Πώς να φτάσετε από το Σαν Χοσέ στον Μανουέλ Αντόνιο το 2023

Πώς να φτάσετε από το Σαν Χοσέ στον Μανουέλ Αντόνιο το 2023

Το όμορφο τροπικό δάσος, οι εκπληκτικές παραλίες και τα χαριτωμένα ζώα είναι συνήθως ψηλά στην ημερήσια διάταξη όταν επισκέπτεστε την Κόστα Ρίκα. Ωστόσο, δεν θα βρείτε πολλά από αυτά στους δρόμους της πόλης του Σαν Χοσέ, της πρωτεύουσας της ενδοχώρας της χώρας. Αντίθετα, σας προτείνουμε να στρέψετε την προσοχή σας στο Εθνικό Πάρκο Manuel Antonio στην ακτή του Ειρηνικού της Κόστα Ρίκα, επειδή εκεί θα βρείτε όλα αυτά τα πράγματα και πολλά άλλα. Επιπλέον, είναι ένας προορισμός που είναι σχετικά εύκολο να φτάσετε από το Σαν Χοσέ.

Αυτό που κάνει το ταξίδι από το San José στο Manuel Antonio τόσο εύκολο είναι ότι υπάρχουν πολλές επιλογές για να φτάσετε εκεί. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές που μπορεί να αρχίσουν να γίνονται λίγο συντριπτικές.

Γνωρίζουμε ότι προτιμάτε να ξοδεύετε χρόνο για να μάθετε για όλες τις διασκεδαστικές δραστηριότητες που σας περιμένουν αντί να ερευνήσετε καθεμία από τις επιλογές μεταφοράς από τον Manuel Antonio στο San José και πίσω. Γι’ αυτό έχουμε συγκεντρώσει όλες τις επιλογές εδώ για εσάς και συμπεριλάβαμε όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες όπως ο χρόνος, το κόστος και η άνεση, ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε γρήγορα τι θα κάνετε.

Από το Σαν Χοσέ στον Μανουέλ Αντόνιο με αεροπλάνο

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να φτάσετε από το αεροδρόμιο San José στο Manuel Antonio είναι με αεροπλάνο.

Το πλησιέστερο αεροδρόμιο στο Manuel Antonio βρίσκεται στην πόλη Quepos, περίπου 10 χιλιόμετρα (6,2 μίλια) βόρεια της πόλης. Η Sansa Airlines και η Costa Rica Green Airways εκτελούν το δρομολόγιο αρκετές φορές την ημέρα. Οι πτήσεις από τον Manuel Antonio προς το αεροδρόμιο San José και επιστροφή κοστίζουν μεταξύ 80 και 120 $. Ελέγξτε τη Skyscanner για να συγκρίνετε τις τιμές των εισιτηρίων.

Ενώ η πτήση από το San José στο Quepos διαρκεί μόνο περίπου 30 λεπτά, το συνολικό ταξίδι θα πρέπει να διαρκέσει περίπου 1,5 ώρα, χωρίς να περιλαμβάνεται ο χρόνος αναμονής στο αεροδρόμιο. Αυτό συμβαίνει επειδή πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τα 40 περίπου λεπτά που χρειάζονται για να φτάσετε στο αεροδρόμιο San José από το κέντρο της πόλης, καθώς και τα 15 λεπτά που χρειάζονται για να φτάσετε από το αεροδρόμιο Quepos στο Manuel Antonio με ταξί.

Αυτό που κάνει την πτήση την πιο γρήγορη επιλογή είναι ότι τα αεροπλάνα μπορούν να πετάξουν πάνω από τα βουνά που χωρίζουν το Σαν Χοσέ από τον Μανουέλ Αντόνιο, ενώ κάθε επιλογή ξηράς πρέπει να οδηγεί είτε μέσα είτε γύρω από αυτά. Αν και είναι γρήγορο, η πτήση δεν σας εξοικονομεί πολύ χρόνο τελικά και είναι η πιο ακριβή και λιγότερο περιβαλλοντικά υπεύθυνη επιλογή, οπότε σκεφτείτε αν αξίζει τον κόπο.

