You are currently viewing 3 ημέρες στη Σιγκαπούρη

3 ημέρες στη Σιγκαπούρη

Με τη φήμη ότι είναι μοντέρνο και ποικιλόμορφο, το μικρό νησιωτικό έθνος της Σιγκαπούρης έχει γίνει ένας από τους πιο καυτούς προορισμούς της Νοτιοανατολικής Ασίας και αυτό δεν οφείλεται μόνο στους « Τρελούς Πλούσιους Ασιάτες ». Σε μια επίσκεψη στη Σιγκαπούρη θα γνωρίσετε τη φουτουριστική αρχιτεκτονική, το απίστευτο φαγητό και έναν όμορφο συνδυασμό πολιτισμών σε μια από τις πιο σύγχρονες πόλεις του κόσμου.

Συχνά χρησιμοποιείται ως ενδιάμεσος σταθμός κατά την εξερεύνηση άλλων περιοχών στην περιοχή, η Σιγκαπούρη έχει τον τρόπο να γίνει η ίδια το κύριο αξιοθέατο. Επομένως, θα θέλετε να έχετε μια ιδέα για το τι να κάνετε στη Σιγκαπούρη σε 3 ημέρες πριν φτάσετε. Επιτρέψτε στο δρομολόγιό μας στη Σιγκαπούρη να είναι ο οδηγός σας και να σας δείξει όλα τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στη Σιγκαπούρη για να αξιοποιήσετε πλήρως τον χρόνο σας εκεί.

Διαβάστε επίσης:Σιγκαπούρη τα καλύτερα πράγματα να κάνετε

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Σιγκαπούρη

Μόλις αποφασίσετε να επισκεφτείτε τη Σιγκαπούρη, θα θελήσετε να εξετάσετε το χρονοδιάγραμμα του ταξιδιού σας. Λόγω της τοποθέτησής της κοντά στον ισημερινό, η Σιγκαπούρη δεν βιώνει το είδος των μεγάλων αλλαγών στον καιρό που παρατηρούνται αλλού σε πιο βόρεια μέρη της Ασίας. Αυτό το καθιστά έναν αρκετά αξιόπιστο προορισμό όλο το χρόνο, με γενικά ζεστό και υγρό καιρό, αλλά υπάρχουν ακόμα λόγοι να σκεφτείτε προσεκτικά πότε προγραμματίζετε την επίσκεψή σας.

Πιθανώς η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε είναι κατά τη διάρκεια της υγρής περιόδου της Σιγκαπούρης που είναι από τον Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο. Όχι μόνο το νησί έχει περισσότερες βροχοπτώσεις από ό,τι συνήθως αυτή την εποχή, αλλά η αύξηση των τουριστών που θέλουν να ξεφύγουν από το χειμώνα κάνει αυτή την υψηλή περίοδο της Σιγκαπούρης. Αναμένετε οι τιμές να είναι στα υψηλότερα τους αυτούς τους μήνες.

Αντίθετα, κοιτάξτε τους μήνες Φεβρουάριο έως Μάιο, που θεωρείται ευρέως η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Σιγκαπούρη. Αυτοί οι μήνες πέφτουν στην τοπική ξηρή περίοδο, αλλά θα πρέπει να περιμένετε περιστασιακή βροχή καθώς υπάρχει πάντα μια πιθανότητα στη Σιγκαπούρη. Αργότεροι μήνες, όπως ο Ιούνιος και ο Ιούλιος, εξακολουθούν να είναι η ξηρή περίοδος, αλλά τείνουν να είναι λιγότερο ιδανικοί καθώς μπορεί να γίνει μουντή και η ετήσια εκδήλωση «Μεγάλη Έκπτωση στη Σιγκαπούρη» προσελκύει πολλούς επισκέπτες.

Ελέγξτε πτήσεις προς Σιγκαπούρη από ΗΠΑ (από 339 $) και Ηνωμένο Βασίλειο (από 337 £)

Πώς να Περιηγηθείτε στη Σιγκαπούρη

Ενώ υπάρχουν πολλά σημαντικά αξιοθέατα που βρίσκονται γύρω από την περιοχή του κέντρου της πόλης, πολλά από τα αξιοθέατα της Σιγκαπούρης είναι απλωμένα. Ευτυχώς, έχετε περισσότερες επιλογές από το να περπατάτε παντού.

Η Σιγκαπούρη είναι γνωστή ως μια σύγχρονη, ανεπτυγμένη χώρα και αυτό σίγουρα επεκτείνεται και στο σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών της. Αποτελούμενο από μετρό MRT, μετρό LRT και λεωφορεία, το δίκτυο καλύπτει εύκολα όλα τα μέρη που θα θέλετε να επισκεφτείτε ενώ βρίσκεστε στη Σιγκαπούρη. Τα δύο συστήματα διαμετακόμισης του μετρό έχουν λογικές τιμές και είναι ένας γρήγορος τρόπος μετακίνησης, αλλά σε αυτό το στάδιο υπάρχει μόνο περιορισμένος αριθμός γραμμών. Τα λεωφορεία της Σιγκαπούρης καλύπτουν τα κενά, αλλά μπορεί να είναι μια πιο αργή επιλογή λόγω της κίνησης. Για να χρησιμοποιήσετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, μπορείτε είτε να αγοράσετε μια επαναφορτιζόμενη κάρτα EZ-link ή Nets FlashPay, ένα ειδικό τουριστικό πάσο της Σιγκαπούρης ή να χρησιμοποιήσετε μια ανεπαφική τραπεζική κάρτα. Φυσικά, υπάρχουν πάντα ταξί και το Grab, το αντίστοιχο Uber στη Νοτιοανατολική Ασία.

