Πώς να ξεκινήσω ένα ταξιδιωτικό ιστολόγιο

Πώς να ξεκινήσετε ένα ταξιδιωτικό ιστολόγιο: Ένας οδηγός βήμα προς βήμα

Ο καθένας μπορεί να ξεκινήσει ένα ταξιδιωτικό ιστολόγιο, αλλά η δημιουργία ενός επαγγελματικού ταξιδιωτικού ιστολογίου που παράγει εισόδημα είναι πολύ πιο δύσκολη. Εάν θέλετε μόνο να ενημερώνετε την οικογένεια και τους φίλους σας ή να γράφετε περιστασιακά μια ανάρτηση, εγγραφείτε σε ένα από τα πολλά δωρεάν δίκτυα blogging εκεί έξω. Μερικά από τα πιο διάσημα είναι το WordPress.com , το Blogger και το Tumblr .

Ωστόσο, εάν θέλετε να γίνετε επαγγελματίας ταξιδιωτικός blogger και πιθανόν να κερδίσετε χρήματα με αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: Επιλέξτε ένα καλό όνομα ιστολογίου

Αυτό το βήμα είναι ίσως το πιο σημαντικό βήμα από όλα αυτά. Σκεφτείτε πολύ καλά το πιθανό όνομά σας, καθώς η επιλογή του λάθος ονόματος μπορεί να σας προκαλέσει πολλούς πονοκεφάλους αργότερα. Σκέψου σαν τρελοί και βρες όσο το δυνατόν περισσότερα ονόματα.

Παρακάτω είναι μερικά χαρακτηριστικά που θα σας βοηθήσουν να βρείτε ένα καλό όνομα για το ιστολόγιό σας:

  • Σύντομο, απλό, εύκολο στη μνήμη και εύκολο στην ορθογραφία
  • Δεν περιλαμβάνει παύλες ή αριθμούς
  • Μοναδικός και διαφορετικός από άλλους ταξιδιωτικούς bloggers
  • Διατίθεται νόμιμα
  • Εφαρμόσιμο μακροπρόθεσμα

Αφού έχετε μερικά πιθανά ονόματα, φανταστείτε ότι είπατε σε έναν πιθανό αναγνώστη το όνομά σας. Θα μπορέσουν να το θυμηθούν σωστά την επόμενη μέρα; Αν όχι, μάλλον θα θέλετε να προχωρήσετε στο επόμενο. Κάντε αυτό μέχρι να είστε 100% σίγουροι ότι έχετε το τέλειο όνομα για το ιστολόγιό σας. Στη συνέχεια προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Βήμα 2: Λήψη φιλοξενίας

Εάν θέλετε ο ιστότοπός σας να εμφανίζεται στο διαδίκτυο, πρέπει να νοικιάσετε χώρο σε διακομιστή φιλοξενίας. Ο διακομιστής φιλοξενίας αποθηκεύει όλα τα αρχεία του ιστολογίου σας και το καθιστά διαθέσιμο στους χρήστες να το βλέπουν όταν εισάγουν το όνομα τομέα σας στο πρόγραμμα περιήγησής τους.

Για τους bloggers που μόλις ξεκινούν, ο Hostgator είναι μακράν ένας από τους καλύτερους οικοδεσπότες. Όχι μόνο προσφέρουν μερικές από τις χαμηλότερες τιμές στον κλάδο, αλλά έχουν επίσης εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών.

1. Κάντε κλικ στο κουμπί “Έναρξη”.

Ξεκινήστε με το Hostgator

2. Επιλέξτε το σχέδιό σας

Επιλέξτε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας με το Hostgator

3. Επιλέξτε το όνομα τομέα σας

Επιλέξτε ένα όνομα τομέα με το Hostgator

4. Επιβεβαιώστε το πρόγραμμα φιλοξενίας σας

Επιβεβαιώστε το πρόγραμμα φιλοξενίας με το Hostgator

5. Εισαγάγετε τα στοιχεία χρέωσής σας

Εισαγάγετε τα στοιχεία χρέωσής σας με το Hostgator

6. Προσθέστε πρόσθετες υπηρεσίες

Προσθέστε επιπλέον υπηρεσίες με το Hostgator

7. Εισαγάγετε έναν κωδικό κουπονιού

Για να λάβετε έκπτωση 60% στο νέο σας πρόγραμμα φιλοξενίας, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό κουπονιού Hostgator: RA60OFF

Εισαγάγετε έναν κωδικό κουπονιού με το Hostgator

8. Ελέγξτε τα στοιχεία παραγγελίας

Ελέγξτε τις λεπτομέρειες παραγγελίας με το Hostgator

Βήμα 3: Εγκαταστήστε το WordPress

Το WordPress .org (όχι το WordPress .com ) είναι η κορυφαία πλατφόρμα blogging για επαγγελματίες. Ακόμη και μεγάλες μάρκες όπως το CNN και το Ebay το χρησιμοποιούν. Κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και μείνετε μακριά από το Blogger και άλλες δωρεάν υπηρεσίες.

