η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αλάσκα

Οι καλύτερες και οι χειρότερες εποχές για να επισκεφθείτε την Αλάσκα

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε την Αλάσκα;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αλάσκα είναι κατά τη διάρκεια της απολαυστικής καλοκαιρινής της περιόδου, με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 45 έως 70 βαθμούς, καθιστώντας την ιδανική για να εξερευνήσετε τα απέραντα τοπία της και να απολαύσετε παρατεταμένες ώρες φωτός της ημέρας, συμπεριλαμβανομένου του ήλιου του μεσάνυχτα. Το καλοκαίρι όχι μόνο διευκολύνει τα ταξίδια, αλλά επιτρέπει καλύτερη πρόσβαση σε σημαντικά αξιοθέατα όπως το Εθνικό Πάρκο Denali.

Η πολιτεία της Αλάσκας είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες για τους λάτρεις της φύσης, επειδή άγρια ​​τοπία όπως αυτά είναι δύσκολο να βρεθούν αλλού.

Φιλοξενεί πολλά εκπληκτικά εθνικά πάρκα, όπως το Εθνικό Πάρκο και το Προστατευτικό Πάρκο Ντενάλι, που φιλοξενεί το ψηλότερο βουνό στις Ηνωμένες Πολιτείες, και το Εθνικό Πάρκο και το Καταφύγιο του Κόλπου Glacier.

Υπάρχουν πολλά άγρια ​​ζώα που απλώς περιπλανώνται στην Αλάσκα και μπορείτε να κάνετε εκδρομές παρατήρησης αρκούδων, βόλτες με βάρκα παρατήρησης φαλαινών και πολλά άλλα. Με όλη αυτή τη φύση, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι στην Αλάσκα είναι λίγο μοναδικοί—να γνωρίσουν τον τοπικό τρόπο ζωής επισκεπτόμενοι μια πόλη όπως το Fairbanks ή επισκεπτόμενοι ένα πολιτιστικό κέντρο Inuit.

Εκτός από τη φύση της, η Αλάσκα φημίζεται και για τον άγριο καιρό της. Αλλά μην ανησυχείτε – θα σας δείξουμε τις καλύτερες, λιγότερο πολυάσχολες, φθηνότερες και χειρότερες στιγμές για να επισκεφτείτε την Αλάσκα παρακάτω. ας γίνουμε ο οδηγός σας!

Σχεδιάστε το ταξίδι μονοί σας.

15 καλύτερα Airbnbs στην Αλάσκα, ΗΠΑ

15 καλύτερα μέρη για επίσκεψη στην Αλάσκα

Συνολικά η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αλάσκα

Άξια καρτ ποστάλ θέα ενός αργά το απόγευμα στα βουνά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αλάσκα

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αλάσκα είναι το σύντομο αλλά υπέροχο καλοκαίρι της πολιτείας, όταν ο καιρός είναι ο καλύτερος για εξερεύνηση όπου κι αν πάτε. Εξάλλου, ο καιρός στην Αλάσκα δεν είναι αστείο.

Ενώ έχει τέσσερις ξεχωριστές εποχές, ο χειμώνας σίγουρα κυριαρχεί, ο οποίος εκτείνεται το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου με τον κρύο και χιονισμένο καιρό του. Μετά από έναν μακρύ χειμώνα, το καλοκαίρι έρχεται ως ευλογημένη ανακούφιση.

Οι θερμοκρασίες του καλοκαιριού δεν είναι πολύ καυτές, γύρω στους 60-70 βαθμούς στο νότο και μόνο περίπου 45 μοίρες κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, αλλά είναι πολύ πιο άνετα από ό,τι τον υπόλοιπο χρόνο. Ένα άλλο πλεονέκτημα της επίσκεψης το καλοκαίρι είναι ότι υπάρχει περισσότερο φως της ημέρας για να δείτε αυτό που θέλετε να δείτε.

Η περιοχή γύρω από το Τζούνο δέχεται 18 ώρες ηλιοφάνειας τον Ιούνιο, ενώ βορειότερα, ο ήλιος δεν δύει καθόλου τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε περισσότερο χρόνο για πεζοπορίες χωρίς να ανησυχείτε μήπως πιαστείτε έξω στο σκοτάδι και μια σπάνια ευκαιρία να δείτε τον ήλιο του μεσονυχτίου.

Χάρη στον θερμότερο καιρό, είναι πολύ πιο εύκολο να μετακινηθείτε στην Αλάσκα από ό,τι τον υπόλοιπο χρόνο. Υπάρχει άφθονη βροχή, αλλά δεν υπάρχουν χιονοθύελλες που μπορεί να καθηλώσουν την πτήση σας ή να κλείσουν τους δρόμους.

Τα μονοπάτια σε δημοφιλή πάρκα όπως το Εθνικό Πάρκο Denali είναι πλήρως ανοιχτά μόνο το καλοκαίρι. Η δημοφιλής οδική διαδρομή το Top of the World Highway είναι επίσης ανοιχτό μόνο το καλοκαίρι, από τον Ιούνιο έως τα τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου.

Ακόμα και ο επίσημος Τουριστικό συμβούλιο της πολιτείας της Αλάσκας λέει ότι η καλύτερη εποχή για επίσκεψη είναι η καλοκαιρινή περίοδος αιχμής, η οποία διαρκεί από τα μέσα Μαΐου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου. Πολλές τουριστικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των κέντρων επισκεπτών και των γραφικών λεωφορείων λειτουργούν μόνο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Επιπλέον, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για υπαίθριες δραστηριότητες, όπως θέαση αρκούδων, πεζοπορία και ψάρεμα. Οι κάτοικοι της Αλάσκας λατρεύουν να επωφελούνται από το καλοκαίρι περνώντας όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους πριν αρχίσει να κρυώνει, γι’ αυτό περιμένετε πολλά φεστιβάλ από το μάζεμα μούρων μέχρι το ψήσιμο του σολομού.

Μερικά από τα μεγαλύτερα γεγονότα της σεζόν είναι:

Αυτή είναι σίγουρα η πιο δημοφιλής εποχή για να επισκεφθείτε την Αλάσκα και θα συναντήσετε πλήθη σε δημοφιλείς τοποθεσίες, αλλά η πολιτεία είναι αρκετά μεγάλη ώστε ακόμη και στα μέσα του καλοκαιριού μπορείτε να βρείτε ένα μέρος για τον εαυτό σας.

Ο φθηνότερος χρόνος για να επισκεφθείτε την Αλάσκα

Ζεστό ηλιοβασίλεμα και απαλά χρώματα του φθινοπώρου απεικονίζονται το φθινόπωρο, μια από τις φθηνότερες περιόδους για να επισκεφθείτε την Αλάσκα

Ο φθηνότερος χρόνος για να επισκεφθείτε την Αλάσκα είναι τον Μάιο ή τον Σεπτέμβριο, την αρχή και το τέλος της υψηλής περιόδου, όταν πολλές επιχειρήσεις μειώνουν τα ποσοστά τους ως απάντηση στο μικρότερο πλήθος.

Τον Μάιο, ο καιρός στην Αλάσκα αρχίζει να ζεσταίνει αλλά τα πλήθη δεν έχουν έρθει ακόμα. Ο ζεστός καιρός διαρκεί μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά οι περισσότεροι τουρίστες επιστρέφουν στα σπίτια τους μέχρι τα τέλη Αυγούστου, επομένως υπάρχει λιγότερη ζήτηση για δωμάτια ξενοδοχείων.

Αυτοί οι μήνες εξακολουθούν να είναι τεχνικά μέρος της υψηλής περιόδου, επομένως οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι ανοιχτές και έχετε περισσότερες επιλογές για να βρείτε μια θέση εντός του προϋπολογισμού σας από ό,τι κατά τη διάρκεια της εκτός σεζόν. Ωστόσο, συνήθως προσφέρουν μειωμένες τιμές, ειδικά τον Σεπτέμβριο.

Μπορείτε να βρείτε δωμάτια ξενοδοχείων με έκπτωση 20-40% στις τιμές αιχμής. Οι πτήσεις προς την Αλάσκα είναι επίσης πιο προσιτές κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, κάτι που είναι σημαντικό εάν ταξιδεύετε από αλλού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο, η σεζόν κρουαζιέρας συνεχίζεται, αλλά μπορείτε να βρείτε εξαιρετικές προσφορές λόγω της χαμηλότερης ζήτησης.

Σύμφωνα με την επίσημο τουριστικό συμβούλιο της Αλάσκαςπολλές κρουαζιέρες προσφέρουν εκπτώσεις εκατοντάδων δολαρίων καθώς και εκπτώσεις σε πρόσθετα εκδρομών κατά τους μήνες Μάιο ή Σεπτέμβριο.

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε την Αλάσκα

Ζοφερή φθινοπωρινή μέρα στο Hyder κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, μια από τις λιγότερο πολυάσχολες περιόδους για να επισκεφθείτε την Αλάσκα, με ένα κίτρινο φορτηγό Toyota να οδηγεί σε χωματόδρομο έξω από μερικά απλά ξύλινα σπίτια

Η λιγότερο απασχολημένη περίοδος για να επισκεφθείτε την Αλάσκα είναι τον Απρίλιο ή τον Οκτώβριο, που σηματοδοτούν τη μετάβαση μεταξύ της χειμερινής και της καλοκαιρινής περιόδου. Ο Απρίλιος είναι ένας από τους πιο ήσυχους μήνες, τόσο πολλές επιχειρήσεις και μονοπάτια έκλεισαν, ακόμη και εκείνα που ήταν ανοιχτά το χειμώνα.

Αυτό τους δίνει χρόνο να πραγματοποιούν τακτικά προγραμματισμένη συντήρηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το πολυάσχολο καλοκαίρι. Ως αποτέλεσμα, θα έχετε τις λιγότερες επιλογές για πράγματα που μπορείτε να κάνετε.

Ο καιρός είναι επίσης απρόβλεπτος λόγω αυτού που αποκαλούν οι Αλάσκας “σεζόν χωρισμού.» Το χιόνι και ο πάγος λιώνουν, που σημαίνει ότι τα μονοπάτια μετατρέπονται σε βρωμιά από λάσπη και σκουπίδια. Φροντίστε να έχετε μαζί σας ανθεκτικές αδιάβροχες μπότες και μπορείτε να απολαύσετε καθαρούς ουρανούς και μονοπάτια μόνοι σας.

Ο Οκτώβριος είναι ένας άλλος μεταβατικός μήνας, που σηματοδοτεί το τέλος του σύντομου φθινοπώρου της Αλάσκας και την αρχή του χειμώνα. Η αρχή του μήνα έχει ακόμα όμορφα φθινοπωρινά φυλλώματα στα νότια, αλλά μέχρι το τέλος του μήνα όλα έχουν παγώσει.

Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε νωρίς για να επωφεληθείτε από το άδεια αλλά ακόμα βατά μονοπάτια. Προχωρώντας, ο Οκτώβριος σηματοδοτεί το τέλος της ουράς του φθινοπώρου, που είναι η καλύτερη εποχή για κηλίδες αρκούδας.

Από τα τέλη Αυγούστου έως τα μέσα Οκτωβρίου, οι αρκούδες είναι πιο δραστήριες καθώς μπαίνουν σε μια φρενίτιδα για ταΐσματα για να προετοιμαστούν για τη χειμερινή χειμερία νάρκη. Σε αυτό το σημείωμα, φροντίστε να κρατήσετε απόσταση από αυτά τα καταπληκτικά ζώα, αλλά η ευκαιρία να εντοπίσετε ένα στην άγρια ​​φύση είναι εκπληκτική. Το ψάρεμα είναι επίσης υπέροχο μέχρι τον Οκτώβριο.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Αλάσκα

Δραματικό ηλιοβασίλεμα πάνω από τα καθαρά νερά του κολπίσκου Phelan, που φαίνεται το χειμώνα, μια από τις χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε την Αλάσκα

Η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε την Αλάσκα είναι το χειμώνα, εκτός αν είστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για το κρύο. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε είναι να υποτιμήσετε τον χειμώνα της Αλάσκας.

Διαρκεί από τα τέλη Οκτωβρίου έως τις αρχές Απριλίου και δεν υποχωρεί σε κανένα ενδιάμεσο σημείο. Σε νότια Αλάσκα, οι μέσες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πιο ήπιες, περίπου 25-32 βαθμούς Φαρενάιτ. Όσο βορειότερα πας, οι θερμοκρασίες είναι πιο χαμηλές.

Οι μέσες θερμοκρασίες κοντά στην Αρκτική σπάνια υπερβαίνουν τους 15 βαθμούς Φαρενάιτ το χειμώνα, και ρεκόρ χαμηλά -60 βαθμούς Φαρενάιτ έχουν καταγραφεί. Εάν αποφασίσετε να το επισκεφτείτε το χειμώνα, θα πρέπει να προσαρμόσετε τις προσδοκίες σας για το τι να κάνετε.

Τα περισσότερα μονοπάτια πεζοπορίας και τα γραφικά οδικά ταξίδια είναι αδιάβατα λόγω του χιονιού. Και δεδομένου ότι η Αλάσκα έχει μόνο τέσσερις αυτοκινητόδρομους, η περιήγηση απαιτεί πρόσθετο σχεδιασμό. Πολλές επιχειρήσεις έκλεισαν επίσης για αυτήν την πιο αργή περίοδο για να προετοιμαστούν για το καλοκαίρι.

Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε ειδικές χειμερινές δραστηριότητες από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο που δεν μπορείτε να κάνετε καμία άλλη εποχή του χρόνου ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος. Δοκιμάστε σκι, σκι αντοχής, εκδρομές με snowmobile στο Εθνικό Πάρκο Denali, ακόμα και έλκηθρο με σκύλους.

Ο χειμώνας είναι επίσης η καλύτερη εποχή για να κυνηγήσετε το Βόρειο Σέλας. Αυτό το φαινόμενο είναι ορατό από τα τέλη Αυγούστου έως τις αρχές Απριλίου στο μακρινό βορρά, αλλά στην κορύφωσή του από τα τέλη Φεβρουαρίου έως τα τέλη Μαρτίου, όταν ο ουρανός είναι πιο καθαρός.

Οι κάτοικοι της Αλάσκας δεν κάθονται μέσα όλο το χειμώνα, αλλιώς θα τρελαίνονταν, οπότε περιμένετε πολλά γεγονότα όπως το εμβληματικό Iditarod Trail Sled Dog Race και το Anchorage Fur Randevous.

Συχνές Ερωτήσεις

Γραφική θέα ενός λιμανιού κρουαζιέρας στο Τζούνο της Αλάσκας, σε μια από τις καλύτερες στιγμές για επίσκεψη, την άνοιξη ή το καλοκαίρι, με λίγα σύννεφα χαμηλά πάνω από τους λόφους

Divanov/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε την Αλάσκα:

Ποιοι είναι οι καλύτεροι μήνες για να πάτε στην Αλάσκα;

Οι καλύτεροι μήνες για να πάτε στην Αλάσκα είναι ο Μάιος έως τον Σεπτέμβριο, όταν ο καιρός είναι αρκετά ζεστός για να πάτε πραγματικά για εξερεύνηση.

Ποιοι είναι οι φθηνότεροι μήνες για να επισκεφθείτε την Αλάσκα;

Οι λιγότερο ακριβοί μήνες για να επισκεφθείτε την Αλάσκα είναι ο Μάιος και ο Σεπτέμβριος, αλλά μπορείτε επίσης να βρείτε καλές προσφορές κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο.

Πότε είναι η καλύτερη σεζόν στην Αλάσκα;

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή στην Αλάσκα, επειδή ο καιρός είναι ο καλύτερος και έχετε τις περισσότερες επιλογές όταν πρόκειται για δραστηριότητες.

Ποιος μήνας είναι η Αλάσκα ο πιο ζεστός;

Η Αλάσκα είναι η θερμότερη τον Ιούλιο, αλλά ακόμα και τότε οι θερμοκρασίες σπάνια ξεπερνούν τους 70 βαθμούς στον σχετικά ζεστό νότο.

Πόσες μέρες στην Αλάσκα είναι αρκετές;

Θα πρέπει να περάσετε τουλάχιστον 14 ημέρες στην Αλάσκα, καθώς η πολιτεία είναι τόσο μεγάλη που χρειάζεστε χρόνο για να δείτε ακόμη και τα μεγαλύτερα αξιοθέατα.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αλάσκα;

Ενώ όλες οι εποχές στην Αλάσκα έχουν τη δική τους γοητεία, το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε, καθώς ο καιρός είναι πιο ήπιος και όλα τα μεγάλα αξιοθέατα είναι βατά. Αυτή είναι η καλύτερη εποχή για πεζοπορία στο Ντενάλι, εντοπισμό αρκούδων και κρουαζιέρα.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει η Αλάσκα. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Σχεδιάστε το ταξίδι μονοί σας.

15 καλύτερες καμπίνες στην Αλάσκα, ΗΠΑ 

Mr TicketsWe
Mr TicketsWe