Τα 10 καλύτερα φορητά ηλιακά πάνελ για RV & Camping το 2023

Είναι πάντα συναρπαστικό να ξεφύγεις από τη φασαρία της ζωής και να αποδράσεις στην έρημο για να χαλαρώσεις. Ωστόσο, εάν βρίσκεστε έξω για το σακίδιο ή το RVing, ίσως χρειαστεί να έχετε περισσότερα από ένα φορητό power bank για να σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε για να κρατήσετε εσάς και τις συσκευές σας σε λειτουργία. Η ύπαρξη ενός φορητού ηλιακού πάνελ σάς δίνει την ελευθερία να ταξιδεύετε χωρίς να χρειάζεται να κάνετε εκτροπή για να βρείτε μια πηγή ενέργειας για να επαναφορτίσετε τα πάντα. Είτε είναι η σόμπα, τα φώτα ή τα ηλεκτρονικά σας που χρειάζονται ρεύμα, οι φορητοί ηλιακοί συλλέκτες θα σας καλύψουν. 

Ωστόσο, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα ηλιακό πάνελ που ταιριάζει στο στυλ του ταξιδιού σας. Δεν υπάρχει επιλογή “ένα μέγεθος που ταιριάζει σε όλους” όταν πρόκειται για τους καλύτερους φορητούς ηλιακούς συλλέκτες. Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για να ξέρετε τι πρέπει να αναζητήσετε πριν αγοράσετε το νέο σας κιτ ηλιακών πάνελ.

Σύγκριση των καλύτερων φορητών ηλιακών συλλεκτών

Παρακάτω είναι μια λίστα με τα καλύτερα ηλιακά πάνελ για κάμπινγκ και RV. Κάντε κλικ στο όνομα για να διαβάσετε κριτικές και να ελέγξετε τις τιμές.

Τι να αναζητήσετε σε ένα καλό φορητό ηλιακό πάνελ

Εδώ είναι τα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν επιλέξετε ένα φορητό ηλιακό πάνελ.

1. Τύποι φορητών ηλιακών συλλεκτών

  • Μονοκρυσταλλικά: Κατασκευάζονται από ένα μόνο μεγάλο κρύσταλλο πυριτίου. Τα μονοκρυσταλλικά πάνελ είναι αναμφισβήτητα τα πιο αποτελεσματικά επειδή είναι σε θέση να παράγουν μεγάλη ποσότητα ενέργειας ακόμα και όταν λείπει το ηλιακό φως. Όσον αφορά την απόδοση, τα μονοκρυσταλλικά ηλιακά πάνελ είναι τα καλύτερα. Αν και είναι τα πιο ακριβά από τα τρία είδη, είναι συνήθως τα πιο ανθεκτικά και λιγότερο ευαίσθητα στις υψηλές θερμοκρασίες.
  • Πολυκρυσταλλικό: Τα καλύτερα ηλιακά πάνελ για RV, τα πολυκρυσταλλικά ηλιακά πάνελ δημιουργούνται από πολλαπλά μπλοκ πυριτίου. Καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο από τα άμορφα πάνελ και είναι λιγότερο ακριβά από τα μονοκρυσταλλικά πάνελ. Δεν παράγουν τόση ισχύ όσο τα μονοκρυσταλλικά πάνελ, αλλά εξακολουθούν να αποτελούν καλή επένδυση για ένα RV.
  • Άμορφο: Αυτά τα πάνελ δημιουργούνται με την επάλειψη πυριτίου σε ένα μεγάλο κρεβάτι. Γνωστά και ως πάνελ λεπτής μεμβράνης, είναι πολύ δημοφιλή επειδή είναι πιο φιλικά προς τον προϋπολογισμό από τα δύο πρώτα, ενώ είναι επίσης ευέλικτα και επιτρέπουν περισσότερες επιλογές εγκατάστασης. Από την αρνητική πλευρά, μπορούν να καταλαμβάνουν περίπου τρεις φορές περισσότερο χώρο από τους πολυκρυσταλλικούς και μονοκρυσταλλικούς ηλιακούς συλλέκτες, ενώ εξακολουθούν να παράγουν μόνο τόση ισχύ.

