10 Best Day Trips from Taipei

10 καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από την Ταϊπέι

Δεν υπάρχει πιο δημοφιλής προορισμός στην Ταϊβάν από την πρωτεύουσα του νησιού, την Ταϊπέι. Περάστε αρκετές μέρες εκεί και θα βρείτε τον εαυτό σας απασχολημένο με όλα όσα έχει να προσφέρει αυτή η ζωντανή μητρόπολη. Όμως, ενώ η Ταϊπέι μπορεί να είναι το μέρος που γνωρίζουν κυρίως οι περισσότεροι άνθρωποι στην Ταϊβάν, είναι μόνο ένας από τους πολλούς φανταστικούς προορισμούς που κάνουν αυτό το νησί της Ανατολικής Ασίας τόσο διασκεδαστικό να επισκεφτείς.

Οι άλλες μεγάλες πόλεις της Ταϊβάν είναι αρκετά απλωμένες και χρειάζονται λίγο χρόνο για να τις επισκεφτείτε. Πραγματικά δεν είναι το είδος του μέρους στο οποίο μπορείτε απλά να επισκεφτείτε για όλη την ημέρα. Αντίθετα, οι καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από την Ταϊπέι αναδεικνύουν άλλες πτυχές της Ταϊβάν και τείνουν να επικεντρώνονται σε προορισμούς στα βόρεια του νησιού. Αφήστε μια ή δύο επιπλέον μέρες στην Ταϊπέι και θα έχετε μια πολύ καλύτερη αίσθηση της Ταϊβάν από ό,τι θα είχατε αν είχατε δει μόνο την πόλη. Λοιπόν, έχοντας αυτό κατά νου, εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στην Ταϊβάν σε κοντινή απόσταση από την Ταϊπέι.

Πώς να περάσετε

Αν και μπορείτε να κάνετε πολλές από αυτές τις ημερήσιες εκδρομές με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σκεφτείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο για την ημέρα για να δώσετε στον εαυτό σας μεγαλύτερη ευελιξία και ανεξαρτησία. Με τους δικούς σας τέσσερις τροχούς, ελέγχετε τον χρόνο και το πρόγραμμά σας. Ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων στην ομάδα σας, η ενοικίαση αυτοκινήτου μπορεί να είναι φθηνότερη από άλλες μορφές μεταφοράς. Μπορείτε να συγκρίνετε προσφορές ενοικίασης αυτοκινήτων και να βρείτε τις χαμηλότερες τιμές στο Rentalcars.com , έναν ιστότοπο συγκέντρωσης που αναζητά και εμφανίζει τιμές και διαθεσιμότητα από εκατοντάδες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, βοηθώντας σας να βρείτε το καλύτερο δυνατό αυτοκίνητο για τον προϋπολογισμό σας.

Διαβάστε επίσης: 3 ημέρες στην Ταϊπέι

Δεν θέλετε να οδηγείτε ή να αντιμετωπίσετε την ταλαιπωρία των μέσων μαζικής μεταφοράς; Μην ανησυχείς! Έχουμε παραθέσει την καλύτερη περιήγηση για κάθε ημερήσια εκδρομή (όπου είναι διαθέσιμη).

Η πολύχρωμη πανοραμική άποψη της παλιάς πόλης Jiufen το βράδυ, Jiufen, Ταϊβάν
Kanisorn Pringthongfoo / shutterstock.com

