ημερήσιες εκδρομές από το Παρίσι

10 καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από το Παρίσι

Κανείς δεν χρειάζεται να πείσει για να επισκεφτεί το Παρίσι. Ως ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, είναι ένα μέρος που φέρνει στο νου εικόνες ρομαντισμού και θαυμασμού. Το να γεμίσεις αρκετές μέρες στο Παρίσι δεν είναι ποτέ δύσκολο καθώς η πόλη γεμίζει από αξιοθέατα. Και όμως, το Παρίσι σας παρέχει επίσης την ευκαιρία να μάθετε τι άλλο συμβαίνει στη Γαλλία και αυτό το μέρος της Ευρώπης.

Αντί να διπλασιάσετε περισσότερα αξιοθέατα του Παρισιού, τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη από το Παρίσι σας δείχνουν την ομορφιά και το βάθος που έχει να προσφέρει αυτή η υπέροχη χώρα. Έτσι, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, εδώ είναι οι καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από το Παρίσι.

Πώς να περάσετε

Αν και μπορείτε να κάνετε πολλές από αυτές τις ημερήσιες εκδρομές με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σκεφτείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο για την ημέρα για να δώσετε στον εαυτό σας μεγαλύτερη ευελιξία και ανεξαρτησία. Με τους δικούς σας τέσσερις τροχούς, ελέγχετε τον χρόνο και το πρόγραμμά σας. Ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων στην ομάδα σας, η ενοικίαση αυτοκινήτου μπορεί να είναι φθηνότερη από άλλες μορφές μεταφοράς. Μπορείτε να συγκρίνετε προσφορές ενοικίασης αυτοκινήτων και να βρείτε τις χαμηλότερες τιμές στο Rentalcars.com , έναν ιστότοπο συγκέντρωσης που αναζητά και εμφανίζει τιμές και διαθεσιμότητα από εκατοντάδες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, βοηθώντας σας να βρείτε το καλύτερο δυνατό αυτοκίνητο για τον προϋπολογισμό σας.

Δεν θέλετε να οδηγείτε ή να αντιμετωπίσετε την ταλαιπωρία των μέσων μαζικής μεταφοράς; Μην ανησυχείς! Έχουμε παραθέσει την καλύτερη περιήγηση για κάθε ημερήσια εκδρομή (όπου είναι διαθέσιμη).

Hall of Mirrors στο παλάτι των Βερσαλλιών, Γαλλία

1. Βερσαλλίες

Είναι πραγματικά ένα κλασικό ταξίδι στο Παρίσι αν παραλείψετε να δείτε το παλάτι των Βερσαλλιών; Είναι ευρέως αποδεκτό ότι είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στη Γαλλία, οι Βερσαλλίες είναι μια πρώην βασιλική κατοικία και σημερινό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Ξεκινήστε την επίσκεψή σας σε αυτό το κάστρο απολαμβάνοντας τη μεγαλοπρέπεια του παλατιού από την κομψή Marble Courtyard μπροστά. Από εκεί μπορείτε να περιηγηθείτε στις διάφορες αίθουσες και διαμερίσματα του παλατιού, με αξιοθέατα όπως η λαμπερή αίθουσα χορού Hall of Mirrors και το Βασιλικό Παρεκκλήσι. Πίσω από το παλάτι βρίσκονται οι πανέμορφοι και εκτεταμένοι κήποι των Βερσαλλιών γεμάτοι σιντριβάνια και αγάλματα, για να μην αναφέρουμε πολλά μικρότερα κάστρα όπως το Grand Trianon. Άλλα αξιοθέατα του παλατιού που δεν πρέπει να χάσετε περιλαμβάνουν τους Βασιλικούς στάβλους, το Βασιλικό γήπεδο τένις και τη συναρπαστική γκαλερί προπονητών.

Μετάβαση: Μόνο ένα σύντομο ταξίδι από το Παρίσι, οι Βερσαλλίες είναι μόλις 35 λεπτά με το τρένο από το κέντρο της πόλης. Ωστόσο, εάν θέλετε να φροντίσετε τα logistics για εσάς και να μπορείτε να παραλείψετε τις μεγάλες ουρές, μια ξενάγηση είναι ο καλύτερος τρόπος.

Συμβουλή Insider: Εάν επισκέπτεστε τις Βερσαλλίες μόνοι σας, φροντίστε να αγοράσετε το εισιτήριό σας στο διαδίκτυο , διαφορετικά κινδυνεύετε να περιμένετε στην ουρά για 1-2 ώρες.