Εγκαταστήστε το WordPress με το Hostgator cPanel

Για να εγκαταστήσετε το WordPress στον λογαριασμό σας Hostgator, απλώς μεταβείτε στο cPanel, κάντε κλικ στο «WordPress Installer» και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη. Όταν σας ρωτήσει πού θα θέλατε να το εγκαταστήσετε, επιλέξτε τον τομέα σας (www.yourdomain.com).

Μόλις εγκατασταθεί, συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress εισάγοντας το νέο όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας.

Βήμα 4: Αποκτήστε ένα επαγγελματικό θέμα

Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα δωρεάν θέματα, ωστόσο πολλά από αυτά δεν ενημερώνονται τακτικά ή δεν παρέχουν τεχνική υποστήριξη. Εάν θέλετε να γίνετε ταξιδιωτικός blogger, σας συνιστώ να αγοράσετε ένα επαγγελματικό θέμα WordPress. Το Themeforest προσφέρει μερικά από τα καλύτερα θέματα WordPress και είναι η νούμερο ένα πηγή μου για την εύρεση φθηνών θεμάτων premium. Επιπλέον, τα περισσότερα, αν όχι όλα τα θέματα συνοδεύονται από δωρεάν τεχνική υποστήριξη, σε περίπτωση που έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη ρύθμιση του θέματός σας.

Επιλέξτε ένα θέμα WordPress στο Themeforest

Μια άλλη επιλογή είναι να προσλάβετε έναν επαγγελματία σχεδιαστή και να τον αφήσετε να προσαρμόσει και να κωδικοποιήσει τον ιστότοπό σας. Τυχαίνει να είμαι web και γραφίστας, οπότε αυτό έκανα με τον ιστότοπό μας. Όλα είναι εντελώς κωδικοποιημένα από την αρχή και κανείς άλλος δεν χρησιμοποιεί το θέμα μας. Αν αυτό είναι κάτι που σας ενδιαφέρει, στείλτε μου ένα μήνυμα .

Βήμα 5: Προσθήκη προσθηκών

  • Akismet – Μόλις ξεκινήσετε το blog σας, οι spammers θα έρθουν και θα αφήσουν σχόλια στις αναρτήσεις σας. Προστατέψτε το ιστολόγιό σας από ανεπιθύμητα μηνύματα με αυτήν την καταπληκτική και δωρεάν προσθήκη.
  • WordPress Seo by Yoast – Αυτή η προσθήκη βελτιστοποιεί τον ιστότοπό σας για το Google και άλλες μηχανές αναζήτησης, ώστε να μπορούν να βρουν το περιεχόμενό σας και να το ευρετηριάσουν.
  • WP Super Cache – Μην αφήνετε τους επισκέπτες σας να περιμένουν, επιταχύνετε τον ιστότοπό σας με αυτήν την προσθήκη και μειώστε το ποσοστό εγκατάλειψης.
  • Jetpack – Αυτό είναι ίσως το καλύτερο πρόσθετο εκεί έξω. Το Jetpack είναι στην πραγματικότητα πολλά πρόσθετα σε ένα. Μόλις ενεργοποιηθεί, θα πρέπει να έχετε κουμπιά κοινοποίησης κοινωνικών δικτύων, μια σχετική ενότητα ανάρτησης κάτω από κάθε ανάρτηση και πολλά άλλα.

Τα παραπάνω είναι μόνο τα απαραίτητα. Υπάρχουν χιλιάδες άλλα πρόσθετα εκεί έξω και μερικά είναι καλύτερα από άλλα. Ωστόσο, προσπαθήστε να μην υπερβάλλετε. Πάρα πολλά εγκατεστημένα πρόσθετα θα επιβραδύνουν τον ιστότοπό σας.

Βήμα 6: Αποκτήστε ένα επαγγελματικό λογότυπο

Το branding είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος κάθε επιχείρησης. Πολλές μεγάλες εταιρείες πληρώνουν εκατομμύρια (ναι, εκατομμύρια) για επαγγελματική σχεδίαση κάθε χρόνο, επειδή ξέρουν ότι θα το πάρουν πίσω στις πωλήσεις. Οι πελάτες είναι πιο πιθανό να εμπιστεύονται επωνυμίες που φαίνονται επαγγελματίες, απλά κοιτάξτε την Apple.