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να μετακινηθείτε στη Σιγκαπούρη είναι με ένα λεωφορείο Hop-On Hop-Off. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια λεωφορείου 24 και 48 ωρών εδώ .

Οι πιθανότητες είναι ότι θα φτάσετε για την επίσκεψή σας μέσω του αεροδρομίου της Σιγκαπούρης, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να γνωρίζετε πώς να φτάσετε από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης. Μπορείτε να πάρετε ένα ταξί που μπορεί να είναι η πιο γρήγορη επιλογή, αλλά και το πιο ακριβό. Ωστόσο, δεν είναι πολύ πιο αργό να ανεβείτε στο MRT από το αεροδρόμιο και σε περίπου 35 λεπτά θα είστε στο κέντρο της πόλης. Παίρνοντας το MRT θα χρειαστεί να το αλλάξετε στο Tanah Merah, αλλά είναι αρκετά εύκολο στην πλοήγηση και θα κοστίσει μόνο 1,74 S$ σε μια κάρτα EZ-link.

Εναέρια άποψη της Σιγκαπούρης τη νύχτα
HTU / shutterstock.com

Πού να μείνετε στη Σιγκαπούρη

Η απόφαση για το πού θα μείνετε είναι συχνά το πιο αγχωτικό βήμα για τον προγραμματισμό οποιουδήποτε ταξιδιού σε ένα νέο μέρος. Άλλωστε, η σωστή διαμονή κάνει τη διαφορά και δεν γνωρίζετε ακόμα τη διάταξη της πόλης. Δεδομένου ότι η Σιγκαπούρη είναι ένας καθιερωμένος τουριστικός προορισμός, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να βρείτε ξενοδοχεία και ξενώνες για να μείνετε. Η πρόκληση λοιπόν είναι να βρείτε πού να μείνετε στη Σιγκαπούρη, επειδή κάθε μία από τις διαφορετικές περιοχές έχει τα δικά της οφέλη.

Γενικά, τα καλύτερα μέρη για διαμονή στη Σιγκαπούρη είναι το Downtown Core και η Old Colonial District καθώς είναι οι πιο κεντρικές τοποθεσίες. Τούτου λεχθέντος, άλλες καλές γειτονιές κοντά περιλαμβάνουν την Chinatown , το Marina Bay , προς την Orchard Road και τη Little India . Χάρη στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Σιγκαπούρης, δεν θα δυσκολευτείτε πολύ να φτάσετε σε φαγητό και αξιοθέατα όπου κι αν μείνετε, αλλά αυτά τα σημεία τείνουν να έχουν αυτά τα πράγματα να σας περιμένουν στο κατώφλι σας.

Για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας κατά τη διαμονή σας στη Σιγκαπούρη, επιλέξτε το εμβληματικό Marina Bay Sands . Χάρη στον μοναδικό σχεδιασμό του, αυτό το ξενοδοχείο πέντε αστέρων είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο και προσφέρει στους επισκέπτες κάθε άνεση. Απολαύστε ευρύχωρα δωμάτια, πανοραμική θέα στην πόλη και αποκλειστική πρόσβαση στην εκπληκτική πισίνα υπερχείλισης του τελευταίου ορόφου του ξενοδοχείου, για να μην αναφέρουμε το τεράστιο εμπορικό κέντρο που βρίσκεται μέσα στο συγκρότημα Marina Bay Sands. Άλλες προτάσεις μας για πολυτελή ξενοδοχεία στη Σιγκαπούρη μπορείτε να δείτε εδώ.

Για μια άνετη διαμονή χωρίς την βαριά τιμή, μην κοιτάξετε πέρα ​​από το Hotel G Singapore . Τα δωμάτια σε αυτό το ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων διαθέτουν καλόγουστη διακόσμηση και οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση σε δύο εστιατόρια και ένα γυμναστήριο. Η τοποθεσία του ξενοδοχείου επίσης δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη, σε κοντινή απόσταση με τα πόδια τόσο από τη Little India όσο και από την Orchard Road.

Θα πρέπει επίσης να κοιτάξετε στην Airbnb για οικονομικά προσιτά καταλύματα στη διαβόητη ακριβή Σιγκαπούρη. Για συστάσεις, ρίξτε μια ματιά στη λίστα μας με τα καλύτερα Airbnb στη Σιγκαπούρη.

Δεν υπάρχουν πολλά φθηνά καταλύματα διαθέσιμα για ταξιδιώτες με σακίδιο στη Σιγκαπούρη, αλλά ένα από τα καλύτερα μέρη για διαμονή είναι το Capsule Pod Boutique Hostel . Με μια προνομιακή τοποθεσία στην Chinatown και όμορφα σχεδιασμένα κάψουλες με κουρτίνες απορρήτου, έχει όλα όσα θα μπορούσατε να ζητήσετε λαμβάνοντας υπόψη την τιμή του.

Για περισσότερες επιλογές διαμονής στη Σιγκαπούρη, επισκεφθείτε την Booking.com . Προσφέρουν συνεχώς τις καλύτερες τιμές και η εξατομικευμένη εξυπηρέτηση είναι σε θέση.

