Καλύτερες Ζώνες Αναρρίχησης

10 Καλύτερες Ζώνες Αναρρίχησης (2023)

Ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια κάθε ορειβάτη, η επιλογή της σωστής ζώνης είναι μια μεγάλη απόφαση. Αλλά με τόσες πολλές ιμάντες αναρρίχησης στην αγορά μπορεί να είναι δύσκολο να διαλέξετε. Γι’ αυτό έχουμε βάλει ως αποστολή μας να σας βοηθήσουμε να βρείτε την καλύτερη αναρριχητική ζώνη για το αναρριχητικό σας στυλ, ώστε να μπορείτε να αναρριχηθείτε με μέγιστη άνεση και ασφάλεια.

Πίνακας σύγκρισης των καλύτερων ιμάντων αναρρίχησης

Παρακάτω είναι μια λίστα με τις καλύτερες ιμάντες αναρρίχησης. Κάντε κλικ στο όνομα για να διαβάσετε κριτικές και να ελέγξετε τις τιμές.

Τι να ψάξετε σε μια καλή ζώνη αναρρίχησης

Εδώ είναι μια λίστα με όλα όσα πρέπει να σκεφτείτε πριν αγοράσετε τη νέα σας ζώνη αναρρίχησης…

1. Τύπος λουριού αναρρίχησης

ένα. Αλπικό Ροκ

Αυτά έχουν όλα τα χαρακτηριστικά μιας λουριάς trad ενώ είναι ελαφριά και συσκευασμένα. Οι αλπικές ιμάντες βράχου είναι ανθεκτικές με μεγάλες θηλιές γραναζιών, βρόχο ανάσυρσης και ίσως υποδοχές παγοκόπτη.

σι. Μεγάλο Τείχος

Αυτά τείνουν να είναι πιο ακριβά επειδή έχουν όλα τα κουδούνια και τις σφυρίχτρες. Θα πρέπει να μπορείτε να περάσετε σημαντικό χρόνο σε αυτή την εξάρτυση, έτσι θα έχει περισσότερη επένδυση για θέσεις ενίσχυσης και μακριές κρέμες. Αυτά έχουν συνήθως ένα σωρό βρόχους γραναζιών, έναν φέροντα βρόχο ανάσυρσης και ίσως ακόμη και βρόχους διπλού ρελέ.

ντο. Γυμναστήριο

Αυτές οι ζώνες είναι άνετες, ανθεκτικές και φθηνές. Δεν θα χρειαστείτε ένα σωρό φανταχτερά χαρακτηριστικά, όπως πολλές θηλιές ταχυτήτων και υποδοχές παγοκόπτη. Το γέμισμα είναι το πιο σημαντικό με αυτά γιατί πιθανότατα θα κρέμεστε και θα πέφτετε πολύ.

ρε. Ορειβασία

Αυτές οι μινιμαλιστικές ζώνες θα είναι ελαφριές και θα είναι εύκολο να ανέβουν και να βγουν. Θα πρέπει επίσης να είναι πιο άνετα για το περπάτημα παρά για την αναρρίχηση καθώς θα έπρεπε να κρεμάτε πολύ ή να πέφτετε.

Και. Αθλημα

Αυτά τείνουν να είναι μινιμαλιστικά και επιτρέπουν μεγάλη ελευθερία κινήσεων. Η άνεση πρέπει να εστιάζεται κυρίως στο σκαρφάλωμα και όχι στο κρέμασμα. Οι μικρότεροι βρόχοι ταχυτήτων είναι εντάξει γιατί θα χρειαστεί να μεταφέρετε μόνο ιμάντες και σετ ταχυτήτων.

φά. Trad

Σχεδόν συνώνυμα με το multi-pitching, πρόκειται για λουριά με πιο πλήρη χαρακτηριστικά. Θα πρέπει να έχει τουλάχιστον τέσσερις θηλιές ταχυτήτων και έναν βρόχο πίσω έλξης μαζί με μια φαρδιά ζώνη μέσης και θηλιές για τα πόδια. Η άνεση πρέπει να επικεντρώνεται σε κρεμαστά ή ημι-κρεμασμένα ρελέ.

