Οι 10 καλύτεροι προσαρμογείς και μετατροπείς ταξιδιού το 2023

Οι 10 καλύτεροι προσαρμογείς και μετατροπείς ταξιδιού

Είναι σημαντικό να παραμένετε σε επαφή ενώ κάνετε jet-setting. Όλοι θέλουν να ακούσουν τις ιστορίες σας και να δουν τις φωτογραφίες σας καθώς αυξάνεται ο αριθμός της χώρας σας. Αλλά αυτό σημαίνει ότι το τηλέφωνο, η κάμερα, ο φορητός υπολογιστής και όποιες άλλες συσκευές μπορεί να έχετε, πρέπει να παραμείνουν φορτισμένες ενώ βρίσκεστε εν κινήσει. Για να βεβαιωθείτε ότι συμβαίνει αυτό, θα χρειαστείτε έναν προσαρμογέα ταξιδιού ή μετατροπέα. Έτσι, για να σας εξοικονομήσουμε ώρες έρευνας, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τι πρέπει να αναζητήσετε, καθώς και να αναφέρουμε τους καλύτερους προσαρμογείς ταξιδιού και μετατροπείς που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Συγκριτικός πίνακας με τους καλύτερους προσαρμογείς και μετατροπείς ταξιδιού

Παρακάτω είναι μια λίστα με τους καλύτερους μετατροπείς και προσαρμογείς ταξιδιού. Κάντε κλικ στο όνομα για να διαβάσετε κριτικές και να ελέγξετε τις τιμές.

Τι να αναζητήσετε σε έναν καλό ταξιδιωτικό προσαρμογέα και μετατροπέα

Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν επενδύσετε σε έναν προσαρμογέα ή μετατροπέα.

1. Προσαρμογέας εναντίον μετατροπέα

Το να το κάνετε σωστά μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στα όμορφα μαλλιά σας ή στο τηγάνισμα του ισιωτικού μαλλιών σας. Υπάρχουν 15 τύποι πριζών που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο, δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψετε και με τις 15, αλλά πρέπει να υπολογίσετε ποιος τύπος πρίζας χρησιμοποιείται εκεί που θα ταξιδέψετε. Τα περισσότερα μέρη που είναι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί θα χρησιμοποιούν ένα από τα τέσσερα βύσματα. Αυτά τα βύσματα ονομάζονται ΗΠΑ, ΗΒ, ΕΕ και ΑΕ, αλλά λειτουργούν σε περίπου 150 χώρες. Πολλοί από τους πιο δημοφιλείς προσαρμογείς θα περιλαμβάνουν και τους τέσσερις αυτούς τύπους βυσμάτων.

Οι προσαρμογείς σάς επιτρέπουν να συνδέσετε τη συσκευή σας και στη συνέχεια να συνδέσετε απευθείας στην πρίζα του εξωτερικού, αλλά δεν μετατρέπουν την τάση του ηλεκτρικού ρεύματος. Το ερώτημα εάν χρειάζεστε έναν προσαρμογέα, έναν μετατροπέα ή και τα δύο θα απαντηθεί γνωρίζοντας την ηλεκτρική τάση των προϊόντων που πρέπει να φορτίσετε και την τάση στις χώρες που επισκέπτεστε. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς έχουν εξόδους ηλεκτρικής ενέργειας 110-120 V, ενώ οι περισσότερες άλλες χώρες έχουν εξόδους 220-240 V. Εάν συνδέσετε το σίδερο ατμού των ΗΠΑ σε ένα ευρωπαϊκό βύσμα χωρίς μετατροπέα, θα καταστρέψετε το σίδερο.

Τα καλά νέα είναι ότι πολλές συσκευές στις ΗΠΑ, όπως κινητά τηλέφωνα και φορητοί υπολογιστές, είναι διπλής ή πολλαπλής τάσης. Εάν συμβαίνει αυτό, θα χρειαστείτε σίγουρα έναν προσαρμογέα όταν ταξιδεύετε σε μια χώρα με διαφορετικό βύσμα, αλλά δεν θα χρειαστείτε μετατροπέα.

