You are currently viewing 15 καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από το Αμβούργο της Γερμανίας

15 καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από το Αμβούργο της Γερμανίας

Εξίσου ιστορικά και μοντέρνα μέρη με άφθονο πολιτισμό, το Αμβούργο εντυπωσιάζει όλους όσους το επισκέπτονται. Θα μπορούσατε εύκολα να περάσετε αρκετές ημέρες στο Αμβούργο εξερευνώντας αυτήν την πολύπλοκη πόλη. Αυτό που οι περισσότεροι τουρίστες δεν συνειδητοποιούν είναι ότι το Αμβούργο είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου όταν πρόκειται για προορισμούς στη βόρεια Γερμανία. Μόλις δείτε τα κύρια αξιοθέατα του Αμβούργου, σκεφτείτε να κάνετε μια ή δύο ημερήσιες εκδρομές για να ανακαλύψετε άλλα μέρη αυτής της όμορφης χώρας. Για να ξεκινήσετε, δείτε μερικές από τις καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από το Αμβούργο.

Πώς να περάσετε

Αν και μπορείτε να κάνετε πολλές από αυτές τις ημερήσιες εκδρομές με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σκεφτείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο για την ημέρα για να δώσετε στον εαυτό σας μεγαλύτερη ευελιξία και ανεξαρτησία. Με τους δικούς σας τέσσερις τροχούς, ελέγχετε τον χρόνο και το πρόγραμμά σας. Ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων στην ομάδα σας, η ενοικίαση αυτοκινήτου μπορεί να είναι φθηνότερη από άλλες μορφές μεταφοράς. Μπορείτε να συγκρίνετε προσφορές ενοικίασης αυτοκινήτων και να βρείτε τις χαμηλότερες τιμές στο Rentalcars.com , έναν ιστότοπο συγκέντρωσης που αναζητά και εμφανίζει τιμές και διαθεσιμότητα από εκατοντάδες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, ώστε να μπορείτε να αποκτήσετε το καλύτερο δυνατό αυτοκίνητο για τον προϋπολογισμό σας.

Δεν θέλετε να οδηγείτε ή να αντιμετωπίσετε την ταλαιπωρία των μέσων μαζικής μεταφοράς; Μην ανησυχείς! Έχουμε παραθέσει την καλύτερη περιήγηση για κάθε ημερήσια εκδρομή (όπου είναι διαθέσιμη).

Κλασική πανοραμική άποψη του ιστορικού ορίζοντα της χανσεατικής πόλης του Lübeck με τη διάσημη εκκλησία της Αγίας Μαρίας μια όμορφη ηλιόλουστη μέρα με μπλε ουρανό το καλοκαίρι, Schleswig-Holstein, Γερμανία
Nyokki/shutterstock.com

1. Λούμπεκ

Χάρη στην υπέροχη αρχιτεκτονική του και τους βαθιά δεσμούς με την ιστορική Χανσεατική Ένωση, το Lübeck είναι ένα από τα καλύτερα ημερήσια ταξίδια στο Αμβούργο που μπορείτε να κάνετε. Αυτή η πόλη ήταν κάποτε η πρωτεύουσα της Χανσεατικής Ένωσης, μιας μεσαιωνικής εμπορικής ομοσπονδίας, και έλαβε καθεστώς παγκόσμιας κληρονομιάς χάρη στην τούβλο γοτθική αρχιτεκτονική της. Ξεκινήστε με το σύμβολο της πόλης, την Πύλη του Χόλστεν, πριν μπείτε στην υπέροχα ανακαινισμένη Παλιά Πόλη. Εκεί, ανάμεσα στα στενά σοκάκια και τα δίρριχτα σπίτια, θα βρείτε την Εκκλησία της Αγίας Μαρίας του 14ου αιώνα, πρότυπο για πολλές άλλες εκκλησίες στη Βόρεια Ευρώπη. Μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα κατά μήκος της προκυμαίας του ποταμού Trave για να δείτε το γραφικό τοπίο της πόλης να αντικατοπτρίζεται στο νερό της. Το Lübeck έχει επίσης μουσεία που αναδεικνύουν την ιστορία του, από το Ευρωπαϊκό Χανσεατικό Μουσείο αφιερωμένο στο εμπορικό του παρελθόν,Το Büddenbrooks βρίσκεται στο Lübeck του 19ου αιώνα.

Μετάβαση: Ο πιο γρήγορος και ευκολότερος τρόπος για να φτάσετε από το Αμβούργο στο Lübeck είναι με το τρένο, με ωριαία περιφερειακά τρένα που κάνουν το ταξίδι 45 λεπτών.

Θέα στην πλατεία της αγοράς γεμάτη τουρίστες με το όμορφο κτίριο του Δημαρχείου κατά τη διάρκεια του ηλιόλουστου καιρού στη Βρέμη, Γερμανία
RossHelen / shutterstock.com

2. Βρέμη

Μια άλλη χανσεατική πόλη και μια από τις καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από το Αμβούργο είναι η Βρέμη. Σε αντίθεση με πολλές πόλεις της Γερμανίας, η Βρέμη παρέμεινε αλώβητη κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και, ως εκ τούτου, η Παλιά Πόλη της είναι γεμάτη από πρωτότυπα κτίρια που χρονολογούνται από τον 15ο και τον 16ο αιώνα. Κατευθυνθείτε στην κεντρική πλατεία της πόλης, την Marktplatz, και θα βρείτε το άγαλμα Roland της Βρέμης, σύμβολο των δικαιωμάτων της πόλης. Το πιο εντυπωσιακό ορόσημο στην πλατεία είναι το Δημαρχείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με το μείγμα του γοτθικού και αναγεννησιακού στυλ. Στη συνοικία Schnoor, θα ανακαλύψετε πολλά υπέροχα σπίτια με μισό ξύλο, ενώ η περιοχή Böttcherstraße είναι γνωστή για την πιο εκλεκτική εμφάνιση. Οι λάτρεις της τέχνης θα θελήσουν να επισκεφθούν το Bremen Kunsthalle και την εκτενή συλλογή δυτικής τέχνης που περιλαμβάνει έργα των van Gogh, Rubens και Rembrandt.

Μετάβαση: Για να φτάσετε από το Αμβούργο στη Βρέμη, μπορείτε να πάρετε ένα από τα απευθείας τρένα που πραγματοποιούν τακτικά το ταξίδι διάρκειας μιας ώρας.

Κάστρο του Schwerin στη Γερμανία
Ralf Gosch / shutterstock.com

3. Schwerin

Το Schwerin, στο βόρειο τμήμα της χώρας, είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη από το Αμβούργο. Ξεκινήστε μια επίσκεψη στο Κάστρο Schwerin, ένα εκπληκτικό παλάτι στην άκρη της Παλιάς Πόλης. Παρόλο που τώρα φιλοξενεί το κρατικό κοινοβούλιο, μπορείτε ακόμα να περιηγηθείτε στα μεγάλα δωμάτιά του, να μάθετε την ιστορία του στο μουσείο του κάστρου και να απολαύσετε τους γαλήνιους κήπους του που έχουν θέα στις δύο κοντινές λίμνες. Καθώς κατευθύνεστε προς το κέντρο της πόλης, σταματήστε στο Staatliches Museum Schwerin, μια γκαλερί τέχνης γεμάτη έργα ζωγραφικής Ολλανδών και Φλαμανδών δασκάλων. Στο κέντρο της πόλης, περάστε από την απλή Schlachtermarkt, την κεντρική πλατεία του Schwerin, καθ’ οδόν προς τον μεγαλοπρεπή καθεδρικό ναό Schwerin. Και αφού το Schwerin περιβάλλεται από λίμνες, γιατί να μην κάνετε μια χαλαρωτική κρουαζιέρα στη λίμνη Schwerin ή τη λίμνη Pfaffenteich και να απολαύσετε το τοπίο της πόλης από ένα φρέσκο ​​πλεονέκτημα;

Μετάβαση: Ένα από τα πολλά εύκολα ταξίδια με τρένο από το Αμβούργο, το Schwerin χρειάζεται λιγότερο από 1,5 ώρα για να φτάσετε με μία από τις τακτικές αναχωρήσεις τρένου.

Lüneburg στη Γερμανία
Ταξίδια / shutterstock.com

4. Λούνεμπουργκ

Μια πόλη γνωστή για την εξόρυξη αλατιού μπορεί να μην ακούγεται σαν μια υπέροχη μέρα, αλλά η πόλη του Lüneburg είναι πραγματικά αξιολάτρευτη και γεμάτη χαρακτήρα. Σε μια ημερήσια εκδρομή από το Αμβούργο, θα έχετε άφθονο χρόνο για να γνωρίσετε το Lüneburg και την εξάρτησή του από τον «λευκό χρυσό», γνωστό και ως αλάτι. Εξερευνώντας την πόλη, θα βρείτε πολλά υπέροχα σπίτια με μισό ξύλο και αέτωμα κατά μήκος των λιθόστρωτων δρομών της και την πλατεία Am Sande. Ωστόσο, υπάρχουν σημεία της πόλης όπου τα κτίρια βυθίζονται στην πραγματικότητα, καθώς χτίστηκαν πάνω από τα κοιτάσματα αλατιού της πόλης, τα οποία έκτοτε έχουν κενωθεί. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία της πόλης στο Μουσείο Lüneburg και στο Γερμανικό Μουσείο Αλατιού, πάνω από το οποίο κάποτε βρισκόταν η αλυκή. Φροντίστε επίσης να κάνετε μια βόλτα κατά μήκος του ποταμού για να δείτε τον παλιό γερανό που βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι.

Getting there: Frequent trains make the journey from Hamburg to Lüneburg, with the trip taking between 30 minutes and one hour depending on whether it’s an intercity or regional train.

5. Altes Land

Altes Land, home to various orchards, fields, and meadows, is one of the more popular areas to see in Germany outside of Hamburg thanks to its simpler rustic atmosphere. Visiting Altes Land allows you a chance to explore the German countryside and hop between small villages, surrounded by groves of apples, pears, and cherries. Altes Land is particularly magical during springtime when the fruit trees are in blossom, while harvest time in autumn leads to plenty of delicious fresh produce. Regardless of the time, however, you’ll find that the region’s cafés are well stocked with fruity baked goods year-round, so there’s little chance of missing out.

Getting there: There are train and bus connections that can take you to Altes Land from Hamburg, with the trip taking around 1.5 hours. That said, to properly experience the region you’re much better off visiting by car so that you can easily get around.

Παραλία με ναυαγοσώστη πύργο του DLRG στο Travemuende στη Βαλτική Θάλασσα
Juergen Wackenhut / shutterstock.com

6. Travemünde

For a day out on the coast, head to the pretty seaside resort of Travemünde on the Baltic Sea. Begin with a stroll along the waterfront promenade, wedged between a pleasant park and the city’s great wide beach. There are also quieter beaches over on the Priwall Peninsula, across the town’s busy harbor, which you can reach on the Priwall ferry. In town, you’ll find the town’s historic brick lighthouse, which dates from 1539 and is Germany’s oldest lighthouse on the Baltic Sea. The historic parts of Travemünde are also worth taking a wander through; you’ll come across quaint houses, especially around Jahrmarktstraße. If you’re interested in old ships, be sure to visit the old Passat sailing ship docked in the harbor; the ship was built in 1911 and now serves as a museum.

Μετάβαση: Μπορείτε να ταξιδέψετε από το Αμβούργο στο Travemünde με ωριαία τρένα, με σύνδεση μέσω του Lübeck, με το ταξίδι να διαρκεί λίγο λιγότερο από 90 λεπτά.

Stade στη Γερμανία
Ταξίδια / shutterstock.com

7. Γήπεδο

Μόλις ένα σύντομο ταξίδι από το Αμβούργο, η μικρή πόλη Stade είναι ένας άλλος προορισμός με χανσεατική ιστορία. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον ποταμό Έλβα από το Αμβούργο, τα περισσότερα από τα αξιοθέατα του Stade σχετίζονται είτε με τη Χανσεατική Ένωση είτε με την κατοχή της από τη Σουηδία μετά τον Τριακονταετή Πόλεμο. Ξεκινήστε την επίσκεψή σας με μια βόλτα στο Hansehafen, το ιστορικό λιμάνι της πόλης. Εκεί θα βρείτε το Schwedenspeicher-Museum, ένα μουσείο που καταγράφει τη μακρά ιστορία του εμπορίου του Stade και στεγάζεται σε μια παλιά σουηδική αποθήκη. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το Stade Kunsthaus, ένα μουσείο τέχνης σε ένα άλλο καλοδιατηρημένο κτήριο της σουηδικής εποχής του 17ου αιώνα που φιλοξενεί διάφορες προσωρινές εκθέσεις. Αλλού στην Παλιά Πόλη, θα δείτε πολλά όμορφα σπίτια από ξύλινο σκελετό που έχουν βάλει το Stade στην τουριστική διαδρομή German Timber-Frame Road.

Μετάβαση: Το Stade απέχει μόλις 50 λεπτά από το Αμβούργο με το τρένο, με ωριαίες αναχωρήσεις που καθιστούν εύκολη την πρόσβαση.

Ιστορική πόλη Wismar, Γερμανία
Sina Ettmer Photography / shutterstock.com

8.Wismar

Another of the classic Hanseatic cities you can visit from Hamburg is Wismar, on the Baltic Sea coast. Visits to Wismar mainly focus on two areas, the city’s Old Town and its equally old harbor. In the Old Town, head for the market square, where you’ll find the Town Hall, many beautiful Brick Gothic buildings, and the iconic Wasserkunst fountain. Dotted around the Old Town, you’ll find several impressive churches, but the Georgenkirche is arguably the most picturesque. At the historic harbor, you’ll again find plenty of traditional buildings, as well as the Wassertor, the last of the city’s medieval gates. Near the harbor area, you’ll also come across the Grube, an old, man-made stream that is one of the prettiest spots in the city.

Μετάβαση: Ενώ υπάρχουν πολλά λεωφορεία την ημέρα μεταξύ Αμβούργου και Wismar, τα τρένα είναι η πιο αξιόπιστη επιλογή λόγω της συχνότητάς τους. Το ταξίδι διαρκεί δύο ώρες, με σύνδεση μέσω Schwerin, με διαθέσιμες ωριαίες αναχωρήσεις.

Κάστρο Ludwigslust, Mecklenburg Δυτική Πομερανία, Γερμανία
Sina Ettmer Photography / shutterstock.com

9. Κάστρο Ludwigslust

Η Γερμανία είναι γνωστή για τα μαγευτικά της κάστρα, ένα από τα οποία, στα βόρεια της χώρας, είναι το κάστρο Ludwigslust. Περιτριγυρισμένο από ένα τεράστιο πάρκο, αυτό το υπέροχο κάστρο έχει μια ιστορία που ξεκίνησε το 1724 όταν χρησιμοποιήθηκε ως κυνηγετικό καταφύγιο, αλλά τελικά έγινε η πρωτεύουσα του Δουκάτου του Mecklenburg-Schwerin. Σε μια επίσκεψη στο κάστρο, μπορείτε να κάνετε μια περιήγηση στις κομψές αίθουσες του, οι οποίες παραμένουν αναλλοίωτες από τον 18ο αιώνα. Καθώς περιπλανηθείτε στις αίθουσες, θα δείτε επίσης πολλά έργα τέχνης και πολλά ρολόγια αντίκες. Αφού δείτε το εσωτερικό του κάστρου, θα βρείτε πολλά περισσότερα να δείτε στην περιοχή του κάστρου, από σιντριβάνια και γέφυρες μέχρι κτίρια όπως η εκκλησία της Αγίας Ελένης και του Ανδρέα ή το Hofkirche. Το πάρκο εκτείνεται ουσιαστικά σε πολλά στρέμματα και έχει ακόμη και ένα κανάλι που το διασχίζει.

Φτάνοντας εκεί: Απευθείας τρένα εκτελούν δρομολόγια από το Αμβούργο προς το Ludwigslust κάθε δύο ώρες και το ταξίδι διαρκεί λίγο λιγότερο από μία ώρα.

Το Κάστρο του Glucksburg στο Flensburg Γερμανικά
Steffen Hoejager / shutterstock.com

10. Κάστρο Glucksburg

Δίπλα στα σύνορα της Δανίας, στη λίμνη Schlossteich, βρίσκεται το υπέροχο Κάστρο Glücksburg του 16ου αιώνα. Αυτό το αστραφτερό κάστρο λέγεται ότι κάποτε στέγαζε τους Δούκες του Σλέσβιχ-Χολστάιν και τους βασιλιάδες της Δανίας. Σε μια ξενάγηση, θα μάθετε για το κάστρο καθώς και για τους δούκες που το αποκαλούσαν σπίτι. Καθώς επισκέπτεστε δωμάτια όπως το Red Hall και το παρεκκλήσι, θα συναντήσετε υπέροχες γυψοσανίδες και ταπετσαρίες από την Ολλανδία. Το Κάστρο Glücksburg μπορεί να είναι στο ωραιότερο του όταν το δει κανείς από μακριά, οπότε κάντε μια βόλτα στις όχθες της λίμνης Schlossteich και δείτε ποια γωνία σας αρέσει περισσότερο. Φυσικά, υπάρχουν επίσης χαρακτηριστικά όπως ένα πορτοκαλί και ένας όμορφος κήπος με τριαντάφυλλα για να εξερευνήσετε στην περιοχή.

Μετάβαση: Δυστυχώς, δεν υπάρχουν δρομολόγια δημόσιας συγκοινωνίας που φτάνουν στο Κάστρο Glücksburg από το Αμβούργο, επομένως θα χρειαστείτε τις δικές σας ρόδες για να φτάσετε εκεί.

Πάρκο στο Cuxhaven
Έλενα Τσουλάνοβα / shutterstock.com

11. Cuxhaven

Βρίσκεται στην ακτή της Βόρειας Θάλασσας της Γερμανίας, η μικρή πόλη Cuxhaven είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να περάσουν χρόνο στο νερό. Η επίσκεψη στο Cuxhaven αφορά περισσότερο την ανακάλυψη των αξιοθέατων γύρω από το παράκτιο θέρετρο παρά την ίδια την πόλη. Ξεκινήστε περπατώντας στην παραλία Grimmershörn και περάστε τα πολύχρωμα καταφύγια που είναι πασπαλισμένα κατά μήκος της άμμου της. Ακολουθώντας την ακτή, θα φτάσετε στον Kugelbake, τον εμβληματικό ξύλινο πύργο πλοήγησης του Cuxhaven. Από εκεί, μπορείτε να δείτε την παραλία Cuxhaven, η οποία, κατά την άμπωτη, μετατρέπεται σε μια γιγάντια λάσπη που μπορεί να εκτείνεται για εκατοντάδες μέτρα από την αμμώδη ακτή. Αν και είναι διασκεδαστικό να εξερευνήσετε την περιοχή και να ψάξετε για καβούρια, να έχετε υπόψη σας την παλίρροια που επιστρέφει καθώς είναι πιθανό να αποκοπείτε από την ηπειρωτική χώρα.

Φτάνοντας εκεί: Η μετάβαση από το Αμβούργο στο Cuxhaven γίνεται καλύτερα αν επιβιβαστείτε στο ωριαίο τρένο που διαρκεί λίγο λιγότερο από δύο ώρες.

όψη υψηλής γωνίας του βράχου στοίβας θάλασσας Lange Anna στο νησί Heligoland ενάντια στη γαλάζια θάλασσα και τον καθαρό ουρανό
Christian Horz / shutterstock.com

12. Ελιγολάνδης

Ίσως η πιο απομακρυσμένη επιλογή σας για μια ημερήσια εκδρομή έξω από το Αμβούργο είναι το Αρχιπέλαγος Heligoland στη Βόρεια Θάλασσα. Αυτό το ζευγάρι νησιών φιλοξενεί υπέροχους κόκκινους βράχους ψαμμίτη, παραλίες και αμμόλοφους. Η Heligoland διαθέτει επίσης ενδιαφέρουσα άγρια ​​ζωή, όπως φώκιες. Χάρη στον απίστευτα καθαρό αέρα και τον εξαιρετικά χαμηλό αριθμό γύρης, τα νησιά έχουν γίνει επίσης ένα καταφύγιο ευεξίας. Για να μάθετε για τον πολιτισμό και την ιστορία των νησιών, κατευθυνθείτε στο Μουσείο Helgoland στο κύριο νησί.

Μετάβαση: Ο μόνος τρόπος για να φτάσετε στο απομακρυσμένο νησί Heligoland από το Αμβούργο είναι να πάρετε το καθημερινό πλοίο εκεί και να επιστρέψετε. το ταξίδι διαρκεί λιγότερο από τέσσερις ώρες σε κάθε κατεύθυνση.

Χήνες που διαχειμάζουν Barnacle (branta leucopsis) στην Ανατολική Φρισία κοντά στο Greetsiel στη θάλασσα Wadden, Γερμανία
travelpeter / shutterstock.com

13.Wadden Sea

Ένα από τα πιο περίεργα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO στη Γερμανία πρέπει να είναι η Θάλασσα Wadden. Όπως και με το Cuxhaven, αυτό το τμήμα της ακτής είναι γνωστό για τις ράβδους άμμου και τις λασποτοπιές που αφήνονται εντελώς εκτεθειμένες στην άμπωτη. Είναι σε αυτές τις συνθήκες που μπορείτε να κάνετε πεζοπορία σε λάσπη, περπατώντας μέσα στη λάσπη ακόμα και μέχρι μερικά από τα νησιά έξω από την ακτή. Υπάρχουν επίσης πολλά που μπορείτε να κάνετε εδώ όταν πέφτει η παλίρροια, όπως ιστιοπλοΐα και kitesurfing. Αυτή η ιδιαίτερη παράκτια περιοχή εκτείνεται στην πραγματικότητα από την Ολλανδία μέχρι τη Δανία. Ένα μέρος που αρέσει σε πολλούς να επισκέπτονται είναι το Bremerhaven, με το συνδυασμό παραδοσιακών και σύγχρονων θαλάσσιων θέρετρων όπου μπορείτε να χαλαρώσετε.

Φτάνοντας εκεί: Θα εξαρτηθεί από το πού θα πάτε κατά μήκος της θάλασσας Wadden, αλλά για να σας δώσουμε μια ιδέα του χρόνου ταξιδιού, ένα τρένο από το Αμβούργο προς το Bremerhaven διαρκεί λίγο λιγότερο από δύο ώρες και έχει τακτικές αναχωρήσεις.

Scalesee στη Γερμανία
Dieter Weiher / wikimedia.org (CC BY-SA 3.0)

14. Κλίμακα Βλ

Μερικές φορές οι πιο ευχάριστες ημερήσιες εκδρομές είναι αυτές που δεν τυγχάνουν μεγάλης προσοχής από τους ταξιδιώτες. Ένα τέτοιο μέρος είναι το Schaalsee. Το Schaalsee είναι μια λίμνη που βρίσκεται ανατολικά του Αμβούργου και είναι η καρδιά του γαλήνιου αποθεματικού της βιόσφαιρας Schaalsee. Από την πόλη Zarrentin στο νότιο άκρο της λίμνης, θα βρείτε μονοπάτια πεζοπορίας που οδηγούν στις όχθες του Schaalsee και στο ήρεμο δάσος που την περιβάλλει. Ωστόσο, το αποθεματικό δεν περιορίζεται στη Schaalsee. Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε άλλες λίμνες που συνδέουν, όπως η Techiner See και η Lassahner See. Γύρω από τις λίμνες, υπάρχουν μικρές παραλίες με άμμο όπου μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία και να κολυμπήσετε. είναι επίσης δυνατό να πάρετε βάρκες στο νερό.

Μετάβαση: Δεν υπάρχουν συγκοινωνιακές συνδέσεις μεταξύ Αμβούργου και Schaalsee, επομένως η οδήγηση είναι η μόνη σας επιλογή για να φτάσετε εκεί.

Καρέκλες παραλίας στο νησί Fehmarn, Γερμανία
Daniel-Froehlich / shutterstock.com

15. Νήσος Fehmarn

Αν λαχταράτε λίγο ήλιο, τότε κατευθυνθείτε στο νησί Fehmarn, πιο γνωστό σε πολλούς Γερμανούς ως Sunshine Isle. Αυτό το μικρό νησί στα ανοιχτά της βορειοανατολικής ακτής της Γερμανίας λέγεται ότι δέχεται περίπου 2.200 ώρες ήλιου κάθε χρόνο, καθιστώντας το ένα ασφαλές στοίχημα εάν θέλετε να δείτε λίγους γαλάζιους ουρανούς. Μόλις φτάσετε εκεί, μπορείτε να χαλαρώσετε στην παραλία ή να δοκιμάσετε κάποια θαλάσσια σπορ. Οι συνθήκες έξω από το νησί Fehmarn είναι οι καλύτερες για wind και kitesurfing, με πολλά καλά σημεία γύρω από την ακτή. Όσο για την περιήγηση στα αξιοθέατα, μπορείτε να επισκεφθείτε το πάρκο πεταλούδων Fehmarn ή να περάσετε λίγο χρόνο μέσα στο πρώην γερμανικό υποβρύχιο που λειτουργεί τώρα ως Μουσείο U11 U-Boot.

Οι 20 πιο μοναδικές παραλίες στον κόσμο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μετάβαση: Υπάρχουν μόνο πολλά τρένα την ημέρα από το Αμβούργο προς το νησί Fehmarn τα Σαββατοκύριακα, με το ταξίδι να διαρκεί λίγο περισσότερο από δύο ώρες. Διαφορετικά, η μόνη άλλη επιλογή σας είναι να οδηγήσετε εκεί.

Αυτά είναι πολλά από τα μέρη γύρω από το Αμβούργο που αξίζει να εξετάσετε για μια ημερήσια εκδρομή. Δεδομένων όλων των επιλογών που έχετε μπροστά σας, θα πρέπει να είναι σαφές ότι μια ή δύο επιπλέον μέρες στο Αμβούργο δεν θα πάνε χαμένες.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.