ταξιδιωτικό φίλο

Πώς να βρείτε έναν ταξιδιωτικό φίλο για το επόμενο ταξίδι σας

Όταν πρόκειται να πάτε σε ένα νέο μέρος, μερικές φορές κάποια από τη γοητεία είναι να ταξιδεύετε μόνοι σας χωρίς πρόγραμμα, αλλά το δικό σας. Ωστόσο, το σύστημα φίλων έχει τα πλεονεκτήματά του και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα ταξίδευαν με έναν φίλο αν μπορούσαν. Είτε αναζητάτε πρόσθετη ασφάλεια σε ένα άγνωστο μέρος είτε απλά θέλετε να έχετε κάποιον για να μοιραστείτε νέες περιπέτειες, θα θέλετε να μάθετε πώς να βρείτε τον νέο σας ταξιδιωτικό φίλο με ασφαλή και αξιόπιστο τρόπο.

ταξιδιωτικό φίλο

Τα υπέρ και τα κατά της εύρεσης ταξιδιωτικών συντρόφων

Λοιπόν, γιατί θα θέλατε να ταξιδέψετε με κάποιον που μόλις γνωρίσατε; Γιατί μπορεί να αποφασίσετε να μην το κάνετε; Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα τόσο στα μεμονωμένα ταξίδια όσο και στα ταξίδια με έναν σύντροφο.

Πλεονεκτήματα του ταξιδιού με έναν φίλο

  • Ασφάλεια σε αριθμούς: Θα έχεις κάποιον να προσέχει την πλάτη σου αλλά και να προσέχει τα πράγματά σου. Δεν είναι πολύ διασκεδαστικό να μαζεύεις τα πράγματά σου και να κουβαλάς τα πάντα μαζί σου μόνο και μόνο για να χρησιμοποιείς το μπάνιο. Και το να ταξιδέψετε με έναν φίλο μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε ανεπιθύμητες προόδους όταν απλώς προσπαθείτε να οδηγήσετε το λεωφορείο με ηρεμία. Σε δυνητικά πρόχειρες καταστάσεις, δύο είναι πάντα λιγότερος στόχος.
  • Ο προσωπικός σας φωτογράφος: Εάν είστε πρόθυμοι να ανταποδώσετε τη χάρη, θα έχετε πολύ καλύτερες φωτογραφίες και θα έχετε πολύ περισσότερη καλλιτεχνική ελευθερία, εάν υπάρχει κάποιος για να τραβήξετε φωτογραφίες μαζί του. Οι selfies είναι υπέροχες, αλλά αυτές οι ειλικρινείς λήψεις μπορεί μερικές φορές να είναι οι καλύτερες.
  • Ιατρικές ανάγκες και ανάγκες προσβασιμότητας: Τα άτομα με αναπηρίες ή χρόνιες παθήσεις μπορούν οπωσδήποτε να ταξιδέψουν μόνοι τους, αλλά ένας φίλος που γνωρίζει τις επαφές έκτακτης ανάγκης ή που είναι πρόθυμος να σας βοηθήσει να περιηγηθείτε σε ένα μέρος με δύσκολο έδαφος μπορεί να μετατρέψει ένα υπέροχο ταξίδι σε απίστευτο. Αυτός είναι επίσης ένας λόγος για τον οποίο ένας ταξιδιωτικός σύντροφος για ηλικιωμένους θα μπορούσε να είναι χρήσιμος. Ακόμα κι αν δεν έχετε καμία κατάσταση υγείας, ένα απροσδόκητο γλίστρημα ή αλλεργική αντίδραση μπορεί να είναι επικίνδυνο ακόμα και για τον πιο έμπειρο ταξιδιώτη. Και ενώ μπορεί να μην χρειαστείτε ποτέ τη βοήθεια του συντρόφου σας, η πρόσθετη αίσθηση ασφάλειας από μόνη της θα μπορούσε να ανεβάσει την εμπειρία σας.
  • Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι: Ο επιμερισμός του κόστους ενός δωματίου θα μπορούσε να δώσει και στους δύο σας την ευκαιρία να μείνετε σε ένα μέρος καλύτερο από αυτό που θα μπορούσε να αντέξει κανείς μόνος του. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να εξοικονομήσετε χρήματα στα έξοδα μεταφοράς. Και το να μοιράζεστε πράγματα όπως αντηλιακό και απορρυπαντικό ρούχων θα κάνει τις ταξιδιωτικές σας τσάντες πιο ελαφριές.
  • Νέα προοπτική: Αυτό που ανυπομονείτε να βασίζεται πιθανώς στις δικές σας εμπειρίες και ενδιαφέροντα. Η συνεργασία με κάποιον άλλον μπορεί να σας εκθέσει σε ιδέες, εμπειρίες, φαγητό και τοποθεσίες που δεν θα σκεφτόσασταν ποτέ να εξερευνήσετε μόνοι σας.

