Τα 10 καλύτερα κιάλια το 2023

Εάν είστε λάτρης των ταξιδιών ή λάτρεις των εξωτερικών χώρων, τότε χρειάζεστε ένα ζευγάρι κιάλια υψηλής ποιότητας. Είτε κάνετε πεζοπορία με γορίλα στην Αφρική είτε κάνετε πεζοπορία στο Big Sur, υπάρχουν πολλά όμορφα πράγματα να δείτε. Επειδή δεν θέλετε να σας βαραίνουν ενώ ταξιδεύετε, είναι σοφό να επιλέξετε ένα από τα καλύτερα συμπαγή κιάλια, ώστε να μην προσθέτετε πολύ βάρος στην τσάντα σας, αλλά να έχετε θέα υψηλής ποιότητας.

Δυστυχώς, υπάρχουν αμέτρητοι διαφορετικοί τύποι κιάλια διαθέσιμα και πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Αυτός ο οδηγός αγοράς κιάλια θα σας πει πώς να επιλέξετε τα καλύτερα συμπαγή κιάλια, καθώς και ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές στην αγορά σήμερα.

Γρήγορη απάντηση: Τα καλύτερα κιάλια

Τι να αναζητήσετε σε ένα καλό συμπαγές κιάλι

Εδώ είναι μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αγοράσετε τη νέα σας συμπαγή διόπτρα.

1. Τύπος πρίσματος

Υπάρχουν δύο τύποι πρισμάτων όταν πρόκειται για συμπαγή κιάλια, και η διαφορά είναι ο σχεδιασμός. Ποια κιάλια είναι τα καλύτερα; Για τους περισσότερους ανθρώπους, η απάντηση είναι ένα σχέδιο πρίσματος οροφής.

  • Πρίσμα οροφής: Αυτά τείνουν να είναι πιο υψηλής ποιότητας και είναι δημοφιλή επειδή προσφέρουν εξαιρετική απόδοση και λεπτή εμφάνιση. Με αυτό το σχέδιο οι μπροστινοί φακοί και οι προσοφθάλμιοι προσοφθάλμιοι είναι ευθυγραμμισμένοι, γεγονός που σας επιτρέπει να κοιτάζετε ευθεία μέσα από αυτά.
  • Porro Prism: Αν πάρετε κιάλια porro pris, θα παρατηρήσετε ότι οι προσοφθάλμιοι φακοί είναι φαρδύτεροι από τους φακούς. Αν και αυτό ήταν ένα τυπικό σχέδιο για κιάλια, πολλοί άνθρωποι απομακρύνονται από αυτό επειδή είναι πιο ογκώδες από το σχέδιο πρίσματος οροφής. Ωστόσο, αν το μέγεθος δεν είναι τεράστιο πρόβλημα για εσάς, υπάρχουν σίγουρα κάποια κιάλια porro πρίσματος που λειτουργούν πολύ καλά.

Διαβάστε επίσης:τσάντες ταξιδιού | Οι 10 καλύτερες για κοστούμια και φορέματα

Τα 10 καλύτερα κρεβάτια για σκύλους ταξιδιού

2. Βαθμολογία μεγέθυνσης

Τα περισσότερα μικρά κιάλια θα έχουν εύρη μεγέθυνσης από 7x-10x. Αυτό σημαίνει ότι θα δείτε πράγματα 7-10 φορές μεγαλύτερα από ό,τι είναι. Όσο μεγαλύτερη είναι η μεγέθυνση, τόσο πιο μακριά θα μπορείτε να δείτε και τόσο περισσότερες λεπτομέρειες θα μπορείτε να διακρίνετε. Εάν έχετε κιάλια με μεγέθυνση σε αυτό το εύρος, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για αμέτρητες δραστηριότητες. από παρατήρηση πουλιών μέχρι συναυλίες. Υπάρχουν μεγεθύνσεις μεγαλύτερες από 10, αλλά οι μεγαλύτερες μεγεθύνσεις σάς δίνουν μικρότερο οπτικό πεδίο και είναι πιο δύσκολο να σταθεροποιηθούν.

