You are currently viewing Τα 10 καλύτερα καρότσια για μωρά και νήπια (2023)

Τα 10 καλύτερα καρότσια για μωρά και νήπια (2023)

Το ταξίδι με παιδιά μπορεί να είναι δύσκολο. Όχι μόνο πρέπει να προσέχετε ένα ενθουσιώδες μικρό άτομο σε ένα νέο μέρος, διασκεδάζοντας και οι ίδιοι, αλλά έχετε περισσότερα αντικείμενα να κουβαλάτε μαζί σας από ό,τι στις προ-παιδικές μέρες σας. Αφαιρέστε λίγη από την ταλαιπωρία και κάντε τη ζωή λίγο πιο βολική ταξιδεύοντας με ένα από τα καλύτερα καροτσάκια ταξιδιού στην αγορά.

Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να απορρίψετε εντελώς ένα καρότσι, βασιζόμενοι στο μικρό παιδί σας για να περπατήσει ή πιστεύοντας ότι θα ήταν ευκολότερο να μεταφέρετε το μωρό σας σε μια ειδικά σχεδιασμένη σφεντόνα, κούνια μεταφοράς ή κάτι παρόμοιο. Θυμηθείτε όμως: τα ποδαράκια κουράζονται γρήγορα και τα μωρά μπορούν να βαρύνουν αρκετά γρήγορα! Ένα άλλο πλεονέκτημα ενός καροτσιού είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μεταφορά για είδη πρώτης ανάγκης, όπως πάνες, σνακ, αλλαγή ρούχων και το iPad έκτακτης ανάγκης για τα γεύματα, γλιτώνοντάς σας από το να μεταφέρετε άλλη μια βαριά τσάντα.

Συγκριτικός πίνακας με τα καλύτερα ταξιδιωτικά καροτσάκια

Με μια σειρά από καροτσάκια ταξιδιού για να διαλέξετε, η απόφαση για το καλύτερο για τις ανάγκες σας μπορεί να είναι δύσκολη. Επιπλέον, πιθανότατα δεν έχετε χρόνο να περιηγηθείτε σε σωρούς κριτικών και πληροφοριών—έχετε ένα μικρό που σας απασχολεί! Για να κάνουμε τα πράγματα λίγο πιο εύκολα, εδώ είναι οι επιλογές μας για τα δέκα καλύτερα καροτσάκια για ταξίδια.

Σημείωση: Κάντε κλικ στο όνομα του καροτσιού για να διαβάσετε κριτικές και να ελέγξετε τις τιμές.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της χρήσης ενός ταξιδιωτικού καροτσιού στο ταξίδι σας

Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του να παίρνετε ένα καρότσι στο οικογενειακό σας ταξίδι και μπορεί να πάρετε διαφορετική απόφαση ανάλογα με τον τύπο του ταξιδιού που σχεδιάζετε. Συνολικά, ωστόσο, η αγορά ενός από τα καλύτερα ταξιδιωτικά καροτσάκια είναι συχνά μια σοφή επένδυση για τους γονείς που αγαπούν να ταξιδεύουν με τα παιδιά.

Πλεονεκτήματα:

 • Άνεση για τα παιδιά καθώς έχουν κάπου να καθίσουν και δεν θα κουραστούν τόσο εύκολα.
 • Άνεση για τους γονείς καθώς δεν θα χρειαστεί να μεταφέρουν παιδιά.
 • Τα παιδιά έχουν κάπου να πάρουν έναν υπνάκο.
 • Ευκολία στη μεταφορά νεότερων μελών της οικογένειας.
 • Αποθήκευση για τσάντες και είδη πρώτης ανάγκης.
 • Τα στέγαστρα παρέχουν σκιά από τον ήλιο και τα καλύμματα βροχής βοηθούν να κρατούν τα παιδιά σας στεγνά στη βροχή.
 • Ασφάλεια του να κρατάτε το παιδί σας με ασφάλεια και κοντά σας σε άγνωστα μέρη.