Κάντε κράτηση για περιήγηση στις Βερσαλλίες

Όμορφη θέα του διάσημου ιστορικού παλιρροιακού νησιού Le Mont Saint-Michel σε όμορφο χρυσό βραδινό φως στο ηλιοβασίλεμα το καλοκαίρι με δέματα σανού σε άδεια χωράφια, Νορμανδία, βόρεια Γαλλία

2. Mont Saint-Michel

Σίγουρα ένα από τα πιο αξέχαστα ημερήσια ταξίδια στο Παρίσι που μπορείτε να κάνετε είναι να ταξιδέψετε στο απίστευτο νησί Mont-Saint-Michel. Καθισμένο στις ακτές της Νορμανδίας δίπλα στον ποταμό Couesnon, αυτό το νησί και το οχυρωμένο μοναστήρι του από τον 8ο αιώνα πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις. Με πληθυσμό μόλις 50 κατοίκων, το Mont-Saint-Michel είναι ένα λείψανο από την εποχή της φεουδαρχίας και θα νιώσετε ότι θα μεταφερθείτε πίσω εκεί κατά την επίσκεψή σας. Μόλις διασχίσετε το μονοπάτι προς το νησί, θα περάσετε από το Porte de l’Avancee για να φτάσετε στην ίδια την πόλη. Σε μια επίσκεψη στο Mont-Saint-Michel μπορείτε να ανεβείτε στα οχυρά τείχη για θέα στην ακτή. Φυσικά όμως, το κύριο αξιοθέατο εδώ είναι το κεντρικό Αβαείο του Mont Saint Michel.

Μετάβαση: Ενώ είναι δυνατό να φτάσετε από το Παρίσι στο Mont-Saint-Michel με τρένο και λεωφορείο, το ταξίδι θα διαρκέσει τουλάχιστον 3 ώρες και υπάρχουν περιορισμένες συνδέσεις. Μια πολύ πιο βολική εναλλακτική είναι να πάτε με μια οργανωμένη περιήγηση που θα χειριστεί τη μεταφορά και θα σας δώσει περισσότερο χρόνο στο νησί.

Κάντε κράτηση για περιήγηση στο Mont-Saint-Michel

Chateau de Chenonceau στον ποταμό Cher, κοιλάδα του Λίγηρα, Γαλλία

3. Κοιλάδα του Λίγηρα

Δύο πράγματα που έχει σε αφθονία η Γαλλία είναι το κρασί και τα κάστρα, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε σε μια επίσκεψη στην κοιλάδα του Λίγηρα. Μια από τις πιο δημοφιλείς ημερήσιες εκδρομές από το Παρίσι, η κοιλάδα του Λίγηρα είναι μια απόλαυση για τα μάτια και τους γευστικούς σας. Το πιο συνηθισμένο μέρος για να ξεκινήσετε είναι με μια επίσκεψη στο Château de Chenonceau, ένα τεράστιο και γραφικό παλάτι της Αναγέννησης. Ακόμα μεγαλύτερο όμως είναι το υπέροχο Château de Chambord και το απέραντο δάσος μέσα στο οποίο είναι κρυμμένο. Στην πραγματικότητα, η κοιλάδα του Λίγηρα είναι απλά πλημμυρισμένη από κάστρα, οπότε θα τα επιλέξετε με μέρη όπως το Château de Villandry και το Château de Nitray. Διαφορετικά, μπορεί να θέλετε να εξερευνήσετε τα χιλιάδες οινοποιεία που αποκαλούν αυτήν την περιοχή σπίτι ή ακόμα και να επιπλέουν από πάνω τους σε ένα αερόστατο.

Φτάνοντας εκεί: Είναι πραγματικά δυνατό να επισκεφθείτε την κοιλάδα του Λίγηρα μέσω της δημόσιας συγκοινωνίας από το Παρίσι, εάν πάρετε πρώτα το τρένο για το Blois ή το Ambrose και στη συνέχεια επιβιβαστείτε σε λεωφορείο. Δείτε τον οδηγό μας στην κοιλάδα του Λίγηρα για περισσότερες λεπτομέρειες. Μια λιγότερο αγχωτική προσέγγιση όμως είναι να κάνετε απλώς μια ξενάγηση που χειρίζεται τα πάντα για εσάς.

