Η Ελλάδα ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Πολωνούς

  • Reading time:2 mins read
  • Post author:
Η Ελλάδα ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους ΠολωνούςΗ Ελλάδα ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Πολωνούς

Η Πολωνία κατατάσσεται στην 13η θέση των χωρών- εισαγωγέων ελληνικών προϊόντων (9η στην ΕΕ) με μερίδιο 1,9% επί του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών, σύμφωνα με τη μελέτη «Αξιολόγησης Διεθνών Αγορών» του υπουργείου Εξωτερικών (2019).

Αυτά τα στοιχεία αναφέρθηκαν στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε, πρόσφατα, η Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου), σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στη Βαρσοβία, σχετικά με τις προοπτικές της περαιτέρω ενίσχυσης και αξιοποίησης των εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδος και της Πολωνίας.

Στο webinar: «Doing Business in Poland-COVID 19 Challenges and Opportunities», οι συμμετέχοντες έφτασαν περίπου τους 200 και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τον κλάδο των τροφίμων και προϊόντων HORECA, και ιδιαίτερα στο αναξιοποίητο εξαγωγικό δυναμικό του κλάδου των τροφίμων, που αγγίζει τα 32,6 εκατ. δολάρια».

Τα τελευταία χρόνια, οι δύο χώρες έχουν καταφέρει να μετουσιώσουν τους διαχρονικά άριστους παραδοσιακούς τους δεσμούς, σε εξαιρετική εμπορική συνεργασία, με την Πολωνία να θεωρείται από τους σημαντικούς προορισμούς για τα ελληνικά εξαγωγικά προϊόντα και τη χώρα μας να αποτελεί τον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό για τους Πολωνούς τουρίστες, αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Το γεγονός αυτό έχει συμβάλλει στην εξοικείωσή τους με την ελληνική γαστρονομία και κατ΄ επέκταση στην ενίσχυση των καταναλωτικών τους προτιμήσεων και στην αναζήτηση σχετικών προϊόντων διατροφής στην πατρίδα τους.
Source: eleftheriaonline.gr

Εσύ για να βρεις φθηνά αεροπορικά εισητήρια και ξενοδοχεία μια είναι η επιλογή,ticketswe.gr

Original article: Η Ελλάδα ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Πολωνούς.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.