Όταν κοιτάζετε την τάση μιας συσκευής (αναγράφεται είτε στη συσκευή είτε στο καλώδιο τροφοδοσίας) πιθανότατα θα δείτε ένα από τα τρία πράγματα:

  • 110V/220V – Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή είναι διπλής τάσης και δεν θα χρειαστείτε μετατροπέα. Αυτές οι συσκευές διαθέτουν διακόπτες που σας επιτρέπουν να αλλάζετε μεταξύ 110V και 220V.
  • 100-240V – Αυτό σημαίνει ότι είναι μια συσκευή πολλαπλής τάσης και δεν απαιτείται μετατροπέας. Αυτό πιθανότατα θα το δείτε όταν πρόκειται για τηλέφωνο, tablet ή φορητό υπολογιστή.
  • 110V – Ένας μόνος αριθμός σημαίνει μια συσκευή ενιαίας τάσης. Συνήθως, οι καφετιέρες, τα σίδερα, τα πιστολάκια για τα μαλλιά και άλλες συσκευές υψηλής ισχύος θα είναι συσκευές μονής τάσης, εκτός εάν έχουν σχεδιαστεί ειδικά για ταξίδια. Για συσκευές απλής τάσης θα χρειαστείτε έναν μετατροπέα όταν ταξιδεύετε σε χώρα με διαφορετική ηλεκτρική έξοδο. 

2. Ισχύς

Wattage είναι η ποσότητα ισχύος που απαιτείται για τη φόρτιση ή τη λειτουργία μιας συσκευής. Αυτό συνήθως αναγράφεται στη συσκευή ή στο καλώδιο τροφοδοσίας. Γνωρίζοντας πόσα watt μπορεί να αντέξει ο προσαρμογέας θα μειώσετε τις πιθανότητές σας να φυσήξετε μια ασφάλεια ή να τηγανίσετε τις συσκευές σας. Συνήθως, οι συσκευές που θερμαίνονται (σίδερα, πιστολάκι μαλλιών κ.λπ.) ή λειτουργούν μεταξύ 1000-2000W κινδυνεύουν περισσότερο. 

3. Θύρες και βύσματα

Πόσες συσκευές θα χρειαστεί να φορτίσετε ταυτόχρονα; Εάν χρειάζεται μόνο να φορτίσετε το κινητό σας τηλέφωνο, τότε ένας προσαρμογέας μόνο βύσματος θα πρέπει να είναι εντάξει. Εάν πρέπει να φορτίσετε το τηλέφωνο, την κάμερα, τον φορητό υπολογιστή και το Kindle, τότε βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τον συνολικό αριθμό πριζών και θυρών που διαθέτει ο προσαρμογέας/μετατροπέας.

Προσοχή και στον τύπο των θυρών. Ορισμένα έχουν ένα βύσμα, αλλά τέσσερις θύρες USB. Άλλα έχουν πολλά βύσματα και καμία θύρα USB. Ορισμένες από τις νεότερες συσκευές φορτίζονται χρησιμοποιώντας το USB Type C. Δεν έχουν όλοι οι προσαρμογείς θύρα τύπου C, γι’ αυτό φροντίστε να ελέγξετε ξανά τους τύπους θυρών εάν έχετε συσκευές που απαιτούν θύρα τύπου C. 

4. Μέγεθος / Βάρος

Συνήθως είναι καλύτερο να διατηρείτε τις αποσκευές και τις βαλίτσες όσο το δυνατόν πιο ελαφριές όταν ταξιδεύετε. Οι περισσότεροι προσαρμογείς είναι αρκετά ελαφροί και συμπαγείς και δεν επηρεάζουν πραγματικά το βάρος της βαλίτσας σας. Οι μετατροπείς μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτεροι και βαρύτεροι. Εάν έχετε την τάση να ταξιδεύετε με κάτι μικρότερο, όπως μια τσάντα weekender, τότε το μέγεθος και το βάρος θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη πριν αγοράσετε έναν προσαρμογέα ή μετατροπέα.

Οι καλύτερες κριτικές ταξιδιωτικών προσαρμογέων και μετατροπέων

Τώρα που ξέρετε τι να αναζητήσετε, εδώ είναι οι καλύτεροι διεθνείς ταξιδιωτικοί προσαρμογείς και μετατροπείς που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