Ελκυστική γυναίκα που χαλαρώνει στην πισίνα υπερχείλισης Marina Bay Sands, Σιγκαπούρη
Eviart / shutterstock.com

Το τέλειο 3ήμερο δρομολόγιο στη Σιγκαπούρη

Αν και θα μπορούσατε να σκοντάψετε γύρω από την τριήμερη επίσκεψή σας, αν θέλετε να ζήσετε τα καλύτερα της Σιγκαπούρης, θα χρειαστείτε έναν οδηγό σαν αυτόν για να σας ξεναγήσει σε αυτήν την πόλη παγκόσμιας κλάσης. Ακολουθώντας το ταξιδιωτικό μας δρομολόγιο στη Σιγκαπούρη, θα μπορείτε να καλύψετε άνετα τα κορυφαία αξιοθέατα και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις διακοπές σας.

Με τον οδηγό μας για τη Σιγκαπούρη στο χέρι, θα μπορείτε να εξερευνήσετε πολλά από τα διαφορετικά πράγματα που κάνουν τη Σιγκαπούρη τόσο συναρπαστική. Η τριήμερη επίσκεψή σας όχι μόνο θα σας μεταφέρει σε διάσημα αξιοθέατα που παρουσιάζουν τη σύγχρονη ανάπτυξη της Σιγκαπούρης, αλλά θα τονίσουν επίσης την ιστορία και τη μακροχρόνια πολυπολιτισμική φύση αυτού του νησιωτικού έθνους. Δεν θα περιοριστείτε μόνο στο κέντρο της πόλης, καθώς θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε προορισμούς γύρω από αυτήν τη μικροσκοπική χώρα.

Ωστόσο, πριν φτάσουμε στο δρομολόγιό μας στη Σιγκαπούρη, θέλαμε απλώς να σας υπενθυμίσουμε να αγοράσετε ταξιδιωτική ασφάλιση. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί και, πιστέψτε μας, δεν θέλετε να κολλήσετε με χιλιάδες δολάρια σε ιατρικούς λογαριασμούς. Όπως είπε κάποτε ένας σοφός άνθρωπος, «Αν δεν μπορείς να αντέχεις την ταξιδιωτική ασφάλιση, δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψεις». Μην φεύγετε λοιπόν από το σπίτι χωρίς αυτό.

Η SafetyWing προσφέρει ταξιδιωτική ασφάλιση μόνο για περίπου 10 $ την εβδομάδα, καθιστώντας την αδιανόητη. Μπορείτε να λάβετε μια γρήγορη, μη δεσμευτική προσφορά παρακάτω:

Το SafetyWing, φυσικά, δεν είναι η μόνη διαθέσιμη επιλογή. Δύο άλλες δημοφιλείς εναλλακτικές είναι το World Nomads και το Heymondo.

Τώρα που συζητήσαμε αυτό το ζωτικής σημασίας θέμα, ήρθε η ώρα να δούμε όλα τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Σιγκαπούρη κατά την επίσκεψή σας. Με όλα αυτά να περιμένουμε με ανυπομονησία, δεν θα μπορείτε να περιμένετε να ξεκινήσουν οι 3 ημέρες στη Σιγκαπούρη.

Δρομολόγιο Σιγκαπούρη: Ημέρα 1

Ξεκινήστε την επίσκεψή σας στη Σιγκαπούρη στην Αποικιακή Περιοχή της πόλης πριν μεταβείτε στο κεντρικό τμήμα του Downtown, γεμάτο από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα της Σιγκαπούρης.

Πάρκο Fort Canning

Δεδομένου ότι η Σιγκαπούρη αποκαλείται συχνά «Πόλη σε έναν κήπο», φαίνεται σωστό ότι η πρώτη μας στάση είναι ο υπέροχος χώρος πρασίνου του Fort Canning Park. Ακριβώς στο κέντρο της πόλης, αυτό το πάρκο απέναντι από το Fort Canning Hill δεν είναι μόνο ένας ήσυχος κήπος αλλά και ένα μέρος με μεγάλη ιστορία. Η ιστορία του Fort Canning Park είναι στενά συνδεδεμένη με αυτή της Σιγκαπούρης. Ήταν η τοποθεσία όπου ο Sir Stamford Raffles ανακήρυξε την πόλη βρετανικό έδαφος το 1823, και επίσης όπου η Σιγκαπούρη παραδόθηκε στους Ιάπωνες το 1942.

Εξερευνώντας το Fort Canning Park, θα έχετε μια ωραία ισορροπία της φύσης και των ιστορικών ορόσημων καθώς περιπλανηθείτε στα μονοπάτια του. Το πάρκο κυριαρχείται από μεγάλα μεγάλα δέντρα και μια υπέροχη ποικιλία από τροπικά φυτά που προσδίδουν μια γαλήνια ποιότητα. Υπάρχουν όμως και εντυπωσιακά ορόσημα όπως η εντυπωσιακή γοτθική πύλη και ο φάρος του Φορτ Κάνινγκ . Το πιο αξιοσημείωτο ορόσημο είναι το The Battlebox , ένα μουσείο για την παράδοση των Βρετανών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση για μια ξενάγηση στο Battlebox εδώ .

