Τι παίρνω μαζί μου στα ταξίδια

Τι παίρνω μαζί μου στα ταξίδια
Τι παίρνω μαζί μου στα ταξίδια

Αυτά θεωρώ απαραίτητα στοιχεία για κάθε ταξιδιώτη/σακίδιο. Αυτά είναι αντικείμενα που έχω χρησιμοποιήσει σε προηγούμενα ταξίδια μου και με έχουν εξυπηρετήσει καλά.

ΣΑΚΙΔΙΟ ΠΛΑΤΗΣ

Το πρώτο πιο προφανές πράγμα που πρέπει να αποφασίσει κάθε ταξιδιώτης είναι αν θα χρησιμοποιήσει ένα σακίδιο ή μια βαλίτσα.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης μου εμπειρίας σόλο ταξιδιού στη Νοτιοανατολική Ασία, την Κορέα και την Ιαπωνία, ταξίδεψα με ένα σακίδιο. Για κάτω των 50 αγόρασα ένα σακίδιο πλάτης Eurohike 55 λίτρων με κάλυμμα βροχής, το οποίο ήταν χρήσιμο κατά την περίοδο των μουσώνων!

Το πακέτο ήταν ανοιγόμενο και δεν πρόσφερε πολλά για λόγους ασφαλείας. Γι’ αυτό αγόρασα μια ειδική θήκη μεταφοράς σακιδίου στην οποία έβαλα το σακίδιό μου και το ασφαλίστηκα από κλοπή, αλλά και το ασφαλίστηκα από τους ιμάντες μεταφοράς αεροδρομίου.

Είχα ακούσει ότι οι μεταφορείς στα αεροδρόμια μερικές φορές έσπασαν κλιπ από τα σακίδια πλάτης εάν δεν ήταν σωστά ασφαλισμένα και ότι ορισμένες αεροπορικές εταιρείες δεν ήθελαν καν να έχουν σακίδια στα αεροπλάνα τους επειδή αποτελούσαν απειλή για την ασφάλεια.

Στην πραγματικότητα έχασα τη θήκη του σακιδίου κατά τη διάρκεια των ταξιδιών μου και αναγκάστηκα να τυλίξω το σακίδιο μου σε μαύρες τσάντες απορριμμάτων και ταινία για να αποτρέψω τα κλιπ από το να πιάσουν τους μεταφορείς του αεροδρομίου.

Το σακίδιο ήταν άνετο, με πολύ ωραία επένδυση με μαξιλάρια. Ωστόσο, κατάλαβα καθώς συνεχιζόταν το ταξίδι μου ότι το πακέτο ήταν λίγο πολύ μεγάλο. Είχα διαβάσει σε πολλούς διαφορετικούς ιστότοπους ότι όσο μικρότερο και ελαφρύτερο το πακέτο σας, τόσο πιο άνετο θα είναι το ταξίδι σας.

Αυτο ειναι αληθεια. Δεν έχει να κάνει μόνο με το πόσο ελαφρύ είναι το πακέτο για να το μεταφέρεις, αλλά και πρακτικοί λόγοι, όπως το να ταξιδεύεις σε γεμάτα τρένα και μετρό με μια τεράστια ντουλάπα στην πλάτη σου. Το σακίδιο ήταν απίστευτα ενοχλητικό ενώ ταξίδευα σε πολυσύχναστα μετρό, καθώς δεν ήξερα αν, και πόσο άσχημα, έπεφτα σε κόσμο – αλλά είμαι σίγουρος ότι σίγουρα ήμουν! Ωστόσο,

Διαβάστε επίσης:Τι να συσκευάσετε: Η απόλυτη λίστα συσκευασίας για backpackers (2023)

Τι παίρνω μαζί μου στα ταξίδια
Τι παίρνω μαζί μου στα ταξίδια

Βαλίτσα

Στο δεύτερο ταξίδι μου στην Ιαπωνία, αποφάσισα να αφήσω το σακίδιο και να ταξιδέψω με μια μεσαίου μεγέθους βαλίτσα. Ταξίδευα για 3 εβδομάδες και είχα σχεδιάσει να μετακινηθώ στη χώρα αρκετά. Ανησυχούσα για την κατάσταση των τροχών της βαλίτσας μέχρι το τέλος του ταξιδιού, αλλά συνολικά προτίμησα την άνεση μιας ωραίας βαλίτσας. Η βαλίτσα καταλαμβάνει τη χρήση των χεριών σας, αλλά ανακουφίζει την πλάτη σας.

