Πώς να οργανώσετε ένα ταξίδι backpacking

Πώς να οργανώσετε ένα ταξίδι backpacking

Ταξιδεύοντας με σακίδιο και ως ταξιδιώτης απαιτεί σημαντικό προγραμματισμό που κάνει ακόμη και την πιο απλή απόφαση να φαίνεται περίπλοκη.

Στη φάση που προηγείται ενός ταξιδιού που θα διαρκέσει μήνες, οι καταστάσεις εναλλάσσονται γρήγορα από την ευφορία στο φόβο, από την αδυναμία να περιμένεις την ημέρα της αναχώρησης μέχρι την επιθυμία να έχεις αρκετό χρόνο για να οργανώσεις τα πάντα και να μην ξεχάσεις τίποτα.

Γενικά λέω όσο έχω διαβατήριο και πιστωτική κάρτα Είμαι ήρεμος, αλλά αυτό είναι εν μέρει αλήθεια και λίγο υπερβολικό, δεδομένου ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν περισσότερες σκέψεις και υπάρχουν περισσότερα πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη από όσα μπορεί να σκεφτεί κανείς.

Αυτή τη στιγμή είμαι κοντά στο να φύγω για το παγκόσμια περιοδεία και στην πραγματικότητα υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να οργανώσουμε πριν φύγουμε και συνειδητοποιώ ότι χρειάζονται περισσότερο από το αναμενόμενο.

Έχω το εισιτήριο, το αγόρασα με roundtheworldexperts.co.uk όπως με συμβούλεψε ένας σκληροπυρηνικός ταξιδιώτης που γνώρισα στη Γουατεμάλα και με τις ιστορίες του με ενθάρρυνε να φύγω.

Οι προορισμοί είναι κυρίως αυτοί που πάντα ήθελα να επισκεφτώ. Σχεδόν όλα, αλλά θα πρέπει να αφήσω κάτι για το μέλλον, οπότε το άφησα έξω για αυτήν τη φορά Νεπάλ, Ινδία, Αφρική μι Ηνωμένες Πολιτείες.

Τώρα, όμως, παρά την εμπειρία, ο πανικός πριν την αναχώρηση είναι εκεί και οι κλασικές ερωτήσεις με στοιχειώνουν: τι βίζα χρειάζομαι; Πρέπει να κάνω εμβόλια; Πόσο χρόνο περίπου θα αφιερώσω σε κάθε χώρα; Μπορώ να ταξιδέψω χερσαία με λεωφορεία και τρένα; Πώς θα είναι ο καιρός? Πόσο θα ξοδέψω κατά μέσο όρο;

Τι να λάβετε υπόψη όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας;

