Η Ισπανία καλωσορίζει πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από τις 7 Ιουνίου

Η Ισπανία καλωσορίζει πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από τις 7 Ιουνίου

Ανοίγει τα σύνορά της για πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες η Ισπανία, από τις 7 Ιουνίου, νωρίτερα από το άνοιγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ταξιδιώτες που θα έχουν  το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της δεύτερης μεγαλύτερης δύναμης στον κόσμο σε τουριστικές αφίξεις.

Οι ταξιδιώτες από οπουδήποτε στον κόσμο που έχουν εμβολιαστεί πλήρως με εγκεκριμένο εμβόλιο επιτρέπεται να εισέλθουν στην Ισπανία από τις 7 Ιουνίου, αρκεί να αποδεικνύουν ότι έχουν λάβει τη δεύτερη δόση των εμβολίων Pfizer ή Moderna ή την εφάπαξ δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson, τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από την είσοδό τους στη χώρα.

Η Ισπανία ανακοίνωσε επίσης ότι θα επιτρέπει την είσοδο στη χώρα στα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί, εφόσον ταξιδεύουν μαζί με τους εμβολιασμένους γονείς τους, ενώ, για τα παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω θα χρειάζεται να προσκομίσουν αρνητικό τεστ Covid, ότι ισχύει δηλαδή μέχρι τώρα.

Τις ανακοινώσεις έκανε ο Ισπανός πρωθυπουργός, Pedro Sanchez, στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης Fitur, που διοργανώνεται στη Μαδρίτη.
Η οικονομία της Ισπανίας που εξαρτάται από τον τουρισμό έχει υποφέρει σοβαρά από την πανδημία, με τις τουριστικές αφίξεις το 2020 να καταγράφουν πτώση κατά 80%, εξαιτίας των αυξημένων ταξιδιωτικών περιορισμών, όπως η καραντίνα, στην οποία ήταν υποχρεωμένοι να υποβληθούν στο σύνολό τους οι ταξιδιώτες, που επιλέγουν τη χώρα ως ταξιδιωτικό προορισμό.

Σύμφωνα με το Reuters, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Pedro Sanchez, αναμένει ότι η επιστροφή του τουρισμού, περίπου στο 12% του ΑΕΠ της χώρας, θα αυξήσει τον αριθμό των ξένων τουριστών στην Ισπανία στο 70% των επιπέδων πριν την πανδημία έως τα τέλη του 2021.

Ο υπουργός προέβλεψε επίσης ότι αυτό το καλοκαίρι τα επίπεδα αυτά θα μπορούσαν να φθάσουν μεταξύ 30% και 40% αυτών που καταγράφηκαν το 2019.
Η ανακοίνωση έρχεται μετά την ανακοίνωση της ΕΕ ότι θα ανοίξει ξανά τα σύνορά της σε εισερχόμενους ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως και αμέσως μετά την συμφωνία για το νέο ψηφιακό πιστοποιητικό COVID.

Source: money-tourism.gr

Original article: Η Ισπανία καλωσορίζει πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από τις 7 Ιουνίου.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

English EN Greek EL