Πότε να πάτε στο Μαρόκο

Πότε να πάτε στο Μαρόκο; Κλίμα και περίοδος – 2024

Γνωρίζοντας  πότε πρέπει να πάμε στο Μαρόκο  και την καλύτερη περίοδο, με βάση  το κλίματον καιρό  και  τις θερμοκρασίες , μας επιτρέπει να οργανώσουμε καλύτερα το ταξίδι σε αυτή την υπέροχη χώρα της Βόρειας Αφρικής. Σε αυτόν τον οδηγό, θα μάθουμε για το κλίμα του Μαρόκου κατά τις εποχές του , επιτρέποντάς μας να οργανώσουμε το ταξίδι σύμφωνα με τις ανάγκες μας και με βάση τις  περιοχές  που επιθυμούμε να επισκεφτούμε. Το πανέμορφο Μαρόκο είναι μια χώρα που χαρακτηρίζεται από ένα έρημο τοπίο, ανάμεσα σε θάλασσα και ωκεανό. Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί την  καλύτερη στιγμή  για να επισκεφτείτε τη χώρα, κάνοντας έτσι τέλειο το ταξίδι σας στο Μαρόκο!

Το κλίμα του Μαρόκου

Για να οργανώσετε καλύτερα το ταξίδι σας στο Μαρόκο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις θερμοκρασίες και το κλίμα με βάση κάθε  εποχή  και την  περιοχή  που θέλετε να επισκεφτείτε. Ανακαλύπτοντας έτσι ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το Μαρόκο. Στην πραγματικότητα, το κλίμα μπορεί να επηρεάσει την ταξιδιωτική μας εμπειρία. Στην πραγματικότητα, το κλίμα στο Μαρόκο ποικίλλει ανάλογα με την περίοδο και τις περιοχές. Οι θερμοκρασίες του κυμαίνονται σημαντικά από τις παράκτιες περιοχές στις περιοχές της ερήμου , από τα βουνά του Άτλαντα έως τις βόρειες περιοχές .

Ζήστε το ταξίδι σας όπως ακριβώς το ονειρεύεστε:
ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber << 👈✈️🌍

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍
Διαβάστε επίσης : 16 καλύτερα μέρη για επίσκεψη στο Μαρόκο

15 καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από το Μαρακές

3 ημέρες στο Μαρακές: Το τέλειο δρομολόγιο στο Μαρακές

Για να επισκεφθείτε τις αυτοκρατορικές πόλεις και να αποφύγετε την καύσωνα, η καλύτερη περίοδος είναι από τον Μάρτιο έως τον Απρίλιο και από τον Οκτώβριο έως τον Νοέμβριο , απολαμβάνοντας έτσι ευχάριστες θερμοκρασίες. Αν, ωστόσο, θέλετε να ζήσετε ένα ταξίδι αφιερωμένο στη θάλασσα και τη χαλάρωση, η καλύτερη περίοδος είναι το καλοκαίρι , ακόμα κι αν οι ακτές του Ατλαντικού είναι πάντα δροσερές, ειδικά στο νότο. Επιπλέον, δεν υπάρχουν περίοδοι που να μην συνιστώνται για να πάτε στο Μαρόκο.

Πάμε λοιπόν να δούμε μαζί τα διαφορετικά μικροκλίματα που χαρακτηρίζουν το Μαρόκο.

Κλίμα των ακτών του Ατλαντικού

Ας δούμε τον καιρό, το κλίμα και τις θερμοκρασίες στο Μαρόκο στις περιοχές με θέα στις ακτές του Ατλαντικού, κατανοώντας έτσι επίσης την καλύτερη στιγμή για να πάτε εδώ. Το κλίμα είναι παρόμοιο, αλλά πιο ήπιο από το μεσογειακό, με χειμώνες παρόμοιους με τις μεσαίες εποχές και καλοκαίρια που δεν είναι ποτέ ζεστά . Οι βροχές είναι παρούσες κυρίως από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο και μπορεί να οδηγήσουν σε πλημμύρες. Ο ωκεανός είναι πάντα δροσερός , ακόμα και το καλοκαίρι. Στο βόρειο τμήμα, όπως και στην Ταγγέρη , οι μέσες θερμοκρασίες κυμαίνονται από 12 έως 25°C και είναι το θερμότερο σημείο στην ακτή του Ατλαντικού, καθώς και το πιο βροχερό.