1. Jiufen & Jinguashi

Μόλις αρχίσει η συζήτηση για ημερήσιες εκδρομές στην Ταϊπέι, είναι θέμα χρόνου να αναφερθεί η πόλη Jiufen. Αυτός ο κλασικός προορισμός ημερήσιων εκδρομών βρίσκεται στα βουνά ανατολικά της Ταϊπέι και είναι γεμάτος από τον πολιτισμό και την ιστορία της Ταϊβάν. Αυτή η πρώην πόλη εξόρυξης χρυσού είναι γεμάτη με σοκάκια, αλλά ένα από τα οποία θα θελήσετε να κατευθυνθείτε κατευθείαν είναι η Jiufen Old Street. Γεμάτο με τεϊοποτεία, πάγκους με street food και καταστήματα με σουβενίρ, το δρομάκι καταφέρνει να νιώθει εξαιρετικά παλιομοδίτικο παρά το πόσο πολυσύχναστο είναι. Περάστε στα σοκάκια του Jiufen για να βρείτε την επόμενη στάση σας, το πάντα δημοφιλές A-Mei Teahouse, το οποίο πολλοί λένε ότι φαίνεται σαν να βγήκε κατευθείαν από το αγαπημένο anime Spirited Away. Αν το Jiufen φαίνεται λίγο πολύ γεμάτο, μπορείτε να κατευθυνθείτε στο Jinguashi, μια ακόμη μικρότερη πόλη με παρόμοιο υπόβαθρο και χαρακτήρα.

Μετάβαση: Τακτικά λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια από την Ταϊπέι προς το Jiufen, με διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά. Για να φτάσετε στο Jinguashi θα πρέπει να πάρετε ένα τοπικό λεωφορείο από το Jiufen που θα διαρκέσει μόνο 10 λεπτά. Μια άλλη προσέγγιση είναι να επισκεφθείτε την περιοχή με μια ξενάγηση που θα σας δείξει και τις δύο πόλεις και θα αναλάβει τη μεταφορά για εσάς.

Κάντε κράτηση για περιήγηση στο Jiufen & Jinguashi

Η διάσημη θερμική κοιλάδα Beitou στο πάρκο Beitou, πόλη Ταϊπέι, Ταϊβάν
Suriya Desatit / shutterstock.com

2. Μπέιτου

Ένα εξαιρετικά εύκολο ταξίδι με τρένο από την Ταϊπέι, το Beitou μοιάζει με δικό του προορισμό, παρόλο που στην πραγματικότητα μοιάζει περισσότερο με ένα βόρειο προάστιο της πόλης. Το Beitou βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα στην πόλη και το Εθνικό Πάρκο Yangmingshan και είναι περισσότερο γνωστό για την παράδοσή του ως μια δημοφιλής απόδραση με θερμές πηγές. Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε την επίσκεψή σας με το πάρκο Beitou και τον ιαματικό κολπίσκο του που ρέει από μια κοντινή ιαματική πηγή. Ακριβώς έξω από το πάρκο βρίσκεται το Μουσείο Θερμών Πηγών Beitou που βρίσκεται μέσα σε ένα πρώην λουτρό που εξερευνά την ιστορία της περιοχής και τον πολιτισμό των λουτρών της. Στη συνέχεια, φροντίστε να συνεχίσετε την ανηφόρα προς τις ιαματικές πηγές της Thermal Valley, αλλιώς γνωστή ως Hell Valley. Μπορείτε επίσης να πάτε και να απολαύσετε μια ιαματική πηγή κάπου όπως η δημόσια ιαματική πηγή Beitou ή η ιαματική πηγή Longnice εκεί κοντά.

Φτάνοντας εκεί: Το να φτάσετε στο Beitou από την Ταϊπέι δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο, καθώς απέχει μόλις 20 λεπτά με το μετρό από το κέντρο της πόλης.