Μια γυναίκα στο πάρκο Fort Canning, Σιγκαπούρη
Φωτογράφος κιθάρας / shutterstock.com

Εθνικό Μουσείο της Σιγκαπούρης

Ακριβώς κάτω από το πάρκο στην κορυφή του λόφου βρίσκεται ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία της Σιγκαπούρης, το Εθνικό Μουσείο της Σιγκαπούρης . Οι δύο κύριες ενότητες του μουσείου είναι οι Living Galleries και η History Gallery . Το The Living Galleries χρησιμοποιεί τα θέματα του φαγητού, της φωτογραφίας, της μόδας και του φιλμ για να εξερευνήσει τον πολιτισμό της Σιγκαπούρης. Στη Γκαλερί Ιστορίας, οι επισκέπτες οδηγούνται στις διάφορες εποχές του παρελθόντος της Σιγκαπούρης στο παρόν της ως σύγχρονη μητρόπολη. Τα εκθέματα εδώ χρησιμοποιούν έντονα τα πολυμέσα, ώστε να μπορείτε να ακούσετε από ιστορικούς χαρακτήρες για το πώς ήταν η ζωή σε διαφορετικές περιόδους, για παράδειγμα όταν η χώρα βρισκόταν υπό βρετανική αποικιακή κυριαρχία ή ιαπωνική κατοχή.

Το Εθνικό Μουσείο της Σιγκαπούρης είναι ένα εθνικό μουσείο στη Σιγκαπούρη και το παλαιότερο μουσείο στη Σιγκαπούρη.
saiko3p/shutterstock.com

Εθνική Πινακοθήκη Σιγκαπούρης

Μεταβαίνοντας από το ένα απίστευτο μουσείο στο άλλο, βρισκόμαστε στο πρώην Ανώτατο Δικαστήριο της Σιγκαπούρης, μόνο που τώρα στεγάζει την Εθνική Πινακοθήκη της Σιγκαπούρης . Μέσα σε αυτήν την εξαιρετική γκαλερί, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τέχνη από τη Σιγκαπούρη και τη Νοτιοανατολική Ασία που εκτείνεται τα τελευταία δύο εκατοντάδες χρόνια. Δείτε πώς η τέχνη στη Σιγκαπούρη έχει εξελιχθεί στο πέρασμα των αιώνων, από τις πρώτες αποικιακές επιρροές της μέχρι το σημείο που βρίσκεται σήμερα. Μια παρόμοια μόνιμη έκθεση σας ταξιδεύει στις καλλιτεχνικές τάσεις της ευρύτερης περιοχής, καθιστώντας την μια από τις σημαντικότερες γκαλερί σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία.

Μέσα στην Εθνική Πινακοθήκη της Σιγκαπούρης
r.nagy / shutterstock.com

Merlion

Σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την Εθνική Πινακοθήκη θα φτάσετε στην παραθαλάσσια περιοχή του κέντρου της Σιγκαπούρης. Διασχίζοντας μία από τις πολλές γέφυρες εκεί, σύντομα θα βρεθείτε μπροστά σε ένα εμβληματικό ορόσημο της Σιγκαπούρης, το Merlion. Μπορεί να προστέθηκε στην προκυμαία της πόλης μόλις το 2002, αλλά όπως πολλά ορόσημα στη Σιγκαπούρη, δεν άργησε να γίνει σύμβολο. Σταθείτε με δεκάδες άλλους τουρίστες για να τραβήξετε μια φωτογραφία από αυτό το υπέροχο σιντριβάνι με φόντο τους ουρανοξύστες της πόλης ή το Marina Bay Sands.

Άποψη τοπίου της ανατολής στο ορόσημο της Σιγκαπούρης Merlion και φόντο με το κτίριο Marina Bay Sand στη Σιγκαπούρη
Photostriker / shutterstock.com

Marina Bay Sands

Μιλώντας για το Marina Bay Sands και τα εικονίδια της Σιγκαπούρης, η επόμενη στάση μας είναι αυτό το απίστευτο ξενοδοχείο που έχει γίνει σύμβολο της πόλης. Με τους τρεις πύργους και την κορυφή της σανίδας του σερφ, το Marina Bay Sands έχει έρθει να καθορίσει τον ορίζοντα της Σιγκαπούρης και είναι πλέον ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία της πόλης. Αν και είναι εν μέρει ξενοδοχείο, το συγκρότημα φιλοξενεί επίσης ένα εμπορικό κέντρο γεμάτο με πάγκους σχεδιαστών, εστιατόρια και ένα θέατρο. Έξω, σε μια δομή σε σχήμα λωτού, θα βρείτε το Μουσείο Τέχνης Επιστήμης της πόλης. Και ενώ η πισίνα υπερχείλισης που εκτείνεται στο SkyPark του ξενοδοχείου προορίζεται μόνο για τους επισκέπτες, οι τουρίστες μπορούν να επισκεφθούν το Observation Deck για υπέροχη θέα στην πόλη. Μπορείτε να αγοράσετε το skip-the-line εισιτήριό σας για το Observation Deck εδώ .

