εισιτήρια για την Ακρόπολη

Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για την Ακρόπολη, Αθήνα το 2023

Πίνακας Περιεχομένων

Υπάρχει πιο εμβληματικό ορόσημο στην πόλη της Αθήνας από τα απίστευτα ερείπια της Ακρόπολης; Αυτός ο βραχώδης λόφος κοντά στο κέντρο της Αθήνας φιλοξενεί μια ακρόπολη αρχαίων ναών που στέκονται για χιλιετίες και προσφέρουν μια ματιά στη βαθιά ιστορία της πόλης. Φαίνεται σχεδόν λάθος να ταξιδεύετε στην Αθήνα και να μην επισκέπτεστε την Ακρόπολη, γι’ αυτό είναι απαραίτητο να συμπεριληφθεί σε κάθε καλό δρομολόγιο στην Αθήνα.

Αλλά με ένα τόσο δημοφιλές αξιοθέατο όπως αυτό, είναι ζωτικής σημασίας να σχεδιάσετε προσεκτικά την επίσκεψή σας και ένα μεγάλο μέρος αυτού είναι να τακτοποιήσετε τα εισιτήριά σας στην Ακρόπολη για να αποφύγετε τυχόν λόξυγγα. Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε αυτόν τον οδηγό για το πώς να αγοράσετε εισιτήρια για την Ακρόπολη.

Γρήγορη απάντηση – Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για την Ακρόπολη: Αν δεν σας αρέσει να περάσετε τις διακοπές σας περιμένοντας σε μεγάλες ουρές, σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα είτε να κλείσετε τα εισιτήρια σας για την Ακρόπολη εκ των προτέρων είτε να κάνετε κράτηση για μια ξενάγηση στην Ακρόπολη . Από αυτά τα δύο, η ξενάγηση είναι η καλύτερη επιλογή καθώς μπορείτε να μάθετε για την ιστορία αυτής της όμορφης ακρόπολης από έναν ειδικό οδηγό.

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Οι καλύτεροι τρόποι για να αποκτήσετε εισιτήρια για την Ακρόπολη

Όπως συμβαίνει με κάθε παγκοσμίου φήμης αξιοθέατο, η δημοτικότητα της Ακρόπολης έχει οδηγήσει σε πολλούς διαφορετικούς τρόπους οργάνωσης εισιτηρίων. Εδώ θα σας δείξουμε τις επιλογές σας για το πού μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για την Ακρόπολη, τα είδη εισιτηρίων που έχετε στη διάθεσή σας και τα πλεονεκτήματα της εκ των προτέρων κράτησης εισιτηρίων για την Ακρόπολη.

Δείτε και αυτό: καλύτερα Airbnbs στην Αθήνα

1. Γραμμή αυτοπροσώπως (Δεν συνιστάται)

Ανεξάρτητα για ποιο δημοφιλές αξιοθέατο μιλάτε, ο χειρότερος τρόπος για να αποκτήσετε εισιτήρια για την Ακρόπολη της Αθήνας είναι γενικά να κάνετε ουρά για αυτά την ημέρα. Το να στέκεστε σε μια ουρά περιμένοντας να αγοράσετε εισιτήρια δεν αποτελεί ποτέ καλή χρήση του πολύτιμου χρόνου σας στις διακοπές και είναι γνωστό ότι οι γραμμές στην Ακρόπολη διαρκούν έως και δύο ώρες όταν είναι απασχολημένοι. Είναι ακόμη χειρότερο αν θέλετε να επισκεφτείτε και το Μουσείο της Ακρόπολης, καθώς θα πρέπει να παραταθείτε ξανά από την αρχή. Ωστόσο, εάν το αφήσετε πολύ αργά και δεν οργανώσετε την επίσκεψή σας εκ των προτέρων, αυτή μπορεί να είναι η μόνη σας επιλογή.

2. Κάντε κράτηση μέσω Διαδικτύου (Συνιστάται)

Ένας πολύ καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε τα εισιτήριά σας είναι να τα οργανώσετε πριν από την επίσκεψή σας. Ωστόσο, ενώ η online κράτηση εισιτηρίων σάς γλιτώνει από την ταλαιπωρία της αναμονής στο εκδοτήριο εισιτηρίων, δεν προσφέρουν όλα τα εισιτήρια που διατίθενται στο διαδίκτυο τα ίδια πλεονεκτήματα.

