You are currently viewing 20 καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί στην Ευρώπη

20 καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί στην Ευρώπη

Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο για την επίσκεψη στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Δεν υπάρχουν δύο μέρη που το βιώνουν με τον ίδιο τρόπο και μια επίσκεψη το χειμώνα συχνά μοιάζει σαν να ξαναβλέπεις έναν προορισμό για πρώτη φορά. Σε αντίθεση με άλλες εποχές, ο χειμώνας μπορεί να μεταμορφώσει εντελώς ένα μέρος και να δημιουργήσει μια εμπειρία επίσκεψης που απλά δεν μπορείτε να έχετε άλλες εποχές του χρόνου.

Οι σύντομες μέρες και το χιόνι δίνουν την ευκαιρία να απολαύσετε χειμερινά σπορ ή δραστηριότητες όπως η αναζήτηση για το βόρειο σέλας. Εναλλακτικά, ο χειμώνας φέρνει μαζί του μερικές σημαντικές ημερομηνίες και γιορτές, όπως τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Αυτές οι γιορτές επιτρέπουν στον τοπικό πολιτισμό και τις παραδόσεις να λάμψουν, δείχνοντάς σας μια πλευρά ενός τόπου που δεν θα βλέπατε ποτέ διαφορετικά.

Δεν είναι κάθε προορισμός κατάλληλος για χειμώνα, αλλά για εκείνους που είναι, είναι απίθανο να υπάρχει καλύτερη στιγμή για να τον επισκεφτούν. Ας ρίξουμε μια ματιά στους καλύτερους χειμερινούς προορισμούς στην Ευρώπη και τι κάνει τον καθένα τόσο ξεχωριστό.

Κλασική άποψη καρτ ποστάλ της διάσημης παραλίμνιας πόλης Hallstatt στις Άλπεις με επιβατηγό πλοίο μια όμορφη κρύα ηλιόλουστη μέρα με μπλε ουρανό και σύννεφα το χειμώνα, περιοχή Salzkammergut, Αυστρία
canadastock / shutterstock.com

1. Hallstatt, Αυστρία

Ορισμένα μέρη στην Ευρώπη φαίνονται πιο φυσικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όπως η όμορφη μικρή αλπική πόλη Hallstatt. Καθισμένη απομονωμένη δίπλα σε μια λίμνη, αυτή η μικρή αυστριακή πόλη είναι νανωμένη από τις κοντινές Άλπεις που μοιάζουν με τον πιο αληθινό εαυτό τους όταν λάμπουν με λευκό χιόνι. Αλλά αυτό που κάνει το Hallstatt τόσο ξεχωριστό είναι ο συνδυασμός του μαγευτικού τοπίου και των απολαυστικά γραφικών αλπικών σπιτιών.

Το περπάτημα στην πόλη δεν διαρκεί τόσο πολύ, αλλά σίγουρα θα βρεθείτε να σταματάτε κάθε λίγα βήματα για να θαυμάσετε τη θέα που έχετε μπροστά σας. Αποτελούμενο από μικρά σοκάκια που περνούν ανάμεσα σε παραδοσιακά ξύλινα σπίτια, το Hallstatt σφηνώνεται μεταξύ της λίμνης και των απόκρημνων πλαγιών πίσω. Εάν αισθάνεστε γεμάτοι ενέργεια, σκεφτείτε να κάνετε πεζοπορία μέχρι το Hallstatt Skywalk ψηλά πάνω από την πόλη για ακόμα μεγαλύτερη πανοραμική θέα.

Το Hallstatt είναι επίσης ένα πολύ όμορφο μέρος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και της άνοιξης, αλλά ο χειμώνας το ανεβάζει σε έναν προορισμό που δεν πρέπει να χάσετε.

Ελέγξτε τις τιμές ξενοδοχείων στο Χάλστατ

Γέφυρα του Καρόλου καλυμμένη στο χιόνι, Πράγα, Δημοκρατία της Τσεχίας
kaprik / shutterstock.com

2. Πράγα, Δημοκρατία της Τσεχίας

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πόλη της Πράγας είναι μια από τις πιο μεγαλειώδεις της Ευρώπης. Έτσι, δεν προκαλεί έκπληξη το πόσο τρελά απασχολεί η πρωτεύουσα της Τσεχίας κατά τους θερμότερους μήνες της. Το αστείο είναι ότι η Πράγα είναι εξίσου συναρπαστική κατά τη διάρκεια του χειμώνα και έχει ένα κλάσμα των τουριστών. Αυτή η πόλη με το μεγαλείο, την αρχιτεκτονική και τον πολιτισμό του παλιού κόσμου μπορεί ακόμη και να φαίνεται πιο ατμοσφαιρική με ένα ελαφρύ ξεσκόνισμα χιονιού παρά κάτω από τον γαλάζιο ουρανό.

Και ενώ η Πράγα είναι σίγουρα ένας τόπος πολιτισμού, η αγάπη της για την μπύρα και το πάρτι σημαίνει ότι η Πράγα είναι επίσης ένας διασκεδαστικός προορισμός. Η απόλαυση των διαφορετικών τοπικών μπύρων στα πολλά μπαρ της πόλης είναι απολαυστική ανεξάρτητα από την εποχή. Αν θέλετε να ζεσταθείτε και να πιείτε λίγη μπύρα ταυτόχρονα, η Πράγα σας έχει καλύψει με τα πολλά σπα μπύρας της, όπου μπορείτε κυριολεκτικά να απολαύσετε τις τοπικές μπίρες.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε τη διάσημη ευρωπαϊκή χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης, όπου μπορείτε να απολαύσετε το εορταστικό πνεύμα της πόλης με εποχιακά ποτά όπως ζεστό ζεστό κρασί και το τοπικό ποτό του grog.