Θέα στον κόλπο Marina με τα εμβληματικά ορόσημα της Γέφυρας Helix στη Σιγκαπούρη
dietrich herlan erich / shutterstock.com

Gardens by the Bay

Συνδυάζοντας την αγάπη της Σιγκαπούρης για το μοντέρνο ντιζάιν και το πράσινο, έχετε τους απίστευτους κήπους δίπλα στον κόλπο . Μέσα σε αυτό το τεράστιο φυσικό πάρκο υπάρχουν βοτανικοί κήποι, βιότοποι και τα γραφικά Supertrees του πάρκου. Αυτές οι τεράστιες κατασκευές σε σχήμα δέντρου έχουν φυτά ενσωματωμένα στα πλαίσια τους και ενώνονται με έναν υπερυψωμένο διάδρομο, επιτρέποντάς σας να δείτε το πάρκο από μια εντελώς νέα οπτική γωνία.

Συχνά επισκιασμένοι από το Supertree Grove, οι άλλοι βιότοποι στο πάρκο είναι επίσης φανταστικοί. Μέσα στο φουτουριστικό Cloud Forest Dome υπάρχει ακόμη και ένας καταρράκτης ύψους 35 μέτρων. Παρόλο που μπορεί να θέλετε να βιαστείτε εδώ μόλις φτάσετε στην πόλη, αξίζει να αφήσετε το Gardens by the Bay μέχρι αργότερα μέσα στην ημέρα, καθώς το πάρκο μεταμορφώνεται πραγματικά τη νύχτα, με το Supertree Grove να φωτίζεται με μαγικά εφέ.

Αν ψάχνετε κάπου για να περάσετε την ώρα σας πριν χτυπήσει η νύχτα, κάντε μια βόλτα στο Marina Barrage και παρακολουθήστε τους ανθρώπους να πετούν χαρταετούς καθώς ο ήλιος δύει πάνω από τη Σιγκαπούρη.

Αποφύγετε να περιμένετε σε μεγάλες ουρές και αγοράστε το εισιτήριό σας για το skip-the-line για το Gardens by the Bay εκ των προτέρων εδώ .

Νυχτερινή άποψη του Supertree Grove στο Gardens by the Bay στη Σιγκαπούρη
Palo_ok / shutterstock.com

Κέντρο Maxwell Hawker

Υπάρχει πραγματικά μόνο ένας τρόπος για να τελειώσετε τις μέρες σας στη Σιγκαπούρη, και αυτός είναι να δειπνήσετε σε ένα από τα κέντρα μικροπωλητών της πόλης. Η κουζίνα της Σιγκαπούρης είναι ένα από τα μεγαλύτερα σημεία πώλησης και σε χώρους όπως το Maxwell Hawker Centre, μπορείτε να απολαύσετε όλα τα υπέροχα πιάτα της Σιγκαπούρης σε προσιτές τιμές. Οι πάγκοι που πλαισιώνουν το κέντρο μικροπωλητών προσφέρουν τοπικά κλασικά, όπως satay, laksa, καβούρι τσίλι και ρύζι κοτόπουλου. Επιπλέον, θα διαπιστώσετε ότι το φαγητό είναι εξαιρετικής ποιότητας παρά τις φθηνές τιμές. Ξεπλύνετε τα όλα με έναν κλασικό χυμό λάιμ και θα σκέφτεστε ήδη τι πιάτα να δοκιμάσετε τη δεύτερη μέρα.

Maxwell Hawker Center στη Σιγκαπούρη
Προσφορά Vichy / shutterstock.com

Δρομολόγιο Σιγκαπούρη: Ημέρα 2

Απομακρυνόμενοι από το κέντρο της πόλης ως επί το πλείστον, η δεύτερη μέρα σας στη Σιγκαπούρη έχει να κάνει με την εμπειρία των διαφορετικών πολιτισμών που συνδυάζονται τόσο τέλεια για να κάνουν τη χώρα αυτό που είναι.

Orchard Road

Ένας από τους πιο διάσημους δρόμους της Σιγκαπούρης, ο Orchard Road είναι ο πρώτος προορισμός της ημέρας. Ενώ κάποτε ήταν το σπίτι σε φυτείες που του έδωσαν το όνομά του, το Orchard Road είναι τώρα ο κορυφαίος εμπορικός δρόμος της Σιγκαπούρης, γεμάτος από καταστήματα πολυτελών σχεδιαστών, πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα. Ακόμα κι αν δεν έχετε τα χρήματα για να πάτε για ψώνια εδώ, δεν υπάρχει καμία τιμή για τις βιτρίνες και τους ανθρώπους που παρακολουθούν.

Ο δρόμος διασχίζει επίσης μερικές πολύ ευκατάστατες γειτονιές, οπότε μπορείτε να ρίξετε μια γεύση από την πλούσια ελίτ της Σιγκαπούρης σε κοντινή απόσταση. Για παράδειγμα, η επίσημη κατοικία του Προέδρου της Σιγκαπούρης, η Istana, βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του Orchard Road.

Orchard Road πινακίδα στη Σιγκαπούρη
Φαγητό Ταξίδι Stockforlife / shutterstock.com

Emerald Hill Road

Ακριβώς έξω από την Orchard Road θα βρείτε την Emerald Hill Road με μια γραφική μικρή γειτονιά. Αυτό που κάνει αυτόν τον δρόμο τόσο ελκυστικό για τους τουρίστες είναι τόσο τα πολλά όμορφα κινεζικά μπαρόκ κτίρια της αρχής του αιώνα όσο και η υπέροχη τοπική ατμόσφαιρα. Παρά την γειτνίασή του με την Orchard Road, αυτός ο δρόμος μοιάζει πολύς κόσμος και με τα πολλά μπαρ του θα μπορούσατε εύκολα να φανταστείτε να έρθετε εδώ ως ντόπιος για ένα χαλαρό ποτό. Φυσικά, δεν χρειάζεται μόνο να φανταστείτε και θα μπορούσατε κάλλιστα να κάνετε ακριβώς αυτό.