Διαπίστωνα ξανά και ξανά ότι το σακίδιο μου γινόταν πολύ βαρύ και δυσκίνητο για μεγαλύτερους περιπάτους. μια βαλίτσα, εν τω μεταξύ, κάνει το περπάτημα απόλαυση. Το να προσπαθείς να βρεις το ξενοδοχείο σου στις υγρές και πολυσύχναστες συνθήκες της Μπανγκόκ με το γιγάντιο σακίδιο σου δεν είναι ευχάριστη εμπειρία.

Αν και το να ανεβαίνεις σκάλες είναι πόνος με μια βαλίτσα, αλλά με ένα σακίδιο είναι παιχνιδάκι. Αυτό μπορεί να είναι σημαντικό για εσάς, καθώς είναι καλύτερο να ταξιδεύετε σε μια ιαπωνική πόλη (και σε πολλές άλλες ασιατικές πόλεις) μέσω του μετρό και μερικές φορές έχουν τεράστιες σκάλες που οδηγούν στις εξέδρες. Το τελευταίο βασικό είναι ότι μια βαλίτσα σας κάνει να φαίνεστε πιο επιχειρηματικοί και επαγγελματίες. ένα σακίδιο πλάτης σας κάνει εύκολα αναγνωρίσιμο ως ταξιδιώτη ή τουρίστα και σας κάνει να ξεχωρίζετε πολύ περισσότερο. Αν έμπαινα σε ένα ωραίο ξενοδοχείο με το σακίδιο μου, δεν θα μου παρείχαν την ίδια υπηρεσία όπως αν ταξίδευα με μια βαλίτσα.

Πιστεύω ότι οι backpackers έχουν λίγο κακό όνομα σε ορισμένες χώρες, καθώς οι backpackers τείνουν να είναι νεότεροι άνθρωποι που είναι πιο επιρρεπείς σε απαίσια συμπεριφορά λόγω του ότι αφήνουν λίγο ατμό μετά το τέλος του πανεπιστημίου. Το τελευταίο βασικό είναι ότι μια βαλίτσα σας κάνει να φαίνεστε πιο επιχειρηματικοί και επαγγελματίες. ένα σακίδιο πλάτης σας κάνει εύκολα αναγνωρίσιμο ως ταξιδιώτη ή τουρίστα και σας κάνει να ξεχωρίζετε πολύ περισσότερο.

Αν έμπαινα σε ένα ωραίο ξενοδοχείο με το σακίδιο μου, δεν θα μου παρείχαν την ίδια υπηρεσία όπως αν ταξίδευα με μια βαλίτσα. Πιστεύω ότι οι backpackers έχουν λίγο κακό όνομα σε ορισμένες χώρες, καθώς οι backpackers τείνουν να είναι νεότεροι άνθρωποι που είναι πιο επιρρεπείς σε απαίσια συμπεριφορά λόγω του ότι αφήνουν λίγο ατμό μετά το τέλος του πανεπιστημίου.

Το τελευταίο βασικό είναι ότι μια βαλίτσα σας κάνει να φαίνεστε πιο επιχειρηματικοί και επαγγελματίες. ένα σακίδιο πλάτης σας κάνει εύκολα αναγνωρίσιμο ως ταξιδιώτη ή τουρίστα και σας κάνει να ξεχωρίζετε πολύ περισσότερο.

