Θα Ταξιδέψετε στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια του Covid-19: Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε

Θα Ταξιδέψετε στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια του Covid-19: Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε

Θα Ταξιδέψετε στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια του Covid-19
Θα Ταξιδέψετε στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια του Covid-19

Τα βασικά

Σχεδόν όλοι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί πανδημίας καταργήθηκαν τον Ιούνιο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης (συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης) καθώς το 70% των Νεοϋορκέζων 18 ετών και άνω είχαν λάβει την πρώτη δόση της σειράς εμβολιασμών τους για τον Covid-19.
Ωστόσο, μια νέα απαίτηση εμβολιασμού “Key to NYC” τέθηκε σε ισχύ στις 17 Αυγούστου ως απάντηση στην αύξηση της παραλλαγής Delta. Απαιτείται απόδειξη εμβολιασμού για τους θαμώνες και τους υπαλλήλους των εσωτερικών χώρων εστίασης, γυμναστικής και ψυχαγωγίας της πόλης.
Μερικοί από τους χώρους που ενδιαφέρουν τους ταξιδιώτες που αποτελούν μέρος της απαίτησης περιλαμβάνουν εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα, αίθουσες συναυλιών, μουσεία, θέατρα παραστατικών τεχνών, κινηματογράφους, μπόουλινγκ, στοές, καζίνο, καμπαρέ, γυμναστήρια, πισίνες και καφετέριες με εσωτερική τραπεζαρία .
Ο δήμαρχος έχει εγκρίνει τις οδηγίες του CDC που συνιστούν μάσκα σε εσωτερικούς χώρους, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού, αλλά δεν έχει εκδώσει εντολή μάσκας.

Τι προσφέρεται

Αυτό είναι το απόλυτο διάλειμμα στην πόλη. Η Νέα Υόρκη έχει τον μεγαλύτερο ορίζοντα της πόλης στον κόσμο. πολιτισμός από το Guggenheim στο MoMA. εντυπωσιακό φαγητό από κινέζικες λιχουδιές στο Flushing έως ιταλικές λιχουδιές στο Μπρονξ. και το πράσινο σκούπισμα του Central Park στο πολυσύχναστο Lower East Side.

Ποιος μπορεί να πάει

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης (και επομένως η πόλη) εξακολουθεί να υπόκειται στους κανόνες της κυβέρνησης των ΗΠΑ , πράγμα που σημαίνει ότι δεν επιτρέπονται επί του παρόντος ταξίδια από τη Βραζιλία, την Κίνα, τον Ευρωπαϊκό Χώρο Σένγκεν, την Ινδία, το Ιράν, την Ιρλανδία, τη Νότια Αφρική και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Εξαιρέσεις από τις τρέχουσες ταξιδιωτικές απαγορεύσεις είναι διαθέσιμες για πολίτες των ΗΠΑ, μέλη της οικογένειας ή μόνιμους κατοίκους. Επιτρέπονται τα ταξίδια από όλες τις άλλες χώρες.
Ωστόσο, η ανακοίνωση μιας νέας απαίτησης εμβολιασμού για διεθνείς ταξιδιώτες σημαίνει ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι επισκέπτες από τις παραπάνω χώρες και τον υπόλοιπο κόσμο θα επιτρέπεται να εισέρχονται στις ΗΠΑ από τις 8 Νοεμβρίου.

Ποιοι είναι οι περιορισμοί;

Οι ασυμπτωματικοί ταξιδιώτες που εισέρχονται στη Νέα Υόρκη από άλλη χώρα, πολιτεία ή επικράτεια των ΗΠΑ δεν απαιτείται να υποβληθούν σε τεστ ή σε καραντίνα.
Οι αξιωματούχοι της Νέας Υόρκης εξακολουθούν να συνιστούν καραντίνα σε όλους τους ταξιδιώτες που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή δεν έχουν αναρρώσει από τον Covid-19 τους προηγούμενους τρεις μήνες. Συνιστάται επίσης για αυτούς τους ταξιδιώτες να κάνουν δοκιμές τρεις έως πέντε ημέρες μετά την άφιξή τους στη Νέα Υόρκη.
Κάθε αεροπορικός ταξιδιώτης που εισέρχεται στις Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζεται ένα αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ Covid-19. Οι επιβάτες πρέπει να υποβληθούν σε τεστ ιού εντός τριών ημερών πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους για τις ΗΠΑ και να προσκομίσουν τεκμηρίωση των αποτελεσμάτων του εργαστηρίου τους ή τεκμηρίωση για την ανάρρωσή τους από τον Covid-19.