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ωστόσο, αυτά τα εισιτήρια δεν είναι στην πραγματικότητα εισιτήρια skip-the-line για την Ακρόπολη και πιθανότατα θα πρέπει να περιμένετε σε μια ουρά για να μπείτε στον αρχαιολογικό χώρο από την κύρια είσοδο, τη δυτική είσοδο.

Για την πιο γρήγορη είσοδο στην Ακρόπολη και τις πλαγιές της, θέλετε γνήσια εισιτήρια skip-the-line που σας επιτρέπουν να εισέλθετε από την πολύ λιγότερο πολυσύχναστη πλαϊνή είσοδο, που είναι η νοτιοανατολική είσοδος. Για εισιτήρια skip-the-line για την Ακρόπολη της Αθήνας συνιστούμε να κάνετε κράτηση μέσω αυτού του συνδέσμου ή αυτού του συνδέσμου . Ένα επιπλέον πλεονέκτημα αυτού του τύπου εισιτηρίου είναι ότι μπορείτε να το ακυρώσετε έως και 24 ώρες νωρίτερα και να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων, σε αντίθεση με τα εισιτήρια που αγοράστηκαν μέσω της επίσημης ιστοσελίδας.

Τα εισιτήρια του Μουσείου Ακρόπολης μπορείτε να τα αγοράσετε είτε σε συνδυασμό με την Ακρόπολη είτε ξεχωριστά εδώ .

Ο ναός του Παρθενώνα στην Ακρόπολη της Αθήνας, Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του πολύχρωμου ηλιοβασιλέματος
Sven Hansche / shutterstock.com

3. Κλείστε ένα συνδυασμένο εισιτήριο

Οι τουρίστες που σχεδιάζουν να κάνουν περισσότερες περιηγήσεις στα αξιοθέατα ενώ βρίσκονται στην Αθήνα μπορεί να σκεφτούν να πάρουν ένα συνδυασμένο εισιτήριο για να εξοικονομήσουν χρήματα. Αυτοί οι τύποι εισιτηρίων προσφέρουν είσοδο σε πολλά αξιοθέατα σε τιμή χαμηλότερη από ό,τι εάν αγοράζετε τα εισιτήρια μεμονωμένα.

Το πιο προφανές συνδυασμένο εισιτήριο είναι αυτό που παρέχει είσοδο τόσο στην Ακρόπολη όσο και στο Μουσείο της Ακρόπολης. Αυτό το είδος εισιτηρίου σάς επιτρέπει να παραλείψετε τη γραμμή και στα δύο τουριστικά αξιοθέατα και να ακυρώσετε για πλήρη επιστροφή χρημάτων με ειδοποίηση 24 ωρών. Μπορείτε να κάνετε κράτηση μέσω αυτού του συνδέσμου .

Για κάτι λίγο πιο ολοκληρωμένο, σκεφτείτε ένα εισιτήριο που καλύπτει διάφορες αρχαίες τοποθεσίες γύρω από την Αθήνα. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές αυτού του είδους εισιτηρίου, αλλά η πιο κοινή δεσμεύει την είσοδο στην Ακρόπολη, την Αρχαία Αγορά, τη Ρωμαϊκή Αγορά, τη Βιβλιοθήκη του Αδριανού, το Ολυμπιείο, τον Κεραμεικό και το Λύκειο του Αριστοτέλη και ισχύει για πέντε ημέρες. Αυτό το εισιτήριο μπορεί να αγοραστεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας, αλλά θα αντιμετωπίσετε το ίδιο πρόβλημα που αναφέρθηκε προηγουμένως για τα μεμονωμένα εισιτήρια για την Ακρόπολη. Αντίθετα, προτείνουμε να κάνετε κράτηση μέσω αυτού του συνδέσμου για να λάβετε γνήσια εισιτήρια παράλειψης.

4. Κάντε κράτηση για ξενάγηση

Οι τουρίστες που ελπίζουν να εμβαθύνουν πραγματικά στην ιστορία και τη σημασία αυτού του υπέροχου τόπου θα εξυπηρετηθούν καλύτερα από μια ξενάγηση στην Ακρόπολη. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτό που βλέπετε και να εκτιμήσετε μερικές από τις λεπτές αποχρώσεις που διαφορετικά μπορεί να μην παρατηρήσετε καν.