Μειονεκτήματα:

 • Επιπλέον αποσκευή για μεταφορά.
 • Μπορεί να χρειαστεί να μεταφέρετε το καρότσι σε σκαλοπάτια, λιθόστρωτα, στενά δρομάκια κ.λπ.
 • Οι διαδικασίες check-in για πτήσεις μπορεί να είναι ενοχλητικές.
 • Μπορεί να κάνει δύσκολη την πλοήγηση σε μέρη με πολύ κόσμο.

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά ενός ταξιδιωτικού καροτσιού

Εδώ είναι μερικά από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε όταν ψάχνετε για το καλύτερο καρότσι ταξιδιού.

1. Μέγεθος και βάρος

Οι κύριες διαφορές μεταξύ ενός κανονικού καροτσιού και ενός καροτσιού ταξιδιού είναι το μέγεθος και το βάρος. Τα καλύτερα καρότσια για ταξίδια είναι σημαντικά ελαφρύτερα και συνήθως πολύ μικρότερα από τα ογκώδη, καθημερινά καρότσια. Γενικά, υπάρχει κάποια αντιστάθμιση όσον αφορά την αντοχή, το χειρισμό, τα χαρακτηριστικά και την άνεση του καροτσιού, αλλά τίποτα που πρέπει να καταστρέψει ένα ταξίδι. Τα καλύτερα ταξιδιωτικά καρότσια είναι αυτά που είναι ελαφριά και αρκετά μικρά ώστε να είναι άνετα, αλλά αρκετά μεγάλα για την άνεση του παιδιού σας. Τα καλύτερα καροτσάκια ταξιδιού διπλώνουν επίσης αρκετά μικρά και είναι συμπαγή για εύκολη μεταφορά, αποθήκευση και μεταφορά. Τα ειδικά σχεδιασμένα καροτσάκια για ταξίδια θα είναι σχεδόν πάντα πολύ πιο κατάλληλα για ταξίδια από το κανονικό σας καρότσι.

2. Είδος ταξιδιού

Συνδεδεμένο με το μέγεθος και το βάρος, είτε θέλετε ένα καρότσι να τοποθετηθεί στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου σας είτε κάτι που μπορεί εύκολα να αποθηκευτεί σε ένα διαμέρισμα πάνω σε ένα αεροπλάνο μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά όταν αγοράζετε ένα καρότσι ταξιδιού. Εάν κάνετε τακτικά διαλείμματα στην πόλη, η ανάρτηση, η ευκολία χειρισμού και η ικανότητα διαχείρισης των κρασπέδων θα ληφθούν υπόψη περισσότερο από ό,τι αν βασίζεστε στο καρότσι σας για να καλύψετε μικρές αποστάσεις μεταξύ μιας παραλίας και του ξενοδοχείου σας.

3. Ηλικία Παιδιών

Φυσικά, θα χρειαστείτε ένα καρότσι κατάλληλο για την ηλικία (ή/και το βάρος) του παιδιού σας. Ελέγξτε τα μέγιστα φορτία πριν από την αγορά. δεν θέλετε το παιδί σας να ξεπεράσει γρήγορα το καρότσι ή να το βρει άβολο. Επίσης, το καλύτερο καρότσι ταξιδιού για βρέφη μπορεί να μην είναι κατάλληλο για νήπια και το αντίστροφο.

4. Ρυθμιζόμενα χαρακτηριστικά και ανάκλιση

Κάποια ταξιδιωτικά καροτσάκια ξαπλώνουν, κάποια όχι. Ορισμένα έχουν ρυθμιζόμενα στηρίγματα ποδιών. Μερικά έχουν μεγαλύτερα στέγαστρα από άλλα. Ορισμένα καροτσάκια συνοδεύονται από καλάθι αποθήκευσης και άλλα όχι. Κάντε μια λίστα με τα χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα για εσάς και το παιδί σας, αυτά που είναι επιθυμητά και αυτά που πραγματικά δεν σας ενδιαφέρουν και χρησιμοποιήστε αυτήν ως οδηγό όταν συγκρίνετε τα καλύτερα καροτσάκια ταξιδιού.

