You are currently viewing Τα 10 καλύτερα ταξιδιωτικά τρίποδα για φωτογράφους (2023)

Τα 10 καλύτερα ταξιδιωτικά τρίποδα για φωτογράφους (2023)

Τα ταξιδιωτικά τρίποδα είναι εδώ για να βοηθήσουν στη βελτίωση των τέλειων στιγμών για όσους αγαπούν τα ταξίδια στον κόσμο, αλλά δεν θέλουν να κουβαλούν ογκώδη εξοπλισμό φωτογραφίας. Η απόκτηση ενός ποιοτικού ταξιδιωτικού τρίποδου διασφαλίζει ότι είτε εξερευνάτε τις καλύτερες πόλεις της Ευρώπης είτε ελέγχετε τους καλύτερους πολύτιμους λίθους της Ταϊλάνδης, θα λαμβάνετε κορυφαίες εικόνες από τις αναμνήσεις σας που θα διαρκέσουν μια ζωή.

Ωστόσο, με τόσα πολλά τρίποδα ταξιδιού στην αγορά, μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβουμε ποιο να αποκτήσετε. Για να κάνουμε τη ζωή σας πιο εύκολη, σας παραθέτουμε παρακάτω τα καλύτερα τρίποδα ταξιδιού.

Η κορυφαία επιλογή μας: Μετά από εκτενή έρευνα, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η Vanguard Alta Pro 263AB 100 είναι το καλύτερο τρίποδο κάμερας. Όχι μόνο είναι εξαιρετικά ευέλικτο και ελαφρύ, αλλά διαθέτει επίσης πολλά premium χαρακτηριστικά, όπως κουβούκλιο από χυτό μαγνήσιο, κλειδαριές ποδιών γρήγορης ανατροπής, αντιολισθητικά, αιχμηρά πόδια από καουτσούκ και αφαιρούμενο άγκιστρο για ανάρτηση αξεσουάρ κάμερας. Ανεξάρτητα από το πού θα σας οδηγήσουν οι περιπέτειές σας, το Vanguard είναι μια εξαιρετική προσθήκη στην τσάντα σας.

Πίνακας σύγκρισης των καλύτερων ελαφρών τρίποδων ταξιδιού

Παρακάτω είναι μια λίστα με τα καλύτερα τρίποδα για ταξίδια. Κάντε κλικ στο όνομα για να διαβάσετε κριτικές και να ελέγξετε τις τιμές.

Τι να ψάξετε στα καλύτερα τρίποδα για ταξίδια

Αντί να αποκτήσετε απλώς ένα τρίποδο ταξιδιού, ακολουθούν τέσσερα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη:

1. Χωρητικότητα φορτίου

Το μυστικό είναι να βρείτε το sweet spot τρίποδο που ασφαλίζει τη φωτογραφική μηχανή σας και σας προσφέρει μέγιστη ποιότητα εικόνας χωρίς να προσθέτει πολύ βάρος στην πλάτη σας. Εάν μια κάμερα είναι πολύ βαριά για το τρίποδο, τότε η ευκρίνεια της εικόνας θα επηρεαστεί καθώς το τρίποδο μπορεί να αρχίσει να κινείται και να κουνιέται. Συνήθως, τα ελαφρύτερα τρίποδα έχουν μικρότερη χωρητικότητα φόρτωσης και το αντίστροφο.

2. Υλικό

Το υλικό έχει μεγάλη επίδραση στην αντοχή. Οι ίνες άνθρακα θεωρούνται ως η καλύτερη επιλογή υλικού. Είναι ένα ελαφρύ και ισχυρό υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή ανταλλακτικών αυτοκινήτων και στρατιωτικών αεροπλάνων, αλλά ένα τρίποδο από ανθρακονήματα θα καταλήξει να κοστίζει περισσότερα χρήματα από ό,τι αν ήταν κατασκευασμένο από διαφορετικό υλικό. Τα περισσότερα τρίποδα είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο. Αν και το αλουμίνιο δεν είναι τόσο ισχυρό όσο οι ανθρακονήματα, είναι ακόμα ανθεκτικό.

3. Μέγεθος

Πριν αγοράσετε ένα τρίποδο ταξιδιού, βεβαιωθείτε ότι μπορεί να χωρέσει στην τσάντα ή στις αποσκευές σας όταν είναι διπλωμένο. Σκεφτείτε επίσης πόσο ψηλά εκτείνεται. Αυτό θα επηρεάσει την άνεση που νιώθετε όταν το χρησιμοποιείτε και επίσης μπορεί να επηρεάσει τις λήψεις που μπορείτε να κάνετε.