Γυναίκα που κάνει πεζοπορία στο υποτροπικό δάσος του εθνικού πάρκου Yangmingshan, αναρρίχηση σε πέτρινα σκαλοπάτια, Ταϊπέι, Ταϊβάν
Stephane Bidouze / shutterstock.com

3. Εθνικό Πάρκο Yangmingshan

Μιλώντας για το Εθνικό Πάρκο Yangmingshan, είναι επίσης μια εξαιρετική ιδέα για ένα σύντομο ταξίδι από την Ταϊπέι. Το πιο προσβάσιμο εθνικό πάρκο στην Ταϊβάν, υπάρχουν πολλά να απολαύσετε σε αυτόν τον προορισμό όλο το χρόνο. Όπως το Beitou, το Yangmingshan φιλοξενεί ιαματικές πηγές που απλώνονται σε όλο το πάρκο, αν και σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό. Υπάρχει πολλή ηφαιστειακή δραστηριότητα στο εθνικό πάρκο, με το Xiaoyoukeng να είναι το καλύτερο μέρος για να δείτε κρυστάλλους θείου. Σε κοντινή απόσταση, το όρος Cising είναι το μέρος που πρέπει να πάτε αν θέλετε εκπληκτική θέα στην πόλη της Ταϊπέι. Αν θέλετε μια πιο αγροτική ατμόσφαιρα, κατευθυνθείτε προς το Qingtiangang με τα απαλά λιβάδια και τις αγελάδες που βόσκουν. Υπάρχουν πολλά να καλύψετε με ένα ταξίδι στο Yangmingshan.

Μετάβαση: Χρειάζεται περίπου μία ώρα για να φτάσετε στο Κέντρο Επισκεπτών Xiaoyoukeng κοντά στην καρδιά του πάρκου από την Ταϊπέι. Για ευκολότερη πλοήγηση στην περιοχή και περιήγηση, θα θελήσετε να συμμετάσχετε σε μια ξενάγηση στο εθνικό πάρκο και τις ιαματικές πηγές του.

Κάντε κράτηση για περιήγηση στο Εθνικό Πάρκο Yangmingshan

Ποταμός στο κέντρο του χωριού Wulai, Ταϊβάν.  Είναι ένα δημοφιλές σπα κοντά στην Ταϊπέι.
Atosan / shutterstock.com

4. Γουλάι

Ενώ πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η Ταϊβάν είναι αστική, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να δείτε στην Ταϊβάν έξω από την Ταϊπέι που αναδεικνύουν τη φυσική ομορφιά του νησιού, όπως η πόλη Wulai. Όπως το Beitou, θα βρείτε θερμές πηγές στο Wulai, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα σε αυτή την ορεινή πόλη από αυτό. Ένα σημείο που κάνει αμέσως το Wulai αρκετά ξεχωριστό είναι ότι φιλοξενεί τη φυλή Atayal, έναν αυτόχθονα λαό της Ταϊβάν. Για να μάθετε περισσότερα για τους ανθρώπους Atayal, κατευθυνθείτε στο Μουσείο Wulai Atayal ή εξερευνήστε την κουζίνα τους στους πολλούς πάγκους με φαγητό. Από τη φυσική πλευρά των πραγμάτων, έχετε το καθοριστικό σημείο του ποταμού της πόλης, για να μην αναφέρουμε τους εντυπωσιακούς καταρράκτες Wulai ανάντη. Υπάρχουν ακόμη περισσότεροι καταρράκτες μέχρι τα βουνά καθώς και μονοπάτια πεζοπορίας για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν τη γύρω περιοχή.

Μετάβαση: Υπάρχουν συχνά λεωφορεία που συνδέουν την Ταϊπέι με το Wulai, το ταξίδι διαρκεί περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά.

Καταρράκτης Shifen - Διάσημο φυσικό τοπίο της Ταϊβάν, γυρίστηκε στην περιοχή Pingxi, Νέα Ταϊπέι, Ταϊβάν
YUSHENG HSU / shutterstock.com