Ελέγξτε τις τιμές ξενοδοχείων στην Πράγα

Πανοραμική άποψη του παλαιού τμήματος του Ταλίν, Εσθονία το χειμώνα
Artur Janichev / shutterstock.com

3. Ταλίν, Εσθονία

Οι μεγάλες μεγάλες πρωτεύουσες μπορεί να είναι υπέροχες για επίσκεψη το χειμώνα, αλλά και τα μικρότερα, πιο όμορφα αδέρφια τους. Πάρτε για παράδειγμα την πρωτεύουσα της Εσθονίας, το Ταλίν. Με επίκεντρο μια όμορφη περιφραγμένη παλιά πόλη, αυτός είναι ο ιστορικός πυρήνας του Ταλίν στον οποίο προσκολλώνται οι περισσότεροι τουρίστες. Ενώ το σύντομο καλοκαίρι φέρνει μαζί του καλύτερο καιρό για περιηγήσεις σε εξωτερικούς χώρους, δεν μπορεί να συγκριθεί με τον τρόπο που ο χειμώνας αναδεικνύει τα καλύτερα στο αξιολάτρευτο αστικό τοπίο του Ταλίν.

Είστε τυχεροί να επισκεφτείτε αυτήν την πρωτεύουσα της Βαλτικής το χειμώνα, καθώς το Ταλίν αποκτά μια γραφική, παραμυθένια ποιότητα. Αυτό ενισχύεται από την παρουσία της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς της Παλιάς Πόλης με φώτα που ζεσταίνουν την καρδιά και ένα υπέροχο μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η ευκαιρία να κάνετε πατινάζ σε ένα μέρος όπως αυτό είναι ένας άλλος λόγος για να αντιμετωπίσετε τις θερμοκρασίες σε εξωτερικούς χώρους. Ειλικρινά, μπορεί να κάνει πολύ κρύο στο Ταλίν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οπότε δεν είναι περίεργο που στους ντόπιους αρέσει μια καλή σάουνα και σπα δεδομένου του χρόνου. Φυσικά, υπάρχει πάντα η επιλογή να κουλουριαστείτε σε ένα μπαρ ή καφέ και να παρακολουθήσετε το χιόνι να πέφτει από το παράθυρο.

Ελέγξτε τις τιμές ξενοδοχείων στο Ταλίν

Όμορφη άποψη του ορίζοντα του Σάλτσμπουργκ με το φρούριο Hohensalzburg και τον ποταμό Salzach το χειμώνα, Σάλτσμπουργκερ Land, Αυστρία
canadastock / shutterstock.com

4. Σάλτσμπουργκ, Αυστρία

Η εορταστική περίοδος είναι κοντά και αγαπητή στις καρδιές των Αυστριακών, επομένως η επίσκεψη ενός σημαντικού προορισμού όπως το Σάλτσμπουργκ είναι σίγουρα ένα ταξίδι στο σπίτι. Αυτή η εποχή του χρόνου είναι από τις πιο πολυσύχναστες για την πόλη, με γιορτές και πανηγύρια δεξιά και αριστερά. Όλα αυτά βασίζονται στα κλασικά αξιοθέατα όπως το παλάτι Mirabell, το φρούριο Hohensalzburg και την περιοχή της Παλιάς Πόλης με την κλασική μουσική να κυλάει στον αέρα.

Για αρχή υπάρχουν οι χριστουγεννιάτικες αγορές του Σάλτσμπουργκ, όπου μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακό μελόψωμο και καρυκευμένο glühwein . Έπειτα, υπάρχουν οι πιο ασυνήθιστες αυστριακές παραδόσεις που συνδέονται με τα Χριστούγεννα, όπως τα παγανιστικά ιδρύματα του Krampus και του Perchten που διαθέτουν τρομακτικά, δαιμονικά θηρία. Για το Silvester, τις καθιερωμένες διακοπές την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, φέρνουν το νέο έτος κάνοντας βαλς στους δρόμους καθώς τα πυροτεχνήματα πέφτουν βροχή. Το Σάλτσμπουργκ απολαμβάνει επίσης το ετήσιο καρναβάλι τσίρκου Winterfest αυτή την εποχή του χρόνου, προσθέτοντας μια άλλη διάσταση σε αυτή την πολιτιστική εμπειρία.

Ελέγξτε τις τιμές ξενοδοχείων στο Σάλτσμπουργκ

Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά της Νυρεμβέργης είναι μια από τις παλαιότερες χριστουγεννιάτικες εκθέσεις της Γερμανίας που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα.
Perati Komson / shutterstock.com

5. Νυρεμβέργη, Γερμανία

Η Ευρώπη είναι ιδιαίτερα γνωστή για τις χριστουγεννιάτικες αγορές της και αν η Γερμανία θεωρείται ότι έχει τις καλύτερες, τότε οι καλύτερες από τις καλύτερες βρίσκονται στην πόλη της Νυρεμβέργης. Αυτή η πόλη της Βαυαρίας φιλοξενεί μια από τις πιο διάσημες χριστουγεννιάτικες αγορές στη Γερμανία, αναδεικνύοντας μια υπέροχη μεσαιωνική παλιά πόλη σε ονειρική χώρα. Μια παράδοση που χρονολογείται από αιώνες, η Νυρεμβέργη Christkindlesmarkt έχει γίνει ένα μνημειώδες φεστιβάλ ευθυμίας.