2. Σύστημα πόρπης

Οι περισσότερες ζώνες με τις οποίες θα δείτε έχουν πόρπες προσαρμογής ταχύτητας, αλλά το κύριο πράγμα που πρέπει να αποφασίσετε είναι αν προτιμάτε μία ή δύο πόρπες. Η ύπαρξη μιας πόρπης κάνει τη ζώνη πιο απλή, απλοποιημένη και ελαφρύτερη. Ωστόσο, δύο πόρπες σάς επιτρέπουν να κρατάτε τις θηλιές στο κέντρο ανεξάρτητα από τη στεγανότητα της ζώνης.

3. Άνεση

Μια ζώνη δεν είναι καλή αν είναι άβολη. Οι ελαφρύτερες ζώνες έχουν τη φήμη ότι είναι λιγότερο άνετες επειδή συνήθως ζυγίζουν λιγότερο λόγω της μικρότερης επένδυσης. Ωστόσο, με την τεχνολογία split-webbing, η άνεση και το χαμηλό βάρος δεν αλληλοαποκλείονται. Όταν εξετάζετε την άνεση, είναι σημαντικό να λαμβάνετε επίσης υπόψη την κινητικότητα καθώς και την άνεση όταν κρέμεστε, στέκεστε και κρατάτε. Πολλές ζώνες θα έχουν εφαρμογή τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες, αλλά δεν υπάρχει σαφής διαφορά σε όλα τα επίπεδα. Ενώ μπορεί να ψάχνετε για την καλύτερη γυναικεία ζώνη αναρρίχησης, μπορεί στην πραγματικότητα να βρείτε μια αντρική ζώνη που σας ταιριάζει τέλεια.

4. Κατασκευή

Όταν εξετάζετε την κατασκευή μιας πλεξούδας, θα επιλέξετε μεταξύ αφρού και διαχωρισμένου ιστού, ενώ ορισμένες ιμάντες θα συνδυάζουν ακόμη και τα δύο.

ένα. Αφρός

Ο αφρός τείνει να είναι το πιο δημοφιλές υλικό κατασκευής, αλλά όπως όλα, έχει τα θετικά και τα αρνητικά του. Εάν δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα ή είστε αρχάριος ορειβάτης, μια ζώνη αφρού θα είναι μια χαρά. Μερικά από τα ζητήματα είναι ότι οι ιμάντες αφρού τείνουν να είναι πιο ογκώδεις και βαρύτερες, κάτι που δεν είναι ιδανικό εάν προσπαθείτε να συνομιλήσετε με το βάρος στο σακίδιό σας ή είστε επικεντρωμένοι στη γρήγορη κίνηση. Ο αφρός χάνει επίσης το γέμισμα του μετά από λίγο, γεγονός που δημιουργεί σημεία πίεσης και κάνει την πλεξούδα άβολη.

σι. Split Webbing

Ο διαχωρισμένος ιστός θα κατανείμει το φορτίο πιο ομοιόμορφα. Είναι πιο αναπνεύσιμο, διαρκεί περισσότερο και πιστεύεται ότι είναι πιο άνετο. Όλα αυτά τα θετικά θα αντικατοπτρίζονται στην τιμή, αλλά για όσους είναι πιο έμπειροι ή συχνοί ορειβάτες, το split webbing είναι συχνά η προτίμηση.