αεροπορικα εισητηρια

Μειονεκτήματα του ταξιδιού με έναν φίλο

  • Περιορισμοί χρονοδιαγράμματος: Θα εργάζεστε γύρω από τις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα και τις καθημερινές τελετουργίες του άλλου. Τα σόλο ταξίδια σάς επιτρέπουν να κάνετε ό,τι, οπουδήποτε, όποτε. Οι συνοδοιπόροι του ταξιδιού απαιτούν τουλάχιστον ένα πρόχειρο σχέδιο, έτσι ώστε κανένας από εσάς να μην πιαστεί ξαφνιασμένος ή απογοητευμένος που χάσατε κάτι που θέλατε να δείτε.
  • Γατοψάρεμα: Είναι εύκολο να σε ψαρέψουν, δηλαδή όταν κάποιος προσποιείται ότι είναι κάποιος που δεν είναι. Η αρκετή προετοιμασία και η επικοινωνία μπορεί να το αποτρέψει και η χρήση αξιόπιστων πηγών για την εύρεση συντρόφων για ταξίδια μπορεί να βοηθήσει, αλλά είναι ένας κίνδυνος που θα πρέπει να αναγνωρίσετε και να λάβετε προφυλάξεις.
  • Έλλειψη ιδιωτικότητας: Η κοινή χρήση μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα και χώρο συσκευασίας, αλλά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν μοιράζεστε περισσότερα από όσα αισθάνεστε άνετα. Διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικές προτιμήσεις, επομένως βεβαιωθείτε ότι εσείς και ο νέος σας φίλος είστε στην ίδια σελίδα όσον αφορά τα όρια.
  • Ασυμβίβαστα ενδιαφέροντα: Εάν καταλήξετε σε αντίθεση για το πώς να περάσετε τον χρόνο σας, το πιθανότερο είναι ότι θα καταλήξετε και οι δύο απογοητευμένοι και αγχωμένοι. Εάν, για παράδειγμα, έχετε διαφορετικές συνήθειες καπνίσματος ή κατανάλωσης αλκοόλ ή διαφορετικές ιδέες για το πόσο χρόνο πρέπει να αφιερώνετε έξω και για την ανάπαυση, πολύ θεμελιώδη στοιχεία του ταξιδιού μπορεί να γίνουν φορολογικά. Η επικοινωνία είναι το κλειδί για να διασφαλίσετε ότι εσείς και ο σύντροφός σας θα αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας.

Πώς και πού να βρείτε ταξιδιωτικούς συντρόφους

Τώρα που έχετε σκεφτεί αν θέλετε ή όχι να ταξιδέψετε με κάποιον, ήρθε η ώρα να μιλήσετε για το πώς να βρείτε έναν ταξιδιωτικό φίλο. Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι που σας επιτρέπουν να αναζητάτε άτομα με παρόμοια ενδιαφέροντα και ταξιδιωτικούς στόχους. Ακολουθεί μια λίστα με μερικούς από τους καλύτερους ιστότοπους και τις καλύτερες εφαρμογές για ταξιδιώτες που αναζητούν συντρόφους:

1. gogaffl

gogaffl είναι ένας ιστότοπος που επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν τα σχέδια ταξιδιού τους και να συνδέονται με άλλους των οποίων τα σχέδια συμβαδίζουν με τα δικά τους. Το GAFFL διαθέτει επίσης μια εφαρμογή διαθέσιμη σε iOS και Android, που σημαίνει ότι μπορείτε να συνδεθείτε εν κινήσει. Έχει μια διαδικασία επαλήθευσης πολλαπλών βημάτων και θα εμφανίζεται όταν έχει επαληθευτεί το προφίλ ενός ατόμου. Επιτρέπει επίσης στους χρήστες να ελέγχουν περαιτέρω τον εαυτό τους με τον αριθμό τηλεφώνου τους, το προφίλ τους στο Facebook και πολλά άλλα.

Θα μπορείτε να βλέπετε από πού προέρχονται οι άνθρωποι και πού πηγαίνουν, και μπορείτε να συμμετάσχετε σε άλλους, να ελέγχετε ποιοι θα έρθουν μαζί σας και να αφήσετε μια κριτική για τους συντρόφους σας στο τέλος του ταξιδιού σας για να βοηθήσετε τον επόμενο φίλο τους να μάθει πώς είναι αξιόπιστοι.