5. Σιφέν

Μια άλλη ιστορική πόλη της Ταϊβάν που αξίζει μια επίσκεψη είναι η πόλη Shifen, ανατολικά της Ταϊπέι. Ακόμη και στέκεστε στον σιδηροδρομικό σταθμό Shifen, έχετε μια αίσθηση της ταπεινής ιστορίας αυτής της πόλης που ξεκίνησε ως κόμβος για τη μεταφορά άνθρακα. Από εκεί θα βρείτε την τοπική αγορά, με street food και αναμνηστικά προς πώληση. Ήρθε η ώρα να εξερευνήσετε τους παλιούς δρόμους του Shifen, μια σειρά από σοκάκια και λωρίδες που συνθέτουν αυτήν την παλιομοδίτικη πόλη. Η άλλη μεγάλη κλήρωση του Shifen, εκτός από το ετήσιο Sky Lantern Festival, είναι ο καταρράκτης Shifen που βρίσκεται ακριβώς βορειοανατολικά της πόλης. Με πτώση 40 μέτρων και όμορφο τοπίο, θεωρείται ένας από τους καλύτερους καταρράκτες της Ταϊβάν.

Μετάβαση: Η μετάβαση από την Ταϊπέι στο Σίφεν είναι αρκετά εύκολη, διαρκεί περίπου 2 ώρες όταν την επισκέπτεστε με μετρό και λεωφορείο και λίγο περισσότερο εάν επιλέξετε να φτάσετε εκεί με τρένο.

Κόκκινη γέφυρα (κινεζική ονομασία "Cimu Bridge") στον ποταμό Liwu, εθνικό πάρκο Taroko, Hualien, Ταϊβάν
weniliou / shutterstock.com

6. Εθνικό Πάρκο Taroko

Αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη από την Ταϊπέι είναι το Εθνικό Πάρκο Taroko. Βρίσκεται στις οροσειρές Qilai και Nanhu, αυτό το εθνικό πάρκο επικεντρώνεται γύρω από το εκπληκτικό φαράγγι Taroko, το οποίο σκαλίζεται μέσα από τον μαρμάρινο βράχο της πλαγιάς του βουνού. Πριν εισέλθουν στο φαράγγι, οι επισκέπτες συχνά σταματούν στον βράχο Qingshui για να δουν το όμορφο παραθαλάσσιο τοπίο εκεί. Μόλις μπείτε στο εθνικό πάρκο, κατευθυνθείτε προς το γραφικό Eternal Spring Shrine που έχει έναν καταρράκτη που ρέει μέσα από αυτό. Το Εθνικό Πάρκο Taroko μπορεί να υπερηφανεύεται για αρκετά μονοπάτια πεζοπορίας, όπως τα μονοπάτια Lushui και Baiyang, που αναδεικνύουν την ομορφιά του πάρκου. Άλλα γραφικά σημεία που αξίζει να σταματήσετε είναι ο ναός Xiangde με πανοραμική βεράντα, καθώς και η κρεμαστή γέφυρα δίπλα στο ναό στο Yuewangting.

Φτάνοντας εκεί: Για να φτάσετε στο Εθνικό Πάρκο Taroko από την Ταϊπέι, ακολουθήστε πρώτα τη διαδρομή 2 ωρών με το τρένο προς το Xincheng. Από εκεί μπορείτε να πάρετε ένα από τα τακτικά λεωφορεία που κατευθύνονται στο κέντρο επισκεπτών και στο εθνικό πάρκο. Ωστόσο, για να βεβαιωθείτε πραγματικά ότι δεν θα χάσετε τίποτα κατά την επίσκεψή σας, είναι καλύτερο να το επισκεφτείτε με μια ξενάγηση .

Κάντε κράτηση για περιήγηση στο Εθνικό Πάρκο Taroko

Βράχοι που διαβρώνονται από τη φύση παρουσιάζουν το σχήμα του κεφαλιού της Βασίλισσας.  Γεωλογικό Πάρκο Yehliu, Ταϊβάν
CHC3537 / shutterstock.com

