δύο εύκολα ρυθμιζόμενα για να εξασφαλίσετε ότι ανεβαίνετε με άνεση. Υπάρχουν επίσης κλιπ στο κράνος σε περίπτωση που έχετε μαζί σας προβολέα. Για να παραμείνετε κομψοί και ασφαλείς στο βράχο, πηγαίνετε με το El Cap της Mammut.

Προβολή στο Amazon Προβολή στο Backcountry

Edelrid Shield II

Κράνος αναρρίχησης Edelrid Shield II

Αυτό το κράνος με μαλακό κέλυφος είναι ιδανικό για μεγάλες και απαιτητικές αναβάσεις. Διαθέτει πυρήνα από αφρό EPS και σκληρό πολυανθρακικό κέλυφος ενώ παραμένει ελαφρύ. Το Shield II διαθέτει ένα ανανεωμένο σύστημα προσαρμογής πτερυγίων και πίσω επιλογέα ρύθμισης για να ταιριάζει σε ένα ευρύ φάσμα μεγεθών κεφαλής, ενώ παράλληλα εγγυάται άνεση και ασφάλεια. Το εργονομικά διαμορφωμένο εσωτερικό διαθέτει ακόμη και αφαιρούμενη επένδυση που πλένεται επίσης. Οι 16 αεραγωγοί προσφέρουν εξαιρετικό αερισμό για να διατηρήσετε το κεφάλι σας δροσερό κατά τις πιο ζεστές αναρριχήσεις σας. Αυτό το κράνος διαθέτει ακόμη και ένα καινοτόμο σύστημα κλεισίματος τοποθετημένο κάτω από τα αυτιά για άνεση. Το Shield II έχει όλα όσα χρειάζεστε για να σας κρατά ασφαλείς και άνετους στις μεγάλες αναβάσεις σας.

Προβολή στο Amazon Προβολή στο Backcountry

Camp USA Armor

Κράνος αναρρίχησης Armor Camp USA

Αυτό το εξαιρετικά δημοφιλές αλπικό κράνος δεν είναι μόνο το καλύτερο κράνος αναρρίχησης, αλλά είναι επίσης μια ιδανική επιλογή για αναρρίχηση στον πάγο και ορειβασία. Έχει υβριδική κατασκευή και το εσωτερικό από αφρώδες υλικό έχει μαλακή επένδυση για να σας προστατεύει από κρούσεις. Το χυτευμένο πλαστικό κέλυφος ABS διαθέτει 10 αεραγωγούς για την προώθηση της ροής του αέρα και του αερισμού. Μπορείτε να εξασφαλίσετε άνετη εφαρμογή πολύ γρήγορα χάρη στο σύστημα ρύθμισης του πίσω τροχού και το ρυθμιζόμενο λουρί του πηγουνιού. Αυτό το κράνος έχει πολλά χαρακτηριστικά, αλλά εξακολουθεί να ζυγίζει μόνο περίπου 12 ουγγιές. Θα είστε έτοιμοι να αναλάβετε οποιαδήποτε περιπέτεια όταν επιλέξετε το κράνος Armor του Camp USA.

Προβολή στο Amazon Προβολή στο Backcountry

Η αναρρίχηση είναι μια διασκεδαστική περιπέτεια και μπορεί να είναι μια εκπληκτική εμπειρία. Αλλά το τελευταίο πράγμα που θέλετε να συμβεί είναι να καταστραφεί μια ανάβαση λόγω τραυματισμού στο κεφάλι. Όταν επιλέγετε από τα καλύτερα κράνη αναρρίχησης, μπορείτε να εγγυηθείτε μια ασφαλή και άνετη ανάβαση, ενώ παράλληλα περνάτε υπέροχα.

Aκολουθήστε μας στο facebook

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης:Τα καλύτερα σχοινιά αναρρίχησης

Καλύτερες Ζώνες Αναρρίχησης

Τα Καλύτερα σετ αναρρίχησης

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.