Ο απόλυτος οδηγός για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Ο απόλυτος οδηγός για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια το 2022

Ο απόλυτος οδηγός για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια το 2022
Για τα περισσότερα ταξίδια, τα αεροπορικά εισιτήρια είναι το πιο ακριβό μέρος του ταξιδιού.

Ενώ οι τιμές για τις υπερατλαντικές πτήσεις έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια, μπορούν ακόμα να επηρεάσουν σημαντικά κάθε ταξιδιωτικό προϋπολογισμό.

Είτε είστε ένας οικονομικός ταξιδιώτης μεμονωμένος είτε μια οικογένεια που αναζητά διακοπές στο εξωτερικό, η εύρεση μιας προσφοράς για φθηνές πτήσεις μπορεί να είναι αυτό που κάνει ή χαλάει το ταξίδι σας.

Εξάλλου, εάν η πτήση σας είναι πολύ ακριβή, είναι πιθανό να συνεχίσετε να αναβάλλετε το ταξίδι.

Το έχω δει να συμβαίνει ξανά και ξανά.

Και όμως κάθε μέρα, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν χιλιάδες εκπληκτικές προσφορές — από λανθασμένα δημοσιευμένους ναύλους έως ειδικές προσφορές έως μειώσεις τιμών για να ανταγωνιστούν άλλη αεροπορική εταιρεία. Υπάρχουν φτηνοί ναύλοι και μπορούν να κάνουν το ταξίδι των ονείρων σας πραγματικότητα — αν ξέρετε πού να ψάξετε.

Σήμερα, θα σας βοηθήσω να κατακτήσετε την τέχνη της εύρεσης μιας φθηνής πτήσης. Αυτά είναι τα ακριβή βήματα που ακολουθώ εδώ και μια δεκαετία για να έχω τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια κάθε φορά που πετάω. Αν τους ακολουθήσετε και εσείς, δεν θα είστε ποτέ το άτομο σε μια πτήση που πλήρωσε τα περισσότερα για το εισιτήριό του!

Πώς να χρησιμοποιήσετε το ticketswe.gr για να βρείτε φτηνές πτήσεις(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε μια φθηνή πτήση ανεξάρτητα από το πού θέλετε να πάτε στον κόσμο:

Ο απόλυτος οδηγός για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια το 2022
Ο απόλυτος οδηγός για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια το 2022

1. Αγνοήστε τους Μύθους

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε για την εύρεση μιας φθηνής πτήσης είναι ότι δεν υπάρχει μαγική σφαίρα ή ένα μυστικό κόλπο νίντζα ​​για να το κάνετε.

Υπάρχουν πολλοί μύθοι στο διαδίκτυο σχετικά με το πώς να βρείτε φθηνές πτήσεις.

Στην πραγματικότητα, πιθανότατα έχετε συναντήσει έναν τόνο από αυτά κατά την αναζήτησή σας για να βρείτε την καλύτερη προσφορά πτήσεων!

Είναι όλα ψέματα. Θα σε παρασύρουν.

Οι περισσότεροι ιστότοποι προσλαμβάνουν τρομερούς ρεπόρτερ που ανακυκλώνουν κοινούς και ξεπερασμένους μύθους. Εδώ είναι τα πιο συνηθισμένα που δεν είναι 100% αληθή:

FIMI X8 SE 2022 2.4GHz 10KM FPV Με 3 άξονες Gimbal 4K κάμερα HDR βίντεο GPS 35 λεπτά Flight Time RC Quadcopter RTF

  • ΔΕΝ είναι φθηνότερο να αγοράσετε αεροπορικά εισιτήρια την Τρίτη (ή οποιαδήποτε άλλη συγκεκριμένη μέρα για αυτό το θέμα).
  • ΔΕΝ υπάρχουν στοιχεία ότι η αναζήτηση ανώνυμης περιήγησης οδηγεί σε φθηνότερες προσφορές.
  • ΔΕΝ υπάρχει ακριβής ημερομηνία ή συγκεκριμένη χρονική περίοδος για την κράτηση του αεροπορικού εισιτηρίου σας.
  • Δεν μπορείτε να προβλέψετε τις τιμές των αεροπορικών εταιρειών και οι ιστότοποι που βασικά κάνουν μια μορφωμένη (αλλά πιθανώς λανθασμένη) εικασία.