Κάντε κράτηση για περιήγηση στην κοιλάδα του Λίγηρα

Το σπίτι και ο κήπος του Giverny Monet στη Γαλλία

4. Giverny and Monet’s Gardens

Εάν έχετε τη διάθεση για μια σύντομη μέρα περιήγησης στα αξιοθέατα, το Giverny είναι το ιδανικό μέρος για να επισκεφθείτε. Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ένα συνηθισμένο μικρό χωριό στη γαλλική ύπαιθρο, αν δεν ήταν ένας διάσημος καλλιτέχνης, ο Claude Monet. Στο Giverny, μπορείτε να επισκεφθείτε το σπίτι όπου έζησε και εργάστηκε αυτός ο καταξιωμένος ιμπρεσιονιστής καλλιτέχνης για πάνω από σαράντα χρόνια. Αυτό το σπίτι, τώρα γνωστό ως Fondation Claude Monet, είναι ένα φυσικό μέρος για να ξεκινήσετε την επίσκεψή σας καθώς βλέπετε την ιδιωτική του κατοικία καθώς και το στούντιο του. Από εκεί, περπατήστε στον κήπο και θα δείτε αμέσως πώς τα νούφαρα και οι ιτιές που κλαίνε εδώ ενέπνευσαν μερικά από τα πιο εμβληματικά έργα του Μονέ. Σε μικρή απόσταση με τα πόδια προς το κέντρο του χωριού θα βρείτε το Μουσείο Ιμπρεσιονισμού Giverny που αναδεικνύει την ιστορία του ιμπρεσιονιστικού κινήματος.

Μετάβαση: Παρά το πόσο κοντά είναι το Giverny στο Παρίσι, ο πλησιέστερος σιδηροδρομικός σταθμός είναι πολύ μακριά για να κάνει τη δημόσια συγκοινωνία μια εξαιρετική επιλογή. Ευτυχώς, μπορείτε εύκολα να επιβιβαστείτε σε μια μισή μέρα περιήγηση στο Giverny και να απλοποιήσετε τα πράγματα.

Κάντε κράτηση για περιήγηση στο Giverny

Οι αμπελώνες του Chablis το φθινόπωρο, Βουργουνδία, Γαλλία

5. Chablis και Βόρεια Βουργουνδία

Μια ματιά στην περιοχή της Βουργουνδίας και θα βρείτε απόδειξη ότι υπάρχουν πολλά πράγματα να δείτε στη Γαλλία εκτός Παρισιού. Αυτή η φημισμένη περιοχή κρασιού ήταν από καιρό γνωστή για το κρασί Chardonnay, καθώς τα σταφύλια λέγεται ότι προέρχονται από την περιοχή. Η καρδιά της περιοχής είναι η πόλη Chablis, ένα κοινό όνομα με τα πιο διάσημα κρασιά της Γαλλίας. Ξεκινώντας από το Chablis, είναι φυσιολογικό να περιηγηθείτε στα τοπικά οινοποιεία για να δείτε τα κελάρια τους και να δοκιμάσετε τις εκλεκτές τοπικές σοδειές. Για να διαλύσετε τα οινοποιεία, μπορεί να θέλετε να περάσετε λίγο χρόνο στο σούπερ χαριτωμένο χωριό Noyers. Με λιθόστρωτα δρομάκια και ημιξύλινα σπίτια, αυτό το μεσαιωνικό χωριό είναι ένα πραγματικά γοητευτικό μέρος.

Φτάνοντας εκεί: Το να φτάσετε στο Chablis και το Noyers με τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι δύσκολο, για να μην πω τίποτα για τα διάφορα οινοποιεία σε αυτό το μέρος της Βουργουνδίας. Γι’ αυτό, για να ζήσετε σωστά τη βόρεια Βουργουνδία, είναι καλύτερο να κάνετε μια περιήγηση στο οινοποιείο .

Κάντε κράτηση για περιήγηση στο οινοποιείο στη Βουργουνδία

Big Ben, γέφυρα Westminster και κόκκινο διώροφο λεωφορείο στο Λονδίνο, Αγγλία, Ηνωμένο Βασίλειο

6. Λονδίνο

Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά ένα από τα καλύτερα παράπλευρα ταξίδια από το Παρίσι που μπορείτε να κάνετε είναι να πάτε στο Λονδίνο για μια μέρα. Ναι, υπάρχουν πάρα πολλά να δείτε στο Λονδίνο για μία μόνο μέρα, αλλά το Λονδίνο είναι μια πόλη που χρειάζεται πολλές επισκέψεις ούτως ή άλλως. Για μια πρώτη επίσκεψη, θα θελήσετε να κατευθυνθείτε κατευθείαν για το Παλάτι του Γουέστμινστερ για να δείτε το κομψό σπίτι του βρετανικού κοινοβουλίου και τον εμβληματικό πύργο του ρολογιού Big Ben. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το εντυπωσιακό Αβαείο του Γουέστμινστερ, η Downing Street 10 και το ήσυχο πάρκο St James Park. Στην άλλη πλευρά του πάρκου θα βρεθείτε να στέκεστε μπροστά από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, το σπίτι της Βασίλισσας και της Βασιλικής Οικογένειας. Ακολουθώντας το Mall θα φτάσετε στην πλατεία Τραφάλγκαρ, ενώ μια άλλη διάσημη διασταύρωση Piccadilly Circus βρίσκεται επίσης σε μικρή απόσταση με τα πόδια. Κάτω κατά μήκος του ποταμού Τάμεση,