2. Αποτελεσματικότητα

Οι τιμές απόδοσης είναι η ποσότητα της ηλιακής ενέργειας που μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια συνεχούς ρεύματος. Συνήθως εμφανίζονται σε ποσοστιαία μορφή. Η υψηλότερη απόδοση σημαίνει ότι το πάνελ μπορεί να ζυγίζει λιγότερο και να καταλαμβάνει λιγότερο χώρο, αλλά εξακολουθεί να έχει σταθερή απόδοση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα ηλιακό πάνελ που μεγιστοποιεί την απόδοσή του χωρίς να καταλαμβάνει πολύ χώρο. Είναι σημαντικό η ηλεκτρική έξοδος να αντικαταστήσει αυτό που χρειάζεστε για να τροφοδοτήσετε τα ηλεκτρονικά σας. Λάβετε επίσης υπόψη τα κλίματα στα οποία θα οδηγείτε. Η αποτελεσματικότητα είναι πολύ πιο σημαντική εάν δεν είστε σίγουροι ότι θα βρίσκεστε συχνά στον ήλιο.

6 Καλύτερα Router ταξιδιού το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

3. Κυψέλες Wattage

Μια υψηλότερη ισχύς σημαίνει ότι ο πίνακας μπορεί να τροφοδοτήσει καλύτερα πολλά ηλεκτρονικά ταυτόχρονα. Συνήθως, υψηλότερη ισχύς σημαίνει καλύτερη βαθμολογία απόδοσης, αλλά και υψηλότερη τιμή. Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε πάντα να αγοράσετε ένα πάνελ χαμηλότερης ισχύος, να δείτε πώς λειτουργεί για εσάς και να αγοράσετε ένα δεύτερο εάν είναι απαραίτητο, αντί να αγοράσετε ένα πάνελ πολύ υψηλών βατ από την αρχή.

Big Sur Camping Οδηγός(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

4. Αξιοπιστία

Θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι ο πίνακας θα λειτουργεί όταν είστε στο δρόμο. Ένα φορητό ηλιακό πάνελ θα πρέπει να είναι μια επένδυση, οπότε αν η τιμή ακούγεται πολύ καλή για να είναι αληθινή, μπορεί να μην έχει ποιότητα. Βεβαιωθείτε επίσης ότι το ηλιακό πάνελ είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας αδιάβροχα υλικά για να αποφύγετε ζημιές στη βροχή ή το χιόνι.

5. Φορητότητα

Επειδή θα πρέπει να μετακινήσετε τον πίνακα από το σπίτι σας στο RV ή το αυτοκίνητό σας, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να το μεταφέρετε και ότι καταλαβαίνετε πώς να το εγκαταστήσετε. Ορισμένα κιτ έρχονται σε χαρτοφύλακα και άλλα έχουν θήκες ταξιδιού. Απλώς βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να ταξιδέψετε με αυτό και να το αποθηκεύσετε με ασφάλεια. 

6. Βάρος

Αυτό έχει να κάνει πολύ με το είδος του ταξιδιού που κάνετε και με το πού θα τοποθετήσετε το ηλιακό πάνελ. Αν πρόκειται να κάνετε πεζοπορία, θα πρέπει να ψάχνετε για τους μικρότερους ηλιακούς συλλέκτες που μπορείτε να βρείτε για να μην βαρεθείτε. Εάν το συνδέετε στο RV σας, απλά βεβαιωθείτε ότι δεν θα προκαλέσει ζημιά στο RV λόγω του βάρους του. 