Αν έμπαινα σε ένα ωραίο ξενοδοχείο με το σακίδιο μου, δεν θα μου παρείχαν την ίδια υπηρεσία όπως αν ταξίδευα με μια βαλίτσα. Πιστεύω ότι οι backpackers έχουν λίγο κακό όνομα σε ορισμένες χώρες, καθώς οι backpackers τείνουν να είναι νεότεροι άνθρωποι που είναι πιο επιρρεπείς σε απαίσια συμπεριφορά λόγω του ότι αφήνουν λίγο ατμό μετά το τέλος του πανεπιστημίου.

Σακίδιο ημέρας

Δεν θέλετε να παίρνετε μαζί σας τη βαλίτσα ή το σακίδιό σας στις καθημερινές σας βόλτες ή εκδρομές, επομένως χρειάζεστε ένα ωραίο βολικό σακίδιο. Πήρα πραγματικά μια τσάντα ώμου, καθώς φαινόταν πιο κομψό από ένα μικρό σακίδιο.

Προσοχή όμως, μια τσάντα ώμου μπορεί να σας προκαλέσει ενοχλητικούς πόνους στον αυχένα και στους ώμους, αν την παρακάνετε με μεγάλα μπουκάλια νερού ή αναμνηστικά. Σε αυτήν την περίπτωση, ένα ωραίο μίνι σακίδιο είναι καλύτερο καθώς μεταφέρει το βάρος ομοιόμορφα στην πλάτη και στους ώμους σας.

Τι παίρνω μαζί μου στα ταξίδια
Τι παίρνω μαζί μου στα ταξίδια

Ταξιδιωτική ασφάλιση

Πάντα συνάπτω ταξιδιωτική ασφάλιση καθώς ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου. Είναι πάντα καλύτερο να είσαι ασφαλής παρά να λυπάσαι.

Η ιατρική βοήθεια στο εξωτερικό θα μπορούσε να σας κοστίσει χιλιάδες αν δεν έχετε τη σωστή ασφάλιση, γι’ αυτό να διαβάζετε πάντα σωστά το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Όταν ψάχνω για ασφάλεια, στρέφομαι πάντα σε ιστότοπους σύγκρισης, όπως το moneysupermarket.com. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να συγκρίνετε όλες τις διαφορετικές εταιρείες που προσφέρουν ασφάλιση και τα σχετικά συμβόλαιά τους.

Skype

Το Skype είναι μια δωρεάν υπηρεσία που σας επιτρέπει να καλείτε οποιονδήποτε στον κόσμο (που έχει επίσης λογαριασμό Skype) δωρεάν. Η υπηρεσία είναι εντελώς δωρεάν όταν χρησιμοποιείτε την υπηρεσία Skype-to-Skype και οι τιμές είναι ανταγωνιστικές αν θέλετε να καλέσετε κινητά τηλέφωνα ή σταθερά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Skype στο iPod Touch, ένα πραγματικό τηλέφωνο Skype ή στον φορητό υπολογιστή σας.

Εάν παίρνετε φορητό υπολογιστή στο εξωτερικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και την κάμερα web για να πραγματοποιήσετε βιντεοκλήσεις, αλλά αν δεν παίρνετε φορητό υπολογιστή, διαπίστωσα ότι πολλά ίντερνετ καφέ στην Ασία είχαν ήδη εγκατεστημένο το Skype στους υπολογιστές τους.

Το Skype σάς επιτρέπει επίσης να στέλνετε άμεσα μηνύματα, να παίζετε παιχνίδια και ακόμη και να μεταφέρετε αρχεία. Συνολικά, το Skype είναι μια εξαιρετική συσκευή που πρέπει να χρησιμοποιείτε ενώ ταξιδεύετε.

Τι παίρνω μαζί μου στα ταξίδια
Τι παίρνω μαζί μου στα ταξίδια

ΚΟΥΤΙ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Μου αρέσει να παίρνω ένα μίνι κουτί πρώτων βοηθειών όταν ταξιδεύω. Τα κουτιά έρχονται σε μερικά πολύ ωραία βολικά μεγέθη με όλα όσα θα χρειαστείτε για το ταξίδι σας. Τα είδη μπορεί να περιλαμβάνουν: έμπλαστρα, αντισηπτική κρέμα, εντομοαπωθητικό και διάφορα δισκία για κοινές ασθένειες ταξιδιού.

