Oδηγός για την αυστραλιανή βίζα εργασίας

Όταν σκέφτεστε την Αυστραλία, το πιθανότερο είναι ότι σκέφτεστε τις θεωρήσεις για διακοπές εργασίας. Πιθανότατα γνωρίζετε κάποιον που το έκανε και έχετε ακούσει τις απίστευτες ιστορίες ταξιδιών και ευκαιριών εργασίας στην Αυστραλία, και τώρα, θέλετε κι εσείς.

Τι εμπλέκεται στο WHV;

Οι θεωρήσεις για διακοπές εργασίας (WHV) σάς επιτρέπουν να εργαστείτε και να ταξιδέψετε στην Αυστραλία για ένα χρόνο. Μετά από αυτό, εάν θέλετε να μείνετε, θα έχετε την ευκαιρία να ολοκληρώσετε τις περιφερειακές εργασίες για να κάνετε ένα δεύτερο έτος. Είναι μια προσωρινή βίζα που ενθαρρύνει τους νέους να γνωρίσουν τον πολιτισμό της Αυστραλίας.

Κόστος?

Η αυστραλιανή βίζα εργασίας για διακοπές κοστίζει 440 $ AUD. Αυτό είναι περίπου $329 USD.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να γίνει αποδεκτός;

Η βίζα μου πήρε 24 ώρες για να γίνει αποδεκτή. Η βίζα του δεύτερου έτους μου κράτησε ένα λεπτό, χωρίς αστείο! Ξέρω όμως και ανθρώπους όπου έχει πάρει 10 μέρες έως 2 μήνες. Η μόνη μου συμβουλή είναι να μην κάνετε κράτηση για πτήση μέχρι να μάθετε ότι έχετε βίζα!

Πώς κάνετε την αίτηση;

Αρχικά, πρέπει να δείτε εάν πληροίτε τα κριτήρια για βίζα για διακοπές εργασίας (υποκατηγορία 417).

Οι βασικές απαιτήσεις είναι:

 • Να είστε μεταξύ 18 και 30 ετών. (Βρίσκονται στη διαδικασία να το αλλάξουν σε 35).
 • Να έχετε έγκυρο διαβατήριο με τουλάχιστον 6 μήνες μέχρι την ανανέωση.
 • Έχετε επαρκή κεφάλαια για να στηρίξετε τον εαυτό σας.
 • Δεν μπορείτε να έχετε συντηρούμενο παιδί να σας συνοδεύει οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στην Αυστραλία
 • Πρέπει να βρίσκεστε εκτός Αυστραλίας όταν κάνετε αίτηση και η βίζα γίνεται αποδεκτή
 • Δεν έχουν ουσιώδεις ποινικές καταδίκες.
 • Δεν έχετε κανένα ουσιαστικό ιατρικό πρόβλημα.

Δηλαδή πληροίτε όλα τα κριτήρια; ΓΛΥΚΟΣ! Κατευθυνθείτε προς το Ιστοσελίδα Αυστραλιανής Μετανάστευσης και εφαρμόστε, εφαρμόστε, εφαρμόστε!

Προϋπολογισμός/Έξοδα

Τώρα η σύνοψη του τρόπου προϋπολογισμού για αυτό το ταξίδι, πόσο θα κοστίσει όλα όταν πας για πρώτη φοράκαι τι έξοδα να αναμένετε.

Πώς να ταξιδέψετε με μικρό προϋπολογισμό και να κερδίσετε χρήματα ενώ ταξιδεύετε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πτήσεις

Μόλις γίνει αποδεκτή η βίζα σας, θα θέλετε να κλείσετε την πτήση σας το συντομότερο δυνατόν!

Χρησιμοποιώ πάντα το Skyscanner για να κλείσω τις πτήσεις μου. συγκρίνει χιλιάδες πτήσεις από διάφορες εταιρείες για να βρει αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα.

Η αρχική πτήση απλής μετάβασης από το Ηνωμένο Βασίλειο μου κόστισε 680 $.

Η πτήση μου πίσω στο σπίτι ένα χρόνο αργότερα κόστισε 542 $

Η πτήση της επιστροφής μου για το δεύτερο έτος κόστισε 633 $.