Φτάνοντας εκεί: Το να φτάσετε στο Λονδίνο από το Παρίσι θα είναι μια μεγάλη ημερήσια εκδρομή, αλλά υπάρχουν ωριαία τρένα που χρειάζονται 2,5 ώρες για να διασχίσουν τη Μάγχη. Για να μην χρειαστεί να επεξεργαστείτε τα logistics των μεταφορών, μπορείτε απλά να κάνετε μια οργανωμένη περιήγηση που θα σας πάει εκεί και θα επιστρέψετε χωρίς ταλαιπωρία.

Κάντε κράτηση για περιήγηση στο Λονδίνο

Πολύχρωμα παλαιά σπίτια από τούβλα στην πλατεία της αγοράς στην παλαιά πόλη της Μπριζ, Βέλγιο, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO

7. Markt

Μια άλλη χώρα που έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε όσο βρίσκεστε στο Παρίσι είναι το Βέλγιο, με την πόλη της Μπριζ να είναι το ιδανικό μέγεθος για μια ημερήσια εκδρομή. Η επίσκεψή σας εδώ ξεκινά καλύτερα από την κεντρική πλατεία της πόλης, την Markt, καθώς εκεί θα σας περιμένουν αμέσως μερικά από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης. Το πιο προφανές ορόσημο εκεί είναι ο γιγαντιαίος πύργος του καμπαναριού της Μπριζ στον οποίο μπορείτε να ανεβείτε για πανοραμική θέα στην πόλη. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν πολλά κτήρια, όπως το διαδραστικό Ιστορικό της Μπριζ και το πολύ πιο σκοτεινό Μουσείο Βασανιστηρίων. Ωστόσο, οι περισσότεροι επισκέπτες της Μπριζ έρχονται να δουν τα μαγευτικά κανάλια της πόλης, τα οποία απολαμβάνουν καλύτερα σε μια κρουαζιέρα με σκάφος στο κανάλι. Από εκεί, επιλέξτε σημαντικά ιστορικά ορόσημα, όπως η Βασιλική του Αγίου Αίματος και η Μπριζ Beguinage, ή απολαύστε τις αισθήσεις σας με νόστιμες τοπικές μπύρες και σοκολάτα.

Μετάβαση: Τακτικά τρένα συνδέουν το Παρίσι με τη Μπριζ, διαρκώντας περίπου 2,5 ώρες μέσω Βρυξελλών. Ωστόσο, μια πιο ξέγνοιαστη επιλογή στην οποία δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα δρομολόγια των τρένων είναι μια ξενάγηση .

Κάντε κράτηση για περιήγηση στη Μπριζ

ημερήσιες εκδρομές από το Παρίσι

8. Ρουέν

Η Γαλλία έχει επίσης πολλούς θεαματικούς προορισμούς πόλεων για εξερεύνηση, ένας από τους οποίους είναι η πόλη της Ρουέν. Η πρωτεύουσα της Νορμανδίας, η Ρουέν, βρίσκεται επίσης στις όχθες του ποταμού Σηκουάνα, όπως το Παρίσι. Ξεκινήστε την επίσκεψή σας περιπλανώμενη στη μεσαιωνική Παλιά Πόλη στο κέντρο της πόλης, γεμάτη γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια και σπίτια με μισό ξύλο. Η Ρουέν είναι πιθανώς πιο γνωστή στους ξένους ως το μέρος όπου κάηκε η Ιωάννα της Αρκ στην πυρά. Μπορείτε πραγματικά να επισκεφθείτε το σημείο που εκτελέστηκε στην Place du Vieux-Marché και να δείτε τη σύγχρονη εκκλησία της Église Jeanne d’Arc που χτίστηκε προς τιμήν της. Από την πλατεία της Παλιάς Αγοράς, αναζητήστε το πανύψηλο κωδωνοστάσιο της Παναγίας των Παρισίων για να δείτε το εσωτερικό και τις κρύπτες της εκκλησίας.