είδη ένδυσης

Δεν θα μιλήσω πολύ για τα ρούχα, καθώς πιστεύω ότι αυτή είναι προσωπική επιλογή και εξαρτάται από τις ανάγκες διαφορετικών ανθρώπων. Ωστόσο, θα πω ότι πρέπει πάντα να πακετάρετε ελαφριά και να σκέφτεστε αν ΟΝΤΩΣ θα χρειαστείτε ένα ρούχο. Μερικές φορές, έχω πέσει στην παγίδα να μαζεύω πάρα πολλά ρούχα «για κάθε περίπτωση».

Ενώ ταξιδεύετε στην Ασία, μπορείτε πάντα να παραλάβετε φθηνά ρούχα, επομένως δεν χρειάζεται να πακετάρετε υπερβολικά. Το ελάχιστο που θα έπαιρνα για ένα μήνα ταξίδι είναι: 3-4 μπλουζάκια, 2 πουκάμισα, παντελόνια, δύο σορτς, μαγιό, 2 ζευγάρια κάλτσες, αθλητικά παπούτσια (θα αγόραζα μερικά που φαίνονται επίσημα αλλά είναι τόσο άνετα όσο εκπαιδευτές).

Γραμμή πλυσίματος ταξιδιού

Παίρνω μια μικρή γραμμή πλυσίματος στα ταξίδια μου σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αρκετά μέρη για να στεγνώσω τα ρούχα μου. Εάν ετοιμάζετε ελαφριά συσκευασία, μπορείτε απλώς να πλένετε τα ρούχα σας πιο συχνά και μερικές φορές θα χρειαστείτε μια γραμμή πλυσίματος για επιπλέον χώρο.

πρίζα ταξιδιού

Το χρησιμοποιούσα περιστασιακά όταν έμενα σε ξενώνες. Σε ορισμένα οικονομικά καταλύματα δεν θα έχετε βύσμα νεροχύτη, κάτι που δυσκολεύει το ξύρισμα. Επομένως, η πρίζα ταξιδιού συνιστάται εάν σκέφτεστε να μείνετε σε οικονομικά καταλύματα. Επίσης, ακόμη και μερικά ξενοδοχεία υψηλότερης ποιότητας έχουν ελαττωματικά βύσματα στα μπάνια τους, επομένως είναι γενικά ένα καλό αντικείμενο για να το πάρετε.

Είδη περιποίησης

Ως δανδής ταξιδιώτης, έχω μια τεράστια γκάμα από προϊόντα περιποίησης. Το νεσεσέρ μου αποτελείται από: ξυριστικές μηχανές, ενυδατικές κρέμες, αντηλιακή κρέμα, νυχοκόπτη, τσιμπιδάκι φρυδιών, aftersheve (που συνηθίζω να αγοράζω από το αεροδρόμιο αφορολόγητα), lip balm, αποσμητικό και άλλα!

Rain Mac

Εάν ταξιδεύετε οπουδήποτε που έχει εποχή μουσώνων, τότε ένα mac βροχής είναι μια εξαιρετική ιδέα. Η βροχή των μουσώνων είναι φοβερή και μπορεί απλώς να σας αιφνιδιάσει και να σας αφήσει πνιγμένους. Ένα μικρό rain mac μπορεί να θρυμματιστεί σε πολύ μικρό μέγεθος και να μεταφερθεί εύκολα στο σακίδιο σας.