7. Γεωπάρκο Yehliu

Για άλλη μια συναρπαστική εμφάνιση των ποικίλων τοπίων της Ταϊβάν, κατευθυνθείτε προς το Γεωπάρκο Yehliu. Το ακρωτήρι Yehliu στη βόρεια ακτή του νησιού θεωρείται μια από τις πιο αξέχαστες ημερήσιες εκδρομές από την Ταϊπέι. Αν και δεν υπάρχουν πολλά να δείτε στο χωριό Yehliu, εκτός από τον περίεργο ναό Baoan, το Γεωπάρκο Yehliu είναι μια διαφορετική ιστορία. Αυτό το ασυνήθιστα σχήματος ακρωτήρι φιλοξενεί μια απίστευτη συλλογή από παράξενους, αλλά φυσικούς, βραχώδεις σχηματισμούς. Το πιο διάσημο ορόσημο του πάρκου είναι γνωστό ως το Κεφάλι της Βασίλισσας, λόγω του σχήματός του, αλλά υπάρχουν επίσης πολλοί βράχοι σε σχήμα μανιταριού που δημιουργούν μια αρκετά ιδιαίτερη θέα. Αξίζει επίσης να κάνετε μια βόλτα κατά μήκος του βραχώδους ακρωτηρίου για να δείτε την υπέροχη θέα κοντά στον Φάρο Yehliu.

Μετάβαση: Για να φτάσετε από την Ταϊπέι στο Yehliu, πάρτε ένα από τα συχνά λεωφορεία που κάνουν το ταξίδι 1 ώρας και 10 λεπτών στην ακτή. Έχετε επίσης την επιλογή να κάνετε μια ξενάγηση που θα σας δείξει περισσότερα από τη βόρεια ακτή.

Κάντε κράτηση για περιήγηση στο Γεωπάρκο Yehliu

Λίμνη Thousand Island από το νησί Shiding Crocodile στο φράγμα Feitsui στην περιοχή Shiding, Νέα Ταϊπέι, Ταϊβάν
YUSHENG HSU / shutterstock.com

8. Λίμνη Thousand Island

Συνεχίζοντας την τάση μας για διαφορετικά τοπία της Ταϊβέν, φτάνουμε στη λίμνη Thousand Island, ένα από τα καλύτερα παράπλευρα ταξίδια από την Ταϊπέι. Παρά το όνομά της, η λίμνη Thousand Island δεν φιλοξενεί στην πραγματικότητα χιλιάδες νησιά και είναι αποτέλεσμα του τεχνητού φράγματος Feitsui κατά μήκος του ποταμού Beishi. Ωστόσο, είναι ένα μέρος με όμορφα τοπία. Σε διάφορα σημεία κατά μήκος των ακτών του Qiandao Hu, όπως είναι γνωστό στα Ταϊβανέζικα, υπάρχουν πλατφόρμες θέασης που προσφέρουν υπέροχη θέα σε αυτό το ήσυχο μέρος. Όχι μόνο μπορείτε να δείτε πρώην κορυφές λόφων να απελευθερώνονται από την τεχνητή λίμνη, θα παρατηρήσετε επίσης βεράντες από φυτείες τσαγιού που διακοσμούν την κοντινή ύπαιθρο.

Πηγαίνετε εκεί: Χάρη στην απομακρυσμένη φύση και το μακρύ, φιδίσιο σχήμα της, η πρόσβαση στη λίμνη Thousand Island με τη δημόσια συγκοινωνία δεν είναι πραγματικά διαχειρίσιμη. Αντίθετα, η καλύτερη επιλογή σας είναι να επισκεφθείτε ως μέρος μιας ξενάγησης .