Συχνά, όταν βλέπετε περιγραφές για κιάλια, θα δείτε κάτι σαν 9×50. Ο πρώτος αριθμός σας λέει την ονομαστική μεγέθυνση και ο δεύτερος αριθμός σας λέει το μέγεθος της διαμέτρου του εξωτερικού φακού και μετριέται σε χιλιοστά. Ένας μεγαλύτερος φακός σημαίνει ότι μπορεί να εισέλθει περισσότερο φως. Όταν μπορεί να εισέλθει περισσότερο φως, η λήψη σας θα είναι πιο φωτεινή και ευκρινέστερη. 

3. Οπτικό πεδίο

Σκεφτείτε για ποιον σκοπό θα χρησιμοποιείτε τα κιάλια. Εάν τα πράγματα που κοιτάτε θα είναι κυρίως ακίνητα, τότε σκεφτείτε τα κιάλια με στενό οπτικό πεδίο. Αυτό θα σας προσφέρει μια πιο ευκρινή λήψη. Ωστόσο, εάν θέλετε να προβάλετε πανοραμικά ευρείας λήψης ή να αναγνωρίσετε πουλιά εν κινήσει, θα χρειαστείτε κιάλια με ευρύτερο οπτικό πεδίο. Θα χάσετε λίγο την εστίαση, αλλά θα εκτιμήσετε ότι μπορείτε να δείτε περισσότερα μέσα από τα κιάλια. 

Το οπτικό σας πεδίο μπορεί επίσης να επηρεαστεί από την ανακούφιση των ματιών. Η ανακούφιση των ματιών εμφανίζεται συνήθως σε χιλιοστά και είναι η απόσταση μεταξύ του ματιού σας και του προσοφθάλμιου φακού. Δεν θα μπορείτε να δείτε το εξωτερικό άκρο της λήψης σας εάν η απόσταση μεταξύ του ματιού σας και του προσοφθάλμιου φακού είναι μεγαλύτερη από την ανακούφιση του ματιού. Αυτό είναι πιο συχνά ένα ζήτημα για όσους πρέπει να φορούν γυαλιά ενώ κοιτάζουν με τα κιάλια τους. Εάν φοράτε γυαλιά, μια μεγαλύτερη ανακούφιση των ματιών θα είναι ευεργετική για εσάς. Το ανάγλυφο των ματιών για πολλά συμπαγή κιάλια είναι 10-16 mm.

4. Επιστρώσεις φακών

Το φως παραμορφώνεται όταν περνά μέσα από έναν φακό. Οι επικαλύψεις φακών συμβάλλουν στη μείωση της παραμόρφωσης και παρέχουν καλύτερη ποιότητα εικόνας. Υπάρχουν διάφοροι διαφορετικοί τύποι επιστρώσεων διαθέσιμοι, αλλά αυτοί είναι αυτοί που είναι πιο πιθανό να δείτε…

  • Επικάλυψη: Τα κιάλια με επικαλυμμένους φακούς έχουν τουλάχιστον μία επίστρωση σε τουλάχιστον μία επιφάνεια που βοηθά στη μείωση των αντανακλάσεων.
  • Multicoated: Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον μία από τις επιφάνειες του φακού έχει πολλαπλές επικαλύψεις για τη βελτίωση της μετάδοσης του φωτός και της ποιότητας της προβολής σας.
  • Πλήρως επικαλυμμένη: Εάν η επίστρωση του φακού περιγράφεται ως πλήρως επικαλυμμένη, τότε όλες οι γυάλινες επιφάνειες έχουν κάποιο είδος επίστρωσης. Για παράδειγμα, μπορεί να δείτε φακούς που περιγράφονται ως πλήρως πολυκαλυμμένοι. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν πολλαπλές επικαλύψεις σε όλες τις επιφάνειες του φακού.

5. Γυαλιά φακών

Ορισμένα κιάλια θα τονίσουν τον τύπο γυαλιού που χρησιμοποιούν στους φακούς τους. Ορισμένες εταιρείες θα δημιουργήσουν ακόμη και το δικό τους ποτήρι. Για κάποιους αυτό είναι μεγάλη υπόθεση και για άλλους δεν είναι.