4. Βάρος

Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη, ειδικά αν πρόκειται να κινείστε πολύ. Για παράδειγμα, το καλύτερο τρίποδο backpacking θα είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ για να βεβαιωθείτε ότι δεν σας βαραίνει. Ωστόσο, εάν η στιβαρότητα είναι η προτεραιότητά σας ή έχετε μια πιο βαριά κάμερα, τότε το τρίποδο σας πιθανότατα θα καταλήξει να είναι λίγο πιο βαρύ.

Καλύτερες Κριτικές για Ταξιδιωτικά Τρίποδα

Παρακάτω είναι τα καλύτερα τρίποδα για ταξίδια της αγοράς. Ανεξάρτητα από το στυλ του ταξιδιού σας ή την κορυφαία προτεραιότητά σας, θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε αυτό που ταιριάζει απόλυτα. Εάν κάνετε διάφορα ταξίδια, να ξέρετε ότι δεν είναι ασυνήθιστο οι άνθρωποι να αγοράζουν περισσότερα από ένα τρίποδο και να τα εναλλάσσουν ανάλογα με το ταξίδι.

Vanguard Alta Pro 263AB 100

Αναμφισβήτητα το πιο ευέλικτο τρίποδο στην αγορά, το Vanguard Alta Pro 263AB 100 θα πρέπει να είναι ένα από τα πρώτα τρίποδα στη λίστα σας. Η ρύθμιση είναι γρήγορη με το κουμπί εύκολης απελευθέρωσης και τα πόδια μπορούν να ρυθμιστούν στις 80°, 50° ή 25°, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να το επεκτείνετε λίγο περισσότερο από 68 ίντσες σε ύψος. Με σχήμα εξάγωνου, η κεντρική στήλη μετακινείται από 180° έως 0°, κάνοντας τις εξειδικευμένες λήψεις εξαιρετικά εύκολες. Άλλα εξαιρετικά χαρακτηριστικά που το τοποθετούν ανάμεσα στις καλύτερες επιλογές για μικρά τρίποδα ταξιδιού είναι ο έλεγχος κραδασμών, οι κλειδαριές ποδιών με γρήγορη ανατροπή και τα αντιολισθητικά λαστιχένια πόδια. Όλες οι ανέσεις είναι διαθέσιμες με το Vanguard Alta Pro 263AB 100 για να βεβαιωθείτε ότι η φωτογραφική μηχανή σας είναι σταθεροποιημένη και τραβάει τις καλύτερες δυνατές φωτογραφίες.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Sirui T-1205X

Μια εξαιρετική προσθήκη σε όλα τα ταξίδια σας, το Sirui T-1205X Tripod είναι γνωστό ως ένα από τα καλύτερα τρίποδα ταξιδιού λόγω της πρακτικότητάς του. Υπάρχουν δύο ρυθμίσεις γωνίας ποδιών (80° και 52°) για να κάνετε την τέλεια λήψη, ενώ υπάρχει ακόμη και ένα θερμαντήρα ποδιών που βοηθά στην προστασία των ποδιών σε δύσκολες συνθήκες, όπως όταν τραβάτε φωτογραφίες της ομορφιάς της Ισλανδίας. Το τρίποδο πέντε τμημάτων 8x από ανθρακονήματα έχει σχεδιασμό που αναδιπλώνεται εύκολα και συμπυκνώνεται έως τις 13,39 ίντσες, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει περισσότερο από αρκετός χώρος για αυτό στην τσάντα χειραποσκευής σας. Αυτό το τρίποδο υψηλής ποιότητας είναι ένα από αυτά που θα εκτιμάτε για τα επόμενα χρόνια.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Joby GorillaPod 5K

Η ανθεκτικότητα είναι στα καλύτερά της με το καλύτερο τρίποδο ταξιδιού για φωτογραφικές μηχανές DSLR. Ικανό να χωρέσει έως και 11 κιλά, το Joby GorillaPod 5K είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και είναι εξαιρετικά ευέλικτο για να σας βοηθήσει να κάνετε ό,τι λήψη χρειάζεστε. Ιδανικό για πράγματα όπως η πεζοπορία στο Big Sur, μπορείτε να το πιάσετε αν κάνετε κάτι σαν να κάνετε vloging μέσα στο δάσος και επίσης να το κρατήσετε με ασφάλεια εάν χρειάζεστε μερικές ακίνητες λήψεις. Τα τυλιγμένα πόδια έχουν περισσότερες από 24 αρθρώσεις ποδιών, δίνοντάς του τη δυνατότητα να περιστρέφεται 360° και να παραμένει σταθερό σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια χάρη στους ελαστικούς δακτυλίους και τις λαβές ποδιών. Για ένα τρίποδο που συνδυάζει την ανθεκτικότητα με την ευελιξία, χρησιμοποιήστε το Joby GorillaPod 5K.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Zomei Z818