EPICKA Universal Travel Adapter

EPICKA Universal Travel Adapter

Ο καλύτερος γενικός προσαρμογέας ταξιδιού με προστασία από υπερτάσεις μπορεί να κρατήσει τις συσκευές σας ασφαλείς και να έρθει μαζί σας σε περισσότερες από 150 χώρες. Ο προσαρμογέας ταξιδιού EPICKA διπλής ασφάλειας διαθέτει τέσσερις θύρες USB, μία θύρα USB Type C και μια υποδοχή AC, ώστε να μπορείτε να φορτίζετε έξι συσκευές ταυτόχρονα. Είναι συμβατό με μια ποικιλία συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων Apple και Android, καθώς και με συσκευές όπως tablet και ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Αυτός ο προσαρμογέας λειτουργεί σε τύπους βυσμάτων Ευρώπης, Αυστραλίας, ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά δεν λειτουργεί σε βύσματα τύπου D, τύπου M και τύπου H (σε μέρη όπως η Ινδία). Περιλαμβάνεται μια νάιλον τσάντα ταξιδίου και ένα καλώδιο φόρτισης δύο ποδιών για συσκευές Android και Apple. Πηγαίνετε στην Ευρώπη για ένα μήνα; Φροντίστε να έχετε μαζί σας τον προσαρμογέα ταξιδιού EPICKA Universal.

Ελέγξτε την τιμή τώρα

NEWVANGA International Travel Adapter

NEWVANGA International Travel Adapter

Είτε η επόμενη περιπέτειά σας περιλαμβάνει ταξίδια μέσω του Μπουσάν είτε περάσετε μια εβδομάδα στο Περθ, βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές σας παραμένουν ασφαλείς και φορτισμένες με τον Διεθνή Προσαρμογέα Ταξιδίου NEWVANGA. Αυτός ο αποσπώμενος φορτιστής έρχεται με πέντε διαφορετικά βύσματα εισόδου που συνδέονται στον έναν προσαρμογέα. Διαθέτει επίσης δύο θύρες USB, ενσωματωμένα ρολά ασφαλείας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες από 150 χώρες. Έχει διαστάσεις μόνο 2,5” x 1,5” x 2” και ζυγίζει λιγότερο από δύο ουγγιές, ώστε να μπορείτε εύκολα να το αφήσετε στην τσάντα ή στον χαρτοφύλακά σας, ώστε να το έχετε όποτε το χρειάζεστε. Όσον αφορά τους καλύτερους μετασχηματιστές ρεύματος ταξιδιού, ο μετασχηματιστής NEWVANGA International Travel σίγουρα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Ελέγξτε την τιμή τώρα

Μετασχηματιστής και μετατροπέας τάσης BESTEK Travel

Μετασχηματιστής και μετατροπέας τάσης BESTEK Travel

Ο καλύτερος προσαρμογέας ταξιδιού στον κόσμο όχι μόνο σας επιτρέπει να φορτίζετε τις συσκευές σας, αλλά μετατρέπει επίσης τα 100-240V σε 110V, ώστε οι συσκευές των ΗΠΑ να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να φορτίσετε επτά πράγματα ταυτόχρονα σε τρεις θύρες AC και τέσσερις θύρες USB. Διαθέτει απευθείας βύσμα ΕΕ καθώς και βύσματα για το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ινδία, τη Νότια Αφρική και άλλα. Λάβετε υπόψη ότι επειδή είναι προσαρμογέας και μετατροπέας, είναι μεγαλύτερος από τους τυπικούς προσαρμογείς σε 7,8” x 6,6” x 1,9”. Εάν χρειάζεστε μετατροπέα ισχύος για τα ταξίδια σας, χρησιμοποιήστε τον μετασχηματιστή και μετατροπέα τάσης BESTEK Travel.

Ελέγξτε την τιμή τώρα

Προσαρμογέας ταξιδιού Ceptics World με USB

Προσαρμογέας ταξιδιού Ceptics World με USB

Για να φορτίσετε πολλές συσκευές ταυτόχρονα, είναι συνετό να αναζητήσετε τον καλύτερο προσαρμογέα ταξιδιού με θύρες USB… και ο προσαρμογέας ταξιδιού Ceptics World έχει δύο θύρες USB μαζί με ένα βύσμα εισόδου γενικής χρήσης και μια θύρα USB Type C. Είναι κατασκευασμένο με τύπους εξόδου A, C, G και I για να διασφαλίζει ότι οι συσκευές σας παραμένουν φορτισμένες είτε απολαμβάνετε το Τόκιο είτε ταξιδεύετε στο Δουβλίνο. Ο προσαρμογέας ταξιδιού Ceptics World είναι λειτουργικός και πρακτικός, ενώ εξακολουθεί να είναι υψηλής ποιότητας και ανθεκτικός.

