10 καλύτερα μέρη για να διδάξετε αγγλικά στο εξωτερικό και να εξοικονομήσετε χρήματα

Η διδασκαλία αγγλικών στο εξωτερικό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βουτήξετε στη ζωή των εκπατρισμένων. Εάν είστε μητρικός ομιλητής της αγγλικής γλώσσας και έχετε πτυχίο κολεγίου, είστε ήδη στα μισά του δρόμου για να ζήσετε και να εργαστείτε στο εξωτερικό. Τώρα όμως έρχεται το δύσκολο κομμάτι. Με τόσες πολλές επιλογές στο τραπέζι ως προς το πού στον κόσμο μπορείτε να ζήσετε, το έργο της επιλογής του τόπου που είναι κατάλληλο για εσάς μπορεί να είναι μάλλον τρομακτικό. Είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη η ποιότητα ζωής, ο καιρός και η τοποθεσία, καθώς και ο μέσος μισθός των καθηγητών ESL και τα προνόμια εργασίας που περιλαμβάνονται. Όλα αυτά τα στοιχεία θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τα καλύτερα μέρη για να διδάξετε αγγλικά στο εξωτερικό και να σας ετοιμάσουν να κάνετε το άλμα.

Ξενοδοχείο Burj Al Arab στο Ντουμπάι, ΗΑΕ.
Romrodphoto / shutterstock.com

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Εάν είστε στην αγορά για ζεστό καιρό, σύγχρονες πόλεις και υψηλό βιοτικό επίπεδο, ίσως να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο διδασκαλίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Όχι μόνο ο τρόπος ζωής σε αυτό το μέρος της Μέσης Ανατολής είναι ελκυστικός, αλλά η διδασκαλία αγγλικών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παρέχει επίσης την ευκαιρία για υψηλότερο μισθό σε σύγκριση με τα περισσότερα άλλα μέρη στον κόσμο, καθώς και όλα τα εισοδήματα αφορολόγητα. Ενώ υπάρχουν πολλές τοποθεσίες για να διαλέξετε, το Ντουμπάι και το Άμπου Ντάμπι είναι γενικά τα πιο δημοφιλή σημεία στη χώρα.

Τα ΗΑΕ είναι η πιο φιλελεύθερη χώρα στον Κόλπο, αλλά πιθανότατα θα εξακολουθεί να αισθάνεται συντηρητική σε σύγκριση με τα πρότυπα του σπιτιού σας. Αλλά μην αφήσετε αυτό να σας αποτρέψει γιατί αναφέρεται συχνά ως «Disneyworld για ενήλικες». Υπάρχουν παραλίες και αμμόλοφοι για εξερεύνηση και με τους μηνιαίους μισθούς να κυμαίνονται μεταξύ 3.500-5.500 $, δεν υπάρχει ελάχιστος λόγος να μην σκεφτείτε να διδάξετε αγγλικά εδώ. Λάβετε υπόψη σας ωστόσο ότι θα χρειαστείτε προσόντα για να βρείτε δουλειά εδώ. Αυτά θα πρέπει να περιλαμβάνουν μια πιστοποίηση από τη χώρα καταγωγής σας, εκτός από μερικά χρόνια διδακτικής εμπειρίας που ήδη έχετε στη διάθεσή σας.

Όρος Φούτζι με φθινοπωρινά χρώματα στην Ιαπωνία
Sean Pavone / shutterstock.com

Ιαπωνία

Με μια τεράστια ιστορία και κουλτούρα γεμάτη γεύση και αίσθηση, η Ιαπωνία είναι ένα όλο και πιο δημοφιλές μέρος για όσους θέλουν να διδάξουν αγγλικά στο εξωτερικό. Το σούσι, οι καθαροί δρόμοι, οι ναοί πάνω στους ναούς, οι μαϊμούδες από το χιόνι, οι φιλικοί άνθρωποι και η έντονη κουλτούρα του παιχνιδιού είναι μερικές μόνο πτυχές της ποικιλομορφίας της ζωής που σας περιμένει στην Ιαπωνία.

Το βιοτικό επίπεδο στην Ιαπωνία είναι υψηλό και ο πειρασμός να εξερευνήσετε περισσότερο τη χώρα στις διακοπές είναι πάντα παρών, επομένως η εξοικονόμηση μπορεί να είναι λίγο δύσκολη. Αλλά με τον μέσο μηνιαίο μισθό για καθηγητές αγγλικών που κυμαίνεται μεταξύ 2.500-5.000 $, που μερικές φορές μπορεί να περιλαμβάνει βοήθεια για στέγαση καθώς και πτήσεις από και προς τη χώρα σας, είναι δυνατό. Αν και δεν απαιτούνται εδώ η εμπειρία και οι πιστοποιήσεις, η αγορά εργασίας γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστική, επομένως όσο περισσότερα προσόντα έχετε τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να βρείτε μια καλή δουλειά.

Το Σινικό Τείχος της Κίνας.
photostory / shutterstock.com

Κίνα

Ο αριθμός των θέσεων εργασίας για διδασκαλία αγγλικών σε ολόκληρη την Κίνα φαίνεται να μην τελειώνει ποτέ. Από μικρά χωριά μέχρι οποιαδήποτε από τις μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για καθηγητές αγγλικών και μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο ζωής σας. Ανεξάρτητα από το πού θα καταλήξετε, θα βρείτε έναν πλούσιο πολιτισμό και ιστορία να σας περιμένει. Μέρος αυτής της ιστορίας είναι φυσικά η κινεζική γλώσσα που μπορεί να είναι μάλλον δύσκολη στην εκμάθηση. Αυτό μπορεί να κάνει την επικοινωνία με τους γείτονές σας μια πρόκληση της ζωής των εκπατρισμένων εδώ.

Οι μισθοί που προσφέρονται στην Κίνα είναι κάπως χαμηλότεροι από ό,τι σε άλλες χώρες, κυμαίνονται από 1.500-2.000 $ το μήνα, αλλά με χαμηλό κόστος ζωής η αποταμίευση είναι ακόμα πολύ εφικτή. Λάβετε υπόψη ότι απαιτείται πτυχίο πανεπιστημίου για τις περισσότερες θέσεις εργασίας εδώ.

Park Guell από τον αρχιτέκτονα Gaudi σε μια καλοκαιρινή μέρα στη Βαρκελώνη, Ισπανία.
SF / shutterstock.com

Ισπανία

Με μερικά από τα καλύτερα τρόφιμα και κρασί στον κόσμο, η Ισπανία είναι ένα ελκυστικό νέο σπίτι για όσους ενδιαφέρονται να διδάξουν αγγλικά στην Ευρώπη. Όχι μόνο είναι τα φαγητά και τα ποτά για τα οποία πρέπει να πεθάνεις, αλλά η κουλτούρα είναι βαθιά και περιλαμβάνει χορό φλαμένκο και σιέστα, αργά το βράδυ γιορτές και παραλία, ενώ εξακολουθεί να καταφέρνει να είναι εξαιρετικά χαλαρή. Επιπλέον, με παραλίες για χιλιόμετρα, πιο ζεστό καιρό και περισσότερη ηλιοφάνεια από πολλά άλλα μέρη στην Ευρώπη, η Ισπανία απλώς συγκεντρώνει πόντους.

Δυστυχώς, το κόστος ζωής είναι περίπου ίσο με τον προσφερόμενο μηνιαίο μισθό, ο οποίος μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 1.000-2.000 $. Έτσι, αν δεν λάβετε κάποια επιπλέον ιδιαίτερα μαθήματα στο πλάι, η εξοικονόμηση μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη. Ανεξάρτητα από αυτό, η Ισπανία εξακολουθεί να είναι το πιο δημοφιλές μέρος για διδασκαλία αγγλικών στην Ευρώπη και αποτελεί μια εξαιρετική βάση για να εξερευνήσετε την υπόλοιπη ήπειρο και να βελτιώσετε τις ισπανικές σας δεξιότητες.

πολύχρωμες πινακίδες στο δρόμο της Σεούλ, Νότια Κορέα τη νύχτα
Ντιέγκο Μαριοτίνι / shutterstock.com

Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα όχι μόνο προσφέρει πολλές ευκαιρίες εργασίας, αλλά προσφέρει επίσης μισθό καθηγητή Αγγλικών περίπου 1.600-2.000 $, που μπορεί εύκολα να καλύψει το κόστος ζωής στη χώρα και έτσι να διευκολύνει την εξοικονόμηση χρημάτων. Αυτό που κάνει αυτά τα πακέτα μισθών ακόμα πιο ελκυστικά είναι ότι συχνά περιλαμβάνουν στέγαση καθώς και αποζημίωση για πτήσεις από και προς τη χώρα σας.

Η Νότια Κορέα είναι μια πολύ δημοφιλής επιλογή για πολλούς δασκάλους ESL και η κοινότητα των μεταναστών είναι αρκετά μεγάλη ώστε θα μπορείτε να συναντήσετε πολλά άτομα για να εξερευνήσετε τη χώρα μαζί τις ημέρες της άδειας σας. Λόγω του μικρού του μεγέθους και της φθηνής μεταφοράς που λειτουργεί καλά, η μετακίνηση σε όλα τα μέρη που θέλετε να δείτε θα είναι αρκετά απλή.

Λάβετε υπόψη ότι το εργασιακό περιβάλλον στη Νότια Κορέα μπορεί να είναι αρκετά αυστηρό. Οι περισσότεροι δάσκαλοι θα χρειαστούν πτυχίο πανεπιστημίου ή τουλάχιστον TEFL για να ληφθούν υπόψη για πολλές από τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας.

Βιετναμέζα πλανόδιος πωλητής στο Χόι του Βιετνάμ στην αρχαία πόλη Χόι Αν με θέα στα τυπικά κίτρινα σπίτια
Big Pearl / shutterstock.com

Βιετνάμ

Το Βιετνάμ είναι μια από τις καλύτερες χώρες για διδασκαλία αγγλικών λόγω του εξαιρετικά χαλαρού τρόπου ζωής και του ασύγκριτα χαμηλού κόστους ζωής. Οι θέσεις εργασίας είναι άφθονες καθώς σχολεία ξένων γλωσσών εμφανίζονται σε όλη τη χώρα από το Ανόι έως το Χο Τσι Μινχ και ακόμη και στις μικρότερες πόλεις και την ύπαιθρο. Θα θέλετε να έχετε τουλάχιστον ένα πτυχίο και ένα πιστοποιητικό TEFL, αν και ένα πιστοποιητικό CELTA ή Trinity προτιμάται για να εγγυηθεί μια θέση σε ένα από τα καλύτερα σχολεία ξένων γλωσσών.

Οι μηνιαίοι μισθοί στο Βιετνάμ κατά μέσο όρο μεταξύ 1.000-2.000 $, και ενώ αυτοί οι αριθμοί δεν είναι τόσο υψηλοί όσο άλλες ασιατικές χώρες, το κόστος ζωής είναι τόσο χαμηλότερο που η εξοικονόμηση χρημάτων εδώ είναι πολύ εφικτή. Και θα μπορείτε να το κάνετε ενώ απολαμβάνετε το απίστευτο φαγητό και τον πολιτισμό της χώρας.

βάρκα με μακριά ουρά στην παραλία Bundhaya Koh LIPE Ταϊλάνδη
RAYphotographer / shutterstock.com

Ταϊλάνδη

Ως ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ασία, το να κάνετε την Ταϊλάνδη το σπίτι σας σίγουρα έχει πολλή ελκυστικότητα. Η χώρα έχει πλούσιο πολιτισμό, είναι απολύτως όμορφη με βουνά στο βορρά και αμέτρητες παραλίες στο νότο, και φιλοξενεί φιλικούς ντόπιους που μαγειρεύουν μια κακή κουζίνα. Υπάρχει επίσης μεγάλος αριθμός ομογενών στη χώρα, επομένως η συνάντηση με άλλους αγγλόφωνους θα πρέπει να αποδειχθεί αρκετά εύκολη.

Προτιμάται πτυχίο ή πιστοποίηση TEFL, αλλά δεν απαιτείται, γεγονός που καθιστά την Ταϊλάνδη ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε την καριέρα σας στον κλάδο της ESL. Οι χαλαρότερες απαιτήσεις μεταφράζονται σε χαμηλότερους μηνιαίους μισθούς, οι οποίοι κυμαίνονται γύρω στα $1.000-1.500, αλλά το κόστος ζωής είναι επίσης αρκετά χαμηλό, καθιστώντας το ένα βιώσιμο μισθό στην Ταϊλάνδη.

Ορίζοντας του Ριάντ στη Σαουδική Αραβία
wajedram/shutterstock.com

Σαουδική Αραβία

Η Σαουδική Αραβία δεν είναι πιθανώς το πρώτο μέρος που σκέφτεστε όταν αρχίζετε να σκέφτεστε τη ζωή ως εκπατρισμένος καθηγητής Αγγλικών, αλλά με μέσους μηνιαίους μισθούς που κυμαίνονται από 3.000-4.000 $, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να δημιουργήσετε οικονομίες. Εκτός από έναν καλό μισθό, πολλά σχολεία προσφέρουν επιστροφές πτήσεων από και προς τη χώρα καταγωγής σας μαζί με στέγαση και υγειονομική περίθαλψη εντός της χώρας. Θα χρειαστείτε ένα Πιστοποιητικό TEFL να αποκτήσετε δουλειά και οποιαδήποτε προηγούμενη εμπειρία θα σας κάνει έναν πιο ανταγωνιστικό υποψήφιο υπάλληλο.

Πριν μετακομίσετε στη Σαουδική Αραβία, πρέπει να έχετε κατά νου ότι είναι μια εξαιρετικά συντηρητική ισλαμική χώρα. Αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν τα μαλλιά τους καλυμμένα και πιθανότατα θα χρειαστούν έναν άνδρα οδηγό για να τις φέρει οπουδήποτε θέλουν. Οι γυναίκες θα επιτρέπεται να διδάσκουν μόνο γυναίκες και άνδρες, άνδρες. Πιθανότατα θα ζείτε σε ένα συγκρότημα εκπατρισμένων που φυλάσσεται και χωρίζεται από ψηλούς τοίχους. Ενώ μπορεί να είναι διαθέσιμο αλκοόλ μέσα στις πύλες σας, δεν θα μπορείτε να πίνετε ανοιχτά. Εάν μπορείτε να αγκαλιάσετε τον πολιτισμό και τη ζέστη, η Σαουδική Αραβία είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα.

Ναός στην παλιά οδό Jiufen στην Ταϊπέι Ταϊβάν
f11photo / shutterstock.com

Ταϊβάν

Μια ωραία ισορροπία μεταξύ του πιο δροσερού βορρά και του ζεστού νότου της Ασίας, η Ταϊβάν διαθέτει ήπιους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, καθιστώντας την μια πολύ ελκυστική χώρα για να φτιάξετε το νέο σας σπίτι. Η αγορά εργασίας βρίσκεται ακόμα στα αρχικά της στάδια και δεν είναι υπερβολικά ανταγωνιστική. Πιθανότατα θα χρειαστείτε μόνο πτυχίο πανεπιστημίου, αλλά το να έχετε επίσης πιστοποιητικό TEFL μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια καλύτερη δουλειά με υψηλότερο μισθό.

Οι μισθοί στην Ταϊβάν κατά μέσο όρο περίπου 2.000-2.400 $ το μήνα, που είναι ένας αξιοπρεπής μισθός. Όταν συνδυάζετε τον μισθό με το χαμηλό κόστος ζωής, θα μπορείτε εύκολα να διαθέσετε ένα αξιοπρεπές χρηματικό ποσό.

Οι υπέροχοι πύργοι του Κουβέιτ κατά την ανατολή του ηλίου
ansonfd / shutterstock.com

Κουβέιτ

Αν ψάχνετε για έρημο, ήλιο και ζέστη, το Κουβέιτ είναι το ιδανικό μέρος. Αν και εξακολουθεί να είναι αρκετά συντηρητικό, το Κουβέιτ είναι πιο φιλελεύθερο από τη Σαουδική Αραβία και μπορεί να προσφέρει αρκετά συγκρίσιμους μισθούς. Γενικά, μπορείτε να περιμένετε να λαμβάνετε περίπου 2.600-4.000 $ μηνιαίως μαζί με στέγαση, ασφάλιση υγείας και πτήσεις από και προς τη χώρα σας. Υπάρχουν καλές ευκαιρίες εργασίας εδώ, με πολλά διεθνή σχολεία που αποκαλούν τη χώρα πατρίδα, αλλά θα χρειαστεί να έχετε τουλάχιστον πτυχίο πανεπιστημίου για να αποκτήσετε πολλά από αυτά. Ένα TEFL και εμπειρία θα χρειαστεί για τους καλύτερους.

Τα σχολεία του Κουβέιτ γενικά κάνουν τις προσλήψεις τους νωρίτερα, επομένως θα πρέπει να κάνετε αίτηση και να κάνετε συνέντευξη πριν φύγετε από τη χώρα σας. Ενώ το Κουβέιτ έχει πολλά οφέλη, θα θέλετε να φτάσετε με ανοιχτό μυαλό και μια γενική κατανόηση του ισλαμικού πολιτισμού και των εθίμων.

Μπόνους: Σε όλο τον κόσμο

Γιατί να περιοριστείτε σε μια χώρα όταν θα μπορούσατε να διδάξετε αγγλικά από οπουδήποτε στον κόσμο VIP? Το VIPKid είναι η κορυφαία διαδικτυακή πλατφόρμα διδασκαλίας που συνδέει δασκάλους αγγλικών της Βόρειας Αμερικής με παιδιά από την Κίνα που θέλουν να μάθουν αγγλικά. Οι δάσκαλοι VIPKid κερδίζουν περίπου 17-21 $ την ώρα, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα μηνιαία κίνητρα. Ενώ υπάρχουν αρκετές εταιρείες παρόμοιες με το VIPKid, είναι πραγματικά οι καλύτερες σε αυτό που κάνουν. Είχαν τόση επιτυχία που η Fast Company τους έχει ονομάσει μία από τις 50 πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο και το Forbes τους ονόμασε έναν από τους καλύτερες εταιρείες για εργασία εξ αποστάσεως. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς είναι να διδάσκετε αγγλικά με το VIPKid, κάντε κλικ εδώ.

Η διδασκαλία της αγγλικής ως δεύτερης γλώσσας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να πάρετε μια γεύση από τη ζωή των εκπατρισμένων και ανοίγει τεράστιες δυνατότητες για μέρη για να ζήσετε, πολιτισμούς για να γνωρίσετε και μαθητές να διδάξουν. Ανεξάρτητα από την προτίμησή σας για τον καιρό, την ήπειρο ή την τοπική γλώσσα, θα σας χαλάσει η επιλογή και θα μπορείτε εύκολα να ζήσετε και να ζήσετε στο εξωτερικό ως δάσκαλος ESL, είτε για ένα χρόνο είτε για μια ζωή.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.