Με περισσότερους από εκατό πάγκους για επίσκεψη, μπορείτε να ψωνίσετε και να φάτε μέχρι να χορτάσετε. Τα παραδοσιακά φαγητά που δεν πρέπει να χάσετε περιλαμβάνουν τα πάντα, από το απλό λουκάνικο bratwurst μέχρι το εθιστικό τοπικό μελόψωμο, lebkuchen . Και τα δύο μπορούν να πλυθούν με ένα ικανοποιητικό , ζεστό ζεστό κρασί που θα σας αφήσει να ξεχάσετε πόσο κρύο είναι πραγματικά έξω. Ωστόσο, οι χριστουγεννιάτικες αγορές της Νυρεμβέργης δεν πωλούν μόνο φαγητό και ποτά. Έχουν πολλά πιθανά αναμνηστικά και δώρα σε προσφορά, από χριστουγεννιάτικα στολίδια μέχρι άλλα κοσμικά χαρίσματα.

Ελέγξτε τις τιμές ξενοδοχείων στη Νυρεμβέργη

Χριστουγεννιάτικη αγορά στη Βουδαπέστη, Ουγγαρία
GTS Productions / shutterstock.com

6. Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Τα τελευταία χρόνια η πόλη της Βουδαπέστης έχει επιτέλους αναγνωριστεί ως ο σπουδαίος προορισμός που είναι. Μέρος αυτού που κάνει την ουγγρική πρωτεύουσα τόσο ελκυστική είναι ο τρόπος με τον οποίο περνάει ο χειμώνας. Μπορεί να νομίζετε ότι ο χειμώνας θα περιόριζε τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Βουδαπέστη, αλλά η πόλη στην πραγματικότητα φαίνεται παράξενα κατάλληλη για τις σύντομες μέρες του χειμώνα. Ακόμη και μια ματιά στο υπέροχο κτίριο του κοινοβουλίου που φωτίζεται τη νύχτα θα σας πείσει για αυτό.

Η Βουδαπέστη είναι αρκετά διάσημη αυτές τις μέρες για τα μεγάλα ιαματικά λουτρά της, όπου άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα συγκεντρώνονται για να μουλιάσουν. Καλή διασκέδαση στη μέση του καλοκαιριού, αλλά έρχεται ο χειμώνας, είναι ένα θεό που σας στέλνει καθώς παραμένετε ζεστοί κάτω από την επιφάνεια του νερού. Άλλοι τρόποι για να ζεσταθείτε είναι να κρυφτείτε σε ένα μεγάλο παλιό καφέ ή να τσιμπήσετε τοστικές λιχουδιές όπως κέικ καπνοδόχου και άλλα εορταστικά φαγητά στις τοπικές χριστουγεννιάτικες αγορές. Διαφορετικά, κάντε το αντίθετο και αγκαλιάστε το κρύο με διασκεδαστικές δραστηριότητες όπως πατινάζ στον πάγο με φόντο το κάστρο Vajdahunyad.

Ελέγξτε τις τιμές ξενοδοχείων στη Βουδαπέστη

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στη Βαρκελώνη, Ισπανία
Iakov Filimonov / shutterstock.com

7. Βαρκελώνη, Ισπανία

Αναζητάτε κάτι ιδιαίτερο για να φέρετε το νέο έτος; Τι θα λέγατε για την αβίαστα δροσερή πόλη της Βαρκελώνης;! Μια αληθινή πόλη πολιτισμού, όχι μόνο μπορείτε να δείτε αυτή τη φανταστική πόλη, αλλά μπορείτε να ζήσετε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με τον ισπανικό τρόπο. Αυτό σημαίνει να συγκεντρωθείτε με τους ντόπιους για να παρακολουθήσετε τα πυροτεχνήματα και να συμμετάσχετε στην παράδοση της κατανάλωσης 12 σταφυλιών τα μεσάνυχτα για τύχη το επόμενο έτος.

Φυσικά, η επίσκεψη στη Βαρκελώνη το χειμώνα έχει και άλλα προνόμια. Για αρχή, η πόλη είναι λίγο πιο ζεστή από ό,τι αλλού στην Ευρώπη, οπότε το να περνάτε χρόνο έξω δεν θα είναι τόσο δύσκολο. Επιπλέον, το να έρθετε τον χειμώνα σημαίνει ότι θα αποφύγετε τους υψηλούς αριθμούς τουριστών που έχουν οδηγήσει στα προβλήματα υπερτουρισμού της Βαρκελώνης. Και πραγματικά, το μόνο πράγμα που χάνετε πραγματικά με ένα χειμερινό ταξίδι είναι οι παραλίες. Ακόμα κι ακόμα, είναι δύσκολο να βαριέσαι σε ένα μέρος όπως η Βαρκελώνη. Έτσι, είτε πρόκειται για περιπλάνηση στη Γοτθική Συνοικία είτε για δειγματοληψία τάπας, ένα χειμερινό διάλειμμα στην πόλη εδώ είναι μια υπέροχη ιδέα.