Οι ξεναγήσεις δεν προσφέρονται μέσω του επίσημου ιστότοπου, επομένως συνιστούμε να κάνετε κράτηση για μια κοινή ή ιδιωτική περιήγηση ή μια περιήγηση με συμπεριλαμβανόμενη είσοδο στο Μουσείο της Ακρόπολης . Φυσικά, και οι δύο επιλογές περιήγησης περιλαμβάνουν εισιτήρια skip-the-line για τον αρχαιολογικό χώρο.

Έξι Καρυάτιδες ή Καρυάτιδες στη Βεράντα του Ερεχθείου στην Ακρόπολη στην Αθήνα, Ελλάδα
Sergey Starus / shutterstock.com

Χρήσιμες πληροφορίες για επίσκεψη στην Ακρόπολη

Ώρες Λειτουργίας Ακρόπολης

Η Ακρόπολη είναι ανοιχτή κάθε μέρα της εβδομάδας αλλά είναι κλειστή 1 Ιανουαρίου, 25 Μαρτίου, 1 Μαΐου, Κυριακή του Πάσχα, 25 Δεκεμβρίου και 26 Δεκεμβρίου. Το καλοκαίρι, ο χώρος είναι ανοιχτός από τις 8:00 έως τις 18:00 και το χειμώνα, είναι ανοιχτό από τις 8:00 έως τις 17:00. Η τελευταία είσοδος στον ιστότοπο είναι 30 λεπτά πριν από την ώρα κλεισίματος.

Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι το Μουσείο της Ακρόπολης έχει διαφορετικές ώρες λειτουργίας στον χώρο. Από την 1η Απριλίου έως τις 31 Οκτωβρίου, το μουσείο λειτουργεί το καλοκαίρι, ανοίγει στις 8:00 και κλείνει στις 16:00 τη Δευτέρα, στις 22:00 την Παρασκευή και στις 20:00 την υπόλοιπη εβδομάδα. Κατά τη χειμερινή περίοδο, από την 1η Νοεμβρίου έως τις 31 Μαρτίου, το μουσείο ανοίγει στις 9:00 και κλείνει στις 17:00 από Δευτέρα έως Πέμπτη, στις 22:00 την Παρασκευή και στις 20:00 το Σάββατο και την Κυριακή. Η τελευταία είσοδος στο μουσείο είναι επίσης 30 λεπτά πριν το κλείσιμο.

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ακρόπολη;

Δεδομένου ότι η Ακρόπολη είναι ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο της Αθήνας και είναι κυρίως υπαίθριο, είναι λογικό να υπάρχουν καλύτερες στιγμές για επίσκεψη από άλλες. Κανείς δεν θέλει να αντιμετωπίσει τεράστια πλήθη τουριστών ή κακές καιρικές συνθήκες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να καταστρέψουν αυτό που θα έπρεπε να είναι μια αξέχαστη εμπειρία.

Η Αθήνα και η Ακρόπολη έχουν τη μεγαλύτερη κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι αυτή την εποχή του χρόνου είναι καλύτερο να αποφευχθεί εάν θέλετε να αποφύγετε τα πλήθη. Αντ ‘αυτού, σκεφτείτε να επισκεφθείτε τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Οκτώβριο, όταν τα πλήθη είναι λίγο πιο ελαφριά και ο καιρός είναι ακόμα καλός. Οι χειμερινοί μήνες από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο είναι οι καλύτεροι εάν θέλετε η τοποθεσία στην πιο ήσυχη τοποθεσία, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τον ψυχρότερο καιρό και τις μειωμένες ώρες φωτός της ημέρας. 

Όταν επισκέπτεστε το καλοκαίρι, οι πιο ήσυχες ώρες της ημέρας για επίσκεψη είναι το πρώτο πράγμα το πρωί ή αργά το απόγευμα. Αυτή η χρονική συγκυρία το καλοκαίρι λειτουργεί χάρη στις μεγαλύτερες ημέρες, τις καθυστερημένες ώρες λειτουργίας και το γεγονός ότι αποφεύγετε το πιο ζεστό μέρος της ημέρας με αυτόν τον τρόπο. Το να πηγαίνεις το πρώτο πράγμα το πρωί λειτουργεί επίσης το χειμώνα, αν και δεν είναι τόσο απαραίτητο.

Ακρόπολη Αθηνών, ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα.

