Συμβουλές για τη διδασκαλία αγγλικών στην Κορέα

Με τα χρόνια, η διδασκαλία Αγγλικών στο εξωτερικό έχει γίνει πολύ μεγάλη επιχείρηση και μια ελκυστική διαδρομή για ταξιδιώτες, όσους αναζητούν περιπέτεια και δασκάλους. Η λίστα με τους δημοφιλείς προορισμούς έχει μεγαλώσει και έχει αλλάξει με τα χρόνια. Μια χώρα που βρίσκεται πάντα κοντά στην κορυφή αυτής της λίστας είναι η Νότια Κορέα. Διδάσκω στη Νότια Κορέα για πάνω από δέκα χρόνια. Από το νηπιαγωγείο, το δημοτικό, το πανεπιστήμιο μέχρι τους ενήλικες, έχω διδάξει σχεδόν κάθε είδους τάξη που μπορεί να φανταστεί κανείς. Το καθένα προσφέρει μια διαφορετική πρόκληση και ανταμοιβή. Επομένως, εάν θέλετε να διδάξετε ESL στη Νότια Κορέα, επιτρέψτε μου να σας βοηθήσω με τη διαδικασία.

8 απίστευτες πισίνες σε όλο τον κόσμο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

διδασκαλία αγγλικών
διδασκαλία αγγλικών

Γιατί να διδάξετε αγγλικά Κορέα;

Το να αποφασίσετε να αφήσετε την οικογένειά σας, τους φίλους και τον άνετο τρόπο ζωής σας είναι μια τεράστια απόφαση. Εάν είστε έτοιμοι να το κάνετε αυτό και αναζητάτε κάποιο είδος περιπέτειας, τότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποφασίσετε για μια χώρα. Η Νότια Κορέα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να διδάξετε αγγλικά για πολλούς λόγους.

Για κάποιον, είναι μια ασφαλής χώρα για να ζεις. Κανείς δεν θέλει να ταξιδέψει στα μισά του κόσμου για να ζήσει σε μια επικίνδυνη χώρα. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό εδώ. Μπορεί να ρωτάτε «Τι γίνεται με τη Βόρεια Κορέα;» Λοιπόν, θα μπορούσε να τρομάξει κάποιους από το να έρθουν εδώ, αλλά στην πραγματικότητα δεν θα έπρεπε. Μόλις βρεθείτε εδώ, θα συνειδητοποιήσετε ότι οι περισσότερες πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης είναι δυσανάλογες και ότι οι άνθρωποι κάνουν την καθημερινότητά τους χωρίς καμία ανησυχία.

Πώς να ταξιδέψετε με μικρό προϋπολογισμό και να κερδίσετε χρήματα ενώ ταξιδεύετε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Υπάρχουν πολλές άλλες πτυχές που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στα κριτήριά μου ήταν τα χρήματα. Παρόλο που οι μισθοί στη Νότια Κορέα για τους δασκάλους του ESL έχουν παραμείνει στάσιμοι με τα χρόνια, εξακολουθεί να κατατάσσεται κοντά στην κορυφή. Μπορείτε να περιμένετε να βρείτε μια δουλειά με αμοιβή κοντά ή πάνω από 2 εκατομμύρια γουόν (περίπου 1.800 $ USD) το μήνα. Αυτό μπορεί να φαίνεται λίγο χαμηλό εκεί που ζείτε τώρα, αλλά όταν σκεφτείτε ότι η κατοικία σας θα πληρωθεί και δεν θα έχετε άλλα σημαντικά έξοδα όπως ένα αυτοκίνητο να ανησυχείτε, γίνεται πολύ καλύτερα.

διδασκαλία αγγλικών
διδασκαλία αγγλικών

Εκτός από την ασφάλεια και τα χρήματα, πρέπει να επιλέξετε μια χώρα στην οποία θα απολαύσετε τη ζωή σας. Η Νότια Κορέα υπερέχει και σε αυτόν τον τομέα. Υπαίθρια δραστηριότητα, πολιτισμός, νυχτερινή ζωή και γαλήνια μοναξιά, η Νότια Κορέα έχει κάτι για όλους. Ακόμη και οι οικονομικοί ταξιδιώτες. Είναι ένα υπέροχο μέρος για να ζεις και εξακολουθώ να απολαμβάνω να ζω εδώ, ακόμα και μετά από 10 χρόνια.

Πώς είναι πραγματικά να διδάσκεις αγγλικά στην Κορέα;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πού να διδάξετε αγγλικά στην Κορέα;

Τώρα που επιλέξατε τη Νότια Κορέα, πρέπει να αποφασίσετε πού στην Κορέα θέλετε να ζήσετε. Αν θέλετε τον ενθουσιασμό και τη δράση της Σεούλ, φροντίστε να επιλέξετε ένα σχολείο στη Σεούλ. Αν θέλετε παραλίες, τότε επιλέξτε μια πόλη στην ακτή. Κάντε την έρευνά σας, μεταβείτε σε μια σελίδα στο facebook (για παράδειγμα: “Peeps in Gangneung”) σε μια πόλη που σας ενδιαφέρει και κάντε ερωτήσεις. Δείτε πόσο ενεργή είναι η ξένη κοινότητα και σε τι είδους εκδηλώσεις συμμετέχουν. Η πόλη που επιλέξατε θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στην εμπειρία σας, γι’ αυτό επιλέξτε με σύνεση.

Τι είδους σχολείο;

Το επόμενο βήμα είναι να αποφασίσετε για το είδος του σχολείου στο οποίο θέλετε να διδάξετε. Έχω διδάξει σχεδόν σε κάθε τύπο σχολής, οπότε ακολουθεί μια γρήγορη ανάλυση.

Νηπιαγωγείο: Αν αγαπάτε τα μικρά παιδιά τότε αυτό θα μπορούσε να είναι για εσάς. Αν όχι, μείνε μακριά. Δίδαξα στο νηπιαγωγείο για ένα χρόνο και το λάτρεψα. Χρειάζεστε πολλή ενέργεια, αλλά είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Οι ώρες συνήθως κυμαίνονται από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Πώς να διδάξετε αγγλικά και να ζήσετε στην Κίνα;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ιδιωτική Ακαδημία: Ίσως το πιο κοινό και πιο εύκολο να το αποκτήσετε. Οι μαθητές κυμαίνονται από το δημοτικό μέχρι το γυμνάσιο. Το μέγεθος της τάξης είναι περίπου 10 μαθητές και οι ώρες είναι συνήθως μικρότερες.

Δημόσιο σχολείο: Σταθερή και αξιόπιστη εργασία. Εάν θέλετε να κάνετε τη διδασκαλία της καριέρας σας, αυτή θα μπορούσε να είναι μια καλή εμπειρία για εσάς. Συνήθως θα έχετε έναν Κορεάτη συν-δάσκαλο μαζί σας και κάνει περισσότερη εκπαίδευση από ό hagwons. Έχουν επίσης κατά μέσο όρο καλύτερες αμοιβές και μεγαλύτερες διακοπές. Ίσως χρειαστείτε πιστοποιητικό TESOL ή πτυχίο δασκάλου για να αποκτήσετε μία από αυτές τις θέσεις εργασίας, καθώς ο ανταγωνισμός είναι πολύ πιο σκληρός. Τα δημόσια σχολεία συνήθως ξεκινούν τη διαδικασία πρόσληψης το χειμώνα και το καλοκαίρι.

διδασκαλία αγγλικών
διδασκαλία αγγλικών

15 καλύτερα Airbnbs στη Νότια Ντακότα, ΗΠΑ (Έκδοση 2023)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πανεπιστήμια: Οι κανονισμοί έχουν αλλάξει και θα χρειαστείτε μεταπτυχιακό ή χρόνια εμπειρίας για να αποκτήσετε μία από αυτές τις θέσεις εργασίας.

Ενήλικες: Εάν δεν σας αρέσουν τα παιδιά και δεν σας πειράζει να εργάζεστε σε χωριστές βάρδιες, τότε οι ενήλικες θα ήταν ένα καλό μέρος για εσάς. Θα πρέπει να ψάξετε σκληρά όμως, τα περισσότερα μαθήματα ενηλίκων προσφέρονται μόνο ως μερική απασχόληση.

Διαδικασία Αίτησης για Καθηγητές Αγγλικών στην Κορέα

Εντάξει, τώρα είστε έτοιμοι να περάσετε από τη διαδικασία αίτησης.

1. Θα πρέπει να είστε από μία από αυτές τις 7 χώρες: ΗΠΑ, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία ή Νότια Αφρική.

2. Πλήρες πτυχίο και καθαρό ποινικό μητρώο. Και τα δύο πρέπει να νομιμοποιηθούν και να αποσταλλωθούν.

3. Έγχρωμο αντίγραφο του διαβατηρίου σας

4. Δήλωση υγειονομικού ελέγχου

5. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

6. 2 φωτογραφίες μεγέθους διαβατηρίου

7. Ένα σύνολο σφραγισμένων μεταγραφών.

8. Επικοινωνήστε με έναν υπεύθυνο προσλήψεων ή αναζήτηση αγγελιών εργασίας.

9. Συνέντευξη: Συνήθως στο skype ή μέσω τηλεφώνου. Πραγματικά θέλουν απλώς να δουν αν ταιριάζεις με τη φωτογραφία σου και αν έχεις την προφορά που αναζητούν.

10. Ελέγξτε τη σύμβαση. Βεβαιωθείτε ότι είστε εντάξει με τα πάντα στο συμβόλαιο. Εάν έχετε μια ερώτηση ή προβλήματα, ρωτήστε τον υπεύθυνο προσλήψεων ή τον υπεύθυνο για να δείτε εάν μπορείτε να το αλλάξετε. Αυτό είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σημαντικό.

11. Στείλτε τα έγγραφά σας. Αυτό θα κάνει τη διαδικασία έκδοσης βίζας και μετανάστευσης. Μόλις εγκριθεί η βίζα σας, μεταφέρετε τον αριθμό που εκδόθηκε μαζί με το διαβατήριό σας, το τέλος και τη συμπληρωμένη φόρμα βίζας στην πλησιέστερη πρεσβεία της Νότιας Κορέας.

12. Πάρτε τη βίζα σας περίπου μια εβδομάδα αργότερα και κλείστε το αεροπορικό σας εισιτήριο. Ορισμένα σχολεία θα το κάνουν κράτηση για εσάς. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ποιος είναι υπεύθυνος να το κάνει. Εάν πρέπει να αγοράσετε μόνοι σας το εισιτήριο, το σχολείο θα σας αποζημιώσει συνήθως μετά τον πρώτο μήνα.

13. Πείτε αντίο στην παλιά σας ζωή και γεια στη νέα σας περιπέτεια στην Κορέα.

Η διδασκαλία αγγλικών στην Κορέα ήταν μια εξαιρετική απόφαση για μένα. Έχω γνωρίσει μερικούς απίστευτους ανθρώπους και έχω αποκτήσει πολλές υπέροχες εμπειρίες στην πορεία. Εάν ενδιαφέρεστε για διαφορετικούς πολιτισμούς και για να δείτε τον κόσμο, τότε η Νότια Κορέα θα μπορούσε να είναι ένα καλό μέρος για εσάς. Η πιο σημαντική συμβουλή που μπορώ να σας δώσω είναι να κάνετε την ΕΡΕΥΝΑ σας και να μην συμβιβάζεστε με κάτι που δεν θέλετε. Θα μπορούσε να αλλάξει αυτό που θα έπρεπε να είναι ένα από τα καλύτερα χρόνια στη ζωή σας σε εφιάλτη. Εάν ακολουθήσετε το σχέδιό μου, θα είστε στην Κορέα τρώγοντας kimchi, εξερευνώντας νέα μέρη και δημιουργώντας ουσιαστικές αναμνήσεις σε χρόνο μηδέν (σε 2 ή 3 μήνες πάντως).

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.