2. TripTogether

TripTogether σας επιτρέπει να φιλτράρετε τα αποτελέσματά σας με βάση την ηλικία και το φύλο, καθώς και τις ημερομηνίες ταξιδιού και την τοποθεσία προορισμού. Επιπλέον, θα δημιουργήσετε ένα προφίλ που θα περιλαμβάνει τα ενδιαφέροντά σας και όταν περιηγείστε σε πιθανούς νέους φίλους, τυχόν κοινά ενδιαφέροντα που έχουν μαζί σας θα επισημαίνονται για να σας βοηθήσουν στην αναζήτησή σας.

Αυτή η πλατφόρμα είναι επίσης εξαιρετική αν ψάχνετε για ένα συγκεκριμένο είδος ταξιδιού. Για παράδειγμα, εάν χρειάζεστε έναν φίλο που ταξιδεύει στην πλάτη, θα μπορείτε να κοιτάξετε τις λίστες για να βεβαιωθείτε ότι κάποιος σχεδιάζει επίσης να κάνει σακίδιο πριν του στείλει μήνυμα.

3. Reddit, Facebook και Twitter

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι δημοφιλή και χρησιμοποιούνται ευρέως για κάποιο λόγο. Είναι εύκολο στη χρήση και επιτρέπει στους ανθρώπους να μιλούν μεταξύ τους σε χρόνο και τόπο. Αλλά όταν έρθει η ώρα να βρείτε έναν ταξιδιωτικό συνεργάτη, υπάρχει ένα άλλο πλεονέκτημα στη χρήση αυτών των πλατφορμών. Οι πιθανότητες είναι ότι πιθανότατα έχετε ήδη προφίλ σε τουλάχιστον ένα από αυτά, επομένως δεν θα χρειαστεί να δημιουργήσετε λογαριασμό σε έναν νέο ιστότοπο. Συμμετοχή σε ταξιδιωτικές ομάδες στο Facebook, ανάρτηση σε ταξιδιωτικά subreddits (π.χ.: /r/solotravel) στο Reddit ή το να ακολουθείς χρήστες και hashtags για να βρεις ταξιδιωτικούς συντρόφους στο Twitter είναι όλοι εύκολοι τρόποι για να προσεγγίσεις γρήγορα πολλούς ανθρώπους.

Το μειονέκτημα της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι ότι θα πρέπει να επαληθεύσετε μόνοι σας την ταυτότητα και την αξιοπιστία του ατόμου, δεδομένου του πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσετε έναν ψεύτικο λογαριασμό σε αυτούς τους ιστότοπους. Θα έχετε επίσης λιγότερη ικανότητα φιλτραρίσματος και θα πρέπει να κάνετε λίγη περισσότερη δουλειά μόνοι σας. Ωστόσο, εάν ανταποκρίνεστε σε αυτές τις προκλήσεις, θα έχετε ένα πολύ μεγαλύτερο δίκτυο ανθρώπων για να επικοινωνήσετε.

4. Meetup.com

Meetup.com είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να βρείτε ανθρώπους να κάνετε πράγματα μαζί τους, από ολοήμερες εκδρομές έως σύντομες βραδινές συγκεντρώσεις. Τα περισσότερα από τα άτομα με τα οποία συνδέεστε θα είναι επίσης ντόπιοι, επιτρέποντάς σας να βρείτε την αληθινή κουλτούρα του προορισμού σας συμμετέχοντας σε αυτό που τείνουν να κάνουν οι άνθρωποι που ζουν εκεί στον ελεύθερο χρόνο τους. Μπορείτε να περιηγηθείτε σε συμβάντα που συμβαίνουν κοντά σας, να συμμετάσχετε σε ομάδες με παρόμοια ενδιαφέροντα και να δείτε πόσα άλλα άτομα έχουν εγγραφεί.

Αυτός ο ιστότοπος δεν είναι ιδανικός για να βρείτε κάποιον με τον οποίο θα μοιραστείτε ένα δωμάτιο ή θα ταξιδέψετε από τη μια τοποθεσία στην άλλη. Ωστόσο, αυτή είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές όταν ταξιδεύετε μεμονωμένα, επειδή είναι εξαιρετική για να προσεγγίσετε ανθρώπους για μεμονωμένες περιπέτειες. Αν θέλετε να βρείτε άτομα για να μοιραστείτε μία ή δύο δραστηριότητες, όπως να κάνετε μια πεζοπορία ή να επισκεφτείτε ένα μουσείο, μπορείτε να ξεκινήσετε μια εκδήλωση στο Meetup και να αφήσετε άλλους να συμμετάσχουν.