Πώς να φτάσετε στην Ακρόπολη

Το να φτάσετε στους ναούς της Ακρόπολης μια φορά στην Αθήνα δεν θα πρέπει να αποτελεί πρόβλημα, καθώς η τοποθεσία βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, κοντά σε πολλά από τα άλλα δημοφιλή πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα. Η κορυφή του λόφου του καθιστά επίσης πολύ εύκολη την εύρεση καθώς η Ακρόπολη είναι ένα καθοριστικό χαρακτηριστικό του ορίζοντα της Αθήνας.

Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στην Ακρόπολη θα εξαρτηθεί από το πού προέρχεστε, αλλά συνήθως περιλαμβάνει τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς και μετά το περπάτημα σε μια από τις εισόδους. Τα εισιτήρια μονής διαδρομής για λεωφορεία και μετρό στην Αθήνα ξεκινούν από 1,40€ για ένα ταξίδι 90 λεπτών.

Οι δύο πιο κοντινοί σταθμοί του μετρό είναι οι σταθμοί Ακρόπολη και Μοναστηράκι, με την Ακρόπολη ο πιο κοντινός από τους δύο. Από το σταθμό της Ακρόπολης, είναι μόνο ένα ή δύο λεπτά με τα πόδια από τη νοτιοανατολική είσοδο της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Όταν έρχεστε από το σταθμό Μοναστηράκι, κατευθυνθείτε νότια μετά τη Ρωμαϊκή Αγορά προς την οδό Θεωρίας και θα φτάσετε στη δυτική είσοδο σε 10 με 15 λεπτά.

Οι τουρίστες μπορούν επίσης να φτάσουν στη δυτική είσοδο παίρνοντας το λεωφορείο 230 από την Πλατεία Συντάγματος στη στάση Ακροπόλεως και στη συνέχεια περπατώντας για λίγα λεπτά.

Πώς λειτουργούν τα εισιτήρια Acropolis;

Όταν κάνετε κράτηση εισιτηρίων για την Ακρόπολη στην Αθήνα, βοηθάτε να γνωρίζετε μερικά πράγματα για το πώς λειτουργούν τα εισιτήρια για να αξιοποιήσετε στο έπακρο. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι τα εισιτήρια για τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο είναι ξεχωριστά, επομένως θα χρειαστείτε εισιτήρια και για τα δύο εάν θέλετε να επισκεφθείτε και τα δύο.

Αφού αγοράσετε εισιτήρια μέσω Διαδικτύου για την Ακρόπολη και τις πλαγιές της, θα λάβετε ένα κουπόνι που πρέπει να πάρετε σε ένα καθορισμένο εκδοτήριο εισιτηρίων ανάλογα με το εισιτήριο που θα πάρετε. Εκεί θα ανταλλάξετε το κουπόνι με τα φυσικά σας εισιτήρια. Δεν υπάρχουν χρονοθυρίδες για τα εισιτήρια Acropolis, επομένως μπορείτε να τα επισκεφτείτε οποιαδήποτε στιγμή την ημέρα που ισχύουν.

Ο ναός του Παρθενώνα σε μια φωτεινή μέρα. Ακρόπολη στην Αθήνα, Ελλάδα
anyaivanova / shutterstock.com

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για την Ακρόπολη;

Το κόστος των εισιτηρίων για την Ακρόπολη εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, που σχετίζονται κυρίως με την εποχή του χρόνου, εάν δικαιούστε έκπτωση και εάν πρόκειται για μονό ή σύνθετο εισιτήριο. Την υψηλή περίοδο, από 1 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου, το κανονικό μονό εισιτήριο κοστίζει 20€ για ενήλικες, ενώ από 1 Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου η τιμή του εισιτηρίου μειώνεται στα 10€. Τα Combo εισιτήρια για ενήλικες κοστίζουν 30€.

Ορισμένες ομάδες επισκεπτών μπορούν να λάβουν ένα μόνο εισιτήριο με μειωμένο κόστος 10 € κατά την υψηλή περίοδο. Αυτές οι ομάδες περιλαμβάνουν πολίτες της ΕΕ άνω των 65 ετών και νέους ηλικίας 6 έως 25 ετών. Οι πολίτες της ΕΕ ηλικίας 25 ετών και κάτω δικαιούνται δωρεάν είσοδο στην Ακρόπολη, όπως και κάθε παιδί ηλικίας 5 ετών και κάτω, οποιασδήποτε εθνικότητας.