Ελέγξτε τις τιμές ξενοδοχείων στη Βαρκελώνη

Άνθρωποι σε σαφάρι καραβανιού με έλκηθρο ταράνδων στο χειμερινό δάσος στο Ροβανιέμι, Λαπωνία, Φινλανδία
Roman Babakin / shutterstock.com

8. Ροβανιέμι, Φινλανδία

Για όσους ενθουσιάζονται με τον ερχομό των Χριστουγέννων, γιατί να περιμένετε να έρθει ο Άγιος Βασίλης σε εσάς όταν μπορείτε να πάτε σε αυτόν;! Με αυτό δεν εννοώ τον Βόρειο Πόλο, αλλά στην πραγματικότητα τη μικρή πόλη του Ροβανιέμι στη Φινλανδική Λαπωνία. Λίγο έξω από το Ροβανιέμι θα βρείτε το χωριό του Άγιου Βασίλη, το επίσημο σπίτι του καλού Αγίου Νικολάου. Σχεδόν ακριβώς στον Αρκτικό Κύκλο, όταν επισκέπτεστε το χωριό μπορείτε να συναντήσετε τον Άγιο Βασίλη, να πάρετε μια ειδική σφραγίδα στο διαβατήριό σας και να κάνετε παρέα με μερικούς γνήσιους τάρανδους. Είναι δύσκολο να μην παρασυρθείς σε αυτό το παραμυθένιο μέρος.

Εκτός από το να περνά χρόνο με τον Πατέρα Χριστούγεννα, το Ροβανιέμι έχει και άλλες δραστηριότητες. Για να μάθετε περισσότερα για την περιοχή και την Αρκτική, κατευθυνθείτε στο Μουσείο Επιστημών Arktikum για μια από κοντά και προσωπική ματιά στον πολιτισμό, την ιστορία και τη φύση. Για κάτι πιο περιπετειώδες, γιατί να μην πάτε για έλκηθρο με αξιολάτρευτα και ενεργητικά σκυλιά χάσκι; Η πόλη είναι ένα άλλο καλό μέρος για να βγείτε έξω και να ελπίζετε να δείτε το μαγευτικό βόρειο σέλας. Το Ροβανιέμι είναι κάπως το τέλειο μέρος για όλα τα πράγματα στην Αρκτική και, ως εκ τούτου, ένας από τους καλύτερους χειμερινούς προορισμούς στην Ευρώπη.

Ελέγξτε τις τιμές ξενοδοχείων στο Ροβανιέμι

Βόρειο σέλας (Aurora Borealis) στη Λαπωνία, Φινλανδία.
Victor Maschek / shutterstock.com

9. Abisko, Σουηδία

Wintertime is an opportunity for a lot of different activities, but one of the most enchanting is watching the northern lights dance across the sky. For a prime spot to watch this unbelievable phenomenon, somewhere like Abisko is hard to beat. A tiny village in Swedish Lapland, Abisko sits north of the Arctic Circle, so you can bet it’s going to be frightfully cold if you visit in winter.

Δεν είναι ο κρύος καιρός που την καθιστά την καλύτερη εποχή του χρόνου για να αναζητήσετε το Aurora Borealis. Όχι, είναι το πόσο κοντά βρίσκεστε στους πόλους και τις μεγάλες νύχτες που παρέχουν τις καλύτερες συνθήκες για να φτιάξετε αυτή τη μαγική φωτεινή οθόνη. Η Abisko σημειώνει και τα δύο κουτάκια. Μόλις φτάσετε εκεί, χρειάζεστε κάπου μακριά από φωτορύπανση και συννεφιασμένο καιρό, όπως ο σταθμός Abisko Aurora Sky Station, που κατασκευάστηκε για αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Έπειτα, το μόνο που χρειάζεται είναι να κοιτάξεις ψηλά στον νυχτερινό ουρανό και να ελπίζεις ότι θα δεις τη μαγεία να συμβαίνει.

Ελέγξτε τις τιμές ξενοδοχείων στο Abisko

Οριζόντια εικόνα της αντανάκλασης της λίμνης στην ακτή στις Άλπεις με μπλε φόντο, Ιντερλάκεν, Ελβετία.
Pavel Ilyukhin / shutterstock.com

10. Ιντερλάκεν, Ελβετία

Μερικά μέρη φαίνονται απλά φτιαγμένα για επίσκεψη το χειμώνα, όπως το θέρετρο Ιντερλάκεν στην Ελβετία. Ενώ βρίσκεται σε μια κοιλάδα, η πόλη βρίσκεται κοντά σε πολλές ψηλές κορυφές στις Άλπεις και είναι ένας δημοφιλής προορισμός για υπαίθριες δραστηριότητες. Τελικά, όταν οι Άλπεις είναι στο κατώφλι σας, θέλετε να τις αξιοποιήσετε στο έπακρο, σωστά; Το Interlaken προσφέρει την άνεση για προσβάσιμες ορεινές δραστηριότητες από την άνεση μιας πόλης που διαθέτει τις εγκαταστάσεις για να καλύψει κάθε ιδιοτροπία σας.

