Aerial view of Hai Van Pass in Vietnam

Πώς να πάτε από το Hoi An/Da Nang στο Hue; Ο απόλυτος οδηγός

Η κεντρική ακτή του Βιετνάμ δεν πρέπει να χάσετε όταν ταξιδεύετε σε αυτή τη συναρπαστική χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Πόλεις όπως το Χουέ, το Χόι Αν και το Ντα Νανγκ είναι απαραίτητες στάσεις για όποιον θέλει να οργανώσει ένα δρομολόγιο στο Βιετνάμ, καθώς κάθε μία από αυτές τις πόλεις υπογραμμίζει διαφορετικά στοιχεία αυτού που κάνει το Βιετνάμ τόσο ξεχωριστό. Δεδομένου ότι οι πόλεις είναι τόσο κοντά μεταξύ τους, οι περισσότεροι ταξιδιώτες χρειάζονται να φτάσουν από το Hoi An ή το Da Nang στο Hue ή το αντίστροφο. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός τρόπων για να κάνετε το ταξίδι και δεν υπάρχει σωστή λύση.

Οι άνθρωποι συνήθως επιλέγουν να μείνουν είτε στο Χόι Αν είτε στο Ντα Νανγκ και στη συνέχεια να συνεχίσουν στο Χουέ ή το αντίστροφο αν ταξιδεύουν από βορρά προς νότο. Λαμβάνοντας υπόψη το κόστος, την άνεση και τον χρόνο, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να φτάσετε από το Hoi An στο Hue, ο καθένας με τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει πραγματικά κανένας σωστός τρόπος για να κάνετε το ταξίδι, καθώς εξαρτάται πραγματικά από εσάς και το ταξίδι σας. Για να σας βοηθήσουμε, συγκεντρώσαμε όλες τις επιλογές σας για το πώς να φτάσετε από το Χόι Αν ή Da Nang to Hue.

Οι 10 καλύτεροι ξενώνες στο Hue, Βιετνάμ (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2023)

Σύσταση: Χρησιμοποιήστε το Bookaway για να συγκρίνετε εύκολα και να κάνετε κράτηση εισιτηρίων λεωφορείων, μίνι βαν ή τρένου από Hoi An/Da Nang προς Hue.

Από το Hoi An/Da Nang στο Hue με το τρένο

Τα τρένα ταξιδεύουν από το Da Nang στο Hue κατά μήκος της σιδηροδρομικής διαδρομής που εκτείνεται από την πόλη Ho Chi Minh στα νότια μέχρι το Ανόι στα βόρεια. Ωστόσο, δεν υπάρχει σιδηροδρομικός σταθμός στο Χόι Αν, επομένως θα πρέπει πρώτα να φτάσετε στο Ντα Νανγκ εάν πηγαίνετε από εκεί. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τα τρένα διαρκούν από 2,5 έως 3 ώρες, ανάλογα με την υπηρεσία του τρένου.

Πέντε έως έξι τρένα κάνουν το ταξίδι καθημερινά, αν και ένα από αυτά δεν είναι πραγματικά χρήσιμο καθώς αναχωρεί στη μέση της νύχτας. Οι τέσσερις κύριες υπηρεσίες που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι οι SE10, SE4, SE2 και SE20. Το SE10, το πιο δημοφιλές, σας μεταφέρει στο Hue νωρίς το απόγευμα. Κάθε υπηρεσία προσφέρει πολλές διαφορετικές κατηγορίες εισιτηρίων, οι οποίες κατά σειρά αυξανόμενου κόστους και άνεσης είναι: θέσεις 2ης θέσης, κρεβάτι 2ης θέσης, κρεβάτι 1ης θέσης και καμπίνα δύο ατόμων (διατίθεται μόνο σε επιλεγμένες υπηρεσίες).