Η ευελιξία τοποθετεί το Zomei Z818 ανάμεσα στις καλύτερες επιλογές τρίποδων κάμερας στην αγορά. Κατασκευασμένο από αλουμίνιο και μαγνήσιο, αυτό το τρίποδο πολλαπλών λειτουργιών μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε μονόποδο. Διαθέτει εύρος ύψους από 18″ έως 65″ και προσφέρει τρεις θέσεις γωνίας ποδιών. Το βάρος των 3,7 λιβρών του επιτρέπει να είναι σταθερό τόσο για φωτογραφίες σε εσωτερικούς όσο και για εξωτερικούς χώρους και είναι αρκετά σταθερό ώστε να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων όπως αθλητικές δραστηριότητες και εκδρομές κατασκήνωσης. Διαθέσιμο σε έξι χρωματικές επιλογές, αυτό το τρίποδο βαρέως τύπου είναι μια ιδανική προσθήκη στη συλλογή εργαλείων ταξιδιού οποιουδήποτε.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Gitzo GK1545T Series 1 Traveler

Αυτό το ελαφρύ τρίποδο προσφέρει ένα ομαλό σύστημα στήριξης ενώ μπορεί να χωρέσει 22 κιλά. Συνιστάται για χρήση με φακούς 135mm. Το τρίποδο 3,2 λιβρών διαθέτει σύστημα τεσσάρων τμημάτων με εύρος ύψους από 12,6” έως 64,4”. Διπλώνει σε μήκος 16,7″ και χάρη στα αναδιπλούμενα πόδια του, η προσθήκη κεφαλής μπάλας δεν προσθέτει στο διπλωμένο μήκος του. Είναι ένα εξαιρετικά φορητό τρίποδο που μεταφέρεται εύκολα όπου κι αν σας βγάλουν οι περιπέτειες. Λαμβάνει εξαιρετικές κριτικές από ανθρώπους που το παίρνουν παντού, από γάμους έως διακοπές. Εάν χρειάζεστε το καλύτερο τρίποδο για ταξίδια, ρίξτε μια ματιά στο Gitzo GK1545T Series 1 Traveler.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

3 Legged Thing Punks Corey

Ένα υπέροχο τρίποδο πεζοπορίας, το 3 Legged Thing Punks Corey θα σας βοηθήσει να καταγράψετε όλες τις γωνίες που χρειάζεστε. Το ύψος εκτείνεται από 4 έως 58″ και μπορεί να χωρέσει έως και 30 κιλά. Δημιουργεί τον ιδανικό συνδυασμό ικανότητας, μεγέθους και βάρους. Διαθέτει στήλη δύο τμημάτων και πόδια πέντε τμημάτων μαζί με την σφαιρική κεφαλή AirHed Neo με πλάκα στήριξης ταχείας απελευθέρωσης. Τα λαστιχένια πόδια προσθέτουν στη σταθερότητά του και θα εντυπωσιαστείτε με το πόσο ομαλό είναι το panning. Επειδή διπλώνει σε μόλις 13,7” δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως δεν χωράει στην τσάντα σας. Είναι δύσκολο να βρεις ένα ελάττωμα με τους 3 Legged Thing Punks Corey.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

MeFOTO RoadTrip

Το MeFOTO Roadtrip είναι ένα από, αν όχι το καλύτερο τρίποδο ταξιδιού για κάμερες χωρίς καθρέφτη. Είναι ευέλικτο και μπορεί να χωρέσει πολλούς διαφορετικούς τύπους φωτογραφικών μηχανών από mirrorless έως point και shoot και DSLR με φακό ζουμ με χωρητικότητα βάρους 17,6 λιβρών. Όχι μόνο το τρίποδο μετατρέπεται σε μονόποδο πλήρους μεγέθους (χωρίς να χρειάζονται εργαλεία!), αλλά διπλώνει και αντίστροφα σε μόλις 15,4”. Αυτό το τρίποδο διαθέτει κεφαλή μπάλας διπλής δράσης σειράς Q με πλάκα γρήγορης απελευθέρωσης σε στυλ Arca και το ύψος κυμαίνεται έως και 61,6”. Με τόσες πολλές εξαιρετικές δυνατότητες, είναι δύσκολο να μην αγαπήσετε το MeFOTO RoadTrip.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Manfrotto Befree