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!Αποκτήστε την δωρεάν & κάντε συναλλαγές χωρίς προμήθειες! Κάντε εγγραφή εδώ

Το υπέροχο με το Interlaken είναι ότι έχει δραστηριότητες που ταιριάζουν σε όλους τους τύπους ιδιοσυγκρασίας, από εκείνους που αναζητούν ήπια διασκέδαση μέχρι εκείνους που φτάνουν τα πράγματα στα άκρα. Στο πιο ήπιο άκρο της κλίμακας είναι η ευκαιρία να κατευθυνθείτε προς τα βουνά, επισκεπτόμενοι κορυφές όπως το Eiger και το Jungfrau. Έπειτα, υπάρχει όλη η διασκέδαση στις πίστες, με σπορ στο χιόνι όπως σκι και σνόουμπορντ. Τέλος, δείτε τις Άλπεις από τον ουρανό με extreme sports όπως αλεξίπτωτο πλαγιάς και αλεξίπτωτο. Ό,τι κι αν επιλέξετε, όταν επιστρέψετε, μπορείτε να ζεσταθείτε ξανά και να απολαύσετε ελβετικές λιχουδιές όπως το φοντί με τυρί.

Ελέγξτε τις τιμές ξενοδοχείων στο Ιντερλάκεν

Το καρουζέλ και ο χριστουγεννιάτικος φωτισμός στους κήπους Tivoli, ένα διάσημο λούνα παρκ και κήπος αναψυχής στην Κοπεγχάγη, Δανία
Mikhail Markovskiy / shutterstock.com

11. Κοπεγχάγη, Δανία

Αν και δεν χρειάζεστε μια καλή δικαιολογία για να επισκεφθείτε την πόλη της Κοπεγχάγης, η εορταστική περίοδος είναι πιθανώς τόσο καλή όσο καμία. Η πρωτεύουσα της Δανίας αποτελεί ένα ιδανικό σκηνικό για να απολαύσετε όλα τα διαφορετικά στοιχεία που την κάνουν μια τόσο ξεχωριστή εποχή του χρόνου. Οι Δανοί λατρεύουν το hygge τους και η έναρξη των σύντομων και κρύων ημερών συνδυάζεται τέλεια με αυτή τη διάθεση άνεσης.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Κοπεγχάγη, το λούνα παρκ Tivoli Gardens είναι ακόμα πιο διασκεδαστικό από το συνηθισμένο τον χειμώνα. Από τα ειδικά εκθαμβωτικά φώτα μέχρι τις χριστουγεννιάτικες αγορές και όλα τα εορταστικά φαγητά που βρίσκονται εκεί, σίγουρα θα βρείτε αυτό το εποχικό πνεύμα μεθυστικό – και δεν εννοώ μόνο το ζεστό ζεστό κρασί που είναι γνωστό ως gløgg. Εκτός από το Tivoli, άλλα μέρη στην Κοπεγχάγη που θα σας γοητεύσουν με εορταστική ευθυμία περιλαμβάνουν το πανέμορφο Nyhavn και το παγοδρόμιο στο Frederiksberg Runddel.

Ελέγξτε τις τιμές ξενοδοχείων στην Κοπεγχάγη

Καρναβάλι στη Βενετία, Ιταλία
Στούντιο 37 / shutterstock.com

12. Βενετία, Ιταλία

Υπάρχουν λίγοι τουριστικοί προορισμοί στον κόσμο πιο δημοφιλείς από την πλωτή πόλη της Βενετίας. Γιατί λοιπόν να μην επιλέξετε τη στιγμή σας και να επισκεφθείτε την ιταλική πόλη των καναλιών κατά τη διάρκεια της λιγότερο πολυάσχολης περιόδου της; Μετά από όλα, φαίνεται σωστό να επισκεφθείτε κάπου με το παρατσούκλι La Serenissima στην πιο γαλήνια του. Ένα ταξίδι στη Βενετία το χειμώνα σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να παλεύετε μετά από κύμα κρουαζιερόπλοιων ομάδων καθώς περιπλανηθείτε στα γοητευτικά κανάλια της πόλης. Το χάος του καλοκαιριού αντικαθίσταται από έναν αέρα γαλήνης, που είναι η ιδανική ατμόσφαιρα για ένα χαλαρό διάλειμμα στην πόλη.

Aκολουθήστε μας στο facebook

Στην πραγματικότητα, η Βενετία δεν είναι ήσυχη για όλο το χειμώνα. Όχι, τα πράγματα αλλάζουν ταχύτητα όταν το Καρναβάλι έρχεται στην πόλη, μια γιορτή για την οποία η Βενετία φημίζεται εδώ και καιρό. Παρελάσεις μάρτυρες ανθρώπων ντυμένων υπερβολικά περνούν φορώντας τις περίτεχνες μάσκες που είναι πραγματικά μοναδικές στο Καρναβάλι της Βενετίας. Ένα απίστευτο φεστιβάλ σε έναν προορισμό που η πεποίθηση του ζητιάνου είναι ένας αρκετά δύσκολος συνδυασμός για να πει κανείς όχι.

Ελέγξτε τις τιμές ξενοδοχείων στη Βενετία

Άποψη της πόλης του Ρέικιαβικ Hallgrimskirkja, Ισλανδία
KeongDaGreat / shutterstock.com

13. Ρέικιαβικ, Ισλανδία

Φαίνεται ότι ταιριάζει να επισκεφτείτε κάπου που ονομάζεται Ισλανδία το χειμώνα, σωστά; Σίγουρα, ξέρουν τον καλύτερο τρόπο να επιβιώσουν τον χειμώνα και να βγουν στην άλλη πλευρά. Λοιπόν, ναι, το κάνουν. Από την άνεση της πρωτεύουσας του νησιού του Ρέικιαβικ, μπορείτε να ελπίζετε να δείτε την Ισλανδία στα παγωμένα καλύτερά της. Πάνω στον Αρκτικό Κύκλο, οι κάτοικοι του Ρέικιαβικ έχουν τελειοποιήσει τη χειμερινή εμπειρία.