Ελέγξτε την τιμή τώρα

Bonazza All in ONE Power Travel Adapter

Bonazza All in ONE Power Travel Adapter

Ο προσαρμογέας ταξιδίου Bonazza All in ONE είναι ένας από τους καλύτερους προσαρμογείς ταξιδιού για την Ευρώπη, επειδή περιλαμβάνει επίσης έναν μετατροπέα για ορισμένες συσκευές όπως το πιστολάκι μαλλιών ή το σίδερο. Αυτός ο συνδυασμός προσαρμογέα/μετατροπέα 2000W μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες από 150 χώρες που επισκέπτονται συχνά. Είναι τέλειο για ταξίδι, καθώς είναι συμπαγές αλλά εξακολουθεί να είναι ισχυρό. Ο αντάπτορας διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως σύστημα κλειδώματος βύσματος, προστασία από βραχυκύκλωμα και υπερτάσεις, και ένδειξη τροφοδοσίας LED. Για έναν απλό συνδυασμό προσαρμογέα / μετατροπέα, ο προσαρμογέας ταξιδίου Bonazza All in ONE είναι μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε.

Ελέγξτε την τιμή τώρα

Φορτιστής τοίχου USB Syncwire

Φορτιστής τοίχου USB Syncwire

Ο φορτιστής τοίχου Syncwire USB είναι ένας ελαφρύς, συμπαγής και φορητός προσαρμογέας με τέσσερις θύρες USB. Διαθέτει πτυσσόμενο βύσμα ΗΠΑ καθώς και εναλλάξιμα βύσματα για την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτός ο φορτιστής ανιχνεύει τον τύπο των συσκευών που είναι συνδεδεμένες στην πρίζα και παράγει το βέλτιστο ρεύμα φόρτισης για να βοηθήσει στη γρηγορότερη φόρτιση των συσκευών. Διαθέτει Σύστημα Ασφάλειας Multi-Protect που περιλαμβάνει πρόληψη βραχυκυκλώματος, έλεγχο θερμοκρασίας, προστασία από υπερτάσεις και πολλά άλλα. Με βάρος μόνο 6,7 ουγγιές και διαστάσεις 2,2” x 1,6” x 2,4”, μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε τον φορτιστή τοίχου Syncwire USB για να γεμίσετε τα πάντα, από το τηλέφωνό σας μέχρι τα ηχεία bluetooth.

Ελέγξτε την τιμή τώρα

Συνδυασμός μετατροπέα/προσαρμογέα τάσης ταξιδιού ElecLead 2000W Step Down

Συνδυασμός μετατροπέα/προσαρμογέα τάσης ταξιδιού ElecLead 2000W Step Down

Αν βρεθήκατε σε ένα ατελείωτο κυνήγι για έναν προσαρμογέα/μετατροπέα που θα σας επιτρέψει να παίρνετε το ταξιδιωτικό σας ατμόπλοιο όπου κι αν πάτε, η αναζήτησή σας τελειώνει εδώ. Ο συνδυασμός μετατροπέα/προσαρμογέα τάσης ταξιδιού Step Down 2000W ElecLead διαθέτει γενικούς προσαρμογείς βυσμάτων ταξιδιού για τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την ΕΕ και την Αυστραλία και ταιριάζει σε πρίζες τύπου A, B, C, E, F, G, H, I, J, K, L και N, καθιστώντας το χρησιμοποιήσιμο σε περισσότερες από 150 χώρες. Ο μετατροπέας λειτουργεί μόνο για είδη 2000W ή λιγότερο. Έτσι, θα λειτουργήσει για πράγματα όπως το πιστολάκι μαλλιών και τον ηλεκτρικό βραστήρα, αλλά δεν θα λειτουργήσει για πράγματα όπως φούρνο μικροκυμάτων ή καφετιέρα. Όταν πρόκειται για τον καλύτερο μετασχηματιστή ρεύματος για ταξίδια, είναι δύσκολο να ξεπεράσετε τον συνδυασμό μετατροπέα τάσης ταξιδιού/προσαρμογέα Step Down ElecLead 2000W.