Οι αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποίησαν προηγμένους υπολογιστές και αλγόριθμους τιμολόγησης για τον προσδιορισμό των τιμών και την εκτέλεση πωλήσεων με βάση την εποχή του χρόνου, τη ζήτηση επιβατών, τον καιρό, τα μεγάλα γεγονότα/φεστιβάλ, την ώρα της ημέρας, τις τιμές ανταγωνιστών, τις τιμές καυσίμων και πολλά άλλα. Αυτά τα λεγόμενα «κόλπα» δεν λειτουργούν πια. Το σύστημα είναι πολύ έξυπνο. Πετάξτε τα έξω. Αφήστε τους να πεθάνουν.

Μην ακούς κανέναν που σου λέει το αντίθετο. Όποιος σου λέει δεν ξέρει για τι πράγμα μιλάει. Αυτοί οι μύθοι θα σας παρασύρουν 100%.

Αεροπορικά εισιτήρια(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2. Να είστε ευέλικτοι με τις ημερομηνίες και τις ώρες του ταξιδιού σας

Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων ποικίλλουν σημαντικά ανάλογα με την ημέρα της εβδομάδας, την εποχή του χρόνου και τις επερχόμενες αργίες, όπως τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά, την Ημέρα των Ευχαριστιών ή την Τέταρτη Ιουλίου.

Ο Αύγουστος είναι ένας μεγάλος μήνας για ταξίδια σε όλη την Ευρώπη και όλοι θέλουν να πάνε κάπου ζεστά το χειμώνα ή να ταξιδέψουν όταν τα παιδιά είναι εκτός σχολείου.

Με λίγα λόγια, εάν πρόκειται να πετάξετε όταν όλοι πετούν, τότε το εισιτήριό σας θα κοστίσει περισσότερο.

Προσπαθήστε να είστε ευέλικτοι με τα ραντεβού σας.

Εάν είστε σε αδιέξοδο να επισκεφτείτε το Παρίσι , πηγαίνετε στο Παρίσι την άνοιξη ή το φθινόπωρο όταν λιγότεροι άνθρωποι το επισκέπτονται και τα αεροπορικά εισιτήρια είναι φθηνότερα.

Αλλά αν θέλετε να πάτε στα μέσα Αυγούστου; Δεν έχεις τύχη. Χαβάη τα Χριστούγεννα; Καλή τύχη! Οι τιμές θα είναι στο υψηλότερο επίπεδο.

Η λύση είναι να πετάξεις εκτός εποχής. Αναζητήστε εναλλακτικές ημερομηνίες για να αξιοποιήσετε την καλύτερη ημέρα. Όσο πιο άκαμπτα είναι τα σχέδιά σας, τόσο λιγότερο πιθανό θα είναι να βρείτε μια συμφωνία.

Επιπλέον, είναι σχεδόν πάντα φθηνότερο να πετάξεις στη μέση της εβδομάδας παρά ένα Σαββατοκύριακο, επειδή οι περισσότεροι ταξιδεύουν τα Σαββατοκύριακα και οι αεροπορικές εταιρείες αυξάνουν τις τιμές τους τότε.

Οι τιμές είναι επίσης φθηνότερες εάν πετάξετε μετά από μεγάλες διακοπές, όπως και οι πτήσεις νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ είναι φθηνότερες επειδή λιγότεροι άνθρωποι θέλουν να ταξιδέψουν τότε (ποιος θέλει να ξυπνήσει νωρίς;!). Οι Παρασκευές και οι Δευτέρες είναι επίσης ακριβές γιατί τότε πετούν οι περισσότεροι επαγγελματίες ταξιδιώτες.

Οι αεροπορικές εταιρείες δεν είναι χαζές. Γνωρίζουν πότε έρχεται ένα φεστιβάλ, διακοπές, σημαντικό αθλητικό γεγονός ή σχολικό διάλειμμα — και αυξάνουν τις τιμές αναλόγως.

Να είστε ευέλικτοι με τις ημερομηνίες και τις ώρες σας και θα εξοικονομήσετε σημαντικά χρήματα.

10 βήματα για να ταξιδέψετε στην Ευρώπη φθηνά(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ο απόλυτος οδηγός για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια το 2022
Ο απόλυτος οδηγός για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια το 2022

3. Να είστε ευέλικτοι με τους προορισμούς σας

Εάν δεν μπορείτε να είστε ευέλικτοι όταν πετάτε, τουλάχιστον να είστε ευέλικτοι με το πού πετάτε. Είναι καλύτερο να είστε και οι δύο, αλλά αν θέλετε πραγματικά να εξοικονομήσετε τα περισσότερα χρήματα και να πάρετε μια φθηνή πτήση για το ταξίδι σας, πρέπει τουλάχιστον να είστε ευέλικτοι με το ένα ή το άλλο.

Οι μηχανές αναζήτησης αεροπορικών εταιρειών έχουν κάνει πραγματικά εύκολη την αναζήτηση σε ολόκληρο τον κόσμο για την εύρεση του φθηνότερου εισιτηρίου. Δεν χρειάζεται πλέον να κάνετε μη αυτόματη αναζήτηση, πόλη με πόλη, μέρα με τη μέρα.

Ιστότοποι όπως το Ticketswe ,το  Skyscanner , το Momondo και το Google Flights προσφέρουν όλα εργαλεία εξερεύνησης που σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε το αεροδρόμιο της χώρας σας και να δείτε έναν χάρτη του κόσμου με όλες τις πτήσεις σε αυτό.

Αυτό σας επιτρέπει να συγκρίνετε εύκολα πολλούς προορισμούς χωρίς να χρειάζεται να κάνετε καταιγισμό ιδεών για κάθε δυνατή επιλογή.

Πιθανότατα θα βρείτε ακόμη και μερικούς ενδιαφέροντες προορισμούς που ούτε καν είχατε σκεφτεί!

 

Η αλήθεια για τα αεροπορικά εισιτήρια είναι ότι υπάρχει πάντα μια συμφωνία για κάποιον προορισμό — μπορεί απλώς να μην είναι η πρώτη σας επιλογή. Ωστόσο, εάν είστε ευέλικτοι ως προς το πού θέλετε να πάτε, θα λαμβάνετε πάντα μια συμφωνία και θα εξοικονομείτε έναν τόνο χρημάτων στη διαδικασία.

Όταν είστε κλειδωμένοι σε ένα μέρος τη φορά, είστε κολλημένοι με οποιαδήποτε τιμή εμφανίζεται. Τίποτα δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Όταν όμως γίνετε ευέλικτοι, ξαφνικά όλος ο κόσμος ανοίγει μπροστά σας και θα βρείτε καταπληκτικά φθηνά αεροπορικά εισιτήρια!

4. Fly Budget Carriers

Πριν από χρόνια, αν θέλατε να πετάξετε μεταξύ ηπείρων, είχατε κολλήσει κυρίως με τις παραδοσιακές ακριβές αεροπορικές εταιρείες.

Αυτό δεν είναι πλέον αλήθεια. Οι οικονομικές αεροπορικές εταιρείες εξυπηρετούν πλέον δρομολόγια μικρών και μεσαίων αποστάσεων σε όλο τον κόσμο, ενώ οι περισσότερες οικονομικές εταιρείες μακρινών αποστάσεων διέκοψαν τα δρομολόγιά τους κατά τη διάρκεια του COVID, φαντάζομαι ότι ορισμένες από αυτές θα επιστρέψουν μόλις ανακάμψει η ταξιδιωτική βιομηχανία.

Η AirAsia προσφέρει τρελές-οικονομικές προσφορές σε όλη την Ασία και την Αυστραλία — συμπεριλαμβανομένων πτήσεων από την Αυστραλία προς την Ταϊλάνδη για κάτω από 150 €

Οι αεροπορικές εταιρείες της Ινδίας και της Μέσης Ανατολής προσφέρουν φθηνές πτήσεις σε όλη την υποήπειρο και την Αφρική.

FIMI X8 SE 2022 2.4GHz 10KM FPV Με 3 άξονες Gimbal 4K κάμερα HDR βίντεο GPS 35 λεπτά Flight Time RC Quadcopter RTF

Αυτές τις μέρες, μπορείτε να πετάξετε στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου σε μια οικονομική αεροπορική εταιρεία. Σίγουρα, μπορεί να μην είναι τόσο άνετα και μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε για αναβαθμίσεις υψηλής ποιότητας, όπως παραδοτέες αποσκευές και γεύματα, αλλά φέρνουν τον κόσμο στο κατώφλι σας χωρίς να ξοδέψετε τα χρήματα.

Ακολουθεί μια λίστα με τις μεγαλύτερες οικονομικές αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο:

Επαγγελματική συμβουλή: Εάν δεν είστε σίγουροι ποιες αεροπορικές εταιρείες προϋπολογισμού πετούν πού, επισκεφτείτε τον ιστότοπο του αεροδρομίου αναχώρησης για να λάβετε μια λίστα με τις αεροπορικές εταιρείες που πετούν εκεί.)

Οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους είναι μια καλή εναλλακτική για να πετούν «τα μεγάλα» όποτε είναι δυνατόν. Λαμβάνετε λιγότερα προνόμια, αλλά μπορείτε να εξοικονομήσετε ένα πακέτο σε τιμή.

Απλά φροντίστε να προσέχετε τις χρεώσεις. Έτσι βγάζουν λεφτά! Οι οικονομικές αεροπορικές εταιρείες χρεώνουν συχνά χρεώσεις για παραδοτέες αποσκευές, χειραποσκευές, εκτύπωση κάρτας επιβίβασης, χρήση πιστωτικής κάρτας και οτιδήποτε άλλο μπορούν να ξεφύγουν.

Φροντίστε να προσθέσετε το κόστος του εισιτηρίου ΚΑΙ τις χρεώσεις για να βεβαιωθείτε ότι η τιμή είναι χαμηλότερη από έναν μεγαλύτερο μεταφορέα.

Αεροπορικά εισιτήρια(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

5. Μην πετάτε πάντα απευθείας

Όχι μόνο σας βοηθά να είστε ευέλικτοι με τις ημερομηνίες και τους προορισμούς, αλλά το να είστε ευέλικτοι με τη διαδρομή που ακολουθείτε είναι ένας άλλος τρόπος για να αποκτήσετε μια φθηνή πτήση.

Για παράδειγμα, μερικές φορές είναι φθηνότερο να πετάξετε στο Λονδίνο και να πάρετε μια οικονομική αεροπορική εταιρεία για το Άμστερνταμ από το να πετάξετε απευθείας στο Άμστερνταμ από την πόλη αναχώρησης σας.

Αυτό ακριβώς έκανα όταν πήγαινα στο Παρίσι. Η πτήση από τις ΗΠΑ ήταν 900 € αλλά θα μπορούσα να πετάξω στο Δουβλίνο με € 600 και να πάρω μια πτήση €60 για το Παρίσι. Αυτό σήμαινε περισσότερο χρόνο πτήσης, αλλά τα 240 € που εξοικονόμησα άξιζε τον κόπο για μένα.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο, μάθετε πόσο είναι να πάτε απευθείας στον προορισμό σας. Στη συνέχεια, ανοίξτε τις Πτήσεις Google και πληκτρολογήστε την ήπειρο αυτού του προορισμού για να δείτε τις τιμές σε κοντινά αεροδρόμια.

Εάν η διαφορά είναι μεγαλύτερη από 150 €, κοιτάζω να δω πόσο είναι να φτάσω από το δεύτερο αεροδρόμιο στον κύριο προορισμό μου (είτε με οικονομική πτήση είτε με τρένο, αν δεν είναι πολύ μακριά).

Μπορείτε να το κάνετε και για να φύγετε. Μπορεί να είναι φθηνότερο να πετάξετε από ένα κοντινό αεροδρόμιο.

Συχνά ψάχνω σε άλλα αεροδρόμια για να δω αν είναι φθηνότερο να πετάξω/οδηγήσω/τρένο εκεί και μετά να πετάξω στον τελικό μου προορισμό. Για μεγάλες διεθνείς πτήσεις, αξίζει τον πρόσθετο χρόνο!

Εάν κάνετε κράτηση ξεχωριστών τμημάτων, φροντίστε να έχετε τουλάχιστον τρεις ώρες μεταξύ των συνδέσεων.

Αυτό θα σας δώσει χώρο σε περίπτωση που υπάρξει καθυστέρηση, καθώς η δεύτερη πτήση σας δεν θα σας περιμένει (κάνατε κράτηση με ξεχωριστή αεροπορική εταιρεία, επομένως δεν θα τους νοιάζει αν θα αργήσετε ή όχι).

Αν αφήσετε ένα τρίωρο απόθεμα θα σας καλύψει και για μια απαίτηση ασφάλισης, καθώς οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες απαιτούν από εσάς να έχετε τουλάχιστον μια καθυστέρηση 3 ωρών για να μπορέσετε να υποβάλετε αξίωση.

Αυτή η μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική, καθώς πρέπει να βρείτε πολλά διαφορετικά δρομολόγια και να ελέγξετε διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες.

Αλλά μπορεί να μειώσει την τιμή της πτήσης σας, η οποία αξίζει τον επιπλέον κόπο αν καταλήξετε να εξοικονομήσετε μερικές εκατοντάδες δολάρια.

Σημείωση : Εάν έχετε ποτέ καθυστερημένη πτήση ενδέχεται να σας οφείλουν πρόσθετη αποζημίωση (πάνω από 600 EUR). Δείτε πώς μπορείτε να μάθετε εάν δικαιούστε αποζημίωση!

Ο απόλυτος οδηγός για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια το 2022
Ο απόλυτος οδηγός για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια το 2022

6. Έχετε το νου σας για ειδικές προσφορές

Προτού ξεκινήσετε να αναζητάτε συγκεκριμένα φώτα, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγγραφεί για μερικά ενημερωτικά δελτία.

Η εγγραφή στη λίστα αλληλογραφίας για αεροπορικές εταιρείες και ιστοτόπους συμφωνιών τελευταίας στιγμής θα σας δώσει πρόσβαση στις απόλυτες καλύτερες προσφορές εκεί έξω. Σίγουρα, το 99% από αυτά μπορεί να μην ταιριάζουν με το δρομολόγιό σας, αλλά το να παρακολουθείτε τις προσφορές θα εξασφαλίσει ότι δεν θα χάσετε μια καταπληκτική ευκαιρία.

Τις περισσότερες φορές, οι φθηνές πτήσεις είναι διαθέσιμες μόνο για περιορισμένο παράθυρο (συνήθως 24 ώρες). Εάν δεν ψάχνετε πάντα στον ιστό για πωλήσεις, πιθανότατα θα χάσετε τις καλύτερες προσφορές.

Θα είχα χάσει ένα εισιτήριο μετ’ επιστροφής για την Ιαπωνία για 700 € (συνήθως 1.500 €) καθώς και μια πτήση 500 € για τη Νότια Αφρική, αν δεν είχα εγγραφεί σε ιστότοπους συμφωνιών πτήσης.

Επιπλέον, τα ενημερωτικά δελτία αεροπορικών εταιρειών συχνά προσφέρουν μπόνους συχνών επιβατών. Εάν είστε φανατικός ταξιδιώτης  αυτά τα σημεία και τα μίλια μπορούν να προσθέσουν δωρεάν πτήσεις και εκπληκτικές αναβαθμίσεις.

 

7. Θυμηθείτε ότι δεν είναι όλες οι μηχανές αναζήτησης ίσες

Για να βρείτε την καλύτερη προσφορά, πρέπει να κάνετε αναζήτηση σε πολλούς ιστότοπους.

Πολλοί μεγάλοι ιστότοποι αναζήτησης δεν αναφέρουν οικονομικά αερομεταφορείς ή ασαφείς ξένους αερομεταφορείς, επειδή αυτές οι αεροπορικές εταιρείες δεν θέλουν να πληρώσουν προμήθεια κράτησης.

Άλλοι δεν αναφέρουν ιστότοπους κρατήσεων που δεν είναι στα Αγγλικά. Και άλλα εξακολουθούν να εμφανίζουν μόνο τιμές που ανακτώνται απευθείας από αεροπορικές εταιρείες.

Εν ολίγοις, δεν δημιουργούνται όλοι οι ιστότοποι αναζήτησης πτήσεων ίσοι και όλοι έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει τέλεια μηχανή αναζήτησης αεροπορικών εταιρειών, δεν θα θέλετε να ψάξετε μερικές για να συγκρίνετε.

Ακόμα και οι καλύτεροι έχουν τα λάθη τους. Τούτου λεχθέντος, έχω μερικά αγαπημένα με τα οποία ξεκινάω πάντα καθώς τείνουν να δείχνουν σταθερά τα καλύτερα αποτελέσματα. Για μένα, οι καλύτεροι ιστότοποι για να βρείτε μια φθηνή πτήση είναι οι εξής:

  • ticketswe  από τους καλύτερους ιστοτοπους εύρεσης φτηνών αεροπορικών εισιτηρίων.  έχουν και μια εξαιρετική εφαρμογή για κινητά
  • Skyscanner – απο τους κάλους  ιστοτόπους κρατήσεων εκεί έξω.
  • Momondo – Ψάχνουν στις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες και ιστότοπους στον κόσμο και επιστρέφουν με φθηνότερες πτήσεις το 92% των περιπτώσεων.
  • Πτήσεις Google – Εξαιρετική μηχανή αναζήτησης που σας επιτρέπει να βλέπετε τιμές για πολλούς προορισμούς.

Συνήθως, ξεκινώ όλες τις αναζητήσεις μου με ticketswe επειδή πραγματοποιεί αναζήτηση σε όλες τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες ΚΑΙ τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.

Είναι ένας από τους πιο ολοκληρωμένους ιστότοπους κρατήσεων εκεί έξω, έχουν τη χαμηλότερη τιμή στο 99% των περιπτώσεων και είναι η μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιούν και όλοι οι άλλοι ταξιδιωτικοί ειδικοί που γνωρίζω.

 

Ο απόλυτος οδηγός για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια το 2022
Ο απόλυτος οδηγός για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια το 2022

9. Mix and Match Airlines

Όταν κάνετε κράτηση απευθείας με μια αεροπορική εταιρεία, θα μπορείτε να πετάξετε μόνο με αυτήν την αεροπορική εταιρεία και με οποιεσδήποτε συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες έχει.

Αυτό σημαίνει ότι οι επιλογές σας θα είναι περιορισμένες όταν πρόκειται να βρείτε το τέλειο δρομολόγιο ή να εξοικονομήσετε τα περισσότερα χρήματα.

Συνήθως, αυτό αρκεί. Ωστόσο, εάν επιδιώκετε μεγαλύτερη εξοικονόμηση πόρων, δοκιμάστε να κάνετε κράτηση των εισιτηρίων σας σε ξεχωριστές αεροπορικές εταιρείες. Για παράδειγμα, εάν πετάτε από τη Νέα Υόρκη στο Παρίσι, μπορεί να κάνετε μια στάση στο Λονδίνο.

Η κράτηση και για τα δύο σκέλη ως ένα εισιτήριο θα είναι απλή, αλλά πιθανότατα δεν θα σας εξοικονομήσει χρήματα.

Αντίθετα, κλείστε την πτήση σας από τη Νέα Υόρκη προς το Λονδίνο ως ένα εισιτήριο και στη συνέχεια το εισιτήριό σας από το Λονδίνο προς το Παρίσι με μια άλλη αεροπορική εταιρεία.

Αυτό θα σας επιτρέψει να ψωνίσετε για την καλύτερη ευκαιρία. είναι περισσότερη δουλειά, αλλά η εξοικονόμηση (και η ευελιξία) μπορεί να αξίζει τον κόπο.

Αυτό κάνουν οι περισσότεροι ιστότοποι κρατήσεων τρίτων, όπως το Kiwi.com . Συνδυάζουν ταξίδια χρησιμοποιώντας όποιες πτήσεις μπορούν να βρουν για να εξασφαλίσουν ότι θα έχετε τη φθηνότερη τιμή.

Αν ψάχνετε για τη χαμηλότερη δυνατή τιμή και δεν είστε ικανοποιημένοι με αυτά που βρίσκετε στον ιστότοπο της αεροπορικής εταιρείας, δοκιμάστε να κάνετε κράτηση ξεχωριστών τμημάτων. Μπορεί απλά να σκοντάψετε σε πολλά!

10. Χρησιμοποιήστε πόντους και μίλια

Μόλις μάθετε ότι θέλετε να ταξιδέψετε κάπου, θα πρέπει να εγγραφείτε για μια κάρτα επιβράβευσης ταξιδιού. Τα προγράμματα επιβράβευσης αεροπορικών εταιρειών είναι ο #1 τρόπος με τον οποίο οι μανιώδεις ταξιδιώτες σαν εμένα κερδίζουν δωρεάν πτήσεις, ταξιδιωτικά προνόμια και δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχεία.

Προσφέρουν αναβαθμίσεις πτήσεων, τεράστια μπόνους καλωσορίσματος, πίστωση σε μετοχές όπως η Uber ή η Lyft, πρόσβαση σε δωρεάν εκδηλώσεις, πρόσβαση στα σαλόνια του αεροδρομίου και πολλά άλλα.

Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά πετάτε, θα πρέπει να εγγραφείτε σε ένα πρόγραμμα επιβράβευσης.

Δεν χρειάζεται να κάνετε επιπλέον έξοδα. Κερδίζω πάνω από ένα εκατομμύριο μίλια το χρόνο — χωρίς να πετάω ή να ξοδεύω επιπλέον χρήματα. Αυτό μεταφράζεται σε δεκάδες δωρεάν πτήσεις (συχνά σε business class) για μένα και την οικογένειά μου.

Εάν είστε έξυπνοι με τα χρήματά σας και συλλέγετε πόντους και μίλια (η τέχνη του «ταξιδιωτικού χακαρίσματος»), μπορείτε να ταξιδέψετε σε όλο τον κόσμο για πολύ λίγα (και συχνά δωρεάν).

Ο απόλυτος οδηγός για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια το 2022
Ο απόλυτος οδηγός για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια το 2022

11. Αναζήτηση τιμών εισιτηρίων για μεμονωμένους ταξιδιώτες

Εάν ταξιδεύετε με φίλους ή οικογένεια, μην αναζητάτε ή αγοράζετε πολλά εισιτήρια σε μία μόνο αγορά.

Οι αεροπορικές εταιρείες δείχνουν πάντα την υψηλότερη τιμή εισιτηρίου σε μια ομάδα εισιτηρίων, πράγμα που σημαίνει ότι θα καταλήξετε να πληρώσετε περισσότερα χρήματα.

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν τόνους διαφορετικών τιμών για τα εισιτήρια (αυτά βασίζονται σε διάφορους παράγοντες). Θέλουν να πουλήσουν εισιτήρια με τον υψηλότερο δυνατό κουβά ναύλου και, όταν ομαδοποιούν εισιτήρια μαζί, αναγράφουν πάντα τις τιμές στον κουβά των υψηλότερων ναύλων.

Για παράδειγμα, αν είστε τετραμελής οικογένεια και ψάχνετε για τέσσερις θέσεις, η αεροπορική εταιρεία θα βρει τέσσερις θέσεις μαζί και θα δείξει τον ναύλο σας με βάση την υψηλότερη τιμή εισιτηρίου.

Έτσι, εάν η θέση Α είναι 200 ​​$, οι θέσεις Β και Γ είναι 300 $ και η θέση Δ είναι 400 $, θα κοστολογηθούν αυτά τα εισιτήρια ως $400 το καθένα αντί να αθροιστούν οι μεμονωμένες τιμές εισιτηρίων.

Εάν η διαφορά τιμής είναι μεγάλη, αυτό μεταφράζεται σε ένα σημαντικό επιπλέον κόστος.

Για αυτόν τον λόγο, αναζητήστε πάντα εισιτήρια ως μόνος. Στη συνέχεια, στη διαδικασία ταμείου, μπορείτε να επιλέξετε τις θέσεις σας, ώστε εσείς και η οικογένειά σας να καθίσετε μαζί.

Και ακόμα κι αν δεν καταλήξετε ο ένας δίπλα στον άλλο, αυτό είναι δίκαιο εμπόριο για να εξοικονομήσετε μερικές εκατοντάδες δολάρια.

12. Αναζητήστε εισιτήρια σε άλλα νομίσματα

Εάν το νόμισμα της χώρας σας είναι προς το παρόν ισχυρό σε σύγκριση με άλλα σε όλο τον κόσμο, αναζητήστε αεροπορικά εισιτήρια σε μια χώρα όπου το νόμισμα είναι πιο αδύναμο.

Για παράδειγμα, όταν το δολάριο ΗΠΑ ήταν ισχυρό και το νόμισμα της Νέας Ζηλανδίας αδύναμο, βρήκα μια πτήση απλής μετάβασης από την Αυστραλία προς τη Νέα Υόρκη για 1 000 €. Ωστόσο, όταν έψαξα στην έκδοση της αεροπορικής εταιρείας για τη Νέα Ζηλανδία, βρήκα το ίδιο εισιτήριο για 600 €.

Ήταν η ίδια αεροπορική εταιρεία, η ίδια πτήση και η ίδια κατηγορία κράτησης — απλώς έγινε κράτηση σε διαφορετικό νόμισμα. Αυτή η συμβουλή δεν λειτουργεί πάντα, αλλά λειτουργεί αρκετά συχνά ώστε αξίζει να δοκιμάσετε εάν το νόμισμά σας αυτή τη στιγμή τα πάει καλά.

Ο απόλυτος οδηγός για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια το 2022
Ο απόλυτος οδηγός για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια το 2022

13. Κάντε κράτηση νωρίς (αλλά όχι πολύ νωρίς)

Οι ναύλοι των αεροπορικών εταιρειών συνεχίζουν να αυξάνονται όσο πλησιάζετε στην αναχώρηση, αλλά υπάρχει ένα γλυκό σημείο όταν οι αεροπορικές εταιρείες αρχίζουν είτε να μειώνουν είτε να αυξάνουν τους ναύλους με βάση τη ζήτηση.

Μην περιμένετε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά μην κάνετε κράτηση πολύ, πολύ νωρίτερα. Ο καλύτερος χρόνος για να κλείσετε την πτήση σας είναι περίπου 2-3 ​​μήνες πριν από την αναχώρησή σας ή περίπου πέντε μήνες πριν, εάν πηγαίνετε στον προορισμό σας κατά την περίοδο αιχμής τους.

Αυτός δεν είναι ένας σκληρός και γρήγορος κανόνας, ωστόσο, χρησιμοποιήστε τον ως οδηγό. Θα μπορούσα να συνεχίσω για πάντα σχετικά με τα μοντέλα τιμολόγησης αεροπορικών εταιρειών, αλλά οι αεροπορικές εταιρείες αυξάνουν τις τιμές πιο κοντά στην αναχώρηση, επειδή τα άτομα που κάνουν κράτηση την τελευταία στιγμή τείνουν να μην είναι ευαίσθητα στις τιμές για επαγγελματίες ταξιδιώτες, επομένως θα πληρώσουν ό,τιδήποτε. Μην κάνετε κράτηση της τελευταίας στιγμής λοιπόν!

 

***
 

Η εύρεση μιας φθηνής πτήσης έχει να κάνει με το να είσαι ευέλικτη και δημιουργική. Μπορεί να χρειαστεί λίγη προσπάθεια, αλλά οι προσφορές είναι εκεί έξω αν θέλετε να ψάξετε.

Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές για να ξεκινήσετε, αλλά μην χάνετε ώρες και ώρες κυνηγώντας μια φθηνή πτήση. Εάν ξοδεύετε περισσότερο από μία ώρα για να κάνετε κράτηση πτήσης, ξοδεύετε πάρα πολύ χρόνο.

Χρησιμοποιήστε τις παραπάνω συμβουλές σχετικά με το πώς να αποκτήσετε μια φθηνή πτήση για να ρίξετε τη μπάλα. Κάντε το και θα έχετε πάντα πολλά!

Βρείτε τις φτηνές πτήσεις σας σήμερα

Ξεκινάω όλες τις αναζητήσεις μου με το Ticketswe επειδή αναζητούν όλες τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες ΚΑΙ τις αεροπορικές εταιρείες του προϋπολογισμού, τους μη αγγλικούς ιστότοπους, τους αγγλικούς ιστότοπους και οτιδήποτε άλλο ενδιάμεσο.

Ακόμα κι αν δεν είστε σίγουροι για τα σχέδιά σας, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε την αναζήτηση πτήσεων σήμερα. Οι άνθρωποι που περιμένουν να κάνουν κράτηση είναι άνθρωποι που τελικά ξοδεύουν τα περισσότερα.

Aεροπορικά εισιτήρια – airtickets

Mr TicketsWe
Mr TicketsWe