Πώς είναι πραγματικά να διδάσκεις αγγλικά στην Κορέα;

Πίνακας Περιεχομένων

Η διδασκαλία αγγλικών στο εξωτερικό, ειδικά στην Κορέα, έχει γίνει ένας δημοφιλής τρόπος για τους ταξιδιώτες όχι μόνο να εξερευνήσουν μια νέα χώρα αλλά και να εξοικονομήσουν χρήματα για ταξίδια. Αλλά πώς είναι πραγματικά να διδάσκεις αγγλικά στην Κορέα;

Για να απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση, προσκαλέσαμε τον συνταξιδιώτη Duke Stewart να μοιραστεί την εμπειρία του στη διδασκαλία αγγλικών στην Κορέα και να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε.

Πες μας για σένα και πώς ξεκίνησες να διδάσκεις αγγλικά στην Κορέα;

Η σύζυγός μου (τότε η κοπέλα μου) και εγώ ψάχναμε για μια αλλαγή στη ζωή και ένας φίλος μου τρελάθηκε για την Κορέα. Μετά από λίγο χρόνο συγκεντρώσαμε όλα τα έγγραφά μας και πουλήσαμε τα περισσότερα από τα πράγματά μας, αρχίσαμε να ψάχνουμε τρόπους για να φτάσουμε εκεί. Βρήκαμε έναν υπεύθυνο προσλήψεων και κάναμε το ταξίδι μέσα σε 6 εβδομάδες, περνώντας περίπου 4 χρόνια στη χώρα.

Ποιες είναι οι απαιτήσεις για τη διδασκαλία αγγλικών στην Κορέα;

Το τρέξιμο αστείο ήταν ότι μπορούσες να βρεις δουλειά στην Κορέα με πτυχίο στην καλαθοπλεκτική και παλμό, αλλά τα πράγματα αλλάζουν λίγο τώρα. Εάν θέλετε να εισέλθετε στη συρρικνούμενη αλλά άνετη δημόσια σφαίρα, τότε θα χρειαστείτε ένα πιστοποιητικό TEFL εάν το πτυχίο σας δεν είναι στη διδασκαλία, στα αγγλικά ή σε κάτι άλλο που σχετίζεται με τη δουλειά. Η προηγούμενη διδακτική εμπειρία είναι θετικό, αλλά δεν απαιτείται, αν και θα βοηθήσει όταν ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τους μισθούς. Εάν εμφανίζεστε μόνο με ένα πτυχίο, μην περιμένετε να βρείτε μια καλή δουλειά την πρώτη φορά.

Πώς μοιάζει στην πραγματικότητα η διδασκαλία των Αγγλικών στην Κορέα;

Μια τυπική μέρα εξαρτάται από τη δουλειά, ειλικρινά. Ορισμένες δουλειές σάς δίνουν χρόνο να προετοιμαστείτε πριν από το πρώτο σας μάθημα, ενώ σε άλλες, θα μπείτε στη δουλειά και κατευθείαν στο μάθημα. Αυτό μπορεί να ακούγεται ταραχώδες, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι καλό γιατί δεν χάνετε χρόνο και δεν πηγαίνετε σωστά στη δουλειά. Μερικά σχολεία δίνουν χρόνο στους δασκάλους να προγραμματίσουν τα μαθήματα και μερικά θέλουν οι δάσκαλοί τους να περάσουν μια ολόκληρη μέρα στην τάξη. Τα προγράμματα των δημόσιων σχολείων τρέχουν γενικά 8/9-5, ενώ τα ιδιωτικά μπορούν να ξεκινήσουν είτε στα 9 είτε στα 12, ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα που διδάσκετε.