Emerald Hill Road στη Σιγκαπούρη
Shawn Eastman Photography / shutterstock.com

Μικρή Ινδία

Ξεκινώντας την περιήγησή μας στις πολυπολιτισμικές γειτονιές της Σιγκαπούρης ξεκινάμε με τη Μικρή Ινδία. Δεν υπάρχει κανένα λάθος που βρίσκεστε όταν πατήσετε το πόδι σας σε αυτή τη φωτεινή και πολύχρωμη συνοικία. Σε όλους τους πολύχρωμους δρόμους της περιοχής θα εντοπίσετε πολλούς ναούς με θυμίαμα να αναβλύζουν από αυτούς και αμέτρητα καταστήματα που πωλούν μπαχαρικά, σάρι, γιρλάντες και άλλα. Η Μικρή Ινδία έχει γίνει επίσης μια από τις καλύτερες συνοικίες της Σιγκαπούρης για να βρείτε τέχνη του δρόμου, γι’ αυτό έχετε το νου σας.

Ενώ η περιοχή ονομάζεται Μικρή Ινδία, δεν θα βρείτε μόνο ινδουιστικούς ναούς εδώ. Το Ισλάμ, ο Βουδισμός και ο Ταοϊσμός εκπροσωπούνται στη γειτονιά, ενισχύοντας το πνεύμα διαφορετικότητας και ολοκλήρωσης της Σιγκαπούρης. Ο πιο δημοφιλής ναός στη Μικρή Ινδία για τους επισκέπτες είναι ο ινδουιστικός ναός Sri Veeramakaliamman , ο οποίος είναι δύσκολο να χάσετε με τη ζωντανή πρόσοψη του δρόμου.

Ο ναός Sri Veeramakaliamman, που βρίσκεται στην οδό Serangoon στη Μικρή Ινδία, Σιγκαπούρη
EQRoy / shutterstock.com

Kampong Glam

Στη συνέχεια θα περάσετε στη μουσουλμανική συνοικία Kampong Glam της πόλης. Ενώ οι άνθρωποι που ζουν στο Kampong Glam προέρχονται από διάφορα υπόβαθρα, εξακολουθεί να υπάρχει μια έντονη ισλαμική αίσθηση στην περιοχή με κύριο ορόσημο της περιοχής να είναι το όμορφο, χρυσό Τζαμί Σουλτάν (Masjid Sultan ). Ενώ το τζαμί είναι ενεργός χώρος λατρείας, είναι επίσης ανοιχτό για επισκέπτες.

Οι άλλες μεγάλες έλξεις για τους τουρίστες στο Kampong Glam είναι η Arab Street και η Haji Lane . Περιστοιχισμένοι από πολύχρωμα σπίτια, αυτοί οι δύο αξιολάτρευτοι δρόμοι είναι μια απόλαυση για εξερεύνηση και γεμάτοι καφέ, εστιατόρια και μπαρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Haji Lane συγκεκριμένα είναι ένας ακμάζων κόμβος για ντόπιους, ανεξάρτητους σχεδιαστές και ως εκ τούτου είναι γεμάτο μπουτίκ και vintage καταστήματα. Αν η Orchard Road αισθάνθηκε πολύ διεθνής και κυρίαρχη, το Haji Lane θα είναι πιο κοντά σας.

Άποψη δρόμου της Σιγκαπούρης με το Masjid Sultan
Richie Chan/shutterstock.com

Ναός λειψάνων δοντιών του Βούδα

Προτού φτάσουμε στα περισσότερα αξιοθέατα της Chinatown, ας εστιάσουμε πρώτα σε ένα από τα αστέρια αξιοθέατά της, το Buddha Tooth Relic Temple. Αυτός ο απίστευτος βουδιστικός ναός δεν πρέπει να χάσετε χάρη στην εκπληκτική παραδοσιακή αρχιτεκτονική του, παρόλο που χτίστηκε μόλις το 2007. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, ο ναός φιλοξενεί ένα λείψανο δοντιών του Βούδα που οι επισκέπτες μπορούν να δουν στον τέταρτο όροφο του ναού. Κάτω στον τρίτο όροφο, στο Μουσείο Βουδιστικού Πολιτισμού, βρίσκονται και άλλα σεβαστά κειμήλια. Υπάρχει επίσης μια παγόδα με τροχό προσευχής στον ήσυχο κήπο του ναού στον τελευταίο όροφο.

Ναός λειψάνων των δοντιών του Βούδα στην Chinatown της Σιγκαπούρης
comzeal images / shutterstock.com

Chinatown

Και τώρα φτάνουμε στην τελευταία μας εθνοτική συνοικία της Σιγκαπούρης, την αιώνια πολυσύχναστη Chinatown. Ανάμεσα στους πολυσύχναστους δρόμους αυτής της τσέπης του κέντρου της πόλης, θα εντοπίσετε παλιομοδίτικα μαγαζιά με κινέζικα φανάρια να κρέμονται ανάμεσά τους. Γεμίζοντας πολλούς από τους δρόμους θα βρείτε πάγκους που πωλούν σχεδόν οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε. Για λίγη εικόνα της ιστορίας της περιοχής, κατευθυνθείτε στο Κέντρο Κληρονομιάς της Chinatown και δείτε τις φωτογραφίες του που δείχνουν πώς ήταν κάποτε η γειτονιά.