Κάντε κράτηση για περιήγηση στη λίμνη Thousand Island

Καταρράκτης Motian στο πάρκο Sandiaoling, επαρχία Ταϊπέι, Ταϊβάν
Stephane Bidouze / shutterstock.com

9. Sandiaoling

Εάν η φύση και οι καταρράκτες είναι αυτό που χρειάζεστε από τη μέρα σας μακριά από την Ταϊπέι, τότε το χωριό Sandiaoling είναι το μέρος που θέλετε να πάτε. Στα ανατολικά της πρωτεύουσας, η επίσκεψη στο Sandiaoling σας βάζει ανάμεσα στην πλούσια και καταπράσινη ύπαιθρο της Ταϊβάν. Ο κύριος στόχος μιας επίσκεψης στο Sandiaoling είναι να βρείτε τους τρεις καταρράκτες του που βρίσκονται βαθιά μέσα στο πυκνό δάσος. Για να φτάσετε στους τρεις καταρράκτες, θα ακολουθήσετε ένα μονοπάτι πεζοπορίας που θα σας οδηγήσει στους καταρράκτες Hegu, Motian Falls και Pipa Dong Falls αντίστοιχα. Κάθε καταρράκτης έχει το δικό του γάντζο που τον κάνει ξεχωριστό, από το εντυπωσιακό ύψος των καταρρακτών Hegu, μέχρι τη σπηλιά στην οποία μπορείτε να περπατήσετε πίσω από τους καταρράκτες Motian, μέχρι το γεγονός ότι μπορείτε πραγματικά να πλησιάσετε τους καταρράκτες Pipa Dong και ακόμη και να βουτήξετε τα πόδια σας. την πισίνα στο κάτω μέρος. Είναι πραγματικά δυνατό να ακολουθήσετε τα μονοπάτια εδώ μέχρι τον καταρράκτη Shifen και μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό του,

Μετάβαση: Για να φτάσετε από την Ταϊπέι στο Sandiaoling, απλώς κάντε ένα ταξίδι με τρένο διάρκειας 1 ώρας και 10 λεπτών, με διαθέσιμες ωριαίες συνδέσεις.

Φυτεία τσαγιού Pinglin, Ταϊβάν
Κορυφαία Photo Corporation / shutterstock.com

10. Πίνγκλιν

Η Ταϊβάν έχει μια μακρά και εμπεριστατωμένη σχέση με το τσάι, κάτι για το οποίο μπορείτε να μάθετε περισσότερα σε ένα ταξίδι στην πόλη Pinglin. Στο ανατολικό άκρο της λίμνης Thousand Island, το Pinglin είναι το τέλειο μέρος για να επισκεφθείτε εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το τσάι της Ταϊβάν. Ο ισχυρισμός της πόλης για φήμη είναι το τσάι Pouchong ή Baozhong, ένα είδος Oolong που προέρχεται από το Pinglin. Αυτές και πολλές περισσότερες πληροφορίες για την κουλτούρα του τσαγιού στην Ταϊβάν μπορείτε να βρείτε στα εκθέματα στο Μουσείο Τσαγιού Pinglin. Φυσικά, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το τοπικό τσάι σε ένα από τα πολλά σπίτια τσαγιού του Pinglin ή έξω σε μια κοντινή φυτεία τσαγιού. Εκτός από το τσάι του, το Pinglin έχει μια όμορφη περιοχή δίπλα στο ποτάμι, που φαίνεται καλύτερα από την κρεμαστή γέφυρα.

Μετάβαση: Δύσκολη πρόσβαση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι ταξιδιώτες μπορούν είτε να επιλέξουν να πληρώσουν ταξί για να τους οδηγήσουν 30 λεπτά για να φτάσουν στο Pinglin είτε να κάνουν μια ξενάγηση .

Κάντε κράτηση για περιήγηση στο Pinglin

Αυτό ισχύει για ιδέες ημερήσιων εκδρομών από την Ταϊπέι. Θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι αν θέλετε να αποδράσετε για λίγο από τη μητρόπολη του νησιού, έχετε πολλές επιλογές για να το κάνετε.

Διαβάστε επίσης:

καλύτεροι ξενώνες στην Ταϊπέι, Ταϊβάν

καλύτερα Airbnbs στην Ταϊπέι, Ταϊβάν

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ποδηλασία στην Ταϊβάν

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.