Bluetti EB70S Review: Φορητή δύναμη για τις περιπέτειές σας(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Οι καλύτερες κριτικές για φορητό ηλιακό πάνελ

Τώρα που ξέρετε τι να αναζητήσετε, εδώ είναι οι καλύτερες επιλογές φορητών ηλιακών πάνελ που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Renogy Μονοκρυσταλλική Φορητή Πτυσσόμενη Βαλίτσα ηλιακού πάνελ

Διαθέσιμη ισχύς: 100, 200 | Βάρος: 25,6 λίβρες | Διαστάσεις: 54,4 x 18 x 5,6 ίντσες

Renogy Μονοκρυσταλλική Φορητή Πτυσσόμενη Βαλίτσα ηλιακού πάνελ

Η βαλίτσα Renogy Monocrystalline Portable Foldable Solar Panel είναι μία από τις απόλυτες επιλογές στις φορητές λύσεις ενέργειας. Ζυγίζοντας περίπου 27 κιλά, η βαλίτσα συνοδεύεται από δύο μονοκρυσταλλικά ηλιακά πάνελ 50 watt, έναν αδιάβροχο ελεγκτή φόρτισης Voyager 20 amp, ένα καλώδιο δίσκου 10 ποδιών με κλιπ αλιγάτορα και ένα περίβλημα για προστασία. Έχει ισχύ έως και 500 watt ώρες την ημέρα και αναδιπλώνεται σε 19,9” x 27,2” x 2,8” όταν δεν χρησιμοποιείται. Ο ελεγκτής φόρτισης περιλαμβάνει οθόνη LCD και η βάση αλουμινίου είναι ρυθμιζόμενη και ανθεκτική στη διάβρωση. Με αδιάβροχο σχέδιο IP65, αυτό είναι ένα από τα καλύτερα φορητά ηλιακά πάνελ για ταξίδια με RV.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Zamp Solar Portable Solar Panel Kit

Διαθέσιμη ισχύς: 90, 140 | Βάρος: 39,8 λίβρες | Διαστάσεις: 42 x 24,5 x 4,5 ίντσες

Zamp Solar Portable Solar Panel Kit

Ανάμεσα στα καλύτερα κιτ ηλιακών πάνελ για RV που είναι 35 πόδια ή μικρότερα, το Zamp Solar Portable Solar Panel Kit 140 watt μπορεί να φορτίσει τα πάντα, από τα φώτα σας μέχρι τον φορητό υπολογιστή σας. Το κιτ είναι έτοιμο να συνδεθεί απευθείας σε μια μπαταρία 12 volt ή σε μια συστοιχία μπαταριών 12 volt με πολλές μπαταρίες. Περιλαμβάνει αποσπώμενους σφιγκτήρες αλιγάτορα μπαταρίας, σύρμα μήκους 15 ποδιών, ρυθμιζόμενα πόδια γρήγορης στήριξης, αδιάβροχο ελεγκτή φόρτισης 10 amp και θήκη μεταφοράς βαλλιστικού νάιλον. Το κιτ ζυγίζει περίπου 40 κιλά και έχει διαστάσεις 42” x 24,5” x 4,5”. Στιβαρό και εύκολο στη χρήση, το Zamp Solar Portable Solar Panel Kit θα είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στα ταξίδια σας με RV.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Eco-Worthy Off Grid Solar Panels

Διαθέσιμη ισχύς: 5, 10, 25, 60, 195 | Βάρος: 29,2 λίβρες | Διαστάσεις: 58,3 x 26,3 x 1,4 ίντσες

Eco-Worthy Off Grid Solar Panels

Αν σας αρέσει να κάνετε μακρινά ταξίδια με τροχόσπιτο, τα μονοκρυσταλλικά ηλιακά πάνελ Eco-Worthy Off Grid είναι μια εξαιρετική επιλογή. Σχεδιάστηκαν ειδικά για εκτεταμένη χρήση σε εξωτερικούς χώρους, κάτι που είναι εμφανές στο ανθεκτικό στη διάβρωση πλαίσιο αλουμινίου τους. Το πάνελ των 195 watt ζυγίζει περίπου 30 κιλά και μπορεί να προσφέρει 1.000 watt ώρες την ημέρα. Η ισχύς του του επιτρέπει να φορτίζει μια μπαταρία 50 Ah από 50% έως 100% σε μόλις 90 λεπτά με το σωστό ηλιακό φως. Το πάνελ έχει προ-τρυπημένες οπές στο πίσω μέρος που απλοποιεί τη διαδικασία τοποθέτησης και στερέωσης. Οι ηλιακοί συλλέκτες Eco-Worthy Off Grid παρέχουν έναν ιδανικό συνδυασμό μεγέθους και απόδοσης.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Φορητός ηλιακός φορτιστής εξωτερικού χώρου Hiluckey