Ποια είναι η κατάσταση του Covid;

Μέχρι τις 29 Οκτωβρίου, καταγράφηκαν περίπου 34.500 συνολικά επιβεβαιωμένοι και πιθανοί θάνατοι και λίγο πάνω από 1,12 εκατομμύρια συνολικά επιβεβαιωμένα ή πιθανά κρούσματα Υπήρξε ποσοστό θετικότητας δοκιμών περίπου 2,09% τις τελευταίες 28 ημέρες, ποσοστό που μειώθηκε τον περασμένο μήνα.

Καθημερινά αναφερόμενα κρούσματα Covid-19

Τι μπορούν να περιμένουν οι επισκέπτες;

Τα εστιατόρια, οι κινηματογραφικές αίθουσες και άλλοι χώροι είναι ανοιχτοί — αλλά οι εσωτερικοί χώροι τους είναι ανοιχτοί μόνο σε πλήρως εμβολιασμένους θαμώνες. Οι θαμώνες κάτω των 12 ετών, που δεν είναι ακόμη επιλέξιμοι για εμβολιασμό, θα επιτρέπεται να εισέλθουν με απαίτηση για μάσκα προσώπου, εκτός από τις περιπτώσεις που τρώνε και πίνουν.
Η πόλη συνιστά ανεπιφύλακτα τη μάσκα σε εσωτερικούς χώρους, αλλά αποφάσισε να μην το κάνει εντολή. Η εντολή εμβολίου “Key to NYC” έχει τεθεί σε πλήρη ισχύ από τις 13 Σεπτεμβρίου.
Το Broadway άνοιξε ξανά, αλλά πρέπει να εμβολιαστείτε για να παρευρεθείτε και απαιτούνται μάσκες εκτός από τις περιπτώσεις που τρώτε και πίνετε. Μπορείτε να δείτε μια λίστα εκπομπών στο Broadway.com .
Το Παρατηρητήριο του 86ου ορόφου του Empire State Building είναι ανοιχτό. Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης , όπως όλα τα μουσεία της Νέας Υόρκης, απαιτεί από τους επισκέπτες ηλικίας 12 ετών και άνω να εμβολιάζονται και τα παιδιά 2 έως 11 ετών πρέπει να φορούν μάσκα. Απαιτούνται μάσκες σε εσωτερικούς χώρους στο Άγαλμα της Ελευθερίας και στο Ellis Island .
Το σύστημα του μετρό συνεχίζει να λειτουργεί σε 24ωρη βάση.
Η πολιτεία της Νέας Υόρκης κυκλοφόρησε το Excelsior Pass , το οποίο επιτρέπει σε άτομα που έχουν λάβει αρνητικό τεστ ή εμβολιασμό στην πολιτεία της Νέας Υόρκης να παρέχουν απόδειξη της κατάστασής τους. Το ψηφιακό πάσο δεν αποτελεί απαίτηση για χώρους ή εκδηλώσεις που απαιτούν δοκιμές ή εμβολιασμούς για να εισέλθουν, επομένως ένας ταξιδιώτης από άλλη πολιτεία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη δική του κάρτα εμβολιασμού ή το αποτέλεσμα εργαστηριακών εξετάσεων για να εισέλθει.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Η πρόσφατη κάλυψη μας

Δύο νέα αξιοθέατα προστέθηκαν στο ρόστερ της Νέας Υόρκης. Διαβάστε για το Little Island , το οποίο βρίσκεται στον ποταμό Hudson, και ένα εντυπωσιακό ασανσέρ στον πύργο One Vanderbilt .
Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό του New Yorker για να τρώτε με ασφάλεια έξω κατά τη διάρκεια της πανδημίας ή διαβάστε για το μπαρ Dante , το οποίο αναδείχθηκε το δεύτερο καλύτερο στον κόσμο φέτος.
Σκεφτείτε μια διαμονή μετά την πανδημία στο πρώτο ξενοδοχείο στο νησί Roosevelt , ένα κομμάτι από ένα νησί στον ποταμό East River με διαβόητο παρελθόν.
Θέλετε να φάτε υπέροχο ινδικό φαγητό; Θα το βρείτε απέναντι από το νερό στο Νιου Τζέρσεϊ . Ή ρίξτε σάλια πάνω από το cheesecake της Νέας Υόρκης στη λίστα μας με τα καλύτερα επιδόρπια του κόσμου .
Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια ειναι στην μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης της Ελλάδος το ticketswe


 

 

https://edition.cnn.com/travel/article/new-york-city-travel-covid-19/index.html

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

English EN Greek EL