Προχωρώντας νότια βρίσκουμε την πρωτεύουσα, το Ραμπάτ , και την Καζαμπλάνκα . Εδώ μπορούν να φτάσουν θερμά κύματα από την έρημο και οι μέσες τιμές μπορεί να κυμαίνονται από 13 έως 24°C. Πηγαίνοντας νότια από το Agadir , βρίσκουμε τον καιρό του Μαρόκου που μοιάζει σχεδόν με έρημο και τη σπάνια βροχή. Αντίθετα, στο κέντρο-νότο, όπως στην Εσσαουίρα , τα καλοκαίρια πνέουν και μάζες ζεστού αέρα μπορούν να φτάσουν.

Κλίμα εσωτερικές και ερημικές περιοχές

Στις εσωτερικές περιοχές το κλίμα, ο καιρός και οι θερμοκρασίες στο Μαρόκο είναι ηπειρωτικά και ημιερήμων . Για να κατανοήσετε την καλύτερη στιγμή για το Μαρόκο για να πάει στις περιοχές της ενδοχώρας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι εδώ η επίδραση των ψυχρών ρευμάτων του Ατλαντικού είναι λιγότερο αισθητή, τα καλοκαίρια επομένως γίνονται καυτά και οι χειμώνες πολύ ψυχρότεροι καθώς ανεβαίνετε σε υψόμετρο. Το Μαρακές , 450 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, έχει μέσες θερμοκρασίες μεταξύ 12 και 29°C.

Η βροχή είναι σπάνια, αλλά μπορεί να σημειωθούν λίγες καταιγίδες το καλοκαίρι . Οι κορυφές της θερμοκρασίας στο Μαρόκο μπορεί να φτάσουν τους 40°C. Μετακομίζοντας στη Φες , εδώ ο καιρός και οι θερμοκρασίες στο Μαρόκο είναι πιο δροσερές και βροχερές, με μέσους όρους από 10 έως 27°C. Σε περιοχές της ερήμου , οι νυχτερινές θερμοκρασίες του Μαρόκου το χειμώνα μπορεί να είναι 2°C , ενώ μπορεί να φτάσουν έως και 50°C το καλοκαίρι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ορεινό κλίμα

Ας προχωρήσουμε προς τις αλυσίδες Atlas και Rif για να κατανοήσουμε τον καιρό, το κλίμα, τις θερμοκρασίες και την καλύτερη στιγμή για να πάτε εδώ στο Μαρόκο. Ανάλογα με το υψόμετρο, οι θερμοκρασίες μπορεί να πέσουν και εδώ και μπορείτε να κάνετε σκι προς το Ifrane . Τα καλοκαίρια είναι ζεστά την ημέρα ακόμη και σε μεγάλα υψόμετρα, ενώ το βράδυ μπορεί να κάνει και πολύ κρύο. Το Toubkal , στα 4.167 μ., είναι η ψηλότερη κορυφή της χώρας.

Στο Ifrane, οι θερμοκρασίες, στα 1.700 m, μπορεί να κυμαίνονται από 5 έως 22°C και οι βροχοπτώσεις είναι άφθονες το χειμώνα και μπορεί να χιονίσει. Στην ανατολική περιοχή του Άτλαντα, στα σύνορα με την Αλγερία, το κλίμα είναι ξηρό , με καυτά καλοκαίρια και πολύ κρύες νύχτες του χειμώνα. Στα Εραχίδια , στα 1.000 μ., ο μέσος όρος του καλοκαιριού είναι ακόμη και 33°C. Γύρω στα 1.150 μέτρα, στο Ouarzazate , το κλίμα είναι ακόμα πιο ψυχρό εδώ στο Μαρόκο.

Θερμοκρασίες στο Μαρόκο, Πότε να πάτε;

Όπως είδαμε, με βάση τις περιοχές που θέλουμε να επισκεφτούμε, μπορούμε να βρούμε διακριτούς τύπους κλίματος, θερμοκρασίας και καιρού στο Μαρόκο. Το Μαρόκο είναι κατάλληλο για επίσκεψη σε οποιαδήποτε εποχή. Ωστόσο, η άνοιξη και το φθινόπωρο, χάρη στο εύκρατο κλίμα τους, είναι οι ιδανικές περίοδοι για να επισκεφθείτε το Μαρόκο και συγκεκριμένα τις Αυτοκρατορικές Πόλεις. Ενώ οι χειμερινοί μήνες είναι οι καταλληλότεροι για να προγραμματίσετε ένα ταξίδι στις ερημικές περιοχές του νότου. Τέλος, το καλοκαίρι ενδείκνυται για διακοπές στην πιο ήπια παραλιακή περιοχή, αλλά έχει πολύ ζέστη στην υπόλοιπη χώρα.

Παρακάτω, θα αναλύσουμε  κάθε σεζόν , παραθέτοντας επίσης τυχόν  αργίες  και εκδηλώσεις. Σας συμβουλεύουμε για ταξίδια και την καλύτερη στιγμή για να πάτε στο Μαρόκο με βάση το κλίμα και τον καιρό.

Χειμώνας στο Μαρόκο

Ο χειμώνας, η ιδανική εποχή για να πάτε στο Μαρόκο, είναι μια δροσερή εποχή σε όλη τη χώρα, αλλά ποτέ πολύ κρύο εκτός από τα ψηλότερα σημεία του Άτλαντα. Επομένως, το μαροκινό κλίμα τον Δεκέμβριο σας επιτρέπει να κάνετε αξέχαστα ταξίδια κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τις Αυτοκρατορικές πόλεις. Επίσης, αν σας ενδιαφέρει να ταξιδέψετε στη Δυτική Σαχάρα και τις περιοχές Erg Chebbi γύρω από τη Merzouga.

Ακόμη και η παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Μαρόκο μπορεί να είναι μια μοναδική εμπειρία για να ζήσετε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, για να γιορτάσετε την αρχή του νέου έτους μαζί μας, προτείνουμε την Πρωτοχρονιάτικη περιοδεία μας στις Αυτοκρατορικές πόλεις του Μαρόκου, για να ανακαλύψετε καλύτερα τις αυτοκρατορικές πόλεις.

Συχνές ερωτήσεις – Πότε να πάτε στο Μαρόκο

Παρακάτω θα βρείτε συχνές ερωτήσεις από τους ταξιδιώτες μας σχετικά με το πότε να πάτε στο Μαρόκο.

Πότε είναι καλύτερο να πάτε στο Μαρόκο;

Το Μαρόκο είναι επισκέψιμο όλο το χρόνο αλλά η ιδανική περίοδος είναι οι μήνες Απρίλιος-Μάιος και Σεπτέμβριος-Οκτώβριος.

Πότε να μην πάτε στο Μαρόκο;

Δεν υπάρχουν κακές περίοδοι για να πάτε στο Μαρόκο, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού είναι δύσκολο να βρείτε ανοιχτές δραστηριότητες. Επιπλέον, σε ορισμένα μέρη οι ταξιδιώτες υποχρεούνται να ακολουθούν αυστηρούς θρησκευτικούς κανόνες.

Πότε να πάτε στην παραλία στο Μαρόκο και πού;

Για ένα παραθαλάσσιο ταξίδι στο Μαρόκο, η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι τέλεια, αλλά και το καλοκαίρι. Μάλιστα, αν στην υπόλοιπη χώρα οι καλοκαιρινές εποχές είναι πολύ καυτές, κατά μήκος της ακτής οι θερμοκρασίες είναι πιο δροσερές και δροσερή.

Πότε να φύγετε για το Μαρακές;

Όντας στη νότια περιοχή της χώρας, οι καλύτερες περίοδοι για το Μαρακές είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο. Ο χειμώνας όμως έχει και ήπιο κλίμα, ακόμα κι αν υπάρχει εύρος θερμοκρασίας το βράδυ.

Πώς είναι ο καιρός στο Μαρόκο τον Δεκέμβριο;

Το κλίμα στο Μαρόκο τον Δεκέμβριο είναι δροσερό, αλλά σας επιτρέπει να απολαύσετε όμορφες ηλιόλουστες μέρες, επομένως είναι η ιδανική στιγμή για να πάτε στο Μαρόκο.

Πώς είναι ο καιρός στο Μαρόκο τον Φεβρουάριο;

Ο Φεβρουάριος αντιπροσωπεύει το τέλος του μαροκινού χειμώνα. Ως εκ τούτου, το κλίμα της είναι παρόμοιο με αυτό του Δεκεμβρίου, αλλά με το Μαρόκο να αυξάνεται ελαφρά σε θερμοκρασία και λιγότερες βροχοπτώσεις στις ακτές του Ατλαντικού.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber << 👈✈️🌍

Διαβάστε επίσης : 10 καλύτερες περιηγήσεις στο Μαρακές, Μαρόκο

Mr TicketsWe
Mr TicketsWe