Διαθέσιμη ισχύς: 5 | Βάρος: 1,3 λίβρες | Διαστάσεις: 6,1 x 3,4 x 1,4 ίντσες

Φορητός ηλιακός φορτιστής εξωτερικού χώρου Hiluckey

Ένας από τους καλύτερους φορητούς ηλιακούς συλλέκτες για κάμπινγκ, ο Φορητός ηλιακός φορτιστής εξωτερικού χώρου Hiluckey μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί στο σακίδιο σας και να σας προσφέρει όλη την ισχύ που χρειάζεστε για το ταξίδι σας. Διπλώνει σε 6,1” x 3,4” x 1,4” και ζυγίζει μόνο 1,3 κιλά. Διαθέτει ενσωματωμένη μπαταρία Li-polymer χωρητικότητας 25.000 mAh, ώστε να μπορείτε να φορτίζετε όλες τις συσκευές σας πολλές φορές. Ο φορτιστής διαθέτει τέσσερα πτυσσόμενα πάνελ με ρεύμα έως και 1 amp στο φως του ήλιου. Μπορεί να φορτιστεί με καλώδιο USB και διαθέτει δύο εξόδους USB. Ο φορτιστής περιλαμβάνει ακόμη και έναν ενσωματωμένο φακό LED με λειτουργία SOS, ο οποίος είναι τέλειος για έκτακτες ανάγκες σε εξωτερικούς χώρους ή εάν ξεχάσατε τον προβολέα κάμπινγκ. Δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως το τηλέφωνό σας θα πεθάνει ενώ είστε έξω στο μονοπάτι, όταν φέρετε μαζί τον Φορητό ηλιακό φορτιστή εξωτερικού χώρου Hiluckey.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Φορητός φορτιστής ηλιακών πάνελ Nekteck

Διαθέσιμη ισχύς: 21 | Βάρος: 1,13 λίβρες | Διαστάσεις: 26,3 x 11,1 x 1,06 ίντσες

Φορητός φορτιστής ηλιακών πάνελ Nekteck

Όταν πρόκειται για τους καλύτερους φορητούς ηλιακούς φορτιστές, ο φορητός φορτιστής ηλιακών πάνελ Nekteck θα βρίσκεται πάντα στη λίστα. Αυτός ο φορτιστής είναι κατασκευασμένος από τρία μονοκρυσταλλικά ηλιακά πάνελ και μπορεί να παρέχει έως και 3 αμπέρ. Διαθέτει διπλές εξόδους USB μαζί με τεχνολογία για την προώθηση της γρήγορης φόρτισης. Με μόνο 6,3″ x 1,1″ x 11,1″ (όταν είναι διπλωμένο) και 1,13 κιλά, ο φορτιστής πιθανότατα ζυγίζει λιγότερο από τη σκηνή του κάμπινγκ σας και είναι ένα αεράκι για όλα τα ταξίδια κατασκήνωσης. Η αδιάβροχη βαθμολογία IPX4 σημαίνει ότι είναι ανθεκτικό τόσο στο νερό όσο και στη σκόνη. Με απόδοση ηλιακής μετατροπής έως και 24%, θα λατρέψετε πόσο γρήγορα φορτίζει τις συσκευές σας ο φορητός φορτιστής ηλιακών πάνελ Nekteck ενώ εξερευνάτε την υπέροχη ύπαιθρο.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Πολυκρυσταλλικό ηλιακό πάνελ Newpowa

Διαθέσιμη ισχύς: 100 | Βάρος: 19,62 λίβρες | Διαστάσεις: 35,83 x 26,57 x 1,18 ίντσες