Η Chinatown είναι επίσης το τέλειο μέρος για να απολαύσετε το δείπνο σας και να δοκιμάσετε διάφορα πιάτα της Σιγκαπούρης και της Κίνας. Δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε μέρη για φαγητό στο τεράστιο Chinatown Hawker Center που είναι γεμάτο με ντόπιους, ενώ η Chinatown Food Street μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλούς πλανόδιους πωλητές φαγητού.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την Chinatown και την κινεζική ιστορία και πολιτισμό, σκεφτείτε να συμμετάσχετε σε μια περιήγηση με τα πόδια .

Οδός τροφίμων Chinatown (CFS) στη Σιγκαπούρη
Kapi Ng / shutterstock.com

Clarke Quay

Έχοντας γεμίσει την κοιλιά σας με νόστιμα πιάτα στην Chinatown, απομακρυνθείτε κατευθυνόμενοι προς το Clarke Quay. Κατά μήκος του ποταμού Σιγκαπούρη, το Clarke Quay είναι μια διασκεδαστική παραθαλάσσια περιοχή γεμάτη μπαρ, κλαμπ και εστιατόρια που εξυπηρετούν τους υπαλλήλους γραφείου στην κοντινή κεντρική επιχειρηματική περιοχή. Ωστόσο, καθώς φωτίζεται ελκυστικά τη νύχτα και έχει τόσα πολλά μέρη για να πιείτε ένα ποτό, η αποβάθρα είναι ιδανική για ποτά μετά το δείπνο. Είναι επίσης δυνατό να επιβιβαστείτε σε μια κρουαζιέρα εδώ και να επιπλεύσετε στις πλωτές οδούς της Σιγκαπούρης για να δείτε πώς μοιάζει η πόλη τη νύχτα.

Πολύχρωμα φωτισμένα κτίρια στην αποβάθρα Clarke, Σιγκαπούρη
PokkO / shutterstock.com

Δρομολόγιο Σιγκαπούρη: 3η ημέρα

Έχοντας περάσει τις δύο πρώτες μέρες σας στη Σιγκαπούρη για να δείτε τι έχει να κάνει στην καρδιά της πόλης, η τελευταία σας μέρα σας δίνει την τέλεια ευκαιρία να εξερευνήσετε περαιτέρω. Ολοκληρώστε τις 72 ώρες σας στη Σιγκαπούρη επιλέγοντας ένα από τα πολλά αξιοθέατα της Σιγκαπούρης που βρίσκονται λίγο πιο έξω. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να προσαρμόσετε λίγο το ταξίδι σας και να δείτε περισσότερα από αυτά που κάνουν τη Σιγκαπούρη τόσο ξεχωριστή. 

1. Νησί Σεντόσα

Για να δουν μια διαφορετική πλευρά της Σιγκαπούρης, πολλοί ταξιδιώτες επιλέγουν να κατευθυνθούν προς το δημοφιλές θέρετρο νησί Sentosa. Ακριβώς νοτιοδυτικά του κέντρου της πόλης, το νησί Sentosa είναι ένα μέρος όπου οι επισκέπτες θα βρουν τις παραλίες, τα γήπεδα γκολφ, τα λούνα παρκ της Σιγκαπούρης, καθιστώντας το ιδανικό για όλες τις ηλικίες και τα ενδιαφέροντα.

Η Σιγκαπούρη δεν είναι πραγματικά μια απόδραση στην παραλία, με το νησί Sentosa να είναι πραγματικά η μόνη εξαίρεση. Ομοιόμορφα χωρισμένες κατά μήκος της νότιας ακτής του νησιού θα βρείτε τρεις παραλίες στη Sentosa: Siloso Beach , Palawan Beach και Tanjong Beach . Το καθένα έχει τη δική του ατμόσφαιρα που ταιριάζει σε διαφορετικούς τύπους ανθρώπων, αλλά ένα κοινό που έχουν είναι η όμορφη λευκή άμμος. Επιπλέον, με δωρεάν πρόσβαση στο κοινό, οι παραλίες του Sentosa είναι ιδανικές για ταξιδιώτες με χαμηλό προϋπολογισμό που αναζητούν κάτι να κάνουν.

Ορόσημο αγάλματος παραλίας Siloso στο νησί Sentosa, Σιγκαπούρη
Olga Kashubin/shutterstock.com

Το άλλο πράγμα για το οποίο είναι γνωστό το Sentosa είναι τα πάρκα αναψυχής και της φύσης, με τέτοια ποικιλία από μέρη που θα πρέπει να διαλέξετε και να διαλέξετε πού θέλετε να πάτε. Το πιο δημοφιλές είναι αναμφισβήτητα το θεματικό πάρκο Universal Studios , με κάθε είδους βόλτες, παραστάσεις και πολλά άλλα για να σας διασκεδάζουν. Ένα άλλο από τα δημοφιλή πάρκα είναι το Adventure Cove Waterpark Singapore όπου θα βρείτε νεροτσουλήθρες, πισίνες κυμάτων και άλλες διασκεδαστικές δραστηριότητες που σχετίζονται με το νερό.

Πινακίδα Universal Studios Singapore
kikujungboy / shutterstock.com

2. Βοτανικοί Κήποι της Σιγκαπούρης

Η φήμη της Σιγκαπούρης ως μια πράσινη πόλη γεμάτη κήπους είναι αληθινή με τους Βοτανικούς Κήπους της Σιγκαπούρης. Αυτοί οι τεράστιοι κήποι φιλοξενούν μια τέτοια απίστευτη ποικιλία φυτών που εγγράφηκαν από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, ένας από τους ελάχιστους βοτανικούς κήπους που έλαβαν την τιμή.

Πριν από την ίδρυση των Βοτανικών Κήπων το 1859, η περιοχή φιλοξενούσε αρχαία τροπικά δάση, ένα τμήμα των οποίων υπάρχει ακόμα μέσα στους κήπους. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν αυτό το πυκνό τροπικό δάσος κατά μήκος ενός μονοπατιού πεζοδρομίου, ενώ άλλα μονοπάτια οδηγούν ανάμεσα στους πολλούς κήπους, τους χλοοτάπητες και τις λίμνες που καλύπτουν τα 82 εκτάρια του πάρκου. Περπατώντας γύρω σας μπορεί να εντοπίσετε κάποια τοπική άγρια ​​ζωή που αποκαλεί τους κήπους σπίτι, συμπεριλαμβανομένων κύκνων και σαύρων παρακολούθησης.

Οι κήποι είναι επίσης γνωστοί για τα θέματά τους, όπως το Ginger Garden όπου αναπτύσσονται πάνω από 200 εκατοντάδες διαφορετικά είδη τζίντζερ. Το αστέρι αξιοθέατο όμως, και το μόνο μέρος που δεν έχει δωρεάν είσοδο για το κοινό, είναι ο Εθνικός Κήπος Ορχιδέας . Θεωρούμενοι ο πιο ολοκληρωμένος κήπος ορχιδέας στον κόσμο, όσοι έχουν πράσινο αντίχειρα θα θαυμάσουν τα εκατοντάδες διαφορετικά είδη και υβρίδια ορχιδέων που εκτίθενται.

Γραφικά τεχνητά τόξα με πολλά κίτρινα λουλούδια ορχιδέας στον διάσημο Βοτανικό Κήπο της Σιγκαπούρης
Γιούρι Ζαπ / shutterstock.com

3. Jurong Bird Park

Για τους λάτρεις των πουλιών και της άγριας ζωής δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για επίσκεψη στη Σιγκαπούρη από το Jurong Bird Park. Βρίσκεται στη δυτική Σιγκαπούρη, αυτό το φανταστικό καταφύγιο πουλιών φιλοξενεί 3.500 πουλιά σε 400 διαφορετικά είδη. Περνώντας χρόνο στο Jurong Bird Park, θα μπορείτε να δείτε πουλιά από όλο τον κόσμο σε ένα μέρος.

Οι επισκέπτες έχουν την επιλογή να ακολουθήσουν μονοπάτια πεζοπορίας ή να οδηγήσουν στο τραμ του πάρκου για να μετακινηθούν μεταξύ των διαφορετικών ζωνών του πάρκου. Κάθε ζώνη στο Jurong Bird Park αντικατοπτρίζει διαφορετικούς φυσικούς οικοτόπους, με διαφορετικά περιβάλλοντα για πουλιά από διαφορετικά μέρη του κόσμου και ακόμη και μια ζώνη «World of Darkness» για νυκτόβια πουλιά όπως οι κουκουβάγιες.

Ανάμεσα στις πολλές ζώνες που θα θελήσετε να δείτε, μια που τραβά γρήγορα την προσοχή των ανθρώπων είναι η Ακτή των Πιγκουίνων . Εδώ θα μπορείτε να παρακολουθήσετε πολλά είδη πιγκουίνων να κολυμπούν και να παίζουν, ενώ υπάρχει επίσης ένα μέρος για τους επισκέπτες που μπορούν να βοηθήσουν να ταΐσουν τους αφρικανικούς πιγκουίνους του πάρκου. Άλλα αξιοσημείωτα σημεία περιλαμβάνουν τη λίμνη Flamingo και τους υγρότοπους , ενώ το Waterfall Aviary βρίσκεται σε έναν πανέμορφο καταρράκτη ύψους 30 μέτρων. Υπάρχουν επίσης καθημερινά σόου όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα πουλιά σε δράση.

Παραλείψτε τις γραμμές και αγοράστε το εισιτήριο εισόδου σας στο Jurong Bird Park εκ των προτέρων εδώ .

Είσοδος στο πάρκο πουλιών Jurong στη Σιγκαπούρη
Elnur / shutterstock.com

Είναι πολλά, αλλά τώρα έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να περάσετε υπέροχα εξερευνώντας τη Σιγκαπούρη σε 3 ημέρες. Με το δρομολόγιό μας για τη Σιγκαπούρη για να σας καθοδηγήσει, η προετοιμασία για το ταξίδι σας στη Σιγκαπούρη θα πρέπει να είναι δύσκολη και μόλις φτάσετε θα είστε σίγουροι ότι θα έχετε μια χαρά.

Airbnb στη Σιγκαπούρη

εισιτήρια για το Gardens by the Bay

Οι πιο όμορφοι κήποι στον κόσμο

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.