Η πόλη δεν αντέχει μόνο τον χειμώνα, αλλά οι ντόπιοι τον αγκαλιάζουν και τον γιορτάζουν με το Φεστιβάλ Winter Lights του Ρέικιαβικ. Πραγματοποιήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου, αυτή η δωρεάν ετήσια εκδήλωση έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους σε εξωτερικούς χώρους με ευφάνταστες και εντυπωσιακές φωτεινές οθόνες. Ωστόσο, αν θέλετε να ζεσταθείτε, κατευθυνθείτε σε μια από τις γεωθερμικές πισίνες της Ισλανδίας, όπως το διαρκώς δημοφιλές Blue Lagoon Spa. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε την ύπαιθρο, αφήνοντας τα φρυγανισμένα μεταλλικά νερά να κάνουν τη μαγεία τους. Και αν οι γεωθερμικές πισίνες δεν κάνουν το κόλπο, τα τοπικά ισλανδικά σνάπ θα πρέπει να ζεστάνουν τα κόκαλά σας.

Ελέγξτε τις τιμές ξενοδοχείων στο Ρέικιαβικ

Η λίμνη Μπλεντ με την εκκλησία και το κάστρο ένα ήρεμο χειμωνιάτικο πρωινό
Ales Krivec / shutterstock.com

14. Λίμνη Bled, Σλοβενία

Η Σλοβενία ​​είναι μια χώρα ατελείωτης ομορφιάς, αλλά οι τουρίστες συρρέουν κυρίως στην τέλεια λίμνη Bled. Πραγματικά όμορφη όλο το χρόνο, αυτή η αλπική λίμνη γίνεται μια παραμυθένια χειμερινή χώρα των θαυμάτων μόλις έρθει ο χειμώνας. Με θέα στις Ιουλιανές Άλπεις, η λίμνη Bled χαρακτηρίζεται από τα κρυστάλλινα νερά, το γύρω δάσος, το κάστρο στην κορυφή του βράχου και την εκκλησία του νησιού. Είναι πραγματικά η μια στιγμή μετά την άλλη καρτ ποστάλ που καταλήγει σε αυτόν τον επικό προορισμό.

Ασφάλεια ταξιδιού έχετε? Έναν όχι Κλικ εδω

Μένοντας στη μικρή πόλη του Bled – όπου πρέπει να απολαύσετε ένα Bled Creamcake – βρίσκεστε ακριβώς στην άκρη της λίμνης. Με μια βόλτα ή με το αυτοκίνητο κατά μήκος της όχθης της λίμνης, μπορείτε να φτάσετε στο Κάστρο Bled ή στο Mala Osojnica για εντυπωσιακή θέα. Για να επισκεφθείτε την εκκλησία της Κοίμησης της Μαρίας, είτε πάρτε μια βάρκα πλέτνα είτε περπατήστε με θάρρος εκεί αν η λίμνη έχει παγώσει τελείως. συμβαίνει! Το αν η λίμνη Bled είναι στα καλύτερά της κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι αμφισβητήσιμο, αλλά είναι δύσκολο να υποστηρίξουμε ότι δεν είναι μαγικό όταν η λίμνη είναι ντυμένη στα χειμερινά χρώματα του μπλε και του λευκού.

Ελέγξτε τις τιμές ξενοδοχείων στο Lake Bled

Ίνσμπρουκ στην Αυστρία κατά τη διάρκεια του χειμώνα
Τατιάνα Πόποβα / shutterstock.com

15. Ίνσμπρουκ, Αυστρία

Αν ψάχνετε για χειμερινές διακοπές με σχολικά βιβλία με χειμερινά σπορ και αλπικό σκηνικό, μην ψάξετε πέρα ​​από το Ίνσμπρουκ. Τοποθετημένη ανάμεσα στις Άλπεις της Αυστρίας στο Τιρόλο, αυτή η πόλη έχει γίνει χειμερινός προορισμός. Με την αυτοκρατορική αρχιτεκτονική του και το εντυπωσιακό μπαρόκ κάστρο, το Ίνσμπρουκ θα μπορούσε να είναι απλώς άλλο ένα μεγάλο πολιτιστικό διάλειμμα στην πόλη. Αλλά η τοποθεσία του σημαίνει ότι έχετε τα καλύτερα και των δύο κόσμων – μια φιλόξενη πόλη που προσφέρει άμεση πρόσβαση σε μια παιδική χαρά για χειμερινά σπορ.

Αεροπορικά εισιτήρια για όλους Ticketswesky scanner

Είτε πρόκειται για σκι, για σνόουμπορντ, για έλκηθρα ή για αναρρίχηση στον πάγο, τα βουνά και οι παγετώνες που περιβάλλουν το Ίνσμπρουκ είναι εκεί στον ελεύθερο χρόνο σας. Επιπλέον, ανεξάρτητα από το επίπεδο δεξιοτήτων σας, θα βρείτε κάτι στην ταχύτητά σας. Παρόλο που η Αυστρία και το Ίνσμπρουκ είναι αρκετά δημοφιλή τους χειμερινούς μήνες, ο τεράστιος αριθμός των χειμερινών θέρετρων μέσα και γύρω από το Ίνσμπρουκ σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να δυσκολεύεστε να βρείτε κάπου να μείνετε για τη χειμερινή σας απόδραση.