Ξέρω ότι είναι δελεαστικό να κάνεις απλά το δικό σου ή να προσλάβεις κάποιον με έκπτωση 5 $ από το Fiverr, αλλά μην το κάνεις. Απλά μην το κάνεις. Παίρνετε πραγματικά αυτό που πληρώνετε σε αυτή την περίπτωση. Εννοώ, σκεφτείτε το, θα κάνατε ποιοτική εργασία που απαιτεί ώρες για να ολοκληρωθεί για κάποιον με μόλις 5 $; Μάλλον δεν θα το έκανες, οπότε γιατί νομίζεις ότι κάποιος άλλος θα το έκανε;

Αντίθετα, προσλάβετε κάποιον που ξέρει τι κάνει. Σίγουρα, θα σας κοστίσει λίγο περισσότερο, αλλά θα σας φέρει περισσότερα χρήματα μακροπρόθεσμα. Σκεφτείτε το ως μια μακροπρόθεσμη επένδυση.

Βήμα 7: Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Αν θέλετε να γίνετε επαγγελματίας ταξιδιωτικός blogger, καλύτερα να αγαπήσετε τα social media. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι απαραίτητα για την ενημέρωση σχετικά με τις νέες αναρτήσεις σας και την απόκτηση κοινού. Δυστυχώς, υπάρχουν τόσα πολλά ιστολόγια εκεί έξω και ο ιστότοπός σας μπορεί εύκολα να χαθεί στο πλήθος, επομένως να είστε ενεργοί σε τουλάχιστον μερικές κοινωνικές πλατφόρμες σε τακτική βάση. Τα πιο δημοφιλή είναι το Twitter , το Facebook , το Instagram και το Pinterest . Αλλά αυτό που μπορεί να υπάρχει σήμερα, μπορεί να βγει αύριο.

Προσπαθήστε να διατηρήσετε τις λαβές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ίδιοι σε όλες τις πλατφόρμες. Αυτό θα διευκολύνει τους άλλους να σας βρουν.

Βήμα 8: Ξεκινήστε μια λίστα email

Πολλοί αρχάριοι ταξιδιωτικοί blogger παραμελούν να κάνουν αυτό το βήμα όταν ξεκινούν για πρώτη φορά. Αλλά πιστέψτε με, είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείτε να κάνετε.

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, το email marketing είναι ακόμα πολύ ζωντανό. Στην πραγματικότητα, είναι πιο ζωντανό από ποτέ. Χάρη στα έξυπνα τηλέφωνα, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι συνδεδεμένοι στον λογαριασμό email τους 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και θα τον ελέγχουν περιοδικά. Ένα email είναι επίσης ένας πολύ πιο προσωπικός, άμεσος και αξιόπιστος τρόπος για να έρθετε σε επαφή με ανθρώπους.

Εάν κάποιος εγγραφεί στο ενημερωτικό δελτίο σας με διπλή επιλογή, ενδιαφέρεται πραγματικά για το τι έχετε να πείτε και είναι πολύ πιο πιθανό να ανοίξει το email σας και να το διαβάσει.

Σας συνιστώ να χρησιμοποιήσετε το MailChimp ως πάροχο μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς προσφέρουν ένα δωρεάν πρόγραμμα για έως και 2.000 συνδρομητές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Βήμα 9: Εγγραφείτε στις ομάδες Facebook

Οι ομάδες στο Facebook είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συναντήσετε άλλους ταξιδιωτικούς μπλόγκερ, να κάνετε ερωτήσεις ή να συμμετάσχετε σε θέματα κοινής χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Υπάρχουν χιλιάδες ομάδες ταξιδιωτικών blogger στο Facebook

ΒΗΜΑ 9: Καντε εγγραφη στο travelpayouts

Το Travelpayouts είναι ένα δίκτυο συνεργατών που σας προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών που σχετίζονται με ταξίδια, όπως πτήσεις, ξενοδοχεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και ταξιδιωτικές ασφάλειες. Μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο πρόγραμμα δωρεάν και να κερδίζετε άμεσα προμήθειες για την προώθηση αυτών των προϊόντων στους αναγνώστες σας.

Eγγραφη

Βήμα 10: Ξεκινήστε το Blogging

Τώρα που ξέρετε πώς να ξεκινήσετε ένα ταξιδιωτικό ιστολόγιο και είστε περήφανος ιδιοκτήτης του δικού σας ιστότοπου, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε εξαιρετικό περιεχόμενο. Σας συνιστούμε να γράψετε όσο το δυνατόν περισσότερο στην αρχή, γιατί αυτό θα σας βοηθήσει να βρείτε τη δική σας φωνή. Λάβετε υπόψη ότι θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να δείτε το πρώτο δολάριο από το ιστολόγιό σας. Το blogging δεν είναι ένα γρήγορο πρόγραμμα πλουτισμού, χρειάζεται χρόνο. Αλλά μόλις κερδίσετε κάποια χρήματα με το γράψιμό σας, θα αναρωτηθείτε γιατί είχατε ποτέ μια δουλειά 9-5.

Διαβάστε επίσης:Διακοπές τρόπος ζωής

Παιχνίδια για την παραλία

Οι καλύτεροι ταξιδιωτικοί λογαριασμοί  στο Instagram

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.