Όπως μπορείτε να δείτε, ψάχνετε στην περιοχή των 480-720 $ για μονή διαδρομή από το Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν έχω κλείσει ποτέ πτήση μετ’ επιστροφής, καθώς μου αρέσει τα σχέδιά μου να παραμείνω ανοιχτά και δεν ήθελα να μείνω δεσμευμένος σε πτήση μετ’ επιστροφής, αλλά θα είναι φθηνότερο να κλείσω πτήση μετ’ επιστροφής.

Πώς να κερδίσετε χρήματα ενώ ταξιδεύετε; 12 Τρόποι για να πληρωθείτε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τραπεζικός λογαριασμός

Δημιουργήστε έναν τραπεζικό λογαριασμό πριν φτάσετε. Άνοιξα το δικό μου με την ANZ μέσω του STA travel. Μου κόστισε 30$ η εγκατάσταση.

Η κάρτα μου ήταν έτοιμη και με περίμενε κατά την άφιξή μου στο Σίδνεϊ σε ένα από τα υποκαταστήματα της τράπεζας. Είχα στείλει χρήματα εκ των προτέρων για να τα χρησιμοποιήσω εκείνη την ημέρα. Με βοήθησαν επίσης να δημιουργήσω έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου για τις ταξιδιωτικές μου αποταμιεύσεις καθώς και για το συνταξιοδοτικό μου.

Το Superannuation είναι βασικά μια σύνταξη που πρέπει να σας δώσουν όλες οι εταιρείες στην Αυστραλία. Η ANZ με βοήθησε να δημιουργήσω τον προσωπικό μου λογαριασμό συνταξιοδότησης για να δίνω στους εργοδότες. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο να έχετε έναν σούπερ λογαριασμό, καθώς διαφορετικά θα αποκτήσετε έναν νέο λογαριασμό με κάθε νέο εργοδότη και τα χρήματά σας μπορεί να χαθούν.

Οι 20 πιο μοναδικές παραλίες στον κόσμο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Κατά την άφιξη

Τακτοποιήσατε την πτήση σας, ο τραπεζικός λογαριασμός είναι ανοιχτός, είστε καθ’ οδόν, αλλά τι κάνετε όταν φτάσετε για πρώτη φορά;

Εγώ έκλεισα εκ των προτέρων τις πρώτες 5 διανυκτερεύσεις μου σε έναν ξενώνα γιατί όταν έφτασα και αυτό ήταν, μου κόστισε 108 $. Από εκεί έκλεισα πράγματα καθώς προχωρούσα. Αυτό είναι το σπουδαίο με τα ταξίδια, η ευελιξία. Αν θέλετε να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων, μπορείτε. Αν όχι, δεν χρειάζεται!

Όμορφη θέα στην Αυστραλία

Μακροχρόνια Διαβίωση

Είναι δύσκολο όταν φτάσετε για πρώτη φορά σε μια χώρα να ξέρετε πού θα θέλετε να μείνετε μακροπρόθεσμα.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό με διάφορους τρόπους, ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας.

 1. Μπορείτε να ταξιδέψετε στην Αυστραλία, να δείτε όλες τις πόλεις και τα αξιοθέατα και στη συνέχεια να επιλέξετε το αγαπημένο σας μέρος.
 2. Ή, αυτό που έκανα, έμεινα μέσα Σίδνεϊ για 6 εβδομάδες και μετά πήγε στη Μελβούρνη. Γρήγορα αγάπησα τη Μελβούρνη, αποφάσισα ότι ήταν το καλύτερο μέρος για μένα. Στη συνέχεια εργάστηκα στη Μελβούρνη για να εξοικονομήσω περισσότερα χρήματα και ταξίδεψα μετά.

Όλα εξαρτώνται από εσάς.

Πού είναι εκεί;

 • Μελβούρνη: Πολιτισμικά ποικιλόμορφη, μοντέρνα και εναλλακτική.
 • Σίδνεϊ: Όμορφες παραλίες, μια ζωντανή πόλη, παγκοσμίως γνωστή.
 • Μπρίσμπεϊν: Μικρή ατμόσφαιρα πόλης, πολύ κοντά σε ένδοξους προορισμούς της ανατολικής ακτής.
 • Cairns: Τροπικός καιρός, πολύ κρύο
 • Περθ: Μια μικρή πόλη με καταπληκτικό καιρό και εντυπωσιακές παραλίες.