Τι παίρνω μαζί μου στα ταξίδια
Τι παίρνω μαζί μου στα ταξίδια

Ελβετικός σουγιάς

Μερικές φορές το παίρνω στα ταξίδια μου καθώς έχει διάφορες χρήσιμες συσκευές: ανοιχτήρι μπουκαλιών, ψαλίδι, οδοντογλυφίδα, τσιμπιδάκια, κεφαλές κατσαβιδιών και πολλά μαχαίρια διαφόρων σχημάτων και μεγεθών.

Πετσέτες ταξιδιού

Συνιστώ να πάρετε μια μεγάλη πετσέτα ταξιδιού. Μπορούν να διπλωθούν σε απίστευτα μικρό μέγεθος και να πιάσουν πολύ λίγο χώρο στις αποσκευές σας. Επίσης στεγνώνουν πιο γρήγορα από τις συνηθισμένες πετσέτες.

Κανόνες ταξιδιού που δεν πρέπει να ακολουθείτε

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Πραγματικά δεν ξέρω πολλά για τις κάμερες, αλλά σίγουρα ξέρω ότι θα χρειαστείτε μία στο ταξίδι σας. Είναι ένας τρόπος καταγραφής εμπειριών που δεν είναι εφικτό με κανέναν άλλο τρόπο. Μόλις αγόρασα μια κάμερα 8 megapixel στην Μπανγκόκ – με έχει εξυπηρετήσει καλά.

Μπαταρίες

Θα τα χρειαστείτε για την κάμερά σας, γι’ αυτό φροντίστε να πάρετε αρκετά ανταλλακτικά από τη χώρα σας, τα οποία τείνουν να είναι φθηνότερα από ό,τι στο εξωτερικό.

Κινητό τηλέφωνο

Το κινητό τηλέφωνο είναι πλέον απαραίτητο gadget σε όλους τους τομείς της ζωής και είναι πολύ σημαντικό κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας. Είναι μια εξαιρετική συσκευή για να διατηρείτε επαφή με άλλους ταξιδιώτες, αλλά είναι επίσης μια συσκευή ασφαλείας εάν χαθείτε ή κινδυνεύετε. Θυμηθείτε όμως να πάρετε το φορτιστή σας, διαφορετικά θα γίνει άχρηστος μετά από λίγες μέρες.

Εφεδρική κάρτα SIM

Σε περίπτωση που χάσετε την πρώτη κάρτα Sim, μπορείτε απλώς να πάρετε μια άλλη Sim, η οποία είναι συνήθως δωρεάν.

Εφεδρική χρεωστική/πιστωτική κάρτα

Θα έπαιρνα μια εφεδρική κάρτα σε περίπτωση που έχανα την κύρια κάρτα μου. Αν έχανα την κύρια κάρτα μου, θα μπορούσα απλώς να την ακυρώσω και στη συνέχεια να μεταφέρω τα χρήματα από τον κύριο λογαριασμό μου στον εφεδρικό λογαριασμό μου μέσω διαδικτυακής τραπεζικής.

Στυλό και χαρτί

Περιστασιακά θα χρειαστεί να γράψετε πράγματα, όπως οδηγίες ή επαφές, και ένα στυλό και ένα χαρτί θα ήταν πολύ χρήσιμο. Ταξίδευα πάντα με ένα μίνι στυλό και ένα μικρό σημειωματάριο στο σακίδιο μου, έτσι ώστε να είναι εύκολο να φτάσω. Μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας τηλέφωνο ή το iPod Touch και για αυτό.

Προσαρμογείς ταξιδιού

Οι προσαρμογείς ταξιδιού είναι απαραίτητοι εάν θέλετε να φορτίσετε το iPod ή το κινητό σας τηλέφωνο. Μόλις μάθετε πού πηγαίνετε, μπορείτε να μάθετε τι βύσμα μετατροπέα θα χρειαστείτε. Θα σας γλιτώσει από την αναζήτηση στη χώρα προορισμού σας. Ορισμένα βύσματα είναι ολόπλευρα και καλύπτουν παντού.