Από το Σαν Χοσέ στον Μανουέλ Αντόνιο με την ενοικίαση αυτοκινήτου

Για την επιλογή ταξιδιού με τη μεγαλύτερη ευελιξία και ελευθερία, θα θελήσετε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο για το ταξίδι σας στην Κόστα Ρίκα. Η οδήγηση από τον Manuel Antonio στο San José διαρκεί περίπου τρεις ώρες όταν ακολουθείτε τη διαδρομή 34 κατά μήκος της ακτής ή πιο κοντά σε τέσσερις ώρες διασχίζοντας τη διαδρομή 301 μέσα από τα βουνά.

Οδηγώντας τον εαυτό σας στο Εθνικό Πάρκο Manuel Antonio, έχετε τον απόλυτο έλεγχο σε κάθε λεπτομέρεια του ταξιδιού. Όχι μόνο μπορείτε να πάτε όποτε θέλετε, μπορείτε να επιλέξετε τη δική σας διαδρομή και να κάνετε παρακάμψεις ή να σταματήσετε στη διαδρομή.

Για παράδειγμα, με αυτήν την προσέγγιση θα μπορούσατε να σταματήσετε στην πόλη για σέρφινγκ Jacó και να επισκεφθείτε καθεμία από τις απόψεις νότια της πόλης κατά μήκος του παραλιακού δρόμου. Το καλύτερο από όλα, θα έχετε ένα αυτοκίνητο στην άλλη άκρη όταν φτάσετε στο Manuel Antonio.

Ωστόσο, η οδήγηση έχει τις δικές της σκέψεις. Πρώτον, θα πρέπει να αισθάνεστε άνετα στην οδήγηση και την πλοήγηση σε μια ξένη χώρα. Θα περάσετε επίσης το ταξίδι υπερβολικά συγκεντρωμένοι στο δρόμο αντί να καθίσετε και να χαλαρώσετε.

Το κόστος της ενοικίασης ενός αυτοκινήτου και της οδήγησης μόνοι σας είναι επίσης δύσκολο να το γνωρίζετε εκ των προτέρων. Όχι μόνο πρέπει να λάβετε υπόψη το κόστος της ενοικίασης αυτοκινήτου, αλλά και τα καύσιμα και τα διόδια κατά μήκος της διαδρομής. Υπάρχουν πολλοί δρόμοι με διόδια στην Κόστα Ρίκα και πληρώνονται καλύτερα σε αποικίες της Κόστα Ρίκα και σε μικρές αξίες ή νομίσματα. Τα διόδια είναι συνήθως κάτω από 250 CRC ή 0,35 $, αλλά σε αυτή τη διαδρομή μπορεί να είναι έως και 900 CRC ή 1,30 $.

Εάν αποφασίσετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο και να κάνετε την οδήγηση μόνοι σας, συνιστούμε να ανατρέξετε στο RentalCars.com καθώς φιλτράρει εκατοντάδες ιστότοπους ενοικίασης αυτοκινήτων για να βεβαιωθείτε ότι έχετε την καλύτερη τιμή!

Από το Σαν Χοσέ στον Μανουέλ Αντόνιο με λεωφορείο

Ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσετε μεταξύ του Εθνικού Πάρκου Manuel Antonio και του San José είναι με λεωφορείο. Με μια κοινή υπηρεσία μεταφοράς, παραλαμβάνεστε από το ξενοδοχείο σας στη μία άκρη και μεταφέρεστε στο ξενοδοχείο σας στην άλλη άκρη. Όλο το άγχος και η πλοήγηση αντιμετωπίζονται για εσάς, επομένως δεν έχετε τίποτα άλλο να κάνετε από το να καθίσετε εκεί και να χαλαρώσετε.

Ένα λεωφορείο από τον Manuel Antonio στο San José συνήθως διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες, καθώς χρειάζεται να συλλέξει και να αποβιβάσει επιβάτες σε διαφορετικά ξενοδοχεία σε κάθε άκρο. Στο ταξίδι, τα λεωφορεία γενικά σταματούν μία φορά για ένα διάλειμμα σε στάση ανάπαυσης. Τα λεωφορεία συνήθως χρησιμοποιούν ένα μίνι λεωφορείο που μπορεί να μεταφέρει 10 έως 15 άτομα. Υπάρχουν πολλές εταιρείες μεταφοράς που προσφέρουν αυτό το δρομολόγιο, με τις περισσότερες να παρέχουν μία ή δύο υπηρεσίες καθημερινά.