Ό,τι θέλετε μακροπρόθεσμα, η Αυστραλία σας έχει καλύψει!

Εργασία στην Αυστραλία

Λοιπόν, είστε σε «διακοπές», αλλά ρεαλιστικά πρέπει να δουλέψετε κάποια στιγμή.

Τύποι διαθέσιμων θέσεων εργασίας

 • Φιλοξενία: Αυτό είναι το μεγάλο. Οι περισσότεροι άνθρωποι σε ένα WHV εργάζονται σε ένα μπαρ, εστιατόριο ή καφέ. Είναι ο πιο εύκολος τύπος εργασίας για ανάληψη και αφαίρεση.
 • Κατασκευή κτηρίου: Πρέπει να πάρετε μια λευκή κάρτα για να εργαστείτε σε οποιοδήποτε είδος ιστότοπου, αλλά υπάρχει τεράστιος όγκος εργασίας σε αυτόν τον τομέα.
 • Διαχειριστής: Οι εργασίες γραφείου είναι εύκολο να παραλάβουν οι ταξιδιώτες με σακίδιο και πληρώνουν καλά.
 • ΠΡΟΣΛΗΨΗ: Εάν έχετε εργαστεί στο παρελθόν σε προσλήψεις, υπάρχει μια προσοδοφόρα αγορά εργασίας στην Αυστραλία για εσάς.
 • Περιφερειακή εργασία: Δεν χρειάζεται να κάνετε περιφερειακή εργασία μόνο για να αποκτήσετε βίζα δεύτερου έτους. Η περιφερειακή εργασία μπορεί συχνά να πληρώσει καλά. διαφορετικές περιοχές έχουν διαφορετικές εποχές, επομένως μπορεί να υπάρχει μια ποικιλία διαφορετικών εργασιών κατά τη διάρκεια του έτους.

Είχα διάφορες δουλειές στην Αυστραλία, από σερβιτόρα μέχρι φράουλας.

Η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να σας δώσω είναι να επιμείνετε. Μερικές φορές αποκτάς γρήγορα μια εξαιρετική δουλειά, άλλες φορές νιώθεις ότι είσαι ο πιο άνεργος άνθρωπος στον κόσμο!

Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να αναζητήσετε πρώτα στο Gumtree θέσεις εργασίας για τις οποίες μπορείτε να κάνετε αίτηση στο διαδίκτυο. Μόλις φαίνεται ότι τελειώνει, μεταβείτε στο πλησιέστερο Office Works ή βιβλιοθήκη και εκτυπώστε όσο το δυνατόν περισσότερα βιογραφικά. Στη συνέχεια, μοιράστε τα οπουδήποτε θέλετε να εργαστείτε.

Εάν θέλετε φιλοξενία και θέλετε να εργαστείτε σε ένα μπαρ, θα πρέπει να αποκτήσετε ένα πιστοποιητικό RSA. Αυτή είναι η εκπαίδευση της Υπεύθυνης Υπηρεσίας για το Αλκοόλ. δεν μπορείτε να δουλέψετε με αλκοόλ χωρίς ένα. Αλλά θυμηθείτε, κάθε πολιτεία έχει διαφορετικούς νόμους για το αλκοόλ, επομένως μπορεί να χρειαστείτε διαφορετικό πιστοποιητικό σε κάθε πολιτεία.

Παραλία με λευκή άμμο στην Αυστραλία

Διαμονή στην Αυστραλία

Αυτό είναι πώς βρήκα ένα διαμέρισμα στη Μελβούρνη αλλά για να το αναλύσετε, δείτε πώς να νοικιάσετε το τέλειο διαμέρισμά σας στην Αυστραλία.

Πού να ψάξω;

Τι να ψάξω?