Μετάβαση: Η Ρουέν είναι ένα από τα πολλά εύκολα ταξίδια με τρένο από το Παρίσι, χάρη στα τακτικά τρένα που κάνουν το ταξίδι 1 ώρας και 15 λεπτών. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κράτηση για μια ξενάγηση στη Ρουέν.

Κάντε κράτηση για περιήγηση στη Ρουέν

ημερήσιες εκδρομές από το Παρίσι

9. Παραλίες της Νορμανδίας

Για να εξερευνήσετε μια άλλη πλευρά του παρελθόντος της Γαλλίας, μην κοιτάξετε μακρύτερα από τις παραλίες της Νορμανδίας όπου πραγματοποιήθηκαν οι κομβικές προσγειώσεις της D-Day. Τόπος της μεγαλύτερης θαλάσσιας εισβολής που έγινε ποτέ, αυτές οι παραλίες κατά μήκος της Μάγχης εξακολουθούν να θυμίζουν αυτή την ιστορική εποχή. Στην παραλία Omaha αναδύεται ένα μνημείο από την άμμο, και σε κοντινή απόσταση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αμερικανικό Νεκροταφείο της Νορμανδίας στο Colleville-sur-Mer, όπου είναι θαμμένοι χιλιάδες στρατιώτες. Στην παραλία της Γιούτα, μια άλλη από τις τοποθεσίες προσγείωσης της D-Day, ένα γερμανικό καταφύγιο έχει μετατραπεί σε Μουσείο της παραλίας της Γιούτα. Εδώ μπορείτε να μάθετε για την ιστορία και τις προσωπικές εμπειρίες όσων συμμετείχαν στην εισβολή στη Νορμανδία, ενώ βλέπετε όπλα, οχήματα, ακόμη και ένα αεροσκάφος B-26.

Μετάβαση: Δεδομένου ότι δεν υπάρχει δημόσια συγκοινωνία που να συνδέει τις παραλίες της Νορμανδίας με τις πλησιέστερες πόλεις και πόλεις, ο καλύτερος τρόπος για να επισκεφθείτε αυτά τα μέρη είναι με μια ξενάγηση .

Κάντε κράτηση για περιήγηση στις παραλίες της Νορμανδίας

ημερήσιες εκδρομές από το Παρίσι

10. Α’ Παγκοσμίου Πολέμου Somme Battlefields

Η Γαλλία συγκλονίστηκε επίσης από τα γεγονότα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και τα πεδία μάχης του Σομ φημίζονται ως ένα από τα πιο θανατηφόρα στην ανθρώπινη ιστορία. Για να σας δώσουμε αναλυτικό πλαίσιο και πληροφορίες σχετικά με τον πόλεμο, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε την επίσκεψή σας στο Somme στο Μουσείο του Μεγάλου Πολέμου στο Péronne. Εδώ θα μάθετε πώς βίωσαν το μέτωπο στρατιώτες από διαφορετικές εθνικότητες και πλευρές. Η περιοχή φιλοξενεί επίσης πολλά μνημεία διάσπαρτα σε όλη την ύπαιθρο, το καθένα αφιερωμένο σε διαφορετικό έθνος. Για παράδειγμα, το μνημείο στο Delville Wood τιμά τα νοτιοαφρικανικά στρατεύματα και το Newfoundland Memorial θυμάται στρατιώτες που ήρθαν από τον Καναδά και έχει ακόμα ανέπαφα χαρακώματα από τον πόλεμο. Στη συνέχεια, υπάρχει το μεγάλο και συγκλονιστικό μνημείο Thiepval που τιμά χιλιάδες και χιλιάδες που πολέμησαν για τους Βρετανούς.

Μετάβαση: Καθώς τα μνημεία και τα μουσεία είναι διάσπαρτα στο Somme, μια ξενάγηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε τίποτα.

Κάντε κράτηση για περιήγηση στο Somme Battlefields

Αυτή είναι μόνο η αρχή για το τι μπορείτε να πετύχετε με επιπλέον χρόνο επισκεπτόμενοι την Πόλη των Φώτων. Αλλά ελπίζουμε ότι σας δείχνει γιατί το να επιτρέψετε μια ή δύο επιπλέον ημέρες για ημερήσιες εκδρομές ενώ βρίσκεστε στο Παρίσι είναι μια έξυπνη απόφαση.

Διαβάστε επίσης:Ο απόλυτος οδηγός για να επισκεφθείτε την κοιλάδα του Λίγηρα από το Παρίσι

15 καλύτερα πράγματα να κάνετε στη Γαλλία

36 ώρες στο Παρίσι: Το τέλειο δρομολόγιο στο Παρίσι

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

Αεροπορικά εισιτηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.