Η διαφορά μεταξύ της επιλογής κρεβατοκάμαρας και καμπίνας είναι ότι οι κρεβατοκάμαρες μοιράζονται με άλλους επιβάτες ενώ η καμπίνα είναι ιδιωτική. Σε αντίθεση με τα μεγαλύτερα ταξίδια σε αυτή τη διαδρομή, δεν χρειάζεστε πραγματικά κουκέτα για ένα ταξίδι τριών ωρών. Όλες οι άμαξες και οι επιλογές καθισμάτων διαθέτουν AC. Στην υψηλή περίοδο, μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι φθηνότερες επιλογές στα προηγούμενα τρένα εξαντλούνται, οπότε κάντε κράτηση νωρίς διαφορετικά θα χρειαστεί να πληρώσετε λίγο περισσότερα για μια καλύτερη θέση. Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια μπορούν να είναι αγοράστηκε μέσω της Bookaway και μπορεί να εμφανιστεί σε ψηφιακή μορφή.

Πολλοί λένε ότι το τρένο μεταξύ Da Nang και Hue είναι η καλύτερη επιλογή. Είναι λίγο πιο αργό από την οδήγηση της διαδρομής μεταξύ των πόλεων και σας επιτρέπει να καθίσετε και να χαλαρώσετε. Έχει επίσης πολύ λογικές τιμές, με καθίσματα 2ης κατηγορίας να κοστίζουν 150.000–170.000 VND ή 6–7 $ και ιδιωτικές καμπίνες για δύο άτομα κοστίζουν 350.000–450.000 VND ή 15–20 $. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι το τρένο σας μεταφέρει ακριβώς κατά μήκος της ακτής, που σημαίνει ότι έχετε ένα εξαιρετικά γραφικό τοπίο για να σας διασκεδάσει στο ταξίδι.

Εάν βρίσκεστε στο Χόι Αν, μπορείτε να φτάσετε στο σιδηροδρομικό σταθμό Da Nang είτε με λεωφορείο είτε με ταξί. Το λεωφορείο #1 εκτελεί τακτικά δρομολόγια μεταξύ Χόι Αν και Ντα Νανγκ και είναι η φθηνότερη επιλογή σας, διαρκεί από 45 έως 60 λεπτά και κοστίζει 30 χιλιάδες VND ή 1,30 $. Εναλλακτικά, τα ταξί χρειάζονται περίπου 40–45 λεπτά και μπορεί να κοστίζουν από 300.000–450.000 VND ή 13–20 $.

Σιδηρόδρομος και δρόμος που τρέχουν παράλληλα κοντά στο πέρασμα Hai Van, Βιετνάμ
John Bill / shutterstock.com

Από το Hoi An/Da Nang στο Hue με λεωφορείο

Όπως σε πολλά μέρη στη Νοτιοανατολική Ασία, ο φθηνότερος τρόπος για να φτάσετε μεταξύ Hoi An ή Da Nang και Hue είναι με το λεωφορείο. Πολλές διαφορετικές εταιρείες λεωφορείων εκτελούν δρομολόγια σε αυτή τη διαδρομή, τα περισσότερα από τα οποία είναι ημερήσια λεωφορεία. Το ταξίδι με το λεωφορείο διαρκεί τέσσερις έως πέντε ώρες αναχωρώντας από το Χόι Αν και 3 με 3,5 ώρες έξω από το Ντα Νανγκ, επομένως ένα νυχτερινό λεωφορείο δεν λειτουργεί πραγματικά.

Με τα λεωφορεία που ταξιδεύουν από το Ντα Νανγκ ή το Χόι Αν, μπορείτε να επιλέξετε ένα κανονικό τουριστικό λεωφορείο ή ένα λεγόμενο «ημικρόδρομο». Τα τακτικά λεωφορεία διαθέτουν ανακλινόμενα καθίσματα και κλιματισμό και εκτελούνται από το Hahn Cafe ή το Hue Tourist. Τα εισιτήρια του Hahn Cafe κοστίζουν περίπου 120.000–140.000 VND ή 5–6 $, ενώ τα εισιτήρια Hue Tourist κυμαίνονται από 190.000–300.000 VND ή 8–13 $ ανάλογα με την ώρα της ημέρας και τη διαθεσιμότητα. Δεδομένου ότι το Χόι Αν είναι πιο μακριά από το Ντα Νανγκ, είναι λίγο πιο ακριβό, αλλά η διαφορά είναι μικρότερη από ένα δολάριο.