Πολυκρυσταλλικό ηλιακό πάνελ Newpowa

Το Newpowa Polycrystalline Solar Panel έχει επανασχεδιαστεί ώστε να είναι μικρότερο σε μέγεθος αλλά να παρέχει την ίδια απόδοση υψηλής απόδοσης. Το ηλιακό πάνελ 100 watt ζυγίζει περίπου 20 λίβρες και έχει διαστάσεις 35,8” x 26,6” x 1,2”. Περιλαμβάνει προεγκατεστημένες διόδους και καλώδια. Τα πάνελ είναι πλαισιωμένα με ανοδιωμένο αλουμίνιο βαρέως τύπου για ενίσχυση της ακαμψίας και της ανθεκτικότητας. Το πάνελ λειτουργεί άψογα στον ήλιο και εξακολουθεί να σας δίνει λίγη ισχύ όταν έχει συννεφιά. Το πολυκρυσταλλικό ηλιακό πάνελ Newpowa προσφέρει εξαιρετική ισχύ και σχέση ποιότητας-τιμής. 

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Φορητός ηλιακός φορτιστής GoerTek

Διαθέσιμη ισχύς: 2 | Βάρος: 1,18 λίβρες | Διαστάσεις: 7 x 3,8 x 1,1 ίντσες

Φορητός ηλιακός φορτιστής GoerTek

Οι καλύτεροι ηλιακοί φορτιστές για backpacking προσφέρουν ευελιξία σε μια ελαφριά συσκευασία για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα καταλήξετε ποτέ χωρίς τα ηλεκτρονικά σας ηλεκτρικά. Ο φορητός ηλιακός φορτιστής GoerTek διαθέτει ενσωματωμένη μπαταρία Li-polymer χωρητικότητας 25.000 mAh. Μπορεί να φορτιστεί μέσω ηλιακής ενέργειας ή με αντάπτορα 5V/2A (δεν περιλαμβάνεται). Σας επιτρέπει να φορτίζετε τρεις συσκευές ταυτόχρονα, ώστε να μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνο, το tablet και η κάμερα ή το drone σας είναι πάντα έτοιμα για χρήση. Αυτός ο φορτιστής διαθέτει 36 ενσωματωμένες λυχνίες LED με τρεις λειτουργίες φωτισμού συν ενδείξεις φόρτισης (ένα πράσινο φως θα εμφανίζεται όταν φορτίζεται με τον ηλιακό πίνακα και ένα μπλε φως όταν φορτίζεται με τον προσαρμογέα). Εκτός από το power bank και το εγχειρίδιο, περιλαμβάνονται επίσης καραμπίνερ και καλώδιο USB. Αυτός ο φορτιστής είναι αδιάβροχος IPX6, έχει διαστάσεις 7″ x 3.8″ x 1.1″ και ζυγίζει 1,18 κιλά.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Φορητός φορτιστής ηλιακών πάνελ Anker

Διαθέσιμη ισχύς: 21 | Βάρος: 14,7 oz | Διαστάσεις: 26,4 × 11,1 × 0,2 ίντσες

Φορητός φορτιστής ηλιακών πάνελ Anker

Εάν πρόκειται να κάνετε σακίδιο, είναι πολύ λογικό να πάρετε μαζί σας τον φορητό φορτιστή ηλιακού πάνελ Anker. Έχει συμπαγή σχεδιασμό και δημιουργήθηκε για να στερεώνεται εύκολα στο σακίδιο ή τη σκηνή σας. Η ηλιακή συστοιχία SunPower 21 watt μπορεί να τροφοδοτήσει δύο συσκευές ταυτόχρονα και έχει απόδοση 21,5 – 23,5%. Τα πάνελ είναι ραμμένα σε έναν πολυεστερικό καμβά που το καθιστά ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι αδιάβροχο. Διπλωμένος ο φορτιστής έχει διαστάσεις 11,1” x 6,3” x 1,1” και ζυγίζει λιγότερο από ένα κιλό. Η Anker εξακολουθεί να είναι μια αξιόπιστη μάρκα που αγαπούν πολλοί και ο φορητός φορτιστής ηλιακών πάνελ Anker διατηρεί αυτό το υψηλό επίπεδο.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