  • Γυαλί εξαιρετικά χαμηλής διασποράς: Γνωστό και ως γυαλί ED, χρησιμοποιείται σε κιάλια υψηλής ποιότητας για τη μείωση του φαινομένου διασποράς. Αυτός ο τύπος γυαλιού προσφέρει εξαιρετικά καθαρή θέα και δεν απαιτεί διόρθωση φάσης. 
  • Γυαλί BaK-4: Αυτός ο τύπος γυαλιού είναι αρκετά κοινός και είναι γνωστός για την ποιοτική θέα και το ότι είναι πολύ ανακλαστικό. Είναι επίσης αρκετά ανθεκτικό. 
  • Γυαλί BK7: Αυτό βρίσκεται συνήθως σε κιάλια χαμηλότερης ποιότητας. Οι απόψεις σας είναι πιο πιθανό να είναι θολές αν έχετε αυτό το είδος γυαλιού στα κιάλια σας. 

6. Αδιάβροχο

Ανεξάρτητα από το πού ζείτε, αν κάνετε πεζοπορία ή πουλιά αρκετά συχνά, σίγουρα θα βρέξετε κάποια στιγμή. Είναι σοφό να βεβαιωθείτε ότι τα κιάλια σας δεν είναι μόνο αδιάβροχα αλλά και αδιάβροχα.

Τα κιάλια σας θα πρέπει να έχουν αδιάβροχη βαθμολογία τουλάχιστον IPX-4. Αυτό θα τα κρατήσει προστατευμένα από ψεκασμούς και πιτσιλιές νερού. Εάν πιστεύετε ότι υπάρχει κίνδυνος να πέσουν στο νερό, τότε σκεφτείτε αυτά με βαθμολογία IPX-7 ή IPX-8 που θα τα προστατεύουν εάν βυθιστούν στο νερό. 

Οι διαφορές θερμοκρασίας μπορεί να κάνουν τα κιάλια σας να θολώνουν γρήγορα. Τα αδιάβροχα κιάλια θα εμποδίσουν την ομίχλη να καταστρέψει τις απόψεις σας. Μερικές φορές τα κιάλια γεμίζουν με αέριο άζωτο για να αποφευχθεί το θάμπωμα και άλλα μοντέλα έχουν απλώς επικαλύψεις ανθεκτικές στην ομίχλη στους φακούς.

Καλύτερες κριτικές συμπαγών διόφθαλμων

Με τόσες πολλές επιλογές στην αγορά, το περιορίσαμε ώστε να μπορείτε να επιλέξετε από τα καλύτερα από τα καλύτερα.

Τα καλύτερα συμπαγή κιάλια για πεζοπορία

1. Αδιάβροχα κιάλια Nikon Trailblazer ATB

Αδιάβροχα κιάλια Nikon Trailblazer ATB

Τα αδιάβροχα κιάλια Nikon Trailblazer ATB δημιουργήθηκαν για όλες τις χρήσεις. Είναι ιδανικά για όλες τις υπαίθριες περιπέτειες, όπως ταξίδια, παρατήρηση πουλιών ή πεζοπορία. Αυτά τα κιάλια έχουν φακούς πολλαπλής επίστρωσης και είναι αδιάβροχα και αδιάβροχα χάρη στους δακτυλίους O που σφραγίζουν το άζωτο. Η επίστρωση από καουτσούκ σας βοηθά να τα κρατάτε καλά ακόμα κι αν βρέχει. Τα κιάλια 10 x 25 έχουν μεγέθυνση 10x και οπτικό πεδίο 342 πόδια. Με διαστάσεις 4,5” x 4,1” x 1,7” και βάρος μόνο 9,9 ουγγιές, τα αδιάβροχα κιάλια Nikon Trailblazer ATB σας προσφέρουν υψηλή απόδοση σε μια μικρή συσκευασία.