5. Travello

Το Travello είναι μια δωρεάν εφαρμογή (iOS/Android) που σας επιτρέπει να κάνετε αναζήτηση στα προφίλ άλλων ταξιδιωτών και να αναζητάτε άτομα που θέλουν να κάνουν τα ίδια πράγματα με εσάς. Η εταιρεία αυτοαποκαλείται ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης για ταξιδιώτες, επομένως είναι ιδανικός για όποιον προσπαθεί να ταξιδέψει με έναν φίλο. Λειτουργεί επίσης όπου κι αν βρίσκεστε, είτε βρίσκεστε στο δρόμο είτε όχι, οπότε αν θέλετε να είστε φιλικοί ντόπιοι που αλληλεπιδρούν με ταξιδιώτες στην πόλη σας, μπορείτε να το κάνετε και αυτό.

Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε κράτηση για πολλές εμπειρίες μέσω του Travello, από περιηγήσεις στα ηφαίστεια της Χαβάης μέχρι τζετ σκι στο Κανκούν, και θα συναντήσετε ανθρώπους και κατά τη διάρκεια αυτών των εκδηλώσεων.

6. StrollBuddy

Επί StrollBuddy (πρώην Παγκόσμιο Δίκτυο Greeter), οι χρήστες μπορούν να συναντηθούν με εθελοντές που αγαπούν τον τόπο διαμονής τους και θέλουν να βοηθήσουν άλλους να το βιώσουν ως ντόπιοι. Το σύνθημά τους, «όχι σαν οδηγός, αλλά περισσότερο σαν φίλος», υπογραμμίζει τον ενθουσιασμό των εθελοντών τους να κάνουν νέους φίλους και να επιδείξουν την πόλη που αποκαλούν σπίτι τους.

Στον ιστότοπο, θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε μια φόρμα με τις ημερομηνίες και τα ενδιαφέροντά σας. Ενώ αναμένεται να πληρώσετε για το μερίδιό σας από οτιδήποτε κάνετε μαζί με τον νέο σας φίλο, η ίδια η υπηρεσία είναι δωρεάν.

7. Κάντε κράτηση για ομαδική περιήγηση

Η κράτηση μιας περιοδείας θα εξασφαλίσει κοινωνικοποίηση. Θα σας βοηθήσει επίσης με τον προγραμματισμό και τον προϋπολογισμό, καθώς πολλές από τις εμπειρίες στις οποίες θα συμμετάσχετε θα κρατηθούν και θα πληρωθούν εκ των προτέρων. Μια περιήγηση μπορεί να είναι μια ημερήσια εκδήλωση σε μια πόλη ή ένα πλήρως προγραμματισμένο δρομολόγιο που εκτείνεται σε μια εβδομάδα ή περισσότερο σε πολλές τοποθεσίες. Get YourGuide είναι ένας ιστότοπος που μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε την κατάλληλη εκδρομή για εσάς.

Αν θέλετε να είστε σίγουροι ότι δεν θα είστε το μόνο σόλο άτομο σε μια περιοδεία γεμάτη νεόνυμφους και δεμένες ομάδες φίλων, υπάρχουν ιστότοποι που οργανώνουν εκδρομές για άτομα που ταξιδεύουν μόνοι τους και θέλουν να κοινωνικοποιηθούν σε μια ομάδα άλλων που κάνουν το ίδιο.

Πώς να διασφαλίσετε ότι ο φίλος του ταξιδιού σας είναι κάποιος ασφαλής

1. Πραγματοποιήστε αναζητήσεις σε δημόσια αρχεία

Ένας τρόπος για να διασφαλίσετε ότι οι νέοι ταξιδιώτες σας φίλοι είναι άτομα που θέλετε να εμπιστευτείτε τα τιμαλφή σας και να ξοδέψετε πολύ χρόνο είναι να βρείτε πληροφορίες δημόσιας εγγραφής. Θα μπορείτε να δείτε πράγματα όπως το ποινικό, η οδήγηση και το ιστορικό ακίνητης περιουσίας από τις βάσεις δεδομένων των ΗΠΑ, που θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε το άτομο, ενώ ταυτόχρονα θα αποφασίσετε εάν θέλετε να το εμπιστευτείτε.