Όπως υποδηλώνει το όνομά της, η υπηρεσία “semisleeper” που διαχειρίζεται η SinhTourist είναι διαφορετική, καθώς σας δίνονται θέσεις που είναι κυρίως ανακλινόμενες σε κουκέτα. Αυτή η επιλογή σας δίνει λίγο περισσότερο χώρο, αλλά μπορεί να κάνει πιο δύσκολη την κοινωνικοποίηση. Τα εισιτήρια για τα λεωφορεία SinhTourist κοστίζουν 161 χιλιάδες ή 7 δολάρια τόσο για το Χόι Αν όσο και για το Ντα Νανγκ.

Από τις τρεις επιλογές, το SinhTourist και το Hahn Cafe προτείνονται συνήθως λόγω της φήμης τους. Το πολύ να έχουν ο καθένας από μία πρωινή και μία απογευματινή αναχώρηση κάθε μέρα. Μπορείτε να βρείτε εισιτήρια και για τις δύο εταιρείες στο Bookawayώστε να μπορείτε εύκολα να συγκρίνετε τις υπηρεσίες τους.

Το ελκυστικό του λεωφορείου είναι ότι είναι η πιο προσιτή επιλογή. Φυσικά, αυτό συμβαίνει γιατί είναι πιο αργό και λιγότερο ευέλικτο από το να ταξιδεύεις ανεξάρτητα. Ίσως το μεγαλύτερο μειονέκτημα για να πάρετε το λεωφορείο, ωστόσο, είναι ότι χάνετε να δείτε το πέρασμα Hai Van, καθώς τα λεωφορεία περνούν μια σήραγγα μέσα από τα βουνά, γεγονός που καθιστά ένα πιο γρήγορο και λιγότερο δυνατό ταξίδι αλλά και λιγότερο γραφικό.

Δρόμος που οδηγεί μέσα από το πέρασμα Hai Van στο Βιετνάμ
Ha Pham / shutterstock.com

Από το Da Nang/Hoi An στο Hue με ταξί

Φυσικά, οι δημόσιες συγκοινωνίες δεν είναι ο μόνος τρόπος να μετακινηθείτε και η λήψη ταξί ή ιδιωτικού αυτοκινήτου είναι μακράν η πιο γρήγορη επιλογή για να διανύσετε την απόσταση των 126 χιλιομέτρων από το Χόι Αν στο Χουέ. Τα αυτοκίνητα κάνουν το ταξίδι σε περίπου δύο ώρες ανάλογα με την τοπική κίνηση. Υπάρχει επίσης η ελευθερία να φεύγετε όποτε σας βολεύει καλύτερα, αντί να ταξιδεύετε σύμφωνα με το πρόγραμμα κάποιου άλλου.

Αυτός είναι επίσης ο πιο άνετος τρόπος για να ζήσετε το πέρασμα Hai Van. Ένα διάσημο ορεινό πέρασμα στην κεντρική ακτή του Βιετνάμ, αυτό το πέρασμα είναι γνωστό για τους δρόμους με στροφές και το εξαιρετικό τοπίο. Όντας σε ιδιωτικά μέσα μεταφοράς, μπορείτε να επιλέξετε να πάρετε αυτό το όμορφο τμήμα του δρόμου και ακόμη και να κανονίσετε μερικές στάσεις φωτογραφιών, αν θέλετε.

Η προφανής σύλληψη για την άνεση και την ευκολία ενός ιδιωτικού αυτοκινήτου ή ταξί είναι ότι είναι πολύ πιο ακριβό από τη δημόσια συγκοινωνία. Ναι, μπορείτε να χωρίσετε μεταξύ μιας ομάδας ατόμων αν θέλετε, αλλά και πάλι δεν θα είναι φθηνότερο από άλλες επιλογές. Δεν υπάρχει τέλος στα μέρη που προσφέρουν αυτό το ιδιωτικό αυτοκίνητο μεταφοράς, τόσο στο διαδίκτυο όσο και στην πόλη, επομένως δεν βλάπτει να ψωνίζετε. Το κόστος για ένα σεντάν από το Hoi An ή το Da Nang μπορεί να κοστίσει 55–70 $, ενώ τα SUV και τα μίνι βαν είναι ολοένα και πιο ακριβά – έως και 80 $ περίπου. Θα πρέπει να κάνετε τα μαθηματικά για να δείτε τι είναι καλύτερο για εσάς και την ομάδα σας.