Προβολή στο Amazon Προβολή στο REI

Τα καλύτερα συμπαγή κιάλια για κυνήγι

2. Αδιάβροχα κιάλια Carson 3D Series HD

Αδιάβροχα κιάλια Carson 3D Series HD

Το γυαλί ED στα αδιάβροχα κιάλια Carson 3D Series HD σάς παρέχει φωτεινότερες και ευκρινέστερες εικόνες. Το σώμα είναι καθαρισμένο με άζωτο και οι φακοί είναι σφραγισμένοι με δακτύλιο Ο, καθιστώντας τους αδιάβροχους και αδιάβροχους. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε εύκολα σε τρίποδο, επομένως είναι μερικά από τα καλύτερα συμπαγή κυάλια κυνηγιού στην αγορά. Ανάλογα με το τι θα τα χρησιμοποιήσετε, έχουν διαφορετικούς συνδυασμούς μεγέθυνσης και μεγεθών φακού. Μπορείτε να επιλέξετε από 8 x 32, 8 x 42, 10 x 42 και 10 x 50. Η ευελιξία του στυλ σάς επιτρέπει να εγγυηθείτε ότι θα λάβετε τις λήψεις που χρειάζεστε για ό,τι κι αν κάνετε. Όλα τα μοντέλα έχουν οπτικά πεδία από 262-392 πόδια, ζυγίζουν 1,2-1,6 λίβρες και έχουν ανάγλυφο ματιών 16-20 mm. Τα αδιάβροχα κιάλια Carson 3D Series HD είναι μια ιδανική επιλογή για όλα τα ταξίδια κυνηγιού και πουλιών. 

Προβολή στο Amazon

Τα καλύτερα συμπαγή κιάλια για πτηνά

3. Κιάλια Vortex Diamondback HD Roof Prism

Κιάλια Vortex Diamondback HD Roof Prism

Αν ψάχνετε για τα καλύτερα κιάλια για παρατήρηση πουλιών, σίγουρα ελέγξτε τα. Τα κιάλια Vortex Diamondback HD Roof Prism επαινούνται για την εντυπωσιακή τους διαύγεια, ακόμη και σε χαμηλό φωτισμό, χάρη στους διηλεκτρικούς φακούς τους, πλήρως επικαλυμμένους. Η σκληρή, ανθεκτική στις γρατσουνιές επίστρωση ArmorTek® βοηθά στην προστασία των εξωτερικών φακών από γρατσουνιές, λάδια και βρωμιά. Τα ρυθμιζόμενα καλύμματα ματιών προωθούν την άνετη θέαση και η διόπτρα σάς επιτρέπει να προσαρμόζεστε για διαφορές στα μάτια σας. Διαθέτουν επίσης κάλυμμα προσοφθάλμιου προστασίας βροχής, δεμένα καλύμματα αντικειμενικού φακού, προσαρμοσμένη θήκη μεταφοράς και ιμάντα λαιμού. Με διαστάσεις 4,6” x 4,5” και βάρος 13,5 ουγκιές, τα κιάλια Vortex Diamondback HD Roof Prism είναι τα καλύτερα συμπαγή κιάλια πουλιών στην αγορά.

Προβολή στο Amazon Προβολή στο REI

Τα καλύτερα συμπαγή κιάλια για ταξίδια

4. Κιάλια Celestron Outland X

Κιάλια Celestron Outland X

Τα καλύτερα συμπαγή κιάλια ταξιδιού είναι τα κιάλια Celestron Outland. Αυτά είναι μια ιδανική επιλογή για να βελτιώσετε τις απόψεις σας για ταξιδιωτικά ταξίδια. Τα κιάλια 10 x 25 σάς προσφέρουν οπτικό πεδίο 330 ποδιών μέσω φακών πλήρως επικαλυμμένων που βοηθούν στη φωτεινότητα, την αντίθεση και τη διαύγεια. Οι φακοί είναι κατασκευασμένοι από πρίσματα γυαλιού BaK-4 που σας δίνουν εντυπωσιακή χρωματική πιστότητα. Αυτά τα κιάλια ζυγίζουν 11 ουγγιές και έχουν διαστάσεις 4,45” x 4,6” x 1,69”. Τα περιστρεφόμενα προσοφθάλμια επιτρέπουν γρήγορη προσαρμογή εάν προσπαθείτε να παρακολουθήσετε ένα πουλί ή κάτι που βρίσκεται εν κινήσει. Αυτά τα κιάλια είναι αδιάβροχα, αδιάβροχα και καθαρισμένα με άζωτο για να κρατήσουν έξω την υγρασία και τη σκόνη. Για όψη υψηλής ποιότητας στο μονοπάτι, ρίξτε μια ματιά στα κιάλια Celestron Outland X.