5. Σταθεροί ή ρυθμιζόμενοι βρόχοι ποδιών

Οι ρυθμιζόμενοι βρόχοι στα πόδια σας επιτρέπουν μεγαλύτερη ελευθερία να προσαρμόσετε την εφαρμογή. Εάν σκαρφαλώνετε και τις τέσσερις εποχές του χρόνου, φορώντας μερικές φορές πολλά στρώματα και μερικές φορές μόνο ένα, τότε πιθανότατα θα εκτιμήσετε την ευελιξία. Ωστόσο, είναι πιο βαριά, μπορούν να γλιστρήσουν υπερωρίες και απαιτούν περισσότερη προσαρμογή. Από την άλλη πλευρά, οι σταθερές θηλιές στα πόδια είναι απλές, είναι πιο ελαφριές και έχουν μια ελαστική ταινία αντί για πόρπη, οπότε θα έχετε ακόμα κάποια ευελιξία.

6. Βρόχοι γραναζιών

Αυτοί οι δακτύλιοι διατρέχουν τη ζώνη της μέσης και εδώ θα τοποθετήσετε όλο τον εξοπλισμό σας. Τέσσερα είναι ο τυπικός αριθμός βρόχων γραναζιών. Γενικά, περισσότεροι τεχνικοί ορειβάτες αναζητούν περισσότερους βρόχους εργαλείων, ενώ οι ορειβάτες γυμναστικής και αθλητικοί μπορεί να χρειαστούν μόνο δύο. Εάν είστε παραδοσιακός ορειβάτης, τότε θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το ράφι σας θα ταιριάζει στις θηλιές. Οι θηλιές ταχυτήτων διαφέρουν ανάλογα με την κατασκευή, το σχήμα και το μέγεθος, οπότε φροντίστε να δώσετε προσοχή σε αυτό πριν αγοράσετε μια ζώνη.

7. Βρόχοι ανάσυρσης

Οι βρόχοι ανάσυρσης είναι βολικοί, αλλά όχι πάντα απαραίτητοι. Εάν μια πλεξούδα έχει θηλιά ανάσυρσης, τότε βρίσκεται στο πίσω μέρος της πλεξούδας ανάμεσα σε δύο βρόχους γραναζιών. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να συνδέσετε ένα δεύτερο σχοινί, μια γραμμή έλξης ή ακόμα και παπούτσια, αλλά δεν προορίζονται για να κρεμάσετε τίποτα βαρύ ή ονομαστικό για να πέσετε.

8. Κουλοχέρηδες Ice Clipper

Αυτά είναι απαραίτητα μόνο εάν σκοπεύετε να αναρριχηθείτε στον πάγο γιατί θα χρειαστείτε ένα εξειδικευμένο σύστημα ραφιών για βίδες πάγου. Τα καλά νέα είναι ότι είναι αρκετά αισθητά όταν δεν τα χρησιμοποιείτε.

Κριτικές για τις καλύτερες ιμάντες αναρρίχησης

Τώρα που ξέρετε τι να αναζητήσετε, εδώ είναι μερικές από τις αγαπημένες μας ιμάντες αναρρίχησης.

Black Diamond Momentum

Μαύρο Diamond Momentum Harness

Βέλτιστες χρήσεις: Γυμναστήριο, αθλητισμός, trad
Βάρος: 12 oz.
Κατασκευή: Αφρός
Ρυθμιζόμενα πόδια: Ναι

Το Black Diamond Momentum είναι το φθηνότερο λουρί σε αυτή τη λίστα. Είναι εξαιρετικά άνετο και εξαιρετικό τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους ορειβάτες. Η σχεδίασή του το καθιστά εύκολο στην προσαρμογή του και διαθέτει διπλή κατασκευή, ζώνη μέσης σε σχήμα bullhorn για μεγιστοποίηση της άνεσης, ειδικά στα κρεμαστά ράφια. Για να μειωθεί το σφάλμα και να διασφαλιστεί η ασφαλής και γρήγορη εφαρμογή, η πόρπη της ζώνης μέσης είναι προ-βιδωμένη. Η ρύθμιση trakFIT σάς επιτρέπει να προσαρμόζετε εύκολα τις θηλιές των ποδιών σας και η ρυθμιζόμενη πίσω ελαστική ανύψωση κάθεται κοντά στο σώμα σας. Αυτή η πλεξούδα διαθέτει τέσσερις βρόχους γραναζιών με χύτευση υπό πίεση και έναν βρόχο ανάσυρσης για τις συσκευές έκκεντρων, συρμάτων και ρελέ. Η ολόπλευρη επένδυση κάνει τη ζώνη να αισθάνεται σχεδόν ανύπαρκτη και όλα αυτά έρχονται σε μια ζώνη που ζυγίζει μόνο περίπου 12 ουγγιές. Το Black Diamond Momentum είναι ένα ιδανικό λουρί για αναρρίχηση με σιγουριά και ασφάλεια.