Πέρασμα Hai Van - ο διάσημος δρόμος που οδηγεί κατά μήκος των βουνών της ακτής κοντά στην πόλη Da Nang, Βιετνάμ
Romas_Photo / shutterstock.com

Από το Hoi An/Da Nang στο Hue by Motorbike

Για πολλούς, το Hai Van Pass είναι το απόλυτο highlight του ταξιδιού μεταξύ Hoi An ή Da Nang και Hue, και οι περισσότεροι θα πουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε το Hai Van Pass είναι με μοτοσικλέτα. Στο πίσω μέρος ενός ποδηλάτου, μπορείτε να αισθάνεστε κάθε στρίψιμο στο δρόμο, κοιτάζοντας όλο αυτό το θρυλικό ορεινό πέρασμα μήκους 21 χιλιομέτρων. Μπορείτε επίσης να σταματήσετε και να πάτε όπως θέλετε, που σημαίνει ότι μπορείτε να περάσετε εκεί όσο θέλετε.

Ωστόσο, υπάρχουν προκλήσεις στο να ταξιδέψετε με αυτόν τον τρόπο, εάν δεν κάνετε ήδη περιοδεία στο Βιετνάμ με μοτοσικλέτα. Πού το παίρνεις το ποδήλατο; Τι κάνεις με τις αποσκευές σου; Πώς επιστρέφετε το ποδήλατο σε διαφορετική πόλη;

Αυτή είναι η ομορφιά μιας περιήγησης με μοτοσικλέτα Hoi An to Hue. Νοικιάζετε ένα ποδήλατο στο Χόι Αν, το οδηγείτε κατά μήκος της ακτής και το αφήνετε στο Χουέ. Οι εταιρείες που προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες χειρίζονται ακόμη και τις αποσκευές σας για λογαριασμό σας, είτε τις μεταφέρουν μαζί σας είτε χωριστά, ώστε να συναντηθούν μαζί σας στην άλλη άκρη. Αυτές οι εκδρομές φέρουν συχνά το παρατσούκλι Top Gear Tour καθώς η έκθεση αυτοκινήτου έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ενίσχυση της δημοτικότητας του Hai Van Pass.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να κάνετε αυτό το είδος περιήγησης. Οι περισσότερες εκδρομές σάς παρέχουν οδηγό και κάθεστε στο πίσω κάθισμα, κάτι που είναι υπέροχο αν δεν ξέρετε να οδηγείτε. Μερικοί επιτρέπουν σε όσους ξέρουν να οδηγούν να το κάνουν μόνοι τους, αλλά θα χρειαστείτε έγγραφα που να δείχνουν ότι μπορείτε να οδηγείτε νόμιμα. Υπάρχουν πολλοί πάροχοι εκδρομών εκεί έξω με διαφορετικό κόστος, αλλά θα πρέπει να περιμένετε να πληρώσετε περίπου 45 $ με οδηγό και περίπου 55 $ για να οδηγήσετε μόνοι σας. Μπορείς κλείστε μια περιήγηση με μοτοσικλέτα Top Gear με οδηγό εδώ.

Από το Hoi An/Da Nang στο Hue με αεροπλάνο

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η πτήση μπορεί να είναι ένας πραγματικά προσιτός και χρήσιμος τρόπος να μετακινηθείτε στο Βιετνάμ. Δεν είναι έτσι σε αυτή την περίπτωση. Δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις για αυτό το δρομολόγιο, επομένως δεν είναι πραγματικά πρακτικό να πετάτε σε τόσο μικρή απόσταση. Θα χρειαστεί να συνδεθείτε είτε μέσω του Ανόι είτε μέσω της Πόλης Χο Τσι Μινχ, που σημαίνει ότι οι πτήσεις από μόνες τους θα διαρκέσουν τουλάχιστον τέσσερις ώρες σε καλή σύνδεση.