BigBlue 3 θύρες USB Ηλιακός φορτιστής 28W

Διαθέσιμη ισχύς: 28 | Βάρος: 1,31 λίβρες | Διαστάσεις: 33,1 × 11,1 × 0,2 ίντσες

BigBlue 3 θύρες USB Ηλιακός φορτιστής 28W

Όταν κάνετε κάμπινγκ, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα όσα χρειάζεστε χωρίς το φορτίο σας να είναι πολύ βαρύ. Με τον ηλιακό φορτιστή BigBlue 3 θυρών USB 28W, αυτό δεν αποτελεί ποτέ πρόβλημα. Ως ένας από τους καλύτερους ηλιακούς συλλέκτες για κάμπινγκ, ο αδιάβροχος φορτιστής διαθέτει τρεις θύρες φόρτισης USB με μέγιστο 5V/4,8A. Είναι σε θέση να μετατρέψει το 21,5 – 23,5% της ηλιακής ενέργειας σε ελεύθερη ενέργεια. Έχει διαστάσεις 11,1” x 6,3” x 1,3” όταν διπλώνεται, ζυγίζει περίπου 1,3 κιλά και χωράει εύκολα στο σακίδιο πεζοπορίας σας. Για λόγους ασφαλείας, ο φορτιστής έχει προστασία από βραχυκύκλωμα, υπερβολική τάση, υπερβολικό ρεύμα και υπερφόρτιση. Όταν αγοράζετε ένα ηλιακό πάνελ για κάμπινγκ, μην παραβλέπετε τον ηλιακό φορτιστή BigBlue 3 θυρών USB 28W.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Χαρτοφύλακας Solar Panel Goal Zero Boulder

Διαθέσιμη ισχύς: 50, 100 | Βάρος: 25,9 λίβρες | Διαστάσεις: 40,0 x 26,75 x 1,75 ίντσες

Χαρτοφύλακας Solar Panel Goal Zero Boulder

Εάν χρειάζεστε ηλιακό πάνελ για ταξίδια με τροχόσπιτα, ρίξτε μια ματιά στον Χαρτοφύλακα Solar Panel Goal Zero Boulder. Μέσα στον χαρτοφύλακα θα βρείτε ένα μονοκρυσταλλικό ηλιακό πάνελ 100 watt. Κατασκευασμένος από σκληρυμένο γυαλί και άκαμπτο, ανοδιωμένο αλουμίνιο, ο χαρτοφύλακας είναι ελαφρύς. Ζυγίζει περίπου 26 κιλά και έχει διαστάσεις 40” x 26,75” x 1,75”. Πραγματικά ένας από τους καλύτερους φορητούς ηλιακούς συλλέκτες RV, ο χαρτοφύλακας διαθέτει ρυθμιζόμενο στήριγμα για φορητότητα και θήκη μεταφοράς για να τον προστατεύει ενώ ταξιδεύετε ή όταν βρίσκεται στην αποθήκευση. Ενώ κάθεστε γύρω από τη φωτιά αφού σταματήσετε για τη νύχτα, θα εκτιμήσετε πραγματικά να έχετε μαζί σας τον χαρτοφύλακα Solar Panel Goal Zero Boulder.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Τα καλύτερα ηλιακά πάνελ RV σας επιτρέπουν να ζήσετε τις περιπέτειες που ονειρευόσασταν. Παρέχουν μια ελευθερία που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν καν ότι υπάρχει, συν ότι παρατείνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του RV σας. Εάν επιλέξετε έναν ηλιακό φορτιστή και για ταξίδια με σακίδιο, θα σας αρέσει να μην χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως βρείτε ένα μέρος για να επαναφορτίσετε το power bank σας και έτσι θα μπορείτε να κάνετε μεγαλύτερα ταξίδια με λιγότερο άγχος. Εάν είστε κάποιος που αγαπά τις υπαίθριες περιπέτειες, πρέπει οπωσδήποτε να έχετε ένα φορητό ηλιακό πάνελ στη συλλογή ειδών κατασκήνωσης.

Mr TicketsWe
Mr TicketsWe