Προβολή στο Amazon

Arc’teryx FL-365

Πλεξούδα Arc'teryx FL-365

Καλύτερες χρήσεις: Sport, trad, alpine
Βάρος: 12,9 oz.
Κατασκευή: Διαχωρισμένος ιστός
Ρυθμιζόμενα πόδια: Όχι

Η ευελιξία, οι υψηλές επιδόσεις και το μικρό βάρος είναι αυτά που κάνουν το Arc’teryx FL-365 την καλύτερη ζώνη αναρρίχησης παντού. Σχεδιασμένη τόσο για αναρρίχηση όσο και για αλπινισμό, αυτή η ζώνη επιτρέπει αποτελεσματική κίνηση και προστασία όπου κι αν βρίσκεστε. Η τεχνολογία Warp Strength προσφέρει φανταστική κατανομή βάρους καθώς και αξιόπιστη αντοχή, ώστε να είστε άνετοι κατά την αναρρίχηση. Περιλαμβάνει πρόσθετα βολικά χαρακτηριστικά, όπως πόρπες που κλειδώνουν αυτόματα, τέσσερις υποδοχές παγοκόπτη, τέσσερις θηλιές ταχυτήτων και πολλά άλλα. Οι θηλιές των ποδιών είναι ρυθμιζόμενες και υπάρχει επίσης ένας γρήγορος γάντζος στο λάστιχο του πίσω ποδιού που θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε το μπάνιο χωρίς να αφαιρέσετε τη ζώνη. Για μια μικρή, ελαφριά και αποτελεσματική ζώνη που δεν θα εμποδίζει τις κινήσεις προθέρμανσης, συνδυάστε το Arc’teryx FL-365.

Προβολή στο Amazon

Λύση μαύρου διαμαντιού

Καλωδίωση διαλύματος μαύρου διαμαντιού

Καλύτερες χρήσεις: Γυμναστήριο, αθλητισμός
Βάρος: 11 oz.
Κατασκευή: Αφρός και διαχωρισμένος ιστός
Ρυθμιζόμενα πόδια: Όχι

Αυτό το ανδρικό λουρί έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει στο περίγραμμα του σώματος και να απομακρύνει τα σημεία πίεσης για άνεση, στήριξη και εύκολη κίνηση. Η ζώνη ζυγίζει λιγότερο από ένα κιλό και μπορεί να χωρέσει μεγέθη μέσης που κυμαίνονται από 27” – 39”. Το φορτίο κατανέμεται ομοιόμορφα χάρη στην τεχνολογία Fusion Comfort™, η οποία χρησιμοποιεί νήματα πλέγματος χαμηλού προφίλ στους σταθερούς βρόχους των ποδιών. Το Black Diamond Solution διαθέτει ρυθμιζόμενους και αποδεσμευόμενους ελαστικούς ανυψωτήρες καθώς και τέσσερις θηλιές γραναζιών με χύτευση υπό πίεση. Για όσους εκτιμούν τη βιωσιμότητα, το κύριο ύφασμα είναι εγκεκριμένο από το bluesign®. Λάβετε υπόψη όμως ότι οι θηλιές του γραναζιού είναι κάπως μικρές, επομένως δεν θα είναι η καλύτερη ζώνη για παραδοσιακή αναρρίχηση, αλλά είναι μια ιδανική ζώνη αθλητικής αναρρίχησης.