10 βήματα για να ταξιδέψετε στην Ευρώπη φθηνά

iPod Touch

Το iPod Touch μου ήταν αναντικατάστατο κατά τη διάρκεια των ταξιδιών μου. Δεν είναι μόνο εξαιρετικό για να παρακολουθείτε ταινίες, να ακούτε μουσική και να παίζετε παιχνίδια ενώ περιμένετε την πτήση σας ή σε μεγάλα ταξίδια με τρένο, αλλά έχει και πρακτικές χρήσεις.

Με τη λήψη δωρεάν εφαρμογών μέσω των δυνατοτήτων του Wi-Fi, μπορείτε να μετατρέψετε το iPod Touch σας σε συσκευή εύρεσης ξενοδοχείου ή ξενώνα, υπηρεσία ανταλλαγής συναλλάγματος, ταξιδιωτικό οδηγό και πολλά άλλα.

Αγόρασα επίσης ένα ειδικό και φθηνό σετ ακουστικών και μικροφώνου για το Touch μου, το οποίο μου επέτρεπε να χρησιμοποιώ το Skype όπου είχα δωρεάν Wi-Fi. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να βρείτε δωρεάν Wi-Fi παντού στη Νοτιοανατολική Ασία: McDonald’s, Starbucks, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, ακόμη και αεροδρόμια. Ωστόσο, παραδόξως διαπίστωσα ότι η πρόσβαση Wi-Fi δεν είναι τόσο εύκολη στην Κορέα ή την Ιαπωνία και τείνει να μην είναι δωρεάν εάν προσφέρεται.

iPad

Στην πραγματικότητα δεν κατέχω ένα από αυτά, αλλά φαίνεται να είναι ένα μεγάλο iPod Touch. Όλη η άνεση του iPod Touch ως μια ωραία συσκευή τσέπης που είναι εύκολο να μεταφερθεί παντού χάνεται σε αυτή τη συσκευή. Αλλά ίσως μου διαφεύγει κάτι από αυτό.

Τι παίρνω μαζί μου στα ταξίδια
Τι παίρνω μαζί μου στα ταξίδια

Ταξιδιωτικοί οδηγοί

Μου αρέσει να διαβάζω ταξιδιωτικούς οδηγούς και να τους παίρνω πάντα στα ταξίδια μου. Οι αγαπημένοι μου οδηγοί ήταν πάντα οι ταξιδιωτικοί οδηγοί DK Eyewitness. Χρησιμοποιώ τακτικά τους ταξιδιωτικούς οδηγούς DK Eyewitness: Ταϊλάνδη, Ιαπωνία και Ρώμη για να αναφέρω μερικούς.

Τα βρήκα απίστευτα χρήσιμα, αλλά το πιο σημαντικό μου άρεσε η εστίαση στον πολιτισμό και τους ιστορικούς χώρους. Οι οδηγοί είναι θαυμάσια εικονογραφημένοι, εύκολοι στην πλοήγηση και οι εικόνες και οι λεζάντες παρουσιάζονται όμορφα.

Επιπλέον, οι ιστορικές ενότητες είναι κατατοπιστικές, καλά εικονογραφημένες και είναι ευχάριστες να διαβάζονται. Θα πρότεινα επίσης τα Rough Guides και Lonely Planet, τα οποία έχω χρησιμοποιήσει επίσης στο παρελθόν.

Ζώνη χρημάτων

Αρχικά αγόρασα ένα για να κρύψω τα τιμαλφή μου, αλλά μετά το χρησιμοποίησα για να κρατήσω τα εισιτήρια λεωφορείου/τρένου ή τα ψιλά μου, ώστε να είναι εύκολα στο χέρι και να μην χρειάζεται να ψαχουλεύω τις τσάντες ή τις τσέπες μου.

Η ζώνη χρημάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια απλή τσάντα αλήτης (fanny pack αν είστε Αμερικανός) χωρίς πολύτιμα αντικείμενα και απλά να την αφήσετε στην οθόνη και όχι μέσα στα ρούχα σας. Απλώς το χρησιμοποίησα ως μια επιπλέον βολική τσέπη.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.