 • Βλέπεται – Για τις περισσότερες χώρες στις οποίες έχω πάει δεν χρειάζεται βίζα αλλά σε πολλές άλλες χώρες η βίζα είναι απαραίτητη. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αγοραστεί απευθείας στα σύνορα, αλλά σε άλλες περιπτώσεις η βίζα πρέπει να ληφθεί πριν φτάσετε στη χώρα, διαφορετικά κινδυνεύετε να σας στείλουν πίσω ή να μην διασχίσετε τα σύνορα.
  Είναι σημαντικό να γνωρίζετε εάν πρέπει να κάνετε αίτηση για βίζα εκ των προτέρων, να ελέγξετε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις, πόσο καιρό μπορείτε να μείνετε ή εάν πρέπει να ακολουθήσετε διαφορετικές διαδικασίες με βάση τις ανάγκες σας (τουρισμός, επαγγελματικό ταξίδι, περισσότερες από 30 ημέρες κ.λπ.). )
 • Κλίμα – Το κλίμα είναι πολύ σημαντικό αν σκεφτείτε ότι το βάρος του σακιδίου μας θα εξαρτηθεί από αυτό. Λατρεύω το καλοκαίρι και τη θάλασσα και όταν ταξιδεύω προσπαθώ να ακολουθώ το καλοκαίρι και να αποφεύγω να βρίσκομαι σε χώρες το χειμώνα.
  Αλλά με βάση τις θερμοκρασίες που περιμένετε τότε θα φτιάξετε τις δικές σας σακίδιο ταξιδιού (διαβάστε αυτήν την ανάρτηση για να ανακαλύψετε τα αγαπημένα μου ταξιδιωτικά σακίδια). Μην ξεχνάτε ποτέ ένα αδιάβροχο μπουφάν και ένα φούτερ, καθώς και αθλητικά παπούτσια
 • Προϋπολογισμός – Δύσκολο να προβλεφθεί, αλλά πριν από λίγο καιρό ανακάλυψα έναν πολύ χρήσιμο ιστότοπο που σας βοηθά να λάβετε υπόψη το κατά προσέγγιση κόστος ταξιδιού με βάση τους ταξιδιωτικούς προϋπολογισμούς που δημιουργήθηκαν από άλλους ταξιδιώτες. Το site είναι BudgetYourTrip. Μάλιστα για ένα ταξίδι 6 ή 7 μηνών θεωρώ μπάτζετ γύρω στα 5000/6000€.
 • Εμβόλια – Στις περισσότερες χώρες που έχω πάει και θα πάω δεν υπάρχει υποχρέωση εμβολίου, αλλά πριν φύγω είναι απαραίτητο να γνωρίζω εάν υπάρχει ανάγκη ή όχι, ιδίως για ασθένειες όπως π.χ. Κίτρινος Πυρετός ή Ηπατίτιδα στην περίπτωση του Αμαζονίου στη Βραζιλία για παράδειγμα.
 • ΑΣΦΑΛΙΣΗ – Κάτι που δεν μπορείτε να το αφήσετε χωρίς και το οποίο σε ορισμένες χώρες, όπως η Κούβα ή οι Ηνωμένες Πολιτείες, είναι απαραίτητο. Μην φύγετε χωρίς αυτό γιατί το κόστος στο εξωτερικό για τους τουρίστες είναι πολύ υψηλό, μια μόλυνση στο αυτί στην Τζαμάικα μου κόστισε 165 $ και έτσι μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας και να είστε σίγουροι. Για αυτό το ταξίδι το αγόρασα WorldNomads.
 • Δρομολόγιο ταξιδιού  – Με κάθε ειλικρίνεια δεν το κάνω πολύ συγκεκριμένο αλλά με γενικούς όρους.
  Ξέρω ποια διαδρομή θα ακολουθήσω και ποια κατεύθυνση θα πάρω, αλλά τα σχέδια αλλάζουν γρήγορα και για μένα δεν έχει πολύ νόημα να αποφασίσω πολύ εκ των προτέρων πού θα πάω και κυρίως πότε θα είμαι εκεί.
  Στην πραγματικότητα ξέρω τι δεν θέλω να χάσω, αλλά στη συνέχεια, καθώς ταξιδεύετε και συναντάτε άλλους ταξιδιώτες, μπορείτε να ανακαλύψετε προορισμούς που δεν γνωρίζατε ή δεν είχατε σκεφτεί και που πραγματικά αξίζει να δείτε.
  Με ταξιδιωτικό οδηγό στη συνέχεια προγραμματίστε με γενικούς όρους και αρχίστε να σκέφτεστε τι δεν πρέπει να χάσετε και αναζητήστε πληροφορίες για το πώς να μετακινηθείτε.
 • Ταξιδιωτικοί οδηγοί. Προφανώς, εάν πρόκειται να ταξιδέψετε σε ορισμένες χώρες και το κάνετε με προϋπολογισμό, θα μπορούσατε να αγοράσετε έναν οδηγό που συγκεντρώνει τις χώρες μιας συγκεκριμένης περιοχής, συχνά χρησιμοποιώ το Μοναχικός πλανήτης.
  Για να γυρίσετε τον κόσμο, τα πράγματα περιπλέκονται, η ιδέα να έχετε 3000 σελίδες οδηγών δεν είναι τόσο ελκυστική, γι’ αυτό σας συνιστώ να αγοράσετε τον πρώτο οδηγό σε χαρτί και στη συνέχεια να ακολουθήσετε αυτούς σε μορφή PDF. Τότε σίγουρα σε όλους τους ξενώνες υπάρχουν πάντα αντίγραφα για να συμβουλευτείτε φυσικά.
 • Κάντε κράτηση για τις πρώτες νύχτες στον ξενώνα. Μετά από 15 ή περισσότερες ώρες ταξιδιού, δεν είναι διασκεδαστικό να αποφασίζεις πού θα κοιμηθείς και να μην έχεις την παραμικρή ιδέα για το πού βρίσκεσαι. Συνιστώ να κάνετε κράτηση τουλάχιστον για τις πρώτες νύχτες.
  Χρειάζεται λίγος χρόνος για να τακτοποιήσετε και να μπείτε στη διάθεση του ταξιδιού, οπότε θα συνειδητοποιήσετε ότι η κράτηση εκ των προτέρων θα γίνεται όλο και πιο σπάνια (υποχρεωτική ή τουλάχιστον συνιστάται για περιόδους υψηλής περιόδου).
 • Ταξιδιωτικά έγγραφα και φωτοαντίγραφα – Αν δεν μου το έλεγε κάποιος φίλος, δεν θα το σκεφτόμουν, αλλά φωτοτυπίες εγγράφων (διαβατήριο, χρεωστικές κάρτες και εισιτήρια) δεν πρέπει να ξεχαστούν. Διατηρείτε πάντα αντίγραφα των εγγράφων στα εισερχόμενά σας ή σε ένα ηλεκτρονικό έγγραφο. Προφανώς ελέγξτε ότι το διαβατήριό σας δεν κοντεύει να λήξει διαφορετικά θα βιαστείτε να το ανανεώσετε. Πολλές χώρες απαιτούν διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον 6 μηνών, πράγμα που σημαίνει ότι εάν όταν φύγετε το διαβατήριό σας έχει άλλους 6 μήνες ισχύος μετά από μόλις ένα μήνα ταξιδιού, θα αναγκαστείτε να επιστρέψετε στην πατρίδα σας.
 • Εγγραφείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πάντα πού βρισκόμαστε. Σκεφτόμαστε θετικά αλλά αποτρέπουμε τα αρνητικά.
 • Πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες – Ενημερώστε την τράπεζά σας για το ταξίδι που πρόκειται να πραγματοποιήσετε και βεβαιωθείτε ότι οι κάρτες λειτουργούν και στο εξωτερικό. Συνιστώ να έχετε τουλάχιστον 2 μαζί σας σε περίπτωση που χαθεί ή απομαγνητιστεί ένα. Οι επαναφορτιζόμενες κάρτες είναι πολύ χρήσιμες και πρακτικές Revolut εκδ Ν26 που έχουν εξαιρετικές συναλλαγματικές ισοτιμίες κατά την ανάληψη, είναι δωρεάν και η διαχείριση τους είναι δυνατή μόνο μέσω της εφαρμογής. Είναι επίσης δωρεάν!
 • Φάρμακα – Εκτός από αυτά που μεταφέρονται γενικά (παυσίπονα, ασπιρίνες, αντιβιοτικά ευρέος φάσματος) και για τα οποία μπορείτε να διαβάσετε σε αυτήν την ανάρτηση Τι φάρμακα να έχετε μαζί σας όταν ταξιδεύετε.
  Εάν έχετε ειδικές ανάγκες, πηγαίνετε στο γιατρό και λάβετε μια συνταγή για φάρμακα που διαφορετικά μπορεί να είναι πολύ πιο ακριβά ή δύσκολο να βρεθούν στο εξωτερικό.
 • Φύγετε με λίγα μετρητάΤα δολάρια ΗΠΑ θα ήταν καλύτερα καθώς είναι πιο εύκολο να ανταλλάσσονται.

Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι που εμπλέκεται στον προγραμματισμό πριν από το ταξίδι και το οποίο δεν πρέπει να ξεχάσετε, αν μετά συνειδητοποιήσετε ότι χρειάζεστε ένα επιπλέον πουλόβερ ή σορτς, μπορείτε πάντα να τα αγοράσετε όπου βρίσκεστε, αλλά υπάρχουν πράγματα χωρίς αυτά που μπορεί να έχετε περίπλοκα προβλήματα που πρέπει να λύσετε όταν λείπετε.

Αποποίηση ευθυνών: Σε αυτήν την ανάρτηση, μερικοί από τους συνδέσμους που παρέχονται είναι σύνδεσμοι συνεργατών, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να κερδίσω προμήθεια εάν κάνετε μια αγορά μέσω αυτών των συνδέσμων. Ωστόσο, αυτό δεν επιφέρει κανένα επιπλέον κόστος για εσάς. Οι προμήθειες που λαμβάνω μέσω αυτών των συνδέσμων συνεργατών βοηθούν στη χρηματοδότηση και την υποστήριξη του ιστολογίου μου, διατηρώντας έτσι την ανεξαρτησία της και την έλλειψη χορηγίας. Πάντα προσπαθώ να σας παρέχω τις καλύτερες δυνατές πληροφορίες και συμβουλές, με βάση την προσωπική μου εμπειρία και έρευνα. Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η υποστήριξή σας είναι απαραίτητη για να κρατήσει αυτό το ιστολόγιο ζωντανό και να συνεχίσει να σας παρέχει ποιοτικό περιεχόμενο. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!

14 Συμβουλές για το πώς να εξοικονομήσετε χρήματα για ταξίδια

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

Αεροπορικά εισιτηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Mr TicketsWe
Mr TicketsWe