Τα εισιτήρια για τα λεωφορεία κοστίζουν συνήθως περίπου $54 ανά άτομο. Αν και είναι πολύ πιο ακριβό από το να ταξιδεύετε με λεωφορείο, αξίζει να θυμάστε ότι θα εξοικονομήσετε χρήματα για τα ταξί ή τα λεωφορεία που πηγαίνουν από και προς το ξενοδοχείο σας σε κάθε άκρο.

Εκτός από την άνεση της υπηρεσίας από πόρτα σε πόρτα, η μετάβαση με λεωφορείο σάς επιτρέπει να χαλαρώσετε και να περάσετε το ταξίδι όπως θέλετε. Είναι επίσης ένα πολύ ασφαλές μέσο ταξιδιού, καθώς δεν υπάρχουν άνθρωποι που πηγαινοέρχονται σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού και υπάρχει περιορισμένος αριθμός στάσεων.

Από το Σαν Χοσέ στον Μανουέλ Αντόνιο με ιδιωτική μεταφορά ή ταξί

Με πολλά από τα πλεονεκτήματα της ενοικίασης αυτοκινήτου και του ταξιδιού με λεωφορείο, η ιδιωτική μεταφορά μπορεί να είναι μια απαίσια δελεαστική ιδέα. Είτε κάνετε κράτηση για ιδιωτικό λεωφορείο εκ των προτέρων είτε απλώς πάρετε ταξί, αυτή η προσέγγιση μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλά σε ορισμένα συγκεκριμένα σενάρια.

Ο χρόνος ταξιδιού για ταξί ή ιδιωτική μεταφορά μεταξύ του Σαν Χοσέ και του Μανουέλ Αντόνιο είναι συνήθως περίπου τρεις ώρες, σαν να οδηγείτε μόνοι σας. Αυτή η επιλογή είναι ταχύτερη από ένα κοινόχρηστο λεωφορείο, καθώς χρειάζεται μόνο μία στάση στο San José και στο Manuel Antonio. Οι ιδιωτικές μεταφορές διατίθενται σε διάφορα μεγέθη, από μικρότερα εξαθέσια μίνι βαν έως μεγαλύτερα μίνι λεωφορεία 20 θέσεων.

Τα ιδιωτικά λεωφορεία για έξι ή επτά άτομα ξεκινούν συνήθως από περίπου 180 $ και ανεβαίνουν από εκεί. Οι ναύλοι ταξί από την πόλη για ένα κανονικό αυτοκίνητο συνήθως ανέρχονται σε περίπου 140-150 $. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να προσφέρει εξαιρετική οικονομία για ομάδες σε σύγκριση με τη λήψη μεμονωμένων εισιτηρίων σε κοινόχρηστο λεωφορείο. Έχετε επίσης το πλεονέκτημα ότι είναι ιδιωτικό όχημα, που σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε την ώρα παραλαβής σας και δεν χρειάζεται να αλληλεπιδράτε με τυχαία άτομα.

Από το San José στο Manuel Antonio με λεωφορείο

Όπως συμβαίνει συχνά στην Κεντρική Αμερική, η φθηνότερη επιλογή σας για να ταξιδέψετε μεταξύ δύο μερών είναι να πάτε με το λεωφορείο. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να ελέγξετε όταν επιλέγετε αυτήν την επιλογή είναι εάν παίρνετε λεωφορείο μέχρι τον Manuel Antonio ή πηγαίνετε πραγματικά μόνο μέχρι το Quepos, την κοντινότερη πόλη. Εάν το λεωφορείο πηγαίνει μόνο μέχρι το Quepos, μπορείτε να πάρετε το τοπικό λεωφορείο για τον Manuel Antonio, το οποίο ευτυχώς έχει συχνά δρομολόγια.