Το Manfrotto BeFree είναι γνωστό ως το καλύτερο τρίποδο ταξιδιού Manfrotto και μία από τις καλύτερες επιλογές για ελαφρύ τρίποδο ταξιδιού, επειδή με βάρος 2,4 λίβρες, μετά βίας προσθέτει βάρος στο σακίδιο σας. Χάρη στη σχεδίασή του, τα πόδια μπορούν να τυλιχτούν γύρω από το κεφάλι και την πλάκα γρήγορης απελευθέρωσης επιτρέποντάς του να αναδιπλωθεί σε λιγότερο από 16”. Το τρίποδο υποστηρίζει έως και 8,8 λίβρες και ο ειδικός σχεδιασμός διασφαλίζει ότι οι κάμερες παραμένουν σταθερά στη θέση τους, ανεξάρτητα από το τι. Με το ύψος που κυμαίνεται από περίπου 13″ έως περίπου 56″ και πατενταρισμένους επιλογείς γωνίας ποδιών που σας επιτρέπουν να επιλέξετε από δύο κλίσεις, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να πετύχετε την ακριβή λήψη που αναζητάτε. Το Manfrotto Befree συνεχίζει να είναι ένα από τα αγαπημένα των θαυμαστών και μία από τις καλύτερες επιλογές όταν είστε εν κινήσει.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Benro Travel Angel FTA28CV1

Η Benro δημιούργησε ένα υπέροχο μίνι τρίποδο για κάθε είδους ταξίδι. Αυτό το ελαφρύ τρίποδο ζυγίζει μόνο τέσσερα κιλά και έχει την ευελιξία να μετατραπεί σε μονόποδο πλήρους μεγέθους, καθιστώντας εύκολη τη λήψη όποιων πλάνων θέλετε ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε. Είναι σε θέση να χωρέσει έως και 22 κιλά και μπορεί να επεκταθεί έως και 66,9”. Το τρίποδο έχει αιχμηρά και λαστιχένια πόδια για να αυξάνει τη σταθερότητά του ανεξάρτητα από το έδαφος. Το Benro Travel Angel FTA28CV1 είναι στιβαρό, καλοφτιαγμένο και έχει πολλά αξεσουάρ που του επιτρέπουν να ονομαστεί το καλύτερο τρίποδο από ανθρακονήματα για ταξίδια.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Ελαφρύ τρίποδο AmazonBasics

Ακόμη και με την υψηλή του ποιότητα, αυτό εξακολουθεί να είναι μια από τις φθηνότερες επιλογές τρίποδων που θα βρείτε. Αν σας αρέσει να βγάζετε φωτογραφίες, αλλά δεν θέλετε να ξοδέψετε ένα χέρι και ένα πόδι σε επαγγελματικό εξοπλισμό, αυτό είναι το κατάλληλο για εσάς. Το καλύτερο οικονομικό τρίποδο ταξιδιού είναι συμβατό με πολλές κάμερες, σκοπευτικά και προσαρμογείς smartphone. Ζυγίζει μόνο τρία κιλά, αλλά μπορεί να επεκταθεί έως και 60”. Χάρη στην πλάκα στήριξης γρήγορης απελευθέρωσης, είναι εύκολο να πραγματοποιείτε γρήγορες μεταβάσεις μεταξύ των λήψεων. Η AmazonBasics έχει προσθέσει επίσης προσεγμένες προσθήκες, όπως δύο επίπεδα προβολής με φυσαλίδες και μια θήκη μεταφοράς. Με όλα όσα έχει να προσφέρει, δεν είναι περίεργο που ονομάστηκε το καλύτερο τρίποδο ταξιδιού κάτω των 100 $.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Με το νέο σας τρίποδο ταξιδιού, δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να αρκεστείτε σε μια θολή ή θολή εικόνα. Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται να δείτε ισλανδικά άλογα ή το όμορφο τοπίο της ακτής του Αμάλφι, μπορείτε να είστε ενθουσιασμένοι και σίγουροι για τις επαγγελματικές σας φωτογραφίες που θα αποτυπώσουν την τελειότητα κάθε στιγμής στην πορεία.

Τα  καλύτερα ταξιδιωτικά μπουφάν

Τα καλύτερα καρότσια

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.