Τα ανακλινόμενα καροτσάκια με ρυθμιζόμενα υποπόδια είναι ιδανικά εάν το παιδί σας κοιμάται τακτικά στο καρότσι, αλλά αυτό μπορεί να μην είναι τόσο σημαντικό εάν το παιδί σας είναι γενικά αρκετά δραστήριο. Τα καρότσια με σταθερά καθίσματα είναι συχνά μικρότερα και ελαφρύτερα από τα ανακλινόμενα αντίστοιχα. Τα μεγαλύτερα στέγαστρα μπορεί να είναι ιδανικά σε πιο ηλιόλουστα κλίματα όπου θέλετε περισσότερη σκιά για το παιδί σας, αλλά αυτά προσθέτουν επίσης βάρος και μέγεθος. Μερικοί γονείς δεν θα μπορούσαν να ζήσουν χωρίς τον αποθηκευτικό χώρο ενός καλαθιού, ενώ άλλοι θα προτιμούσαν να εξοικονομήσουν χώρο και βάρος και να παραιτηθούν από το καλάθι υπέρ ενός σακιδίου. Όλα εξαρτώνται από τις προτιμήσεις σας και τις ανάγκες του παιδιού σας.

5. Άνεση και Ασφάλεια

Το καρότσι πρέπει να είναι άνετο τόσο για το παιδί σας όσο και για εσάς. Τα πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε περιλαμβάνουν μαξιλαράκια, ρυθμιζόμενες λαβές, λαβές με επένδυση και ποτηροθήκες. Η ασφάλεια είναι εξαιρετικά σημαντική για κάθε γονέα. Εξετάστε τους μηχανισμούς πέδησης και την ευκολία πέδησης, εάν το καρότσι έχει επαρκή πλευρική προστασία για να αποτρέψει τα παιδιά να κρέμονται έξω, ιμάντες ασφαλείας και ζώνες.

6. Ευκολία Διπλώματος

Το καλύτερο μικρό καρότσι ταξιδιού δεν χρειάζεται απαραίτητα να διπλώνεται εξαιρετικά εύκολα, αλλά σίγουρα κάνει τη ζωή πιο βολική. Αυτό είναι πιθανώς περισσότερο μια σκέψη για άτομα που ταξιδεύουν μόνοι με το παιδί τους ή με πολλά παιδιά. Μερικά από τα καλύτερα καροτσάκια ταξιδιού μπορούν να διπλωθούν γρήγορα και εύκολα με το ένα μόνο χέρι, ενώ άλλα χρειάζονται λίγο περισσότερη προσπάθεια.

7. Κόστος

Φυσικά, το κόστος είναι μια σημαντική πτυχή όταν εξετάζετε τα καλύτερα καροτσάκια για ταξίδια. Είναι άσκοπο να βρεις κάτι τέλειο αν είναι εκτός του εύρους τιμών σου. Αν και δεν πρέπει να θυσιάσετε την άνεση, την ασφάλεια και τη χρησιμότητα μόνο για το κόστος, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τον προϋπολογισμό σας όταν αγοράζετε οποιοδήποτε καροτσάκι.

Κριτικές για τα καλύτερα ταξιδιωτικά καροτσάκια

Συγκρίναμε πολλά ταξιδιωτικά καροτσάκια στη σημερινή αγορά και αυτά είναι τα δέκα καλύτερα ταξιδιωτικά καροτσάκια πιστεύουμε:

Καλοκαιρινό βρεφικό καρότσι 3D Lite

Summer Infant 3D Lite

Με βάρος λίγο λιγότερο από 13 λίβρες (5,9 κιλά), το Summer Infant 3D Lite Convenience Stroller είναι το καλύτερο ελαφρύ καρότσι ταξιδιού για άτομα που δεν θέλουν να κάνουν συμβιβασμούς στις λειτουργίες. Διαθέτει τέσσερις θέσεις ανάκλισης, καθιστώντας το επίσης το καλύτερο ανακλινόμενο καρότσι για ταξίδια. Διαθέτει επίσης θόλο που αφαιρείται ή ρυθμίζεται, αλεξήλιο, καλάθι αποθήκευσης και τσέπη και ζώνη ασφαλείας πέντε σημείων. Διπλώνει εύκολα και είναι συμπαγές και ελαφρύ, καθιστώντας το εύκολο στη μεταφορά. Είναι επίσης εύκολο να σπρώχνεται και το μεγάλο κάθισμα είναι άνετο για τα παιδιά. Διαθέσιμο σε μια ποικιλία διασκεδαστικών χρωμάτων, τα ταξίδια με τα παιδιά είναι παιχνιδάκι όταν έχετε το Summer Infant 3D Lite Convenience Stroller.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Ελαφρύ καρότσι ομπρέλας ταξιδιού ZOE XL1

ZOE XL1

Λεπτό, ελαφρύ, εύκολο στους ελιγμούς και στιβαρό, το ZOE XL1 BEST Xtra Lightweight Travel & Everyday Umbrella Stroller είναι το καλύτερο καρότσι ομπρέλας για ταξίδια. Με ρυθμιζόμενο υποπόδιο, μεγάλο κουβούκλιο και πλήρη ανάκλιση, είναι άνετο για τα παιδιά τόσο όταν είναι ξύπνια όσο και όταν κοιμούνται. Το μεγάλο διχτυωτό καλάθι αποθήκευσης και οι ποτηροθήκες είναι πολύ βολικά. Διπλώνεται εύκολα με το ένα χέρι και μπορεί να μεταφερθεί ως σακίδιο πλάτης. Ταιριάζει επίσης στα περισσότερα ντουλάπια αποθήκευσης πάνω από τα αεροπλάνα, καθιστώντας το ένα από τα καλύτερα καροτσάκια για ταξίδια με αεροπλάνο. Το καρότσι ζυγίζει 12 λίβρες (5,4 κιλά). Για το απόλυτο καρότσι εν κινήσει, ρίξτε μια ματιά στο καρότσι ZOE XL1 BEST Xtra Lightweight Travel & Everyday Umbrella.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Καρότσι UPPAbaby G-LUXE

UPPAbaby G-Luxe

Το καρότσι UPPAbaby G-Luxe έχει πολλά χρήσιμα χαρακτηριστικά, γι’ αυτό και θεωρείται ένα από τα καλύτερα ταξιδιωτικά καροτσάκια. Μπορεί να ξαπλώσει γρήγορα και άνετα χρησιμοποιώντας μόνο το ένα χέρι και μπορεί να διπλωθεί χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια σας – δεν χρειάζονται πόδια. Υπάρχει ένα διάλειμμα ενός βήματος και οι τροχοί είναι στιβαροί. Το σκίαστρο εκτείνεται και ο θόλος μπορεί να ρυθμιστεί και να αφαιρεθεί. Οι ψηλές λαβές το καθιστούν ιδανικό για ψηλότερους γονείς που μπορεί να δυσκολεύονται με χαμηλότερα σχέδια. Αν και δεν είναι το ελαφρύτερο από τα καροτσάκια ταξιδιού (με βάρος 20 λίβρες), το καρότσι UPPAbaby G-Luxe είναι πολύ εύκολο στη μεταφορά και στο ταξίδι. Το καρότσι UPPAbaby G-Luxe είναι ο τέλειος συνδυασμός λειτουργικότητας για τους γονείς και άνεσης για τα παιδιά.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Ελαφρύ καρότσι GB Pockit

GB Pockit

Το ελαφρύ καρότσι GB Pockit είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο μικρό καρότσι ταξιδιού—συμπεριλήφθηκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως το πιο συμπαγές καρότσι! Ζυγίζει 9,5 λίβρες (4,3 κιλά) και διπλώνει σε 11,8 x 7 x 13,8 ίντσες (30 x 17,8 x 35 cm). Παρά το μικρό του μέγεθος (όταν διπλώνεται), είναι ένα στιβαρό καρότσι που μπορεί να καθίσει ένα παιδί που ζυγίζει έως και 55 λίβρες (25 κιλά) καθώς και να μεταφέρει έως και 11 λίβρες στο καλάθι αποθήκευσης. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ζώνη ασφαλείας, ρυθμιζόμενα μαξιλάρια και θόλο. Μεταβαίνοντας εύκολα από το πάτημα στη μεταφορά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, το ελαφρύ καροτσάκι GB Pockit είναι μια εξαιρετική επιλογή είτε κάνετε εξερεύνηση για μια μέρα είτε ταξιδεύετε μακροπρόθεσμα.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Καρότσι Maclaren Volo