Προβολή στο Amazon Προβολή στο REI

Καλύτερα κιάλια για Safaris

5. Κιάλια Steiner Safari UltraSharp Compact

Κιάλια Steiner Safari UltraSharp Compact

Ο Steiner είναι παγκοσμίως γνωστός για τα κιάλια του. Όταν αγοράζετε αυτά τα κιάλια, θα έχετε εντυπωσιακή ευκρίνεια εικόνας, δυνατότητα χαμηλού φωτισμού, ανθεκτικότητα και ακριβές χρώμα. Έχουν αδιάβροχη κατασκευή και η θωράκιση απορροφά τους κραδασμούς από πτώσεις και χτυπήματα. Τα κιάλια 10 x 26 Steiner Safari UltraSharp Compact προσφέρουν οπτικό πεδίο 302 ποδιών με αναδιπλούμενα, εργονομικά μάτια, ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε ενώ φοράτε γυαλιά. Ζυγίζουν 10,6 ουγκιές, διαστάσεις 4,7” x 1,8” x 4,6” και συσκευάζονται καλά στην τσάντα σας. Για συμπαγή, premium κιάλια υψηλής απόδοσης, τα κιάλια Steiner Safari UltraSharp Compact είναι ο καλύτερος τρόπος.

Προβολή στο Amazon

Καλύτερα Budget κιάλια

6. Κιάλια Occer Compact

Κιάλια Occer Compact

Αν ψάχνετε για τα καλύτερα οικονομικά κιάλια, σκεφτείτε τα κιάλια Occer Compact. Αυτά τα κιάλια 12 x 25 έχουν οπτικό πεδίο 273 ποδιών και μπορούν να προσαρμοστούν εάν φοράτε γυαλιά. Το γυαλί πρίσματος BaK-4 έχει επίστρωση FMC Broadband και οι πολυκαλυμμένοι φακοί αποτρέπουν την παραμόρφωση χρώματος. Έχουν νυχτερινή όραση σε χαμηλό φωτισμό και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους για δραστηριότητες όπως παρατήρηση πουλιών ή σε εσωτερικούς χώρους για πράγματα όπως όπερες. Αυτά τα κιάλια 7,2 ουγγιών έχουν διαστάσεις 4″ x 4,4″ x 1,9″ και μπορούν να αποθηκευτούν στην τσάντα μεταφοράς που περιλαμβάνεται όταν ταξιδεύετε. Τα κιάλια Occer Compact είναι κιάλια υψηλής ποιότητας που δεν θα σας κοστίσουν ένα χέρι και ένα πόδι.

Προβολή στο Amazon

Το καλύτερο από τα υπόλοιπα

7. Αδιάβροχα Compact Roof Prism κιάλια Bushnell H2O

Κιάλια Bushnell H2O Αδιάβροχα Compact Roof Prism

Τα κιάλια 8 x 25 Bushnell H2O Compact Roof Prism σας προσφέρουν σταθερή αξία για την τιμή τους. Έχουν απόσταση κοντινής εστίασης 15 ποδιών και ανακούφιση ματιών 12 χιλιοστών. Τα πρίσματα BaK-4 προάγουν τη διαύγεια και τη φωτεινότητα και οι φακοί πολλαπλής επίστρωσης προάγουν τη μετάδοση του φωτός. Όχι μόνο είναι 100% αδιάβροχα, αλλά είναι καθαρισμένα με άζωτο και σφραγισμένα με δακτύλιο O για να τα κάνουν επίσης αδιάβροχα. Περιβάλλονται από μια αντιολισθητική λαστιχένια θωράκιση που σας δίνει σταθερό κράτημα και απορροφά τους κραδασμούς. Τα κιάλια ζυγίζουν 12 ουγγιές και οι διαστάσεις είναι 5” x 4” x 2,8”. Τα κιάλια Bushnell H2O Αδιάβροχα Compact Roof Prism είναι σχετικά φθηνά, αλλά εξακολουθούν να προσφέρουν υπέροχη θέα.