 • Τοποθεσία: Έρευνα πρώτα. Κοιτάξτε σε παρόμοια μέρη με εκεί όπου ψάχνετε για δουλειά. Μια τοποθεσία με ό,τι θέλετε μέσα, καφετέριες, μπαρ, παραλία.
 • Κοινόχρηστο σπίτι;: Μοιραστείτε ένα σπίτι με άλλα άτομα για να εξοικονομήσετε χρήματα. Υπάρχουν επίσης επιλογές για κοινή χρήση ενός δωματίου. Εάν όχι, υπάρχουν πολλά στούντιο διαμερίσματα/διαμερίσματα με ένα κρεβάτι.
 • Καλό Wi-Fi: Θα με ευχαριστήσεις.
 • Ένας αξιόπιστος ιδιοκτήτης.
 • Μια λίστα περιεχομένων στο σπίτι: Βεβαιωθείτε ότι από όποιον νοικιάζετε παρέχει μια λίστα με όλα τα έπιπλα, κ.λπ. στο σπίτι, και ελέγξτε ότι όλα είναι εκεί.
 • Φωτογράφισε το κατάλυμα: Αυτό θα σας βοηθήσει όταν φύγετε.
 • Διάρκεια μίσθωσης: Εάν είστε ταξιδιώτης, το πιθανότερο είναι ότι θέλετε μια βραχυπρόθεσμη μίσθωση. Δυστυχώς, αυτά μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθούν.

Τιμή?

Κατά μέσο όρο, οι ταξιδιώτες με σακίδιο πληρώνουν από 150 έως 250 $ την εβδομάδα για ενοίκιο. Πλήρωσα 200 $, ήταν απότομο για μένα, αλλά και πάλι, εξαρτάται από το είδος του προϋπολογισμού που έχετε.

Αλεξίπτωτο στην Αυστραλία

Η εμπειρία μου

Αυτές είναι λοιπόν όλες οι λεπτές λεπτομέρειες. Τι κέρδισα όμως από την εμπειρία μου;

Οι συμβουλές μου

 • Η Αυστραλία είναι ακριβή, όσο περισσότερα χρήματα παίρνετε τόσο το καλύτερο.
 • Μην αγχώνεσαι πολύ για να βρεις δουλειά, θα βρεις.
 • Μην συμβιβάζεστε με μια κακή δουλειά με χαμηλές αμοιβές, υπάρχουν καλύτερα εκεί έξω.
 • Κάντε την περιφερειακή εργασία των 88 ημερών όσο το δυνατόν νωρίτερα, δεν θέλετε να αγχώνεστε κοντά στο τέλος της βίζας σας (όπως εγώ…).
 • Μην παρασύρεστε από περιφερειακές εργασίες, ερευνητικούς χώρους.
 • Αν θέλετε να κάνετε οδικό ταξίδι, αγοράστε ένα αυτοκίνητο, είναι αρκετά φθηνό και αξίζει τον κόπο.
 • Μείνετε σε ένα μέρος περισσότερο από ένα μήνα εάν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας, να κάνετε εξαιρετικούς φίλους και να νιώσετε σαν στο σπίτι σας.
 • Ελεγχος αυτό το άρθρο έξω για όλα όσα πρέπει να ξέρετε σχετικά με τον προγραμματισμό ενός ταξιδιού στην Αυστραλία

Κέρδισα πολλά από το WHV μου. Απέκτησα μια νέα προοπτική, νέους φίλους, νέες δεξιότητες ζωής, νέες εμπειρίες και μια βαθύτερη αγάπη για τα ταξίδια.

Το απόλαυσα τόσο πολύ που ετοιμάζω ξανά τη ζωή μου σε ένα σακίδιο για να κάνω το δεύτερο έτος στην Αυστραλία. Αν θέλετε να δείτε πώς θα λάβετε τη βίζα για το δεύτερο έτος, μπορείτε να διαβάσετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε εδώ!

Λοιπόν, αυτό είναι, ένας πλήρης οδηγός για τη βίζα για διακοπές εργασίας στην Αυστραλία. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, μη διστάσετε να ρωτήσετε στα σχόλια παρακάτω.

Εμπνευσμένος? Καρφιτσώστε αυτό για αργότερα…

Mr TicketsWe
Mr TicketsWe