Το ταξίδι με λεωφορείο μεταξύ Σαν Χοσέ και Μανουέλ Αντόνιο διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο εάν χρησιμοποιείτε απευθείας λεωφορεία, τα οποία θα φέρουν ετικέτα ευθεία. Η εναλλακτική λύση στα απευθείας λεωφορεία είναι συλλογικόςοι οποίες χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο καθώς παραλαμβάνουν επιβάτες στη διαδρομή.

Ενώ υπάρχουν και άλλες εταιρείες που ταξιδεύουν αυτή τη διαδρομή, η πιο χρήσιμη για τους τουρίστες είναι να γνωρίζουν τρακόπα. Η υπηρεσία Ruta 27 τους πηγαίνει οκτώ φορές την ημέρα μεταξύ Manuel Antonio και San José. Τα εισιτήρια κοστίζουν 5285 CRC, ή 7,70 $, και μπορούν να αγοραστούν μόνο από τα εκδοτήρια της εταιρείας.

Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι η Tracopa έχει τον δικό της αποκλειστικό τερματικό σταθμό λεωφορείων στο San José στην Calle 5 στο Laberinto. Συνιστάται να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την αναχώρηση ή ακόμη και να πάτε την προηγούμενη μέρα για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα εξαντληθούν.

Το πιο ελκυστικό πράγμα για τη λήψη του λεωφορείου είναι σίγουρα η τιμή. Επίσης, δεν θα σας πάρει πολύ περισσότερο από ό,τι αν χρησιμοποιούσατε υπηρεσία μεταφοράς. Ωστόσο, είναι η λιγότερο ευέλικτη επιλογή και θα πρέπει ακόμα να σκεφτείτε πώς θα φτάσετε από και προς τις στάσεις του λεωφορείου σε κάθε άκρο.

Από το Σαν Χοσέ στον Μανουέλ Αντόνιο με περιοδεία

Δεν έχετε χρόνο και θέλετε απλώς μια γεύση από το τι έχει να προσφέρει ο Manuel Antonio; Τότε θα θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επισκεφθείτε αυτόν τον διασκεδαστικό παραθαλάσσιο προορισμό αυτή την ημερήσια εκδρομή.

Με μια ημερήσια εκδρομή στο Manuel Antonio, θα σας οδηγήσουν σε μια ξενάγηση στο εθνικό πάρκο για να θαυμάσετε το τροπικό δάσος, τις παραλίες και την άγρια ​​ζωή του. Στον περίπατο στο τροπικό δάσος με οδηγό, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε όλα τα είδη των τοπικών πλασμάτων, συμπεριλαμβανομένων των πιθήκων, των νωθρών και των τουκάν. Θα έχετε επίσης ελεύθερο χρόνο στην παραλία και θα σταματήσετε στη διαδρομή στη Γέφυρα του Κροκόδειλου και στον κόλπο Jaco. Στο τέλος της ημέρας, θα μεταφερθείτε πίσω από τον Manuel Antonio στο San José.

Εκτός από τη μεταφορά με επιστροφή και διάφορες δραστηριότητες περιήγησης στα αξιοθέατα, αυτή η επιλογή συνοδεύεται επίσης με πρωινό και μεσημεριανό γεύμα. Επομένως, είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν θέλετε να λάβετε όλες τις αποφάσεις του ταξιδιού για εσάς. Το προφανές μειονέκτημα είναι πόσο περιορισμένος είναι ο χρόνος σας για να εξερευνήσετε το Εθνικό Πάρκο Manuel Antonio.

Εκεί έχετε όλους τους πιθανούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ταξιδέψετε μεταξύ του San José και του Εθνικού Πάρκου Manuel Antonio ενώ επισκέπτεστε την Κόστα Ρίκα. Επειδή κάθε προσέγγιση έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, η επιλογή της σωστής επιλογής εξαρτάται πραγματικά από το ποια είναι η καλύτερη για εσάς.

Διαβάστε επίσης:Manuel Antonio | Ο απόλυτος ταξιδιωτικός οδηγός , Κόστα Ρίκα

Τα καλύτερα εθνικά πάρκα στον κόσμο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.