Maclaren θέλω

Το καρότσι Maclaren Volo είναι ένα από τα καλύτερα ελαφριά καροτσάκια για άτομα που εξακολουθούν να θέλουν ένα καρότσι πλήρους μεγέθους. Ζυγίζει 15,35 λίβρες (7 κιλά) και είναι εύκολο να το σπρώξετε, να διπλώσετε, να το μεταφέρετε και να το αποθηκεύσετε. Είναι επίσης συμπαγές όταν διπλώνεται. Ο θόλος και το αλεξήλιο μπορούν να επεκταθούν και συνοδεύεται από αντιανεμικό κάλυμμα βροχής. Έχει μόνο μία θέση καθίσματος, επομένως είναι πιο κατάλληλο για παιδιά που είναι δραστήρια και περνούν τον περισσότερο χρόνο τους ξύπνια. Εάν εσείς και το παιδί σας είστε πάντα εν κινήσει, το καρότσι Maclaren Volo είναι η τέλεια λύση για τις ανάγκες του ταξιδιωτικού σας καροτσιού.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Καρότσι BabyZen 2016 Yoyo+

Babyzen 2016 Yoyo+

Το καρότσι BabyZen 2016 Yoyo+ είναι το καλύτερο καρότσι ταξιδιού για βρέφη. Είναι επίσης ιδανικό καθώς τα παιδιά σας μεγαλώνουν, κατάλληλο για παιδιά με βάρος έως 40 λίβρες (18 κιλά). Η ανάκλιση του καθίσματος και το υποπόδιο μπορούν να επεκταθούν, ιδανικά για ύπνο εν κινήσει. Το σύστημα ανάρτησης το καθιστά άνετο για τα παιδιά και εύκολο για τους γονείς να το πιέζουν. Είναι ελαφρύ (13 λίβρες / 5,9 κιλά) και διπλώνει αρκετά μικρό ώστε να χωράει σε πολλούς κάδους πάνω από τα αεροπλάνα. Ο θόλος εκτείνεται και το καρότσι συνοδεύεται από κάλυμμα βροχής και μεγάλο καλάθι. Αναδιπλούμενο για να μπορείτε να το μεταφέρετε σαν τσάντα, το καρότσι BabyZen 2016 Yoyo+ είναι μια ιδανική επιλογή όπου κι αν πάτε.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Καρότσι Mountain Buggy Nano

Mountain Buggy Nano

Κατάλληλο για παιδιά έως τεσσάρων ετών, το Mountain Buggy Nano Stroller είναι ένα από τα καλύτερα ταξιδιωτικά καροτσάκια για νήπια. Το ελαφρύ καρότσι ζυγίζει μόλις 13 λίβρες (5,9 κιλά) και διπλώνει εύκολα και συμπυκνώνεται. Η παρεχόμενη τσάντα μεταφοράς κάνει τη μεταφορά του καροτσιού εύκολη. Είναι ξαπλωμένο και έχει σκέπαστρο. Ο ελαφρύς και εύκολος χειρισμός, ιδιαίτερα η δυνατότητα να ανεβοκατεβαίνεις εύκολα τα κράσπεδα, το καθιστά ένα συνολικά καλύτερο καρότσι για ταξίδια για άτομα που τους αρέσει να είναι συνεχώς εν κινήσει.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Ελαφρύ καρότσι Chicco Capri

