You are currently viewing Η συμβουλή οδήγησης θα σας εξοικονομήσει εκατοντάδες καύσιμα και είναι εντελώς δωρεάν

Η συμβουλή οδήγησης θα σας εξοικονομήσει εκατοντάδες καύσιμα και είναι εντελώς δωρεάν

Οι ειδικοί στην ΟΔΗΓΗΣΗ έχουν μοιραστεί την κορυφαία συμβουλή τους για να σας εξοικονομήσουν ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ σε καύσιμα – και δεν θα κοστίσει ούτε μια δεκάρα.

Μέσω της βελτίωσης της απόδοσης καυσίμου, μπορείτε να επεκτείνετε τον προϋπολογισμό σας για τα καύσιμα Quotezone.co.uk βρέθηκαν.

Η μείωση του βάρους του οχήματός σας είναι ένας δωρεάν και αποτελεσματικός τρόπος διατήρησης των χιλιομέτρων καυσίμουΠίστωση: Shutterstock

Η συμβουλή για τη μείωση του κόστους περιλαμβάνει τον online έλεγχο για τα φθηνότερα τοπικά πρατήρια καυσίμων και τη συμπερίληψή τους ως μέρος ενός επερχόμενου ταξιδιού.

Αλλά ο καλύτερος δωρεάν τρόπος για να σας γλυτώσει από τα καύσιμα είναι να προσέχετε τα δικά σας του κινητήρα βάρος.

Όταν το όχημά σας φέρει επιπλέον βάρος, ο κινητήρας θα χρειαστεί περισσότερο καύσιμο για να ταξιδέψει με την ίδια ταχύτητα με ένα ελαφρύτερο όχημα.

Έχοντας αυτό κατά νου, αξίζει τον κόπο να αφαιρέσετε τον πιο δυσκίνητο εξοπλισμό όταν βγαίνετε στο δρόμο.

Το να βγάλετε τα μπαστούνια του γκολφ από την μπότα και να μην γεμίσετε το ρεζερβουάρ μέχρι το χείλος είναι δύο σίγουροι τρόποι για να μειώσετε το περιττό βάρος.

Ο Greg Wilson, ιδρυτής της Quotezone, δήλωσε: «Οι λιτές οδηγοί μπορούν να πάρουν τα μέγιστα χιλιόμετρα από τη δεξαμενή καυσίμου ενσωματώνοντας τεχνικές οδήγησης που εξοικονομούν χρήματα στα καθημερινά τους ταξίδια.

«Η οικολογική οδήγηση μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στο πόσα χρήματα ξοδεύετε στην αντλία βενζίνης.

«Εκτός από την επιλογή του φθηνότερου πρατηρίου καυσίμων και της σωστής ταχύτητας, υπάρχουν πολλά άλλα απλά κόλπα που μπορούν να σας βοηθήσουν να προχωρήσετε τα καύσιμα, συμπεριλαμβανομένης της ακαταστασίας του πορτμπαγκάζ και του ελέγχου της πίεσης των ελαστικών».

Οκτώ τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εξοικονομήσετε καύσιμα

  1. Αφαιρέστε το περιττό βάρος

Όσο πιο βαρύ είναι το αυτοκίνητο, τόσο πιο σκληρά πρέπει να δουλέψει ο κινητήρας, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμου. Φροντίστε να αποφορτίσετε το αυτοκίνητό σας και να καθαρίσετε το πορτμπαγκάζ για να μειώσετε κάποιο βάρος.

  1. Τακτική συντήρηση

Η διατήρηση του αυτοκινήτου σε καλή κατάσταση διασφαλίζει ότι το όχημα λειτουργεί αποτελεσματικά, γεγονός που βοηθά επίσης στην οικονομία καυσίμου. Μπορεί να είναι λίγο δαπανηρό το σέρβις του αυτοκινήτου, αλλά μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα μακροπρόθεσμα.

  1. Οδηγήστε ομαλά

Το ξαφνικό φρενάρισμα και η επιτάχυνση καίει περισσότερο καύσιμο και γι’ αυτό είναι σημαντικό να μετράτε τη ροή της κυκλοφορίας. Η ήπια επιτάχυνση και η σταθερή ταχύτητα εξασφαλίζουν την πιο οικονομική χρήση του καυσίμου.

  1. Αλλάξτε ταχύτητες όσο το δυνατόν νωρίτερα

Η εναλλαγή στην υψηλότερη δυνατή ταχύτητα διατηρεί τις στροφές χαμηλά, γεγονός που εξοικονομεί βενζίνη. Για παράδειγμα, με ταχύτητα 40 mph το αυτοκίνητο θα καταναλώνει 25 τοις εκατό περισσότερο καύσιμο στην τρίτη ταχύτητα σε σύγκριση με την πέμπτη. Υπό κανονικές συνθήκες, οι σχέσεις πρέπει να αλλάζουν όταν οι στροφές είναι μεταξύ 1.500-2.000 σ.α.λ.

  1. Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι τα ελαστικά είναι φουσκωμένα στη σωστή πίεση, επειδή τα ελαστικά με χαμηλή φουσκώματα δημιουργούν μεγαλύτερη αντίσταση κύλισης που σημαίνει ότι ο κινητήρας πρέπει να δουλέψει σκληρότερα. Το αυτοκίνητο μπορεί να καταναλώνει 5% περισσότερο καύσιμο για κάθε πτώση πίεσης 0,5 bar.

  1. Αποφύγετε το ρελαντί

Οι οδηγοί δεν πρέπει να αφήνουν τον κινητήρα σε λειτουργία ενώ έχουν σταματήσει γιατί είναι κακό για το περιβάλλον και σπαταλά καύσιμα. Αξίζει να σβήνετε τον κινητήρα όταν το αυτοκίνητο είναι ακίνητο έστω και για λίγα λεπτά.

  1. Απενεργοποιήστε τις πρόσθετες λειτουργίες

Οι πρόσθετες λειτουργίες του οχήματος, όπως ο κλιματισμός και οι θερμαντήρες καθισμάτων, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο όταν είναι απαραίτητο, καθώς εξαντλούν την μπαταρία του αυτοκινήτου καθώς και το ρεζερβουάρ βενζίνης.

  1. Μην γεμίζετε τη δεξαμενή μέχρι το χείλος

Το καύσιμο είναι βαρύ, οπότε αν το ρεζερβουάρ γεμίσει μέχρι την κορυφή, τότε υπάρχει περισσότερο περιττό βάρος που πρέπει να φέρει το αυτοκίνητο.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.