Προβολή στο Amazon 

Edelrid Jay II

Edelrid Jay II Harness

Βέλτιστες χρήσεις: Γυμναστήριο, αθλητισμός, trad
Βάρος: 14,6 oz.
Κατασκευή: Αφρός
Ρυθμιζόμενα πόδια: Ναι

Το Edelrid Jay II είναι το τέλειο λουρί αναρρίχησης παντού. Έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη βέλτιστη στήριξη και άνεση, εξοπλίζοντας την πλεξούδα με επικαλυπτόμενο 3D πλέγμα στο επάνω άκρο. Υπάρχει κινητή επένδυση μέσης που επιτρέπει την ευθυγράμμιση και το κέντρο των κρίκων του γραναζιού και του σημείου δεσίματος. Το σημείο σύνδεσης διαθέτει επίσης ένα προστατευτικό από την τριβή για επιπλέον αντοχή. Οι θηλιές στα πόδια είναι ρυθμιζόμενες και επιτρέπουν ελαστικά δικτυωτά ένθετα για την πιο άνετη εφαρμογή και ευελιξία. Αυτή η πλεξούδα διαθέτει επίσης δύο επιλογές στερέωσης για κλιπ βιδών πάγου και βρόχο σακούλας κιμωλίας για ευκολία. Με όλα όσα προσφέρει, το Edelrid Jay II είναι ένα καλό λουρί αναρρίχησης για όλους, από αρχάριους έως ειδικούς.

Προβολή στο Amazon

Πέτζλ Σίττα λουρί

Πέτζλ Σίττα λουρί

Καλύτερες χρήσεις: Αθλητισμός, αλπικό
Βάρος: 9,5 oz.
Κατασκευή: Διαχωρισμένος ιστός
Ρυθμιζόμενα πόδια: Όχι

Η PETZL δημιούργησε με επιτυχία την καλύτερη ζώνη αναρρίχησης για επαγγελματίες. Η ζώνη είναι εξαιρετικά τεχνική, αλλά δίνει στους ορειβάτες απόλυτη ελευθερία κινήσεων. Αυτή η κορυφαία ζώνη είναι προσανατολισμένη στην ορειβασία και την αναρρίχηση και προσφέρει μέγιστη άνεση και συμπαγή συσκευασία σε ένα ελαφρύ πακέτο. Το Sitta επιτρέπει τη βέλτιστη κατανομή του φορτίου χωρίς τη χρήση αφρού, επειδή τα νήματα Spectra χρησιμοποιούνται στις θηλιές των ποδιών και στις ζώνες μέσης. Ο σχεδιασμός της ζώνης είναι εξαιρετικά κομψός και εστιάζει στη συμπαγή. Το συγκολλημένο ύφασμα βοηθά στην αποφυγή σημείων πίεσης και προσφέρει βέλτιστη αντοχή στη φθορά. Όσοι το φοράνε λατρεύουν αυτό το λουρί γιατί η έλλειψη ραμμάτων μπορεί να εξαλείψει το τρίψιμο. Τα σημεία σύνδεσης σε αυτή την πλεξούδα είναι ενισχυμένα για να αντιστέκονται στη φθορά από την τριβή του σχοινιού. Για μια ελάχιστη ζώνη που λειτουργεί ακριβώς όπως μια πλήρεις δυνατότητες,

Προβολή στο Amazon

Black Diamond Big Gun

Μαύρο Diamond Big Gun Harness

Βέλτιστες χρήσεις: Μεγάλος τοίχος
Βάρος: 23 oz.
Κατασκευή: Αφρός
Ρυθμιζόμενα πόδια: Ναι

