Επτά χρήσιμες συμβουλές για να απαλλαγείτε από το άγχος όταν πετάτε με το κατοικίδιο ζώο σας

  • Reading time:2 mins read
  • Post author:

χρήσιμες συμβουλές για να απαλλαγείτε από το άγχος όταν πετάτε με το κατοικίδιο ζώο σαςΕτοιμάζεστε να πετάξετε με το κατοικίδιο σας; Το να πηγαίνετε στον ουρανό σε ένα αεροπλάνο μπορεί να σας φαίνεται μια διασκεδαστική περιπέτεια – αλλά για το κατοικίδιο ζώο σας, το πέταγμα μπορεί να είναι αγχωτικό και πραγματικά τρομακτικό. Μοιραζόμαστε εύκολες και εύχρηστες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το άγχος κατά τη διάρκεια της πτήσης σας.

Το να πηγαίνετε στον ουρανό σε ένα αεροπλάνο μπορεί να σας φαίνεται μια διασκεδαστική περιπέτεια – αλλά για το κατοικίδιο ζώο σας, το πέταγμα μπορεί να είναι αγχωτικό και πραγματικά τρομακτικό. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές καταστάσεις όπου μπορεί να μην έχετε άλλη επιλογή από το να κλείσετε μια πτήση με τον σκύλο ή τον αιλουροειδή φίλο σας. Perhapsσως μετακομίζετε ή ίσως πηγαίνετε διακοπές και δεν έχετε κανέναν να φροντίζει το κατοικίδιο ζώο σας ενώ λείπετε.

Ανεξάρτητα από αυτό, υπάρχουν ορισμένα βήματα που πρέπει να λάβετε για να ελαχιστοποιήσετε το άγχος τόσο για εσάς όσο και για το κατοικίδιο ζώο σας όταν πετάτε – τότε μπορείτε να φτάσετε με ασφάλεια στον προορισμό σας με το σκύλο, τη γάτα ή άλλο μικρό κατοικίδιο ζώο σας.

Για τα ποιο φθηνά αεροπορικά εισητήρια ξενοδοχεία και ακτοπλοϊκά εισιτήρια μια είναι η επιλογή, ticketswe.gr 

1. Κρατήστε το κατοικίδιο ζώο σας στην καμπίνα μαζί σας

Πρώτα απ ‘όλα, αφιερώστε λίγο χρόνο για να ερευνήσετε τις πολιτικές των αεροπορικών εταιρειών όταν πρόκειται να πετάξετε με ένα κατοικίδιο ζώο. Πραγματικά δεν πρέπει να κλείσετε μια πτήση με αεροπορική εταιρεία που απαιτεί το κατοικίδιο ζώο σας να βρίσκεται στο χώρο αποσκευών του αεροπλάνου, καθώς αυτό μπορεί να είναι τραυματικό και επικίνδυνο για ένα νευρικό ζώο.

Αντ ‘αυτού, κολλήστε με μια αεροπορική εταιρεία που θα επιτρέψει στο κατοικίδιο ζώο σας να πετάξει μαζί σας μέσα στην καμπίνα. Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες θα έχουν αυστηρές πολιτικές που απαιτούν το κατοικίδιο ζώο σας να περιορίζεται σε αερομεταφορέα ανά πάσα στιγμή, αλλά αυτό εξακολουθεί να είναι προτιμότερο από το κατοικίδιο ζώο σας να μεταφέρεται στο χώρο αποσκευών του αεροπλάνου.

2. Μιλήστε με τον κτηνίατρό σας

Εάν γνωρίζετε ότι το κατοικίδιο ζώο σας τείνει να είναι λίγο ψηλό, δεν βλάπτει να μιλήσετε με τον κτηνίατρό σας εκ των προτέρων για συγκεκριμένη καθοδήγηση. Ο κτηνίατρός σας μπορεί να είναι σε θέση να συνταγογραφήσει ένα φάρμακο άγχους που μπορείτε να χορηγήσετε πριν από την πτήση. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε το κατοικίδιο ζώο σας και να πραγματοποιήσετε μια πτήση χωρίς άγχος για όλους τους εμπλεκόμενους.

Ακόμα κι αν δεν θέλετε να ακολουθήσετε τη φαρμακευτική αγωγή, ο κτηνίατρός σας θα γνωρίζει το κατοικίδιο ζώο σας αρκετά καλά για να προσφέρει κάποιες συγκεκριμένες συστάσεις. Για παράδειγμα, ο κτηνίατρός σας μπορεί να συστήσει αρωματοθεραπεία ή ακόμη και ένα φορετό γιλέκο άγχους για να βοηθήσει το κατοικίδιο ζώο σας να παραμείνει ήρεμο κατά τη διάρκεια της πτήσης.

3. Κάντε μια άσκηση πριν από την επιβίβαση

Εάν το κατοικίδιο ζώο σας είναι αρκετά κουρασμένο, ελπίζουμε ότι θα κοιμηθεί τουλάχιστον ένα μέρος της πτήσης σας. Εάν είναι δυνατόν, πάρτε τον σκύλο σας για μια βόλτα στο αεροδρόμιο. Ανάλογα με το πού πετάτε – ορισμένα αεροδρόμια προσφέρουν ακόμη και διαμορφωμένους περιπάτους σκύλων για αυτόν τον σκοπό.