Ακόμη και με τις χαμηλές τιμές αεροπορικών εταιρειών της Νοτιοανατολικής Ασίας, αναζητάτε στην καλύτερη περίπτωση ένα εισιτήριο 45 $, το οποίο είναι μόνο φθηνότερο από μια ιδιωτική διαδρομή με ταξί. Στη συνέχεια, πρέπει επίσης να ανησυχείτε για το πώς θα μεταβείτε από και προς τα αεροδρόμια, κάτι που προσθέτει χρόνο και χρήμα. Ειλικρινά, δεν υπάρχει πραγματικά κανένας καλός λόγος να πετάξετε από το Da Nang ή το Hoi An στο Hue.

Εναέρια άποψη του περάσματος Hai Van στο Βιετνάμ
Nguyen Duc Hieu / shutterstock.com

Από το Hoi An/Da Nang στο Hue by Tour

Είναι εύκολο να δούμε το να φτάσετε από το Χόι Αν ή το Ντα Νανγκ στο Χουε ως μια ακόμη μέρα ταξιδιού, αλλά δεν χρειάζεται να είναι. Αντί να κάνετε όλα τα ταξίδια με μια κίνηση, μπορείτε να τα διαλύσετε σε μια ημερήσια περιήγηση από το Hoi An to Hue, με περιηγήσεις στα αξιοθέατα κατά μήκος της διαδρομής. Θα μετατρέψετε την ημέρα του ταξιδιού σας σε μια άλλη μέρα εξερευνώντας τι έχει να προσφέρει το Βιετνάμ και στο τέλος θα φτάσετε στον επόμενο προορισμό σας.

Μια τέτοια περιήγηση σας μεταφέρει βόρεια στο Hue in an τζιπ με ανοιχτή οροφή, σταματώντας σε αξιοθέατα κατά μήκος της διαδρομής. Για μια πιο προσωπική εμπειρία, μπορείτε να κανονίσετε για ένα ξενάγηση με ιδιωτικό αυτοκίνητο, που θα σας αφήσει να δείτε τα αξιοθέατα με τον δικό σας ρυθμό. Οι συνήθεις στάσεις σε αυτές τις εκδρομές περιλαμβάνουν τα Μαρμάρινα Όρη, παραλίες όπως η παραλία My Khe και η Πόλη των Φαντασμάτων. Θα σας μεταφέρουν επίσης μέσω του Hai Van Pass, ώστε να απολαύσετε αυτό το γραφικό τμήμα του δρόμου. Είναι βασικά ένας άλλος τρόπος για να δείτε αυτά τα μέρη αντί να κάνετε τη συνήθη προσέγγιση μιας ημερήσιας εκδρομής από το Χόι Αν.

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτού του είδους οι περιηγήσεις κοστίζουν περίπου το ίδιο ανά άτομο με ένα ιδιωτικό ταξί για το αυτοκίνητο. Επομένως, εάν ταξιδεύετε μόνοι σας, θα ήταν καλύτερο να κάνετε την περιήγηση και να σταματήσετε σε μέρη κατά μήκος της διαδρομής. Το καλό με την περιήγηση είναι ότι θα σας πάρει όλη την ημέρα για να φτάσετε εκεί, κάτι που δεν είναι ιδανικό αν θέλετε απλώς να φτάσετε στο Hue και να ξεκινήσετε την εξερεύνηση. Όχι ότι είναι μια χαμένη μέρα, απλά πρέπει να αποφασίσετε πού θέλετε να περάσετε τον χρόνο σας.

Εκεί έχετε καθεμία από τις επιλογές που θα σας βοηθήσουν να ταξιδέψετε από το Da Nang ή το κοντινό Hoi An στην πόλη Hue. Το καθένα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, επομένως εξαρτάται πραγματικά από εσάς να αποφασίσετε ποιο ταιριάζει καλύτερα σε εσάς και στο ταξίδι σας.

Διαβάστε επίσης :10 καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Χόι Αν, στο Βιετνάμ και πολλά άλλα

10 καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από το Χόι Αν του Βιετνάμ

3 ημέρες στο Χόι Αν: Το τέλειο δρομολόγιο στο Χόι Αν

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.