Ελέγξτε την τιμή τώρα

Foval Step Down Power Travel Converter/Adapter Combo

Foval Step Down Power Travel Converter/Adapter Combo

Το Foval Step Down Power Travel Converter / Adapter Combo έχει ονομαστεί ο καλύτερος προσαρμογέας βύσματος ταξιδιού λόγω των δυνατοτήτων του. Περιλαμβάνει δύο βύσματα ΗΠΑ και τέσσερις θύρες USB για να φορτίζετε τα πάντα, από το Macbook μέχρι το Kindle σας. Αυτό το σύνθετο βύσμα διαθέτει τέσσερις διεθνείς προσαρμογείς (ΕΕ, ΗΒ, ΗΠΑ και Αυστραλία) και ένα καλώδιο τροφοδοσίας ΕΕ. Ο μετατροπέας μετατρέπει τα 90-220V σε 110-120V, ώστε οι συσκευές των ΗΠΑ να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια στο εξωτερικό. Αυτός ο συνδυασμός προσαρμογέα/μετατροπέα έχει περίπου το μέγεθος ενός διαβατηρίου, αλλά ζυγίζει μόνο περίπου ένα κιλό. Το Foval Step Down Power Travel Converter/Adapter Combo είναι η τέλεια προσθήκη στα διεθνή ταξιδιωτικά σας είδη.

Ελέγξτε την τιμή τώρα

Universal Travel Adapter HaoZI

Universal Travel Adapter HaoZI

Ο προσαρμογέας ταξιδιού HaoZI Universal είναι ένας ισχυρός προσαρμογέας που μετά βίας θα παρατηρήσετε ότι βρίσκεται στην τσάντα σας. Ζυγίζει μόνο 4,2 ουγκιές και έχει διαστάσεις 3,2” x 2,2” x 2,6”, αλλά μπορεί να φορτίσει τρεις συσκευές ταυτόχρονα. Οι διπλές θύρες USB είναι συμβατές με σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή μπορεί να χρειαστεί να φορτίσετε. Είναι ιδανικό για το τηλέφωνό σας, το iPad, τα ασύρματα ακουστικά σας και πολλά άλλα. Τα ρολά ασφαλείας είναι ενσωματωμένα και αυτός ο προσαρμογέας συνοδεύεται από εγγύηση εφ’ όρου ζωής. Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η HaoZI δημιούργησε τον καλύτερο προσαρμογέα γενικής χρήσης για ταξίδια στην αγορά.

Ελέγξτε την τιμή τώρα

Σετ βύσματος προσαρμογέα ταξιδιού OREI 7 World Travel

Σετ βύσματος προσαρμογέα ταξιδιού OREI 7 World Travel

Το OREI 7 World Travel Adapter Plug Set είναι ένα υπέροχο ταξιδιωτικό δώρο για τον εαυτό σας ή για οποιονδήποτε γνωρίζετε που ταξιδεύει στο εξωτερικό. Είναι ο καλύτερος γενικός προσαρμογέας βύσματος ταξιδιού επειδή δέχεται βύσματα από ΟΛΕΣ τις χώρες (με εξαίρεση τα βύσματα τύπου M). Μπορείτε να φορτίσετε δύο συσκευές ταυτόχρονα έως και 3000 W με μία θύρα τριών ακίδων και μία θύρα δύο οδόντων. Ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα σχετικά με αυτό το σετ βυσμάτων είναι ότι ένα βύσμα είναι μόνο 1,8” x 1,8” x 2”, επομένως δεν θα πιάνει ουσιαστικά χώρο στο σακίδιο ταξιδιού σας. Το OREI 7 World Travel Adapter Plug Set είναι μικρό, βολικό και ιδανικό για όλα τα προϊόντα διπλής τάσης.

Ελέγξτε την τιμή τώρα

Το ταξίδι στο εξωτερικό είναι μια συναρπαστική περιπέτεια, αλλά μπορεί να καταστραφεί από ένα νεκρό τηλέφωνο ή ένα τηγανισμένο σίδερο μαλλιών. Οι καλύτεροι ταξιδιωτικοί προσαρμογείς και μετατροπείς θα σας κάνουν να νιώσετε άνετα, γνωρίζοντας ότι μπορείτε να φορτίσετε τις συσκευές σας γρήγορα και με ασφάλεια, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στον κόσμο.

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα

Ενοικίαση αυτοκινήτου

ξενοδοχεία

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης:αξεσουάρ για ταξιδιώτες με σακίδια

Τι χρειάζομαι για να μείνω σε ενα ξενώνα

Τα καλύτερα ισιωτικά μαλλιών

Mr TicketsWe
Mr TicketsWe