Το Black Diamond Big Gun, που κατασκευάστηκε για να αντιμετωπίσει τους μεγάλους τοίχους του κόσμου, συγκαταλέγεται στις καλύτερες επιλογές ιμάντων αναρρίχησης στην αγορά. Η κατασκευή είναι εξαιρετικά στιβαρή και πολύ άνετη χάρη στην επιπλέον επένδυση. Διαθέτει επτά προσαρμόσιμους βρόχους γραναζιών με χρωματική κωδικοποίηση, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικό λουρί για αναρριχήσεις πολλαπλών βημάτων, και έχει επίσης δύο βρόχους ρελέ με χρωματική κωδικοποίηση. Διατίθεται σε τέσσερις διαφορετικές επιλογές μεγεθών και μπορεί να χωρέσει μεγέθη μέσης 27” – 39”. Διαθέτει υποδοχές αριστερής ή δεξιάς θήκης και περιλαμβάνει θήκη για σφυρί. Ιδανικό για επικά ρελέ και μεγάλες διαδρομές, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με το Black Diamond Big Gun.

Προβολή στο Amazon 

Black Diamond Chaos

Black Diamond Chaos Harness

Καλύτερες χρήσεις: Sport, trad, alpine
Βάρος: 12,5 oz.
Κατασκευή: Αφρός και διαχωρισμένος ιστός
Ρυθμιζόμενα πόδια: Όχι

Αν σας αρέσει η αναρρίχηση υψηλής απόδοσης, χωρίς πολλά γήπεδα και το trad cragging, τότε το Black Diamond Chaos είναι το λουρί για εσάς. Προσφέρει αντοχή στην τριβή, υψηλής ποιότητας επένδυση και ομοιόμορφη κατανομή βάρους χάρη στο κρυσταλλικό πολυμερές που αντικαθιστά τον παραδοσιακό ιστό. Αυτή η πλεξούδα μπορεί να λειτουργήσει γρήγορα και μόνο με το ένα χέρι χάρη στην πόρπη Speed ​​Adjust με προ-σπείρωμα. Υπάρχουν τέσσερις θηλιές ταχυτήτων για να συγκρατούν έκκεντρα, ιμάντες και αξεσουάρ κατά τη διαδρομή, ενώ οι δύο μπροστινοί είναι μεγάλοι για βελτιστοποιημένη τοποθέτηση ραφιών. Ενώ οι περισσότερες ελαφριές ζώνες γίνονται άβολες ή αρχίζουν να φοριούνται στα σημεία σύνδεσης, το Black Diamond Chaos δεν αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα και παραμένει εξαιρετικά άνετο ακόμα και μετά το σπάσιμο. , πηγαίνετε με το Black Diamond Chaos.

Προβολή στο Amazon

Misty Mountain Cadillac

Misty Mountain λουρί Cadillac

Καλύτερες χρήσεις: Trad, μεγάλος τοίχος
Βάρος: 18,7 oz.
Κατασκευή: Αφρός
Ρυθμιζόμενα πόδια: Ναι

Τα 10 καλύτερα καθίσματα αυτοκινήτου ταξιδιού για μωρά και νήπια (2023)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αυτή η αντιολισθητική ζώνη είναι γνωστή για την ποιοτική της κατασκευή και την ομαλή οδήγηση. Διαθέτει διπλές πόρπες αλουμινίου και νάιλον ζώνη μέσης. Οι υποδοχές του παγοκόπτη το καθιστούν εξαιρετικό λουρί για χειμερινές καιρικές περιπέτειες, ενώ υπάρχουν επίσης έξι μεγάλες θηλιές ταχυτήτων. Η ζώνη είναι ελαφριά και έχει νάιλον ύφασμα 500D Cordura σε περιοχές υψηλής φθοράς για αύξηση της ανθεκτικότητας. Η Misty Mountain Cadillac είναι επίσης εξοπλισμένη με επένδυση από αφρό πολυαιθυλενίου κλειστής κυψέλης. Αυτή η πλεξούδα είναι ιδανική για τα πάντα, από τη ρύθμιση διαδρομής μέχρι τη διανομή μιας πλήρους σχάρας, οπότε αν ψάχνετε για μια ευέλικτη και ελαφριά ζώνη, φροντίστε να ελέγξετε τη Misty Mountain Cadillac.