Bean Capri

Το καρότσι Chicco Capri είναι ανθεκτικό, ελαφρύ, συμπαγές και εύκολο να ανοίξει και να διπλωθεί. Το καρότσι συνοδεύεται από μια εύχρηστη τσάντα μεταφοράς. Ζυγίζει 11 λίβρες (5 κιλά) και είναι από τα καλύτερα ελαφριά καροτσάκια για ταξίδια. Υπάρχουν πέντε σημεία ζώνης ασφαλείας και το άνετο κάθισμα μπορεί να ξαπλώσει σε διαφορετικές γωνίες. Το κουβούκλιο είναι ρυθμιζόμενο και αφαιρούμενο. Υπάρχει ένα καλάθι αποθήκευσης για απόλυτη άνεση. Η πρακτικότητα και η ανθεκτικότητα είναι σίγουρα τα κυριότερα σημεία του καροτσιού Chicco Capri.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Καρότσι αεροπλάνου Besrey

Καρότσι αεροπλάνου Besrey

Το καρότσι Besrey Airplane είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση, αλλά είναι επίσης ένα από τα καλύτερα καροτσάκια για αεροπορικά ταξίδια. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για τακτικούς ταξιδιώτες που θέλουν να επενδύσουν μόνο σε ένα καρότσι. Μπορεί να διπλωθεί αρκετά μικρό ώστε να χωράει σε πολλούς εναέριους κάδους αποθήκευσης σε αεροπλάνα και επίσης χωράει εύκολα στο πορτμπαγκάζ των περισσότερων αυτοκινήτων. Το ελαφρύ καρότσι ζυγίζει λίγο λιγότερο από 10,8 λίβρες (4,9 κιλά). Η ζώνη ασφαλείας πέντε σημείων και τα ρυθμιζόμενα μαξιλάρια βοηθούν στο να κάνετε το παιδί σας άνετο και ασφαλές. Μπορεί να ελεγχθεί με το ένα χέρι και διαθέτει φρένο πεντάλ. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα θόλο και ένα καλάθι αποθήκευσης από κάτω. Το μικρό, αλλά ανθεκτικό καρότσι αεροπλάνου Besrey διασφαλίζει ότι εσείς και το παιδί σας είστε έτοιμοι για οτιδήποτε οπουδήποτε στον κόσμο.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Ελαφρύ καρότσι Kolcraft Cloud Plus

Kolcraft Cloud Plus

Το ελαφρύ καρότσι Kolcraft Cloud Plus είναι ένα από τα καλύτερα αναδιπλούμενα καροτσάκια για ταξίδια. Εκτός από τα βασικά χαρακτηριστικά, έρχεται επίσης με σωρεία πρόσθετων χαρακτηριστικών που μπορούν να κάνουν τη ζωή λίγο πιο ξεκούραστη. Ο μεγάλος επεκτεινόμενος θόλος διαθέτει παράθυρο για να μπορείτε να παρακολουθείτε το παιδί σας ανά πάσα στιγμή. Υπάρχουν ποτηροθήκες για γονέα και παιδί, καθώς και εύχρηστο δίσκο για τους γονείς. Το καλάθι αποθήκευσης έχει πολύ χώρο, το κάθισμα ξαπλώνει σε πολλές θέσεις και υπάρχει μια ζώνη ασφαλείας πέντε σημείων. Διπλώνεται εύκολα με το ένα χέρι και είναι συμπαγές όταν διπλώνεται. Με βάρος 11,8 λίβρες (5,4 κιλά), είναι επίσης ελαφρύ. Αν ψάχνετε για όλα τα απαραίτητα σε ένα καρότσι πλήρους μεγέθους χωρίς το χύμα, μην ψάξετε πέρα ​​από το ελαφρύ καρότσι Kolcraft Cloud Plus.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Με αυτήν τη λίστα με δέκα από τα καλύτερα καροτσάκια ταξιδιού, η επιλογή του τέλειου καροτσιού για το ταξίδι σας θα πρέπει να είναι πολύ πιο εύκολη. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Τα καλύτερα καθίσματα αυτοκινήτου

Τα καλύτερα σακίδια για ταξίδια

Τα καλύτερα μπουφάν

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.