Ελέγξτε τις τιμές ξενοδοχείων στο Ίνσμπρουκ

Νυχτερινή θέα στο Μπέργκεν στη Νορβηγία
Tatyana Vyc / shutterstock.com

16. Μπέργκεν, Νορβηγία

Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Νορβηγίας, η παραθαλάσσια πόλη του Μπέργκεν μοιάζει με τον πιο φυσικό χειμώνα. Τελικά είναι Νορβηγία, περιμένεις να έχει κρύο και χιόνι. Βρίσκεται ανάμεσα σε φιόρδ και βουνά, το Μπέργκεν είναι συχνά το μέρος όπου οι άνθρωποι βασίζονται για να εξερευνήσουν την υπέροχη θέα που δημιουργεί αυτός ο συνδυασμός χαρακτηριστικών του τοπίου. Με μια κρουαζιέρα σε φιόρδ, δεν θα είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί μέρη όπως το Μπέργκεν χρησιμοποιήθηκαν ως έμπνευση για την ταινία Frozen .

Ακόμη και με το χιόνι να καλύπτει τους δρόμους και τον γρήγορο εξωτερικό καιρό, μπορείτε να περάσετε χρόνο κάνοντας περιηγήσεις στα αξιοθέατα γύρω από το Μπέργκεν. Από τα γραφικά παραθαλάσσια κτίρια του Bryggen μέχρι τη φανταστική θέα στο όρος Fløyen και στο όρος Ulriken, δεν θα μετανιώσετε που αντέξατε το κρύο για να δείτε το Μπέργκεν έτσι. Πάνω από την πόλη, μπορείτε να επωφεληθείτε από την άφθονη χιονόπτωση τόσο με κατάβαση όσο και με σκι αντοχής. Εναλλακτικά, παραμείνετε ζεστοί και άνετοι στο εσωτερικό, πίνοντας μελόψωμο με πιπεράκι με μια ωραία κούπα κακάο.

Ελέγξτε τις τιμές ξενοδοχείων στο Μπέργκεν

Καταπληκτική θέα στην παραλία Λας Τερεσίτας με την κίτρινη άμμο.  Τοποθεσία: Santa Cruz de Tenerife, Τενερίφη, Κανάρια Νησιά.
Olena Tur / shutterstock.com

17. Κανάρια Νησιά

Τώρα, δεν πρέπει απαραίτητα να είναι κάθε χειμερινός προορισμός κρύος. Είναι εξίσου καλό να ξεφύγετε από το κρύο για κάπου πιο ζεστό και να κάνετε ένα διάλειμμα από το ρίγος. Παρ ‘όλα αυτά, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από τα Κανάρια Νησιά. Ξεκουράζονται στις ακτές της Δυτικής Αφρικής, αυτά τα ισπανικά νησιά συνήθως απολαμβάνουν ευχάριστο ηλιόλουστο καιρό ενώ η Ευρώπη παγώνει. Και ενώ άλλοι νησιωτικοί προορισμοί τείνουν να κλείνουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα Κανάρια νησιά θα είναι πραγματικά ανοιχτά για επαγγελματικούς λόγους.

Οι 10 καλύτερες Χριστουγεννιάτικες αγορές στην Ευρώπη(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Όσο για το τι μπορείτε να δείτε και να κάνετε στα Κανάρια Νησιά, επιλέξτε ανάμεσα σε χαλάρωση σε μια παραλία, παιχνίδι στο νερό με καταδύσεις και σέρφινγκ ή πεζοπορία στα αξέχαστα τοπία των νησιών. Ηφαιστειογενή στην καρδιά, αυτά τα νησιά απολαμβάνουν ποικίλα εδάφη που περιλαμβάνουν επικούς κρατήρες, αμμόλοφους και στάχτη. Βασικά, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να βρείτε υπαίθριες δραστηριότητες για να επωφεληθείτε.

Ελέγξτε τις τιμές ξενοδοχείων στα Κανάρια Νησιά

Χριστουγεννιάτικο δέντρο και χριστουγεννιάτικη αγορά στην πλατεία Kleber τη νύχτα στη μεσαιωνική πόλη του Στρασβούργου - πρωτεύουσα του Noel, Αλσατία, Γαλλία.
Μαρίνα Ντα / shutterstock.com

18. Στρασβούργο, Γαλλία

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται τη Γαλλία, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φανταστούν μέρη όπως το Παρίσι και η Γαλλική Ριβιέρα την άνοιξη και το καλοκαίρι. Αλλά η Γαλλία είναι μια χώρα με άγρια ​​ποικιλομορφία και κάπου όπως το Στρασβούργο, στα γερμανικά σύνορα, λειτουργεί εκπληκτικά καλά ως χειμερινός προορισμός. Μια απίστευτα όμορφη μεσαιωνική πόλη, το Στρασβούργο αποτελείται από γοητευτικά σπίτια με μισό ξύλο, εντυπωσιακές ιστορικές εκκλησίες και γραφικά κανάλια. Φανταστείτε μια μαγευτική μεσαιωνική πόλη πασπαλισμένη με χιόνι και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φαντάζεστε το Στρασβούργο.

Τα 100 καλύτερα μέρη για επίσκεψη στην Ευρώπη το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Απόδειξη ότι υπάρχουν εξαιρετικές χριστουγεννιάτικες αγορές εκτός Γερμανίας, το Strasbourg’s λειτουργεί εδώ και αιώνες στην Παλιά Πόλη του. Προσελκύοντας όλο και μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών, οι χριστουγεννιάτικες αγορές προσφέρουν πάγκους με χειροτεχνήματα και ζεστά ποτά γύρω από ένα τεράστιο αστραφτερό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το υπόλοιπο της επίσκεψής σας μπορεί να επικεντρωθεί σε περιηγήσεις στα αξιοθέατα, με τυπικά τοπία της Αλσατίας που βρίσκονται στη μικρή συνοικία της Petit France, την πιο φωτογενή περιοχή της πόλης.

Ελέγξτε τις τιμές ξενοδοχείων στο Στρασβούργο

Μπριζ στο Βέλγιο κατά τη διάρκεια του χειμώνα
keep / shutterstock.com

19. Μπριζ, Βέλγιο

Υπάρχουν καλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι που ταξιδεύουν στο Βέλγιο φροντίζουν να επισκεφθούν τη γοητευτική πόλη της Μπριζ. Αυτή η ιστορική πόλη συνδυάζει ό,τι είναι αξιαγάπητο και αξιαγάπητο για τη βελγική περιοχή της Φλάνδρας – την υπέροχη αρχιτεκτονική, τα γραφικά κανάλια της πόλης και όλη τη μπύρα και τη σοκολάτα που μπορείτε να χειριστείτε. Αυτό που είναι υπέροχο είναι ότι όταν επισκέπτεστε το χειμώνα, η Μπριζ είναι εξίσου μαγευτική αλλά χωρίς τα τεράστια πλήθη.

οικονομικοί χειμερινοί προορισμοι εξωτερικού(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ίσως το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν θα μπορείτε να απολαύσετε μια κρουαζιέρα στο κανάλι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά ένα ταξίδι κατά μήκος των λιθόστρωτων με μια άμαξα είναι μια ωραία εναλλακτική λύση. Επιπλέον, οι βελγικές πόλεις όπως η Μπριζ ξέρουν πώς να κάνουν χριστουγεννιάτικα φωτάκια και στολίδια, χτίζοντας την ήδη υπέροχη ατμόσφαιρα που απολαμβάνει τον υπόλοιπο χρόνο. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η κεντρική πλατεία της πόλης, η Markt, φαίνεται ακόμα πιο απολαυστική, αλλά τα χριστουγεννιάτικα φώτα θα το κάνουν. Και είτε είναι έξω στις χριστουγεννιάτικες αγορές είτε μέσα σε ένα ζεστό καφέ μπύρας, υπάρχει μπύρα και gluhwein για να πιείτε και πατάτες και βάφλες για να καταβροχθίσετε.

Ελέγξτε τις τιμές ξενοδοχείων στη Μπριζ

Ποδήλατα κάτω από το χιόνι, θέα στα κανάλια Nieuwmarkt, Άμστερνταμ
Vanyatko / shutterstock.com

20. Άμστερνταμ, Ολλανδία

Κάθε στιγμή είναι μια καλή στιγμή για να επισκεφθείτε την πόλη του Άμστερνταμ, οπότε γιατί να μην κάνετε μια χειμερινή επίσκεψη. Αυτός ο πάντα δημοφιλής προορισμός στην Ολλανδία εντυπωσιάζει πάντα με τα γραφικά του κανάλια, αλλά ο χειμώνας κατά κάποιο τρόπο κάνει αυτή την πόλη ακόμα πιο οδυνηρά όμορφη. Το Amsterdam Light Festival μάλλον έχει ρόλο σε αυτό, δημιουργώντας ένα ακόμα μεγαλύτερο θέαμα από αυτόν τον διάσημο προορισμό. Ένα άλλο θέαμα που αξίζει να δείτε είναι η παρέλαση Sinterklaas, όπου ο Άγιος Βασίλης πλέει στην πόλη ανάμεσα σε έναν στολίσκο με βάρκες.

Το Άμστερνταμ σίγουρα δεν είναι ένας προορισμός που κλείνει όταν μπαίνει ο χειμώνας στην πόλη, οι βόλτες με βάρκα στο κανάλι συνεχίζονται ακόμα και όταν πέφτει ο υδράργυρος. Φυσικά, όταν τα κανάλια παγώνουν, καλύτερα να φορέσετε μερικά πατίνια. Τον υπόλοιπο χρόνο υπάρχει το μεγάλο παγοδρόμιο ακριβώς έξω από το κλασικό Rijksmuseum. Και ναι, ενώ το Άμστερνταμ είναι συχνά αγαπητό για τα πάρτι, τις καφετέριες και τη συνοικία με τα κόκκινα φανάρια, είναι επίσης μια πόλη πολιτισμού. Το να περάσετε λίγο χρόνο στα παγκόσμιας κλάσης μουσεία και γκαλερί τέχνης της πόλης είναι ξεκάθαρα ένας τρόπος για να νικήσετε το κρύο.

Ελέγξτε τις τιμές ξενοδοχείων στο Άμστερνταμ

Όπως μπορείτε να δείτε ο χειμώνας έρχεται με πολλές μορφές στην Ευρώπη και είμαι σίγουρος ότι ένας από αυτούς τους χειμερινούς προορισμούς έχει το όνομά σας γραμμένο παντού.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.