Προβολή στο Amazon

Mammut Ophir 3-Slide

Mammut Ophir 3-Slide Harness

Καλύτερες χρήσεις: Γυμναστήριο, trad, αλπικό
Βάρος: 13 oz.
Κατασκευή: Αφρός και διαχωρισμένος ιστός
Ρυθμιζόμενα πόδια: Ναι

Αυτή η περιμετρική ζώνη αναρρίχησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια αλπική κορυφή, στο βράχο ή στο γυμναστήριο. Όχι μόνο είναι ελαφρύ, αλλά έχει ρυθμιζόμενες θηλιές στα πόδια και άνετο σχέδιο. Η άνεση και η αναπνοή ενισχύονται λόγω της κατασκευής ιμάντων δύο μερών στη μέση και στα πόδια. Οι τέσσερις θηλιές ταχυτήτων μπορούν να χωρέσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό σας και οι θηλιές στα πόδια καθίσματος καθιστούν εύκολη τη μετάβαση στην τουαλέτα. Υπάρχει κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ενίσχυση στα σημεία πρόσδεσης για περιορισμό των επιπτώσεων της τριβής, αλλά ο βρόχος του ρελέ θα δείχνει κόκκινο εάν μια τριβή προκαλέσει σοβαρή ζημιά. Το Mammut Ophir 3-Slide διατίθεται σε πέντε διαφορετικά μεγέθη και ταιριάζει στη μέση που κυμαίνεται από 26″ έως 42″. Αυτή η εύκολα ρυθμιζόμενη ζώνη είναι αυτή που μπορούν να απολαύσουν οι ορειβάτες όλων των επιπέδων δεξιοτήτων.

Προβολή στο Amazon 

Petzl Adjama

Petzl Adjama Harnes

Βέλτιστες χρήσεις: Γυμναστήριο, επαγγελματικό
Βάρος: 17,1 oz.
Κατασκευή: Αφρός και διαχωρισμένος ιστός
Ρυθμιζόμενα πόδια: Ναι

Γιατί όλοι έχουν εμμονή με τα ταξίδια;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Το Petzl’s Adjama είναι αγαπητό σε πιο έμπειρους ορειβάτες που αναρριχούνται και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Είναι σχεδιασμένο για τεχνική ορειβασία μαζί με αναρρίχηση παραδοσιακών και πολλαπλών γηπέδων. Η ζώνη μέσης είναι πιο φαρδιά στα πλάγια για να μεγιστοποιήσει την άνεση και να κατανείμει ομοιόμορφα το βάρος. Διαθέτει πέντε βρόχους γραναζιών, συμπεριλαμβανομένου ενός πίσω βρόχου για τη μεταφορά ενός σχοινιού. Οι θηλιές έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε οι δύο μπροστινοί να είναι άκαμπτοι για εύκολη πρόσβαση στον εξοπλισμό σας, οι δύο πίσω είναι εύκαμπτοι για να αποφεύγονται τα σημεία πίεσης και ο πίσω κεντρικός μπορεί να μεταφέρει εξοπλισμό σταθμού ρελέ ή παπούτσια. Έρχεται ακόμη και με τη δική του τσάντα μεταφοράς για προστασία και είναι συμβατό με τις θήκες εργαλείων Caritool. Για μια άνετη ζώνη που δεν θα περιορίζει την κίνησή σας, θα πρέπει οπωσδήποτε να σκεφτείτε το Adjama.

Προβολή στο Amazon 

Όλες αυτές οι ζώνες είναι κορυφαίας ποιότητας και μπορούν να σας βοηθήσουν να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία αναρρίχησης. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το άρθρο έχει αφαιρέσει μεγάλο άγχος από τους ώμους σας όταν πρόκειται να επιλέξετε τη ζώνη αναρρίχησής σας, οπότε τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εστιάσετε στη διασκέδαση στην επόμενη ανάβαση.

Mr TicketsWe
Mr TicketsWe