Προβολή στο Amazon

8. Κιάλια Zeiss Terra ED Compact Pocket

Κιάλια τσέπης Zeiss Terra ED Compact

Τα κιάλια τσέπης Zeiss Terra ED Compact είναι ένας αξιόπιστος σύντροφος ακόμα και σε ακραίες συνθήκες. Αυτά τα κιάλια 8 x 25 μπορούν να λειτουργήσουν μεταξύ -4°F έως 145°F και έχουν αδιάβροχο σώμα. Έχουν διαστάσεις 9,5” x 6,7” x 4” και ζυγίζουν 10,9 ουγκιές, καθιστώντας εξαιρετικά εύκολο να τα τοποθετήσετε στην τσέπη του σακιδίου σας. Η χρήση του γυαλιού SCHOTT ED που διαθέτει υδρόφοβη πολλαπλή επίστρωση παρέχει σταθερή οπτική ακρίβεια. Ο δείκτης σας θα ρυθμιστεί αυτόματα στον τροχό εστίασης, ώστε να μπορείτε εύκολα να εστιάσετε στους στόχους σας. Για να καταγράψετε κάθε λεπτομέρεια είτε βρίσκεστε σε μια νέα πόλη είτε βγαίνετε σε ένα μονοπάτι, χρησιμοποιήστε το κιάλι Zeiss Terra ED Compact Pocket.

Προβολή στο Amazon

9. Κιάλια Leica Ultravid BR Compact

Κιάλια Leica Ultravid BR Compact

Όταν πρόκειται για τα καλύτερα ελαφριά κιάλια, η Leica Ultravid BR Compact κιάλια βρίσκεται πάντα στη λίστα. Τα κιάλια 8 x 20 ζυγίζουν μόνο 8,5 ουγκιές και έχουν διαστάσεις 4,4” x 3,7” x 1,5” οπότε δεν θα πιάσουν σχεδόν καθόλου χώρο στην τσάντα σας. Τα κιάλια πρίσματος οροφής διαθέτουν επίστρωση HDC multi και επίστρωση AquaDura στους εξωτερικούς φακούς. Παρέχουν φωτεινότερη και ευκρινέστερη θέα σε σύγκριση με άλλα μοντέλα με συγκρίσιμα μεγέθη φακών. Εάν ο απώτερος στόχος σας είναι η φορητότητα χωρίς να θυσιάσετε την ποιότητα, θα εκτιμήσετε τη Leica Ultravid BR Compact Κιάλια.

Προβολή στο Amazon

10. Wingspan Optics FieldView Compact κιάλια

Wingspan Optics FieldView Compact κιάλια

Τα κιάλια Wingspan Optics FieldView Compact προσφέρουν μεγάλη αξία σε εξαιρετική τιμή. Αυτά τα αδιάβροχα κιάλια 8 x 32 είναι ιδανικά για συναυλίες, αθλητικές εκδηλώσεις, παρατήρηση πουλιών, παρατήρηση αστεριών ή άλλες διασκεδαστικές υπαίθριες δραστηριότητες. Μπορείτε να τα μεταφέρετε εύκολα χάρη στην αντιολισθητική λαβή τους και θα έχετε εκπληκτική θέα λόγω του σχεδίου πρίσματος οροφής και των γυάλινων φακών BaK-4. Είναι αδιάβροχα και αδιάβροχα και έχουν οπτικό πεδίο 362 ποδιών. Σε 15,2 ουγγιές και 4,5” x 4,5” x 1,75” είναι συμπαγείς, ελαφριές και μπορούν να χωρέσουν στην τσέπη σας όταν βρίσκεστε εν κινήσει. Περιλαμβάνεται επίσης θήκη μεταφοράς, λουράκι λαιμού, προσοφθάλμιος φακός, καλύμματα φακών και πανί καθαρισμού φακών. Είναι δύσκολο να αντιταχθεί κανείς ότι τα κιάλια Wingspan Optics FieldView Compact είναι ένα από τα καλύτερα κιάλια για τα χρήματα.

Προβολή στο Amazon

Είτε τα χρησιμοποιείτε για κυνήγι, πτηνά, περιηγήσεις στα αξιοθέατα ή οποιεσδήποτε άλλες περιπέτειες, τα συμπαγή κιάλια υψηλής ποιότητας προσφέρουν έναν τόνο ευκολίας και αξίας χωρίς να σας βαραίνουν. Είτε προτιμάτε ένα οικονομικό είτε premium μοντέλο, σίγουρα θα εκτιμήσετε να τα έχετε μαζί σας.

Διαβάστε επίσης:Τα 10 καλύτερα πακέτα ενυδάτωσης

Τα 10 καλύτερα φορητά ηλιακά πάνελ για RV & Camping 

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.