Υπάρχουν επίσης μέρες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου όπου η είσοδος στην Ακρόπολη είναι ελεύθερη για το κοινό. Αυτές οι ημέρες περιλαμβάνουν την πρώτη Κυριακή του μήνα από τον Νοέμβριο έως το τέλος Μαρτίου, 6 Μαρτίου, 18 Απριλίου, 18 Μαΐου, 28 Οκτωβρίου και το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.

Ξενοδοχεία κοντά στην Ακρόπολη στην Αθήνα

Χάρη στην κεντρική του τοποθεσία στην Αθήνα, κοντά σε δημοφιλείς γειτονιές όπως η Πλάκα, το Μοναστηράκι και ο Ψυρρής, οι επισκέπτες θα βρουν πολλά μέρη για να μείνουν κοντά στην Ακρόπολη. Έτσι, αν η διαμονή κοντά στην Ακρόπολη – ή ακόμα και η θέα της – είναι προτεραιότητα, τότε είστε τυχεροί. Εάν δεν θέλετε να περιηγηθείτε σε μια μακρά λίστα επιλογών διαμονής, επιτρέψτε μας να προτείνουμε μερικά μέρη για να κάνουμε τα πράγματα πιο εύκολα.

Για τον τέλειο συνδυασμό στυλ και τοποθεσίας, χαρίστε στον εαυτό σας μια διαμονή στο AthensWas Design Hotel . Σε ιδανική τοποθεσία, ένα λεπτό από τη νοτιοανατολική είσοδο, αυτό το ντιζάιν ξενοδοχείο πέντε αστέρων προσφέρει εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη και εντυπωσιακή, μοντέρνα διακόσμηση.

Δεν υπάρχει κανένα μυστικό για το τι σας περιμένει στο προσιτό αλλά άνετο Acropolis View Hotel . Αυτό το ξενοδοχείο τριών αστέρων απέχει πέντε λεπτά με τα πόδια από τη δυτική είσοδο και προσφέρει ορισμένα δωμάτια με ιδιωτικό μπαλκόνι με θέα στην Ακρόπολη, καθώς και υπέροχη θέα από τη βεράντα του τελευταίου ορόφου.

Τέλος, έχουμε καλά νέα για τους οικονομικούς ταξιδιώτες. Το Athens Studios δεν είναι μόνο ένας από τους καλύτερους ξενώνες στην Αθήνα με κοιτώνες και ιδιωτικά διαμερίσματα, αλλά απέχει μόλις δύο λεπτά από το σταθμό του μετρό της Ακρόπολης και το Μουσείο της Ακρόπολης.

εισιτήρια για την Ακρόπολη
Viacheslav Lopatin / shutterstock.com

Διαδικασία Ασφαλείας στην Ακρόπολη

Όπως συμβαίνει με κάθε ιδιαίτερο ιστορικό χώρο ή τουριστικό αξιοθέατο, η είσοδος στην Ακρόπολη σημαίνει ότι ακολουθείτε διάφορες διαδικασίες ασφαλείας για να σας επιτραπεί η είσοδος. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν παραλείψετε τη γραμμή για την αγορά εισιτηρίων για την Ακρόπολη, ίσως χρειαστεί να περιμένετε σε μια μικρότερη ουρά για να περάσετε από την ασφάλεια στην είσοδο. Ρεαλιστικά, όμως, αυτή η διαδικασία εμπλέκεται πολύ λιγότερο από άλλα παγκοσμίου φήμης αξιοθέατα.

Οι επισκέπτες επιτρέπεται να φέρουν μικρά σακίδια και τσάντες στο χώρο, καθώς και εξοπλισμό φωτογραφίας. Ωστόσο, τα drones δεν επιτρέπονται πάνω από αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα. Είναι καλύτερο να αποθηκεύετε μεγάλες αποσκευές σε ξενοδοχείο ή με υπηρεσία αποσκευών, καθώς δεν είναι δυνατή η αποθήκευση αυτών των αντικειμένων στον χώρο. Ομοίως, ενώ μπορείτε να αποθηκεύσετε μικρές τσάντες στο βεστιάριο του Μουσείου Ακρόπολης, δεν είναι πρακτικό να φέρετε και εκεί μεγάλες τσάντες.

Λόγω της πανδημίας, οι επισκέπτες στην Ακρόπολη πρέπει να ακολουθούν τα κυβερνητικά πρωτόκολλα που σχετίζονται με τον COVID-19. Αυτό περιλαμβάνει την απόδειξη ότι είτε έχουν εμβολιαστεί είτε απόδειξη ότι έχουν αναρρώσει από τον ιό. Ανήλικοι ηλικίας 4 έως 17 ετών μπορούν να δώσουν αρνητικό τεστ.

Επίσκεψη στην Ακρόπολη με Αναπηρία

Μια κατανοητή ανησυχία για ορισμένους επισκέπτες της Ακρόπολης είναι το πόσο προσβάσιμος είναι ο αρχαιολογικός χώρος στην κορυφή του λόφου για επισκέπτες με αναπηρία. Τα καλά νέα είναι ότι έχουν εισαχθεί ανέσεις τα τελευταία χρόνια για να κάνουν τον ιστότοπο καλύτερα κατάλληλο για άτομα σε αναπηρικά καροτσάκια ή με κινητικά προβλήματα.

Επίπεδα μονοπάτια γύρω από την τοποθεσία έχουν εισαχθεί για να επιτρέπεται η πρόσβαση μέσω αναπηρικού αμαξιδίου, ενώ υπάρχει επίσης ένας καθορισμένος ανελκυστήρας μέχρι την κορυφή, που βρίσκεται 350 μέτρα (1.148 πόδια) από τη δυτική είσοδο. Φροντίστε να επικοινωνήσετε με τον ιστότοπο εκ των προτέρων για να εξασφαλίσετε την πρόσβαση καλώντας στο +30 210 3214172.

εισιτήρια για την Ακρόπολη
Ηρακλής Κρητικός / shutterstock.com

FAQ – Γεγονότα για την Ακρόπολη

Τι είναι η Ακρόπολη στην Αθήνα;

Η Ακρόπολη είναι μια ακρόπολη πάνω σε ένα βραχώδη λόφο, μέσα στην οποία υπάρχουν αρκετοί αρχαίοι ναοί που σώζονται μέχρι σήμερα, όπως ο Παρθενώνας.

Τι σημαίνει Ακρόπολη;

Η λέξη ακρόπολη σημαίνει κυριολεκτικά μια πόλη στο υψηλότερο σημείο και ήταν ένας κοινός όρος για μια αρχαία ελληνική ακρόπολη χτισμένη σε ένα λόφο μιας πόλης.

Πότε χτίστηκε η Ακρόπολη;

Η Ακρόπολη και πολλά από τα κύρια ορόσημα της χτίστηκαν κατά τον πέμπτο αιώνα π.Χ.

Πόσο χρονών είναι η Ακρόπολη;

Τα παλαιότερα σημαντικά τμήματα της Ακρόπολης είναι περίπου 2.500 ετών.

Ποιος έχτισε την Ακρόπολη;

Ο Περικλής ήταν ο πολιτικός υπεύθυνος για την κατασκευή πολλών από τα κύρια σωζόμενα ορόσημα της Ακρόπολης.

Γιατί χτίστηκε η Ακρόπολη;

Οι ναοί της Ακρόπολης χτίστηκαν για να λατρεύουν διάφορους θεούς της Αρχαίας Ελλάδας και χρειάστηκαν ανοικοδόμηση μετά την εισβολή των Περσών τον πέμπτο αιώνα π.Χ.

Πού βρίσκεται η Ακρόπολη;

Η Ακρόπολη βρίσκεται σε έναν ασβεστολιθικό λόφο που μοιράζεται το όνομά του στο κέντρο της Αθήνας, την πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Ας ελπίσουμε ότι θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με την ιστορία της Ακρόπολης, ενώ σας λέει επίσης τι πρέπει να γνωρίζετε πριν την επισκεφτείτε και τους καλύτερους τρόπους για να αποκτήσετε τα εισιτήριά σας για την Ακρόπολη. Έχοντας όλες αυτές τις πληροφορίες εκ των προτέρων είναι βέβαιο ότι θα κάνει τον προγραμματισμό της επίσκεψής σας πολύ πιο γρήγορο και εύκολο.

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα

Ενοικίαση αυτοκινήτου

ξενοδοχεία

Διαβάστε επίσης:2 ημέρες στην Αθήνα

Η Ελλάδα σε εικόνες: 18 πανέμορφα μέρη για φωτογραφία

7 ταβέρνες της Αθήνας που έχουν γράψει ιστορία

Διακοπές στην Πελοπόννησο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.