Εάν το αεροδρόμιο σας δεν είναι ιδιαίτερα φιλικό προς τα κατοικίδια, μπορείτε ακόμα να ασκηθείτε στο κατοικίδιο ζώο σας πριν αναχωρήσετε για το αεροδρόμιο. Πριν φύγετε από το σπίτι, πάρτε τον σκύλο σας για μια μεγάλη βόλτα ή περάστε λίγο χρόνο παίζοντας με τη γάτα σας και το αγαπημένο της παιχνίδι.

4. Κρατήστε το κατοικίδιο ζώο σας απασχολημένο με παιχνίδια και μικρά κεράσματα

Ακόμα κι αν δεν θα μπορείτε να βγάζετε το κατοικίδιο ζώο σας από τον μεταφορέα του κατά τη διάρκεια της πτήσης, μπορείτε να προσφέρετε μικρά παιχνίδια και μεταχειρισμένα ως αντικείμενα που σας αποσπούν την προσοχή. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αγοράσετε μερικά νέα παιχνίδια και φέρετε μαζί σας μια τσάντα με το αγαπημένο ξηρό κροτάλισμα του κατοικίδιου σας, ώστε να μπορείτε να τα προσφέρετε καθ ‘όλη τη διάρκεια της πτήσης σας. Απλά φροντίστε να μην τροφοδοτείτε υπερβολικά το κατοικίδιο ζώο σας σε σημείο που να αρρωστήσει ή να χρειαστεί να γίνουν ασήμαντες (είναι ακόμα καλή ιδέα να βάλετε το φορέα του κατοικίδιου ζώου σας με ένα γιογιό για κάθε περίπτωση).

Για τα ποιο φθηνά αεροπορικά εισητήρια ξενοδοχεία και ακτοπλοϊκά εισιτήρια μια είναι η επιλογή, ticketswe.gr 

5. Φέρτε ένα αντικείμενο άνεσης από το σπίτι

Ένα οικείο αντικείμενο, όπως μια κουβέρτα ή ένα βελούδινο παιχνίδι, μπορεί να βοηθήσει πολύ το κατοικίδιο ζώο σας να αισθάνεται ασφαλέστερο και πιο άνετο σε μια πτήση. Δοκιμάστε να συσκευάσετε ένα από αυτά τα είδη στον μεταφορέα του κατοικίδιου ζώου σας. Ιδανικά, θα πρέπει να είναι κάτι που το κατοικίδιο ζώο σας χρησιμοποιεί πολύ στο σπίτι και έχει το άρωμά του (οπότε σίγουρα μην το πλένετε πριν ταξιδέψετε!).

6. Επικεντρωθείτε στο δικό σας άγχος και άγχος

Σε μια άγνωστη κατάσταση, το κατοικίδιο ζώο σας θα αναζητήσει καθοδήγηση. Εάν φαίνεστε αγχωμένοι ή αγχωμένοι, το κατοικίδιο ζώο σας είναι πιο πιθανό να είναι επίσης ανήσυχο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να έχετε επίγνωση του δικού σας άγχους που σχετίζονται με το ταξίδι και να λάβετε μέτρα για να παραμείνετε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι. Ακόμα και για κάποιον που λατρεύει να πετάει, η εφοδιαστική των αεροπορικών ταξιδιών μπορεί να προκαλέσει άγχος.

  • Δώστε στον εαυτό σας άφθονο επιπλέον χρόνο για να φτάσετε στο αεροδρόμιο και να κάνετε check in
  • Μείνετε ενυδατωμένοι και τρώτε ένα υγιεινό γεύμα πριν από την πτήση σας
  • Πραγματοποιήστε ασκήσεις βαθιάς αναπνοής εάν αισθάνεστε καταβεβλημένοι

7. Γνωρίστε και προσέξτε για σημάδια στενοχώριας

Ακόμα και όταν λαμβάνετε όλες τις σωστές προφυλάξεις, το κατοικίδιο ζώο σας θα μπορούσε ακόμα να συγκλονιστεί σε μια πτήση. Φροντίστε να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας και να προσέξετε για σημάδια σοβαρής σωματικής δυσφορίας στο κατοικίδιο ζώο σας που μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Υπερβολική απόρριψη
  • Επίθεση
  • Ακούσια χασμουρητό
  • Κούνημα ή τρέμουλο

Εάν το κατοικίδιο ζώο σας εμφανίζει κάποιο από αυτά τα σημάδια, ηρεμήστε το κατοικίδιό σας με όποιον τρόπο μπορείτε. Εάν τα συμπτώματα επιμένουν μετά την προσγείωση του αεροπλάνου σας, αναζητήστε κτηνιατρική φροντίδα το συντομότερο δυνατό.

Η τελευταία λέξη για την πτήση με ένα κατοικίδιο

Μερικά κατοικίδια κάνουν καλύτερα από άλλα όταν πρόκειται για πτήσεις. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να εξοπλίσετε το κατοικίδιο ζώο σας για μια πτήση χωρίς άγχος. Αναζητάτε πτήσεις φιλικές προς τα κατοικίδια επικοινωνώντας με τις αεροπορικές εταιρείες της.

και  μην ξεχνας για να βρεις τα ποιο φθηνά αεροπορικά εισητήρια ξενοδοχεία και ακτοπλοϊκά εισιτήρια μια είναι η επιλογή, ticketswe.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.