9 μοναδικοί τρόποι για να διατηρήσετε τις ταξιδιωτικές σας αναμνήσεις(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2. Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία αντίστροφης αναζήτησης email

Θα πρέπει να λάβετε τις διευθύνσεις email των ατόμων που θεωρείτε συνοδοιπόρους, τόσο για ευκολία επικοινωνίας όσο και για να μπορείτε να πραγματοποιήσετε αντίστροφη αναζήτηση email. Θα είστε σε θέση να λάβετε πληροφορίες για το άτομο, οι οποίες θα σας δώσουν μια καλύτερη ιδέα για το ποιος είναι και τι αφορά και τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σας βοηθήσουν να πάρετε μια απόφαση.

3. Ακολουθήστε το ένστικτο σας

Η διαίσθησή σας υπάρχει για κάποιο λόγο. Εάν δεν αισθάνεστε καλά για κάτι, δεν υπάρχει τίποτα κακό να πείτε ένα ευγενικό «ευχαριστώ, αλλά όχι ευχαριστώ». Εναλλακτικά, αν αισθάνεστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που θα γνωρίσετε το άτομο, αυτό είναι ένα καλό σημάδι ότι πρόκειται να ζήσετε μια φανταστική περιπέτεια.

4. Πάρτε το χρόνο σας. Μην βιάζεσαι

Δώστε στον εαυτό σας τον χρόνο που χρειάζεστε για να σκεφτείτε πράγματα, και μην βιαστείς στην απόφασή σου. Υπάρχουν πολλά μέρη όπου οι παρορμητικές αποφάσεις μπορούν να οδηγήσουν σε εξαιρετικές εμπειρίες, αλλά αυτό μάλλον δεν είναι ένα από αυτά.

5 Συμβουλές για να προγραμματίσετε ένα υπέροχο καλοκαίρι για την οικογένειά σας(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

5. Επικοινωνήστε εκ των προτέρων

Η επικοινωνία είναι το κλειδί σε κάθε περίπτωση, ειδικά σε μια τέτοια κατάσταση. Πρέπει να είστε σε θέση να εμπιστεύεστε τον νέο σας σύντροφο και πρέπει να μπορούν να σας εμπιστεύονται. Πολλοί από τους παραπάνω ιστότοπους επιτρέπουν την ανταλλαγή μηνυμάτων, αλλά θα πρέπει να μιλήσετε στο τηλέφωνο ή σε συνομιλία μέσω βίντεο εκ των προτέρων για να επαληθεύσετε την ταυτότητα του φίλου σας. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε τι αρέσει και τι αντιπαθεί ο σύντροφός σας και εάν έχει οποιεσδήποτε ανάγκες ή αιτήματα.

6. Αναλάβετε τη δική σας κατάσταση

Η δημοσίευση της εκδήλωσής σας σε έναν ιστότοπο είναι ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα, αλλά ενδέχεται να μην λάβετε πολλές απαντήσεις, ειδικά αν είστε νέος στην πλατφόρμα. Αναζητήστε άλλες αναρτήσεις και προφίλ και βρείτε άτομα με τα οποία μπορεί να μπορείτε να συνδεθείτε. Δημιουργήστε τις δικές σας ευκαιρίες με το να είστε προνοητικοί για την κατάσταση.

7. Κάντε την πρώτη σας συνάντηση σε δημόσιο χώρο

Μέχρι να γνωρίσετε το άτομο, θα θέλετε να περάσετε χρόνο με τον νέο ταξιδιωτικό σας φίλο σε δημόσιες τοποθεσίες. Το δυσάρεστο γεγονός είναι ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι αξιόπιστοι. Μέχρι να βεβαιωθείτε ότι θέλετε να εμπιστευτείτε τον νέο σας φίλο σε έναν ιδιωτικό χώρο, βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν άλλα άτομα τριγύρω.

Το να ξεκινήσετε μια νέα περιπέτεια με έναν άγνωστο μπορεί να είναι τρομακτικό. Ωστόσο, ανοίγει πολλές νέες ευκαιρίες που μπορεί να μην έχετε όταν ταξιδεύετε μόνοι. Εάν ακολουθήσετε τις συμβουλές σε αυτόν τον οδηγό, θα βρείτε σίγουρα έναν εξαιρετικό συνεργάτη για να ταξιδέψετε για οποιοδήποτε ταξίδι κάνετε.

30 καλύτερες ιδέες δώρων ταξιδιού για κάθε ταξιδιώτη (2023)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Mr TicketsWe
Mr TicketsWe