Η σύζυγος του Duke Stewart διδάσκει αγγλικά στην Κορέα

Δυσκολευτήκατε να σχετιστείτε με τους μαθητές με τους οποίους συνεργαζόσασταν λόγω πολιτισμικών διαφορών ή γλωσσικών φραγμών;

Μερικές φορές, είναι δύσκολο και εξαρτάται από τους συνδασκάλους ή το αφεντικό σας. Γνωρίστε τα παιδιά σας και τελικά θα μάθετε τι τους αρέσει, ακόμα κι αν το επίπεδό τους στα αγγλικά είναι πολύ χαμηλό. Θα υπάρξουν πολλές άβολες στιγμές όταν αναρωτιέστε εάν οι μαθητές θα λάβουν ποτέ αυτό που διδάσκετε. Στο τέλος της ημέρας, τους εκθέτετε σε μια γλώσσα και κουλτούρα που γνωρίζουν μόνο μέσω της τηλεόρασης και των ταινιών. Τα παιδιά μπορεί να μην πετυχαίνουν τέλεια ευχέρεια, αλλά νιώθουν καλά επειδή τουλάχιστον τους δείχνετε κάτι νέο κάθε μέρα.

Πόσα χρήματα μπορεί κανείς να βγάλει διδάσκοντας αγγλικά στην Κορέα και ποια εργασία διδασκαλίας είναι η καλύτερη;

Πολλά ιδιωτικά σχολεία ξεκινούν με 2 εκατομμύρια γουόν (1800 $), αν και υπάρχουν υψηλότερες θέσεις εργασίας. Επίσης, τα διαπιστευτήριά σας και η εμπειρία σας παίζουν σε αυτό, οπότε να είστε προσεκτικοί όταν σκέφτεστε την πρώτη θέση που εμφανίζεται. Οι δουλειές στα δημόσια σχολεία ξεκινούν λίγο πιο ψηλά και τα πανεπιστήμια είναι περίπου το ίδιο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα σχολεία πληρώνουν επιπλέον 300.000 won ($270) ως «τέλος δυσκολίας» όπως έκαναν στο πανεπιστήμιό μου. Δεν είμαι σίγουρος πόσο δύσκολο είναι να ζεις σε μια πόλη 200.000 κατοίκων, αλλά θα το δεχτώ! Θα έλεγα ότι για το ρεπό και για περισσότερη εγγύηση καλής αμοιβής/υποστήριξης, το δημόσιο είναι ο δρόμος. Η τυπική άδεια για τα ιδιωτικά σχολεία είναι περίπου 2 εβδομάδες, ενώ τα δημόσια σχολεία προσφέρουν περισσότερα και ποικίλλουν ανάλογα. Ωστόσο, τα πράγματα αλλάζουν και αυτές οι καλές δημόσιες θέσεις εργασίας σπανίζουν.

Γιατί τα ταξίδια μας κάνουν πιο δημιουργικούς(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς μπορεί κανείς να βρει δουλειά διδασκαλία αγγλικών στην Κορέα;

Για δουλειές στα δημόσια σχολεία, πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν απευθείας στο ΕΠΟΣ τοποθεσία για να κάνετε αίτηση. Ωστόσο, είναι πιθανό να απορριφθούν χωρίς κανένα λόγο. Προσλήψεις όπως Προσεγγίστε για να Διδάξετε θα βοηθήσει πραγματικά με την αίτησή σας στο ΕΠΙΚ, γιατί γνωρίζουν τι αναμένεται από έναν υποψήφιο υποψήφιο. Όσοι θέλουν να διδάξουν σε δημόσιο σχολείο πιθανότατα πρέπει να τηρήσουν τις προσλήψεις, οι οποίες συμβαίνουν τον Μάρτιο/Απρίλιο ή τον Σεπτέμβριο. Υπάρχουν περιστασιακές δημόσιες εργασίες που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια των ωρών εκτός λειτουργίας, αλλά δεν υπολογίζετε σε αυτές. Αν θέλετε να φτάσετε στην Κορέα οποιαδήποτε άλλη στιγμή, υπάρχουν ιδιωτικές θέσεις διαθέσιμες όλο το χρόνο. Αναμένετε ότι το ταξίδι σας από την υποβολή αίτησης έως την προσγείωση στην Κορέα θα διαρκέσει τουλάχιστον 6 εβδομάδες, αν και η διαδικασία έκδοσης βίζας βελτιώνεται σε ορισμένες περιπτώσεις. Διευκολύνετε τη ζωή των υπαλλήλων προσλήψεων απαντώντας έγκαιρα στα email και μένοντας ενήμεροι για τα έγγραφά σας.

Η κυρία Στιούαρτ Σκοπεύει τους Unjusa Buddhas

Πώς είναι να ζεις στην Κορέα και τι έκανες στον ελεύθερο χρόνο σου;

Η Κορέα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ζήσετε για όσους χρειάζονται λίγο χρόνο μακριά από το σπίτι και θέλουν ταξιδεύετε ενώ πληρώνεστε. Νομίζω ότι η Κορέα είναι ένα από τα πιο ασφαλή μέρη στη γη, και πολλοί άνθρωποι θα συμφωνήσουν εύκολα με αυτό. Θα μπορούσαν να κάνουν κάτι για την ατμοσφαιρική ρύπανση, αλλά ενδιαφέρονται περισσότερο να κατηγορήσουν την Κίνα για την αιθαλομίχλη και ναι, μερικά από αυτά προέρχονται από εκεί. Η Σεούλ, η Ουλσάν, η Γεοσού και πολλές άλλες πόλεις είναι ένοχοι για το ρόλο τους στο βρόμικο παιχνίδι. Αν και η αμοιβή σας μπορεί να φαίνεται μικρότερη σε σύγκριση με το σπίτι, το κόστος ζωής είναι σχετικά χαμηλότερο και δεν θα πρέπει να πληρώνετε για ενοίκιο. Μερικοί άνθρωποι πρέπει να πληρώσουν τέλη που συνοδεύουν τη διαμονή σε ένα διαμέρισμα, αλλά αυτό ποικίλλει. Οι τιμές των τροφίμων αυξάνονται αλλά εξακολουθούν να είναι χαμηλότερες από τις περισσότερες περιοχές των ΗΠΑ και σίγουρα χαμηλότερες από την Ιαπωνία.

Πώς να κερδίσετε χρήματα ενώ ταξιδεύετε; 12 Τρόποι για να πληρωθείτε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Σίγουρα θα διαπιστώσετε ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά και το πολιτισμικό σοκ είναι ένα μέρος της ζωής στο εξωτερικό. Το θέαμα του εμετού που μυρίζει soju ή των πιεστικών ηλικιωμένων κυριών θα είναι δύο από τα πολλά πράγματα που βλάπτουν τις προκαταλήψεις σας. Υπάρχουν πολλές ομάδες στο Facebook εκεί έξω για να το συζητήσουμε, με ΟΙΝΚ είναι το πιο δυνατό φόρουμ για να εκφράσει κανείς την αντιπάθειά του για την κακή πλευρά της κορεατικής κουλτούρας. Δεν κάθονται όλοι στον υπολογιστή τους και παραπονιούνται για την Κορέα και θα μπορέσετε να βρείτε μερικούς φίλους, εκτός κι αν ζείτε σε κάποιο απομακρυσμένο νησί κάπου. Οι περισσότερες πόλεις ή κομητείες έχουν τουλάχιστον μία ομάδα στο Facebook όπου οι άνθρωποι μπορούν να οργανώσουν συναντήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Κανόνες ταξιδιού που δεν πρέπει να ακολουθείτε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τι συμβουλή έχετε για καθηγητές που αναζητούν εργασία στην Κορέα;

Μην πηγαίνετε για τον πρώτο υπάλληλο ή τη δουλειά που σας προσφέρεται. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων περιορίζονται και ορισμένοι είναι πρόθυμοι να προωθήσουν θέσεις που προσφέρουν υψηλότερη αμοιβή εύρεσης, ανεξάρτητα από το αν το εν λόγω σχολείο είναι το καλύτερο για εσάς. Αυτό δεν ίσχυε για εμάς και αν ο πρώτος και ο δεύτερος συνεργάτης μας ήταν ακόμα στην επιχείρηση, σίγουρα θα τους συνιστούσα.

Εάν επρόκειτο να εξαναγκάσετε ένα-δύο αρνητικά πράγματα για την Κορέα από εμένα, θα έλεγα ότι η νοσταλγία είναι ένα πραγματικό πράγμα που συμβαίνει στους περισσότερους από εμάς. Το να δουλεύω σε παραδοσιακές γιορτές όπως η Ημέρα των Ευχαριστιών ήταν δύσκολο για μένα. Οι δουλειές μου δεν πρόσφεραν πραγματικά ημέρες ασθενείας και τη μία φορά που μου επέτρεψαν να πάω σπίτι νωρίς, έπρεπε να δείξω ότι μετά βίας μπορούσα να κουνηθώ. Νομίζω ότι το να μελετήσουμε λίγο περισσότερο τον κορεατικό πολιτισμό και τη γλώσσα θα μας είχε βοηθήσει εκ των υστέρων. Όσοι ζουν στη Σεούλ ή το Μπουσάν δεν χρειάζεται να ανησυχούν τόσο πολύ, αλλά αν βγείτε στις μικρότερες πόλεις, λίγη γνώση του Hangeul (κορεατικό αλφάβητο) θα μπορούσε να σας βοηθήσει πολύ.

Το μυστικό για να χρησιμοποιήσετε τις ημέρες των διακοπών σας(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μπορείτε να προτείνετε πόρους σε άτομα που θέλουν να διδάξουν αγγλικά στην Κορέα;

Αν ψάχνετε για δουλειά και δεν ξέρετε ποιον υπεύθυνο προσλήψεων να επιλέξετε, μεταβείτε DavesESL για θέσεις εργασίας και αγγελίες προσλήψεων. Μην πηγαίνετε μόνο με έναν υπεύθυνο προσλήψεων και κάνετε την έρευνά σας για δουλειές, πόλεις, όλα τα παραπάνω. Λόγω των αυστηρών νόμων για συκοφαντική δυσφήμιση, θα είναι δύσκολο να βρείτε αρνητικά σχόλια, αλλά ψάξτε βαθιά και θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες. Θα ζεις και θα εργάζεσαι σε αυτό το μέρος για ένα χρόνο, οπότε θέλεις να είσαι ευτυχισμένος, σωστά; Waygook.org είναι καλό για σχέδια μαθημάτων όλων των τύπων αλλά μου άρεσε επίσης Απασχολημένος Δάσκαλος και Έκτακτες ειδήσεις Αγγλικά.

διδάξτε αγγλικά στην Κορέα και ζήστε τη χώρα στο έπακρο

Υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να απαντήσετε και δεν καλύφθηκε εδώ;

Νομίζω ότι είναι σημαντικό να παραμείνετε προσγειωμένοι και θετικοί όσο ζείτε στην Κορέα. Υπάρχουν τόσοι πολλοί παραπονούμενοι εκεί έξω που πνίγουν τις καλές πτυχές της ζωής εκεί. Είναι σχετικά ασφαλές και λαμβάνετε δωρεάν στέγαση, επομένως δεν είναι κακή συμφωνία. Βρίσκεστε επίσης σε μικρή απόσταση με το αεροπλάνο από την Ιαπωνία και όχι πολύ μακριά από τη Νοτιοανατολική Ασία, πράγμα που σημαίνει ότι ένας ολόκληρος κόσμος ευκαιριών βρίσκεται ακριβώς στο κατώφλι σας.

Πώς να ταξιδέψετε με μικρό προϋπολογισμό και να κερδίσετε χρήματα ενώ ταξιδεύετε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ο Δούκας Στιούαρτ είναι ένας Αμερικανός ομογενής που αναρρώνει και γράφει για τη ζωή μέσα από τα ταξίδια—και σας θέλει εκεί μαζί του—μέσα από μαγευτικές ιστορίες και οδηγούς στο DukeStewartWrites.com.

Εμπνευσμένος